dbrnsk írta: ↑2022.08.25., csüt. 07:13
Én csak azt nem értem (többször agyaltam már rajta), hogy a BS miért nem dob piacra egy hallgatható hangú lejátszót, ha már szoftveres oldalon tudott alkotni valami jót? Miért marad meg ezen a gagyi, olcsó digitális hangú vonalon? Kereshetne is azon, ha pl. dupla pénzért piacra dobna valami jó hangú motyót, mert vennék, mint a cukrot.
Nagyon egyszerű: mert így is veszik, mnt a cukrot
Szép kezelőfelület, jó készülék-dizájn (bátran kitehető bármilyen stílusú nappaliba), mindent-is-lejátszó HW/SW támogatás, mindehhez komoly marketing munka, a vásárlói igények pontos felmérésétől az árkategória patikamérlegen kimért eltalálásáig. És lehet, hogy MI hifisek hallunk/tudunk ennél jobb hangot csinálni, akár kevesebbért, akár több pénzért meg sokkal jobbat is, de azt a vevőkört, akinek szánják (és akik - visszatérve a kezdő felütésre - veszik, mint a cukrot) tökéletesen kielégíti!
Spotify effektus: a hifisek kedvéért belengetik a "spotyhifit", de sosem akar megérkezni.
Miért?
Mert a Spoty így is toronymagasan piacvezető, az én környezetemben pl. a hifiseken kívül SENKI nem használ mást, sőt néznek nagyot, ha "tájdlezek" meg "dízerezek" nekik
Gondoljatok bele: évtizedeken keresztül minden erősítőn elvárás volt a loudness gomb, és a hifiseken kívül a legtöbb hifitornyon örök-ON állásban volt.
Amennyire tudom (mert vicces módon valahogy mindig kerülgetett a Node-kíváncsiság, de végül egy darab sem jutott elhozzám) a hangját úgy keverték, hogy az átlagos zenehallgatónak (aki - lásd fent - IGEN nagy valószínűséggel legtöbbször Spotifyt fog futtani rajta) kellemes, sokáig hallgatható muzsikát húzzon a fülébe.
Ezért azután a rengeteg visszaolvasott tegnapi komment nagy részében hiába van igazatok, hogy a BS és a legtöbb streamer egy zenére optimalizált mini PC (gyakran akár tényleg nem több, mint egy szépen csomagolt Raspberry) a kezelőfelülete meg valamelyik nyílt kódú SW átdizájnolt változata (lustaságtól és licence vásárlói hajlamtól függően), az egyszerű júzer
felhasználóbarát céleszközt keres, abban pedig a BS minden fórum szerint vitán kívül az egyik legjobb!
Nem győzöm ismételni, mi hifisták már nem vagyunk a tömegtermék gyártók célközönsége, ahhoz túl kevesen vagyunk és túl kicsi vásárlóerőt képviselünk, ezt vegyük tudomásul, bárhogy fáj ... :(
Szerk: Látom, @Robi közben gyakorlatilag ugyanezt írta ... hát igen