Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

karakoram
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: karakoram »

s4tch írta:
2022.08.27., szomb. 23:29
RPi témához: nekem is ez van. Stabil, olcsó, keveset fogyaszt. Kapott egy TMP tápot, én eddig merészkedtem. A teljes lánc: Pi, Pioneer U-05, valamelyik erősítő (vagy Kenwood KA-9100, vagy Audiophonics MPA-S125NC XLR), dobozok (sokáig Arcus TL 180, egy ideje Lua con Brio).

Többféle kivitelt is próbáltam: Allo USBridge (még a sparky alapú), Audiophonics RaspDac (RPi3 és egy Sabre chipes dac klassz, kijelzős fém házba szerelve), mezei Pi4. Amire kell: Tidal Connect végpont, webrádió, alkalmi lejátszás nasról.

USBridge-ben tetszett: hang. Nem tetszett: lassú, nincs rá gyakorlatilag támogatás (bár így is hackeltem rá dietpi alá tidal connectet, illetve a volumio fejlesztőket is rávettük, hogy legyen még egy update volumióhoz, amin megy a connect). Sajnos a tiszta usb kimenetet biztosító kártya meghalt, vissza kéne küldeni Indiába javítani.

RaspDacban tetszett: majdnem minden. Rugalmas, jól néz ki, rengeteg rendszert rá lehet tenni, van rajta bekapcsoló gomb, távirányítható, a kijelző nagyon praktikus és a legtöbb rendszer alatt életre lehet kelteni (pydPiper a varázsszó), satöbbi. Ami nem tetszett: igazából nem rossz a beépített dac, árának abszolút megfelel, de a saját meglévő dacom jobban illett a rendszerbe. Tehát végül a hangja miatt nem ez maradt. Már bánom, hogy eladtam, alkalomadtán másodrendszerbe tökéletes lett volna.

"Mezei" Pi4: az usb kimenete az általam hallgatott zenékkel hozza a USBridge szintjét, gyors, sokoldalú. Hiányzik róla a kijelző, lehet, hogy bedobom előbb-utóbb egy házba.

Szoftveres környezet: szerintem ezzel szívtam a legtöbbet. Próbáltam mindent, ami elérhető. Néhányról írnék pár gondolatot.
- Volumio: nagyrészt ezt használom. Még az évi 10e körüli előfizetésem fut, a mostani, drágább csomagok helyett már inkább roonban gondolkodnék. Tetszik, hogy alapvetően stabil, az én csomagommal támogatja a tidal connectet, van rá app, és az mpd is megfelel nekem. USB-s CD meghajtóval még a lemezeimet is le lehet vele játszani. Igazából nem tudnék válóokot említeni, így egyelőre marad az előfizetésem (bár most épp a moode kártya van a Pi-ban). Az app és a támogatott tidal connect integráció emeli ki a többi közül.
- Moode: a 7.6.1 alá fel lehet tenni a tidal connectet. Ez nem egy támogatott megoldás (egy ifi streamerből kilopott libraryt használ), de működik. A volumio tudását így megközelíti: az mpd hasonló tudású, sőt, a moode alatt finomabban testre lehet szabni, gyorsabb, mint a volumio, rugalmasabb a szoftver (annak ellenére, hogy a volumio alá sok plugin van). Hangban - ha nálam nem is markánsan, mindenesetre észlelhetően - különböznek, úgy tűnik, hogy a moode világosabb hang, a középtartomány nekem ezen jobban tetszik. A RaspDacon is nagy kedvenc volt a moode, szépen kiírta a számcímeket, atom stabil. A volumio néha-néha eldobta a tidal streamet, ez sosem. Ami macerás, hogy a hazai webrádiókat kézzel kell felvinni, illetve nincs app. Kár, hogy moode 8.x alatt nem megy a tidal connect.
- Hifiberry OS: a RaspDacra felment ez is, bár hivatalosan nem kellett volna neki, csak Hifiberry hardveren kéne futnia. Ez alá is van tidal connect megoldás. Szép a gui, ez is gyors, jól szól. A RaspDac kijelzőjét nem tudtam alatta életre kelteni, ezért kukáztam. Ha lenne egy Hifiberray hatem, valószínűleg ezt használnám.
- PiCorePlayer: visszahozta a régi squeezeboxos élményeket. Tidal connect nincs (ezért elvetettem), minden mást meg lehet oldani ezen is.

Futott még a DietPi, RuneAudio/rAudio, max2play, ropieee (xl), illetve próbálkoztam android tv rendszerrel, linux-szal, mindennel, amit találtam. Futott 3 hónapig a roon, tettem egy próbát kölcsön iPhone-nal és airplay-jel. Aztán végül a RaspDac eladásával maradt a Pi4 és vele a volumio, illetve a moode. Mindkettővel együtt lehet élni.

Jut eszembe a végére: moode alatt érdekes a tidal connect. A legfrissebb iOS és win11 tidal klienssel tökéletesen működik, viszont android esetében downgrade-elni kell egy kicsit. A hasonló nyűgök miatt szívesen vennék egy usb kimenetes tidal connect végpontot, csak ennek elég szűk a piaca abban az ársávban, amiben gondolkodnék (max. ~4-500€). Van iFi Zen Stream, és kb. ennyi. A többiről vagy hiányzik az usb kimenet (pl. Projet Stream Box, Nuprime Omnia Mini, Primare NP-5, stb), vagy van bennük fölösleges dac (lásd Node), vagy nem is támogatják a tidal connectet. Szóval rövid távon vagy használt Limetree Bridge lesz ebből, vagy leginkább marad a málna. :napsut:
Szerintem is szuper megoldás a Pi ha valaki nem riad vissza egy kis “barkácsolástól”.
Nálam az említett Tidal Connectes Moode fut több mint fél éve és beton stabil. A táp és a DAC is TMP, ebben az összeállításban az általam korábban használt Node 2i-vel nem lehet egy lapon említeni.
Ami még érdekes hogy nálam egy kettes Pi lett a befutó a négyessel összehasonlítva, valahogy tisztább és nyugodtabb hangot ad.
A rendszer többi elemei Rega Elex-R erősítő és Neat Petite hangfalak.

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: ToronyiB »

sutemenyx írta:
2022.08.28., vas. 09:28
ToronyiB írta:
2022.08.27., szomb. 20:19
Elég helyes,okos streamer, most kapott 2022-2023 eisa dijat is. https://primare.net/product/np5-prisma-network-player/
Hát nemtudom, 600EUR-ért adnák a világ legjobb hálózati lejátszóját?
9DDF3581-17A6-409B-8B24-EA6D4CC9BF8E.jpeg
Ezt hol olvastad?

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: rTom »

iistván írta:
2022.08.26., pén. 14:37
Az Rpi platformból szerintem is nagyon kedvező ár / érték arányú eszközöket lehet kihozni otthon is, ha valaki szeret utánaolvasni, barkácsolni és nem a plug'n'play dolgot keresi.

Én a képen láthatót építettem, belül nem a legszebb készülék, de a hangja szerintem rendben van (az Allo Digione Signature boarddal).

Soha nem hasonlítottam össze a menő streamerekkel, pláne, hogy ssd-ről hajtom főként, de simán állnék egy teszt elébe. leborulok.gif Audio player.JPEG
Orion mini hifi sasszi?
Dobj egy képet légyszi az elejéről is, kíváncsi vagyok, hogy sikerült integrálni.
Köszi

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

ToronyiB írta:
Elég helyes,okos streamer, most kapott 2022-2023 eisa dijat is. https://primare.net/product/np5-prisma-network-player/
Hát nemtudom, 600EUR-ért adnák a világ legjobb hálózati lejátszóját?
9DDF3581-17A6-409B-8B24-EA6D4CC9BF8E.jpeg
9DDF3581-17A6-409B-8B24-EA6D4CC9BF8E.jpeg (1.68 MiB) Megtekintve 1875 alkalommal
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: SSS »

s4tch írta:
2022.08.27., szomb. 23:29
RPi témához: nekem is ez van. Stabil, olcsó, keveset fogyaszt. Kapott egy TMP tápot, én eddig merészkedtem. A teljes lánc: Pi, Pioneer U-05, valamelyik erősítő (vagy Kenwood KA-9100, vagy Audiophonics MPA-S125NC XLR), dobozok (sokáig Arcus TL 180, egy ideje Lua con Brio).

Többféle kivitelt is próbáltam: Allo USBridge (még a sparky alapú), Audiophonics RaspDac (RPi3 és egy Sabre chipes dac klassz, kijelzős fém házba szerelve), mezei Pi4. Amire kell: Tidal Connect végpont, webrádió, alkalmi lejátszás nasról.

USBridge-ben tetszett: hang. Nem tetszett: lassú, nincs rá gyakorlatilag támogatás (bár így is hackeltem rá dietpi alá tidal connectet, illetve a volumio fejlesztőket is rávettük, hogy legyen még egy update volumióhoz, amin megy a connect). Sajnos a tiszta usb kimenetet biztosító kártya meghalt, vissza kéne küldeni Indiába javítani.

RaspDacban tetszett: majdnem minden. Rugalmas, jól néz ki, rengeteg rendszert rá lehet tenni, van rajta bekapcsoló gomb, távirányítható, a kijelző nagyon praktikus és a legtöbb rendszer alatt életre lehet kelteni (pydPiper a varázsszó), satöbbi. Ami nem tetszett: igazából nem rossz a beépített dac, árának abszolút megfelel, de a saját meglévő dacom jobban illett a rendszerbe. Tehát végül a hangja miatt nem ez maradt. Már bánom, hogy eladtam, alkalomadtán másodrendszerbe tökéletes lett volna.

"Mezei" Pi4: az usb kimenete az általam hallgatott zenékkel hozza a USBridge szintjét, gyors, sokoldalú. Hiányzik róla a kijelző, lehet, hogy bedobom előbb-utóbb egy házba.

Szoftveres környezet: szerintem ezzel szívtam a legtöbbet. Próbáltam mindent, ami elérhető. Néhányról írnék pár gondolatot.
- Volumio: nagyrészt ezt használom. Még az évi 10e körüli előfizetésem fut, a mostani, drágább csomagok helyett már inkább roonban gondolkodnék. Tetszik, hogy alapvetően stabil, az én csomagommal támogatja a tidal connectet, van rá app, és az mpd is megfelel nekem. USB-s CD meghajtóval még a lemezeimet is le lehet vele játszani. Igazából nem tudnék válóokot említeni, így egyelőre marad az előfizetésem (bár most épp a moode kártya van a Pi-ban). Az app és a támogatott tidal connect integráció emeli ki a többi közül.
- Moode: a 7.6.1 alá fel lehet tenni a tidal connectet. Ez nem egy támogatott megoldás (egy ifi streamerből kilopott libraryt használ), de működik. A volumio tudását így megközelíti: az mpd hasonló tudású, sőt, a moode alatt finomabban testre lehet szabni, gyorsabb, mint a volumio, rugalmasabb a szoftver (annak ellenére, hogy a volumio alá sok plugin van). Hangban - ha nálam nem is markánsan, mindenesetre észlelhetően - különböznek, úgy tűnik, hogy a moode világosabb hang, a középtartomány nekem ezen jobban tetszik. A RaspDacon is nagy kedvenc volt a moode, szépen kiírta a számcímeket, atom stabil. A volumio néha-néha eldobta a tidal streamet, ez sosem. Ami macerás, hogy a hazai webrádiókat kézzel kell felvinni, illetve nincs app. Kár, hogy moode 8.x alatt nem megy a tidal connect.
- Hifiberry OS: a RaspDacra felment ez is, bár hivatalosan nem kellett volna neki, csak Hifiberry hardveren kéne futnia. Ez alá is van tidal connect megoldás. Szép a gui, ez is gyors, jól szól. A RaspDac kijelzőjét nem tudtam alatta életre kelteni, ezért kukáztam. Ha lenne egy Hifiberray hatem, valószínűleg ezt használnám.
- PiCorePlayer: visszahozta a régi squeezeboxos élményeket. Tidal connect nincs (ezért elvetettem), minden mást meg lehet oldani ezen is.

Futott még a DietPi, RuneAudio/rAudio, max2play, ropieee (xl), illetve próbálkoztam android tv rendszerrel, linux-szal, mindennel, amit találtam. Futott 3 hónapig a roon, tettem egy próbát kölcsön iPhone-nal és airplay-jel. Aztán végül a RaspDac eladásával maradt a Pi4 és vele a volumio, illetve a moode. Mindkettővel együtt lehet élni.

Jut eszembe a végére: moode alatt érdekes a tidal connect. A legfrissebb iOS és win11 tidal klienssel tökéletesen működik, viszont android esetében downgrade-elni kell egy kicsit. A hasonló nyűgök miatt szívesen vennék egy usb kimenetes tidal connect végpontot, csak ennek elég szűk a piaca abban az ársávban, amiben gondolkodnék (max. ~4-500€). Van iFi Zen Stream, és kb. ennyi. A többiről vagy hiányzik az usb kimenet (pl. Projet Stream Box, Nuprime Omnia Mini, Primare NP-5, stb), vagy van bennük fölösleges dac (lásd Node), vagy nem is támogatják a tidal connectet. Szóval rövid távon vagy használt Limetree Bridge lesz ebből, vagy leginkább marad a málna. :napsut:
Ha megtalaltad a megoldas keszuleket majd mond mi lett. Ha az emlitetteken tul az amazon musicot is tudja meg en is atternek lehet :D
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

ToronyiB írta:
2022.08.27., szomb. 21:02
ToronyiB írta:
2022.08.27., szomb. 20:58
Ottokár írta:
2022.08.27., szomb. 20:34

Biztos megteszi a dolgát. És még táptuning is mehet! Úgyis a DAC a döntő, ahogy korábban lényegében egyetértettünk. Majd írd meg milyen!
Lineáris táp nem mindig hoz változást amúgy,eszköz válogatja. ha az eszköz belül jól megvan szűrve,dughatsz rá akármit,hallani nem lehet a különbséget. ahol egy táp nagy változást hoz,az a készülék nem nagyon penge tervezésű egyszerűen fogalmazva.
Igen. Ez elég pengének tűnik. Ha meg mégse, hát visszaküldöd!🙂
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ottokár írta:
2022.08.27., szomb. 20:34
Ottokár írta:
2022.08.27., szomb. 20:32
ToronyiB írta:
Biztos megteszi a dolgát. És még táptuning is mehet! Úgyis a DAC a döntő, ahogy korábban lényegében egyetértettünk. Majd írd meg milyen!
Lineáris táp nem mindig hoz változást amúgy,eszköz válogatja. ha az eszköz belül jól megvan szűrve,dughatsz rá akármit,hallani nem lehet a különbséget.

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

Ottokár írta:
2022.08.27., szomb. 20:32
ToronyiB írta:
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: SSS »

robi20064 írta:
2022.08.26., pén. 13:31
vazze írta:
2022.08.26., pén. 13:13
Sokszor elhangzik itt , hogy a raspberry micsoda egy sz...r meg hasonlók...
Azért had védjem meg egy kicsit a dolgot (nyílván nem vagyok sem részvényes sem értékesítő) !
A Raspberry egy viszonylag könnyen kezelhető és egyszerű megoldást kínál több problémára is és a felhasználó dönti el mit akar a platformtól.
Nekem régóta van belőle itthon a saját kijelzővel együtt roon endpoint-nak felprogramozva (roopiee).
Ha el tudjuk engedni a hájend lufi kergetését és meg tudjuk oldani az életünket 24bit 96 vagy esetleg 192 kHz felbontással akkor elég meszire lehet jutni ezzel a kütyüvel.
Jó , tudom ma már könnyű jobbat találni csak nem ezen az áron.
Nyílván Lumin S1-nek meg Auralic Altair G2.1-nek nem versenytárs , de stabil , a roon-al zökkenőmentesen működik.
Annyira nem lehet gáz ha például jó a Bryston-nak (BDP-pi 19.200sek = kb 740.000ft) vagy a Human Audio-nak (X42 310-360.000ft) , Pro-Ject stream box , Volumio...
Magánvélemény de kb 500.000.-ft-ig biztosan nem vennék olyan készüléket ami bizonythatóan erre épül mert ezt én is össze tudom itthon rakni (vagyis össze van rakva és bármikor elővehetem és működik).
Auralic Aries vagy Lumin D2 hangra nekem jobb de még használtan is sokszorosába kerül , ha meg nem akarok annyit szánni erre a streamelésre akkor meg tuti nem vennék ilyen BS meg hasonlókat csak azért mert a tesztekben nagyon jókat írnak róla.
Dizájnos műanyag meg szálcsiszolt alumínium dobozért meg fizessen a franc százezreket...
A RPI nem szar egyaltalan, nagyok jo kis vegpontot lehet belole kihozni ha valaki ert hozza. A vele kapcsolatos multbeli megjegyzesek inkabb arra vonatkoztak hogy tobb gyarto csak berakja az RPI-t egy szebb dobozba, semmi extra fejlesztest nem vegez es eladja szep haszonkulcs mellett. Ahogy te is felsoroltal par gyartot, vannak elegen akik tisztesseges koritest tesznek kore es vannak akik a legkisebb befektetett energia elvet preferaljak.

A gond egyreszt az hogy nem mindenki tud es akar sajat maga RPI alapu komponenst epitgetni, telepiteni, konfiguralni mert vagy nem ert hozza vagy egy dobozos termeket preferal ahol ezt mar helyette megoldottak. Masreszt rendszerint aki olcso RPI megoldasban gondolkodik az pont nem lesz Roon elofizeto az extra koltsegek miatt, max Spotify vagy betarsul egy nepszeru 1434 fos Tidal csaladba hogy havi fel hamburgernel tobbet erre (se) koltson. Te pont a kivetelek koze tartozol ezert latod maskent.
Kb ot eve RPI-t pontosabban Asus TB-t hasznalok volumioval es foleg tidal, sima usb kimeneten, anno csinaltam jopar tesztet osszehasonlitast cd vs Asus ugyan azon a dacon keresztul, LP stb. Osszessegeben akkor is arra jutottam, hogy eleg jo hangot lehet vele elerni cd-hez kepest nalam pl egyertelmu volt hogy az asus jobb igaz egy sima arcam cd jatszot hasznaltam futomunek. Na mindegy is nem akarok itt sokat vekengeni szeritnem az elmult ot evben vagy egy tucatszor beirtam ide, hogy ez egy eleg jo hangot kapok, baromi jo ar ertek aranyu, nagyon flexibilis, es folyamatosan updatelt (volumio) megoldason keresztul. En csak ajanlani tudom tovabbra is. :D
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

robi20064 írta:
2022.08.26., pén. 15:03

Reszemrol innentol ignorallak
Évek óta erre várok. Elég fárasztó volt már a szövegértési nehézségekkel és gyanúsítgatásokkal terhelt papagáj szerepet olvasni.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

robi20064 írta:
2022.08.26., pén. 15:03
diagnet írta:
2022.08.26., pén. 02:46
A streaming szolgáltatók támogatása nem a bluos fejlesztőin múlik. A többi funkciót meg ahogy írtam támogatja az összes androidos media lejátszó is, mivel ugyanaz a rendszer, így a lehetőségek is egyeznek. Legfeljebb nincs felszámítva a végtermék árában. Attól még, hogy neked ez újdonság mások évek óta használják.
Aha. azt biztosan a hangyak hordjak ossze vagy a 20e-es kinai media lejatszohoz kapod SDK-ban :smile29:

Latszik hogy kozelitoleg sincs fogalmad arrol hogyan mukodik a BluOS vagy mi a kulonbseg kozte es egy mezei kinai media box kozott. Elobbi baromira nem android alapokra epul barmennyire is ebben hiszel, es a "szomoru" valosag az hogy a BS mernokeinek kellett egy rakas dolgot megirniuk (mondjuk ha lattal volna kozelebbrol BluOS alapu firmware-t ez talan nem lenne meglepo a szamodra). Az egyik eszkoz - reszben - pont ezert 20e a masik meg 200e, es ennek megfeleloen az elobbihez talan egy evig kapsz barmifele szoftvertamogatast, utobbinal meg 6-8 evig. Ez nem jelenti azt hogy egy Node 2 a defacto ar/ertek aranyu termek, vagy hogy a BS nem a profitot reszesiti elonyben, de a ket eszkoz kozotti kulonbseg abszolult nem marginalis. Aki ezt megerti az azon sem fog ertetlenkedni hogy egy Lumin, Auralic vagy Aurender miert annyi amennyi (azt leszamitva hogy azok szandekosan is high-end-nek vannak pozicionalva minden szempontbol).

Reszemrol innentol ignorallak, ajanlanam a zold topikot es alfaatti forumtarsat, szerintem vele akar meg ori barik is lehettek majd :napsut:
Atyaég, az inspirációd hatására beleolvastam a zöld topicba és alfaatti munkásságába, egyszerűen döbbenet. Ennyi háttérhatalmazós tömény ostobaság még a prosti srácoknál sincs.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: iistván »

Az Rpi platformból szerintem is nagyon kedvező ár / érték arányú eszközöket lehet kihozni otthon is, ha valaki szeret utánaolvasni, barkácsolni és nem a plug'n'play dolgot keresi.

Én a képen láthatót építettem, belül nem a legszebb készülék, de a hangja szerintem rendben van (az Allo Digione Signature boarddal).

Soha nem hasonlítottam össze a menő streamerekkel, pláne, hogy ssd-ről hajtom főként, de simán állnék egy teszt elébe. leborulok.gif
Audio player.JPEG
Audio player.JPEG (797.21 KiB) Megtekintve 2088 alkalommal
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1409

Hozzászólás Szerző: vazze »

Sokszor elhangzik itt , hogy a raspberry micsoda egy sz...r meg hasonlók...
Azért had védjem meg egy kicsit a dolgot (nyílván nem vagyok sem részvényes sem értékesítő) !
A Raspberry egy viszonylag könnyen kezelhető és egyszerű megoldást kínál több problémára is és a felhasználó dönti el mit akar a platformtól.
Nekem régóta van belőle itthon a saját kijelzővel együtt roon endpoint-nak felprogramozva (roopiee).
Ha el tudjuk engedni a hájend lufi kergetését és meg tudjuk oldani az életünket 24bit 96 vagy esetleg 192 kHz felbontással akkor elég meszire lehet jutni ezzel a kütyüvel.
Jó , tudom ma már könnyű jobbat találni csak nem ezen az áron.
Nyílván Lumin S1-nek meg Auralic Altair G2.1-nek nem versenytárs , de stabil , a roon-al zökkenőmentesen működik.
Annyira nem lehet gáz ha például jó a Bryston-nak (BDP-pi 19.200sek = kb 740.000ft) vagy a Human Audio-nak (X42 310-360.000ft) , Pro-Ject stream box , Volumio...
Magánvélemény de kb 500.000.-ft-ig biztosan nem vennék olyan készüléket ami bizonythatóan erre épül mert ezt én is össze tudom itthon rakni (vagyis össze van rakva és bármikor elővehetem és működik).
Auralic Aries vagy Lumin D2 hangra nekem jobb de még használtan is sokszorosába kerül , ha meg nem akarok annyit szánni erre a streamelésre akkor meg tuti nem vennék ilyen BS meg hasonlókat csak azért mert a tesztekben nagyon jókat írnak róla.
Dizájnos műanyag meg szálcsiszolt alumínium dobozért meg fizessen a franc százezreket...
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

mishow írta:
2022.08.26., pén. 10:49
ToronyiB írta:
2022.08.26., pén. 09:49
diagnet írta:
.... az olyan kedves kis szervezetek mint a Lenbrook csoport és társai, akiknek egyetlen céljuk, hogy fillérekből előállítható, de prémium áron eladható átbrandelt kínai tömegáruval árasszák el a világot.
Gratula az értékteremtő tevékenységhez.
Tudod, amíg ennyire átverhetők az emberek, sajnos gyártani és szennyezni fogják a dolgokat. Ha nem lenne aki megvegye, már rég csődbe mennének. 2022-ben már nem szükséges hogy értelme legyen a dolgoknak, elég egy szép külső, jó marketing, és vastag árazás.
- a kapitálistának az a célja, hogy minél több profitot termeljen, az értékteremtő tevékenység nem célja és nem is feladata;
- a profit maximalizálásához alacsony termelési költségen kell előállítani és magas áron eladni, lehetőleg minél többet;
- ha az alacsony termelési költségért Kínába kell menni, odamegy a kapitálista, ha Ukrajnába, akkor oda, ha Magyarországra akkor pedig idejön; nix érzelem és lojatitás, csak pénz és profit;
- az eladás maximalizáláshoz marketing kell, rá kell beszélni a fogyasztót, hogy fogyasszon, lehetőleg minél többet;
- ha sok a kapitálista egy piacon, az mind a fogyasztásra fog ösztönözni, akár tőle akár a másik kapitálistától veszel, persze ha lehet akkor inkább tőle, de a túlfogyasztás gerjesztése szempontjából a végeredmény ugyanaz;
EZ a kapitálizmus lényege, ezt számon kérni rajta butaság, szerintem ezt a vonalat hagyjuk, erősen OFF, legjobb lenne ha a modik át is pakolnák oda :smile53:
Akkor miért írtad ezt le ide? Nem a profit termelésről volt szó amúgy se, meg hogy működik az. nem ment át a lényeg.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

mishow írta:
2022.08.26., pén. 10:49
EZ a kapitálizmus lényege, ezt számon kérni rajta butaság, szerintem ezt a vonalat hagyjuk, erősen OFF, legjobb lenne ha a modik át is pakolnák oda :smile53:
Hát akkor ne offold szét. Annak amit írtam semmi köze a kapitalizmushoz. Meg szerencsére a te meglátásodnak se, különben minden unbranded kínai cucc és a 40+ éve piacon lévő highend gyártók termékei is csak drága gagyi vackok lennének.
Bármilyen jellegű haszonszerzés céljából beállni valami mögé kizárólag egyéni döntésen alapul.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára diagnet 2022.08.26., pén. 11:55-kor.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2546

Hozzászólás Szerző: mishow »

ToronyiB írta:
2022.08.26., pén. 09:49
diagnet írta:
.... az olyan kedves kis szervezetek mint a Lenbrook csoport és társai, akiknek egyetlen céljuk, hogy fillérekből előállítható, de prémium áron eladható átbrandelt kínai tömegáruval árasszák el a világot.
Tudod, amíg ennyire átverhetők az emberek, sajnos gyártani és szennyezni fogják a dolgokat. Ha nem lenne aki megvegye, már rég csődbe mennének. 2022-ben már nem szükséges hogy értelme legyen a dolgoknak, elég egy szép külső, jó marketing, és vastag árazás.
- a kapitálistának az a célja, hogy minél több profitot termeljen, az értékteremtő tevékenység nem célja és nem is feladata;
- a profit maximalizálásához alacsony termelési költségen kell előállítani és magas áron eladni, lehetőleg minél többet;
- ha az alacsony termelési költségért Kínába kell menni, odamegy a kapitálista, ha Ukrajnába, akkor oda, ha Magyarországra akkor pedig idejön; nix érzelem és lojatitás, csak pénz és profit;
- az eladás maximalizáláshoz marketing kell, rá kell beszélni a fogyasztót, hogy fogyasszon, lehetőleg minél többet;
- ha sok a kapitálista egy piacon, az mind a fogyasztásra fog ösztönözni, akár tőle akár a másik kapitálistától veszel, persze ha lehet akkor inkább tőle, de a túlfogyasztás gerjesztése szempontjából a végeredmény ugyanaz;

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

diagnet írta:
robi20064 írta:
2022.08.25., csüt. 15:56

Abban az idoben? :)
Ebben az időben: viewtopic.php?p=2470983#p2470983
Az Android meg max annyira Android hogy a Node rendszere is Linux alapu. A portoltak ra egy "sajat" OS-t meg pont annyira szokott eleg lenni hogy kapsz egy bash-t es gepelheted a parancsokat. Annak a par streaming szolgaltatonak a tamogatasat, a mobilos vezerlest meg a tobbit csak meg kellett irnia valakinek. Ja az biztosan se nem penz se nem ido se nem szaktudas.
A streaming szolgáltatók támogatása nem a bluos fejlesztőin múlik. A többi funkciót meg ahogy írtam támogatja az összes androidos media lejátszó is, mivel ugyanaz a rendszer, így a lehetőségek is egyeznek. Legfeljebb nincs felszámítva a végtermék árában. Attól még, hogy neked ez újdonság mások évek óta használják.
Megint csak a feluletesseg, felinformaciok meg pontatlansagok.
A felületesség onnan indul mikor az egész nap techinfós-kütyüs oldalakon csüngő felnőtt emberek egy csoportja már annyira elvesztette a realitás érzékét, hogy a számukra létrehozott fiktív kis világokban tudományosnak látszó játszadozásba kezdenek bitekkel, fogalmakkal, érvrendszerekkel.
Közben meg már képtelenek érzékelni, hogy évek óta egy dollár alapú IT hulladéktemetőben élnek, ahol utp kábelen rángatják őket az olyan kedves kis szervezetek mint lenbrook csoport és társai, akiknek egyetlen céljuk, hogy fillérekből előállítható, de prémium áron eladható átbrandelt kínai tömegáruval árasszák el a világot.
Tudod, amíg ennyire átverhetők az emberek ,sajnos gyártani és szennyezni fogják a dolgokat. Ha nem lenne aki megvegye,már rég csődbe mennének. 2022-ben már nem szükséges hogy értelme legyen a dolgoknak, elég egy szép külső,jó marketing,és vastag árazás.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

robi20064 írta:
2022.08.25., csüt. 15:56

Abban az idoben? :)
Ebben az időben: viewtopic.php?p=2470983#p2470983
Az Android meg max annyira Android hogy a Node rendszere is Linux alapu. A portoltak ra egy "sajat" OS-t meg pont annyira szokott eleg lenni hogy kapsz egy bash-t es gepelheted a parancsokat. Annak a par streaming szolgaltatonak a tamogatasat, a mobilos vezerlest meg a tobbit csak meg kellett irnia valakinek. Ja az biztosan se nem penz se nem ido se nem szaktudas.
Megint csak a feluletesseg, felinformaciok meg pontatlansagok.
A felületesség onnan indul mikor az egész nap techinfós-kütyüs oldalakon csüngő felnőtt emberek egy csoportja már annyira elvesztette a realitás érzékét, hogy a számukra létrehozott fiktív kis világokban tudományosnak látszó játszadozásba kezdenek bitekkel, fogalmakkal, érvrendszerekkel.
Közben meg már képtelenek érzékelni, hogy évek óta egy dollár alapú IT hulladéktemetőben élnek, ahol utp kábelen rángatják őket az olyan kedves kis szervezetek mint lenbrook csoport és társai, akiknek egyetlen céljuk, hogy fillérekből előállítható, de prémium áron eladható átbrandelt kínai tömegáruval árasszák el a világot.

firka0511
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 51

Hozzászólás Szerző: firka0511 »

PgSpa írta:
2022.08.25., csüt. 18:41
Érdekes ez a BS kérdés. Amikor elkezdtem hálózati lejátszót keresni, a csapból is ez folyt, és ez nekem mindig gyanús... Korábban egyik fejlődési zsákutcámban volt egy Yamaha hálózatos erősítőm, és nekem a Musiccast nagyon bevált. Kinéztem a WXC-50-et, jókat olvastam róla, akkor árban is egymás közelében voltak. Érdekes módon olyan tesztet nem találtam, ahol összehasonlították volna őket, szerintem merőben más forgalmazói vonalon futnak, és hifisajtó ugye azt eszi, amit kap. Itt a fórumon többen találoztak a kis Yamahával, méltatták is sokoldalúsága okán, és pl. azért, mert két féle DAC is van benne. Külső Dac nem tesz vele csodát, USB kimenete nincsen itt vannak a korlátai. Aztán kifogtam egy Aries Mini-t egy féltégla nagyságú külső táppal, azért az más világ...Van olyan itt a fórumon, aki ezeket a kicsi dobozkákat (BS, hársfa, Yamaha, plusz még valami málnás) egyszerre, egy rendszerben összehasonlította?
Yamaha WXC-50 van a rendszeremben 3 éve. Nemrég vettem egy Limetree Network-öt és egy hónapig futott a két doboz felváltva, majd ment eladásra a Limetree. Nehezen tudnék indokokat mondani, mert a Limetree első, második és sokadik meghallgatás után is jobb volt. Több részlet, nagyobb tér stb.., amit a tesztek írnak. A kis Yamaha viszont nyugodtabb, melegebb hangú készülék, ezért ő maradt, de nem volt egyszerű a döntés. A Limetree-ben ici-picit több lélek lenne, nem is keresgélnék tovább. BS-t még nem próbáltam..

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Érdekes ez a BS kérdés. Amikor elkezdtem hálózati lejátszót keresni, a csapból is ez folyt, és ez nekem mindig gyanús... Korábban egyik fejlődési zsákutcámban volt egy Yamaha hálózatos erősítőm, és nekem a Musiccast nagyon bevált. Kinéztem a WXC-50-et, jókat olvastam róla, akkor árban is egymás közelében voltak. Érdekes módon olyan tesztet nem találtam, ahol összehasonlították volna őket, szerintem merőben más forgalmazói vonalon futnak, és hifisajtó ugye azt eszi, amit kap. Itt a fórumon többen találoztak a kis Yamahával, méltatták is sokoldalúsága okán, és pl. azért, mert két féle DAC is van benne. Külső Dac nem tesz vele csodát, USB kimenete nincsen itt vannak a korlátai. Aztán kifogtam egy Aries Mini-t egy féltégla nagyságú külső táppal, azért az más világ...Van olyan itt a fórumon, aki ezeket a kicsi dobozkákat (BS, hársfa, Yamaha, plusz még valami málnás) egyszerre, egy rendszerben összehasonlította?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1524

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

robi20064 írta:
2022.08.25., csüt. 08:08

Miert kellene? Ez valami torvenyszeruseg? Van nekik egy "olcso" meg egy "draga" termekvonal, vagy valasztasz ebbol vagy masik gyarto utan nezel ;)

Szerintem sokan tovabbra sem ertik a BS termekek piaci poziciojat. Hasznaltan 100-150 kozul veszel egy Node 2/2i/3rd gen dobozt, van belole feher es fekete igy nappaliba is lerakhatod a nelkul hogy asszony/csalad sokkot kapna (mar akinel ez szempont). Kiprobalhatod szinte minden streaming szolgaltatoval, van spoti es tidal connect, Roon Ready, internet radiok, tisztessegesen osszerakott app mindket nagy mobil platformra (droid/ios). A masik oldalon a belso tap helyet talan jobb megoldas lett volna egy kulso DC es akkor egyszerubb lenne "tuningolni" illetve a DAC chip tovabbra sem extra, de ezen az arszinten mindenkeppen van kompromisszum.

Egy Node 2 igazabol reszben csapda is, ha bejott a streaming vilag es jelentosen jobb hangot/vasat akarsz a szoftver kepessegek megtartasa mellett, akkor lehet zsebbe nyulni. Egy CXN V2 2-3x lesz dragabb, egy Lindemann 2-5x, egy Auralic tipustol fuggoen 4-5-6x, egy Lumin szinten legalab 4-5-6x. Hasonlo arban es minosegben csak keves "turnkey" termek van (Yahama, hasznalt Auralic Mini amihez mazli kell) vagy lehet legozni RPI3/4 alapon meg droid alapu 20e-es kinai csodakra Spoti klienst eroszakolni. Igaz utobbinak nem sok koze van a "streaming elmenyhez" de ettol meg sokak szerint az :D
Nem, nem törvényszerűség, csak üzletileg kifizetődőbb lenne a gyártónak, mivel a jó hang eléréséhez nem kellene több anyagot/alkatrészt beletolni, csak figyelmesen tervezni (mint ahogy ezt mások meg is teszik) a profit pedig duplája lenne. Egyébként a 658-at sem nagyon emlegetik a komolyabb streamerek között, emiatt is okosabb lenne kiaknázni olcsóbb kategóriát. Természetesen engem nem zavar a dolog, mert kétszer örültem a készüléknek és megléptem a javaslatodat, mielőtt javasoltad volna. :).

Úgy tudom, hogy ez leginkább hifis fórum és nem lakberendezős. Ennek megfelelően a hang minősége, a zene lejátszásának képessége fontosabb, mint az, hogy mennyire passzol a lakásba. Ha viszont ez utóbbi fontosabb, valamint háttérzenélésre szeretnénk használni, akkor oké, igazad van, arra tökéletes. Zene élvezetére nem.

De lépjünk is túl ezen a BS témán.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3331

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fapaci írta:
2022.08.25., csüt. 10:09

Szegény Lindemann Limetree... sokan dicsértük, mert (mondom ezt úgy, hogy már eladtam, ezen túl soha nem kereskedtem vele) jól eltalált masina az alsó sávban, ám nyilván nem tartja a lépést a milliós cuccokkal. Van itt most nálam 3 lejátszó, köztük egy nem kicsit jobb (és 3x drágább) Lindemann Source is, meg féltucat DAC; ezekkel a Limetree már nem tudja felvenni a versenyt, ennek dacára igen jó cucc a maga helyén. Egy beszámoló értelmezése sokszor nem a nyilatkozó, sokkal inkább az olvasó szándékait tükrözi.
Azzal a Lindemann Source-al kicsit én is szemezek, ha tovább lépnék, szinte biztos, hogy látatlanban azt választanám. :rolleyes:
Maradna minden használat ugyanúgy az APP miatt, csak gondolom, valamivel jobb hang párosulva mellé.
A kérdés az, hogy nálam mennyivel lenne jobb, megerné e azt a nem kicsit tobb pénzt...? gondolkodik.gif

Persze, jó darabig nem fenyeget ez a veszély, csak hát gyarló az ember.
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3331

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

robi20064 írta:
2022.08.25., csüt. 09:27
Alex_Aston írta:
2022.08.25., csüt. 09:23
robi20064 írta:
2022.08.25., csüt. 09:09

Igen Alex, tudjuk hogy mennyire elegedett vagy a Limetree-vel, leirtad mar nagyjabol minden topikban tobbszor is. Amig nem hasznaltal huzamosabb ideig sem CA-t sem BS-t nem igazan tudod hogy mi a kulonbseg szoftverben es hangban, igy a "jol hallhato kulonbseg" az max masok velemenyebol jon, jol gondolom? A 100-150e vs 250+ / 300-350e az nagyon nem egy arkategoria, de erre mar utaltam az elobb is.
CA-t is próbáltam, a kezelő felületet is, sima mobil és tablet appal, jól használható szerintem.
Nekem hasonlónak tűnt a Limetree szoftveréhez, ami nekem tök jól használható. Bár olvastam, hogy van akinek meg nem.

Új áron a BS-hez képest a Lindemann 120e Ft különbség egyébként, használtan is kb. A CA picivel több. A picivelt azért merem írni, mert látom, hogy egyesek mennyit képesek költeni kábelre, stb., ahhoz képest nagyobb ugrás egy jobb készülék, ugyanazért a többlet pénzért.
De persze ízlések és pofonok.
A kerdes az hogy hallgattad e mindharmat huzamosabb ideig (vagy akar csak par ora demo) ugyan azon rendszerben, hogy a hangjukrol velemenyt nyilvanits egymashoz viszonyitva.
Csak demó volt.

Viszont van itt egy fórum társunk (remélem ír is majd), aki BS mellé hazavitre próbára a Limetreet, és meg aznap ment is az apróra az előbbi. Ő esetleg megírhatja, hogy mit hallott.
Csak a Marantz! :-D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”