A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.
TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.
Engem személy szerint szórakoztat az adás-vétel része a fórumnak. Sokat lehet tanulni belőle, másrészt végül mindig reális áron mennek el a dolgok. Két rendszert is átépítettem a közelmúltban, mint eladó és mint vevő is elégedett vagyok.
Ezt a topicot teljes megdöbbenéssel fogadtam mert a házmesterkedésnél talán semmi sem áll távolabb tőlem de be kell látni, hogy van létjogosultsága mert legalább a konkrét hirdetések tisztábbak maradnak illetve segít kiadni a gőzt az azzal küszködőknek.
Mindazonáltal bízzunk a kereskedelem régi jó önszabályozó képességében és abban, hogy az emberek alapvetően nem dobják ki a pénzüket az ablakon. Aki meg használt hifivel kupeckedik nem fog könnyen megélni. Próbálkozni persze lehet, legalábbis amíg nem állapít meg a tisztelt társaság hatósági árakat:)
"6.8.6. Az eladási ár meghatározása kizárólag a Téma nyitójának a hatásköre. Az ár kritizálása szigorúan tilos.
6.8.7. Amennyiben valaki mégis ellenállhatatlan kényszert érez az ár megkifogásolására, véleményezésére, akkor azt ne a Témában tegye meg, hanem küldjön egy Privát üzenetet a Téma nyitójának. Erről tilos a Témában szót ejteni."
Meg ott a megfelelő topik az árazással kapcsolatban. Felteszem hamarosan jön egy moderátor úgy is rendet rakni...
Nem tisztem más dolgába beleütni az orrom, de itt az AVX-en tudtommal az ilyen pofátlan nyerészkedés nem megengedett, meg amúgy sem biztos, hogy szép dolog.
3 éve arányaiban SOKKAL olcsóbban vehettél kenyeret, és almát is. Gondolom akkor azokat most nem veszed meg, ugye? Illetve remélem elutasítottad az infláció követő (vagy azt meghaladó) fizetés emelést is?
A hangfalat meg szeretnéd venni? Szerintem akkor irhatsz a tulajnak privát üzenetet. Vagy megvehehted külföldön DRÁGÁBBAN.
persze, persze.. : ) csak az előzmény-hirdetés alapján mindössze pár hónappal ezelőttről beszélünk.. de egyébként is képben vagyok, mert majdnem én vettem meg az eredeti tulajtól annak idején (kb egy éve, még a pandémia lecsengése idején) ezt a párat, aki az egész kovid alatt külföldön volt, vártunk, vártunk rá hogy hazajöjjön, végül nem jött, így magam is lecsúsztam róla (140ezer volt egyébként a megegyezett vételár :) ). de persze tudjuk, ukrán háborús helyzet, a dráguló interkontinentális szállítási költségek, meg most még az aszály meg az alföldi kurkorica-földek eltűnése is beleszól nyilván, hogy 140/60 helyett helyből 200al indítsa pár hónappal később egy használthangfalpár eladását, aztán 180ra írjon olyat mindenkinek, hogy ennél olcsóbb nem lesz, ha a fene fenét eszik sem
persze, nincs ezzel nagy gond, max áppolgat még egy jór darabig
fine music & cinema: toroid power isolation->>> aurelic femto >> Vincent SV-200 & Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal & REL T5
dehogynem fogod..
főleg látva azt, hogy jóval olcsóbban vetted annak idején
3 éve arányaiban SOKKAL olcsóbban vehettél kenyeret, és almát is. Gondolom akkor azokat most nem veszed meg, ugye? Illetve remélem elutasítottad az infláció követő (vagy azt meghaladó) fizetés emelést is?
A hangfalat meg szeretnéd venni? Szerintem akkor irhatsz a tulajnak privát üzenetet. Vagy megvehehted külföldön DRÁGÁBBAN.
Az autópiac pont ott tart.. többen mondták pár héten belül .. 1 éve hirdette nem ment el. majd mikor a kereskedők a banki készlet hitelből tolják az árakat a magánember is tolja hátha.. / pont mint a nagy bukta előtt ennyi autó nem volt kereskedők kezében mint most/ De azóta sem hívták nem baj de ha már nem hívják legalább boldog hogy fent lehet ennyiért. Konkrét autókról beszélek nem csak vizionálom. És a margóra : vissza jött a retek kereskedői réteg aki odacsábít úgy fotóz hogy ne lásd a hibákat mire odaérsz szövetig van kopva a bőr vagy már azt is leszarja hogy az olajcserékről beragasztották a km de hopp valahogy vissza cammogott a km óra. És ezek 8 számjegyű autók.. minden pont így nézett ki a nagy bukta előtt..
...Nézz körül a világban, minden drágul. A használt autók pl az elmúlt 2 évben simán drágultak 30%-ot, de van, ami 50-et. Ilyen világot élünk. Ezen kár vegzálni ez egy napi jelenség a világban, nem csak nálunk.
Bezzeg engem meg kizártál a fórumról, amikor jóval drágábban tettem fel valamit, mint amennyiért korábban (ugyanitt) vettem...
Változnak az idők és változik a fórumszabályzat is. Én sosem rejtettem véka alá, hogy nem értek egyet a nem lehet valamit drágábban adni elvvel. Viszont akkor többen jelentettek és a moderátori brigád úgy szavazott, ahogy. A többség úgy ítélte meg, hogy indokolatlanul nagy árrést szerettél volna elérni. Ettől függetlenül most is itt vagy és most is van lehetőséged ingyen hirdetni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
...Nézz körül a világban, minden drágul. A használt autók pl az elmúlt 2 évben simán drágultak 30%-ot, de van, ami 50-et. Ilyen világot élünk. Ezen kár vegzálni ez egy napi jelenség a világban, nem csak nálunk.
Bezzeg engem meg kizártál a fórumról, amikor jóval drágábban tettem fel valamit, mint amennyiért korábban (ugyanitt) vettem...
Hirdeti bármit lehet bármennyiért (Maximum nem kel el)
Fogadjuk el, hogy a vintage/ régebbi de jó hangú minőségi HIFI termékek ára az inflációs és egyéb külső dolgoktól függetlenül is emelkedik. (mert van rájuk kereslet, az emberek rájönnek hogy ami új nem biztos hogy jobb)
Az eladó és a vevő által kölcsönösen "kialkudott" ár tükrözi a termék aktuális piaci árát. (+-) Ez nagyon sok esetben el fog térni a meghirdetett ártól
Attól, hogy nekem valami drága (én) nem teszem szóvá, főleg ha nem is akarom megvenni.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Ki beszélt a 30-40 évvel ezelőtt kiadott Marantz akkori áráról?
Az eladót védők szerint akkor elfogadható, hogy minden 3 évvel ezelőtt itt meghirdetett cucc, mindenféle probléma nélkül 30%-al magasabb áron kerüljön újra eladásra? És még akkor örüljünk mert úgy is olcsó? Emlékeim szerint ilyenkor a hörgés szokott jönni, hogy hogy képzeli az illető, most alleluja, sőt még így is olcsó?
Nem is beszélve arról, hogy az eladó szerint ezt továbbra is 660e-be kerül, csak épp 860-at adj oda érte. Nemár.
Ahogy írtam tegnap is. Nézz körül a piacon, hogy CSAK tavalyhoz képest mennyit mentek fel az árak a hifi piacon. 20% körüli értéket fogsz kapni.
Van itt pár kereskedő, valószínűleg még tudják ezt erősíteni, vagy cáfolni, ha kell.
És akkor még csak egy évről beszélünk...
Az eladót védők szerint akkor elfogadható, hogy minden 3 évvel ezelőtt itt meghirdetett cucc, mindenféle probléma nélkül 30%-al magasabb áron kerüljön újra eladásra? És még akkor örüljünk mert úgy is olcsó? Emlékeim szerint ilyenkor a hörgés szokott jönni, hogy hogy képzeli az illető, most alleluja, sőt még így is olcsó?
Nem is beszélve arról, hogy az eladó szerint ezt továbbra is 660e-be kerül, csak épp 860-at adj oda érte. Nemár.
Ha így folytatódik, 2-3 év múlva akár 50%-al is lehet drágább. Hogy miért? Nézz körül a világban, minden drágul. A használt autók pl az elmúlt 2 évben simán drágultak 30%-ot, de van, ami 50-et. Ilyen világot élünk. Ezen kár vegzálni ez egy napi jelenség a világban, nem csak nálunk.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos