Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: diagnet »

sutemenyx írta:
Nem gondolod, hogy van egy apró elvi és morális különbség a kettő között?
A tudományt kigúnyoló elvtelen kuruzslásban nincsenek különbségek. Csak a következményeikben.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2883
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

diagnet írta:
2022.08.17., szer. 00:24
sutemenyx írta:
2022.08.16., kedd 16:17

Nekem elég, hogy meghallgattam, meghallgatta más is, többen is és mindenki arra jutott, hogy sokkal jobb.
Felőlem mindenki azt kezd az információval amit akar.
Megnézném mit reagálnátok, ha MR vizsgálat helyett ugyanezt mondaná pl. a kardiológusotok.
Nem gondolod, hogy van egy apró elvi és morális különbség a kettő között?

Ha nem, nem probléma, csak úgy kérdezem. :D
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

sutemenyx írta:

Nekem elég, hogy meghallgattam, meghallgatta más is, többen is és mindenki arra jutott, hogy sokkal jobb.
Megnézném mit reagálnátok, ha MR vizsgálat helyett ugyanezt mondaná pl. a kardiológusotok.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2022.08.16., kedd 17:58
sutemenyx írta:

Ez egy gyorsan összerakott táp, amit itthon használok. Nem tetszik? Kínai aluminium dobozban, kínai zöld panelen, kínai csatlakozókkal szépen, rendezetten jobban megfelelne? :D
Nekem nem. Nekem nincs szükségem sem rezonáns lemezdobozra, sem 2-3x ennyi anyagátmenetre, sem kínai vörösrézfóliára. Bőven elég annyi, ami a routerben van.

A méréssel kapcsolatban elmondtam, hogy ennyit tudok megtenni, meg is tettem, ahogy ígértem. Nincs konkrét eszközöm rá, hogy ethernet jelet mérjek, és nem is lesz, mert nem érdekel. Nekem elég, hogy meghallgattam, meghallgatta más is, többen is és mindenki arra jutott, hogy sokkal jobb.

Tekintve, hogy többször invitáltalak és nemhogy el nem jöttél, de nem is válaszoltál, nos így kénytelen vagyok az ezirányú megjegyzéseidet merő trollkodásnak nyilvánítani.

A lehetőség bárkinek áll, lehet csinálni ennél jobb mérést és közzétenni.
Meg lehet próbálni jobb tápot is csinálni, hátha sikerül.
Nehéz úgy válaszolni, hogy ne lehessen a válaszban valamin megsértődni. gondolkodik.gif
Püben leírom a tápegység dolgot, ha érdekel, de úgyis tudod.
Nem voltam még Nálad, mivel több másik invitálásnak sem tettem még eleget, amik régebbiek és/vagy számomra sokkal-sokkal érdekesebbek. Szóval ez sem ellened szól. Kérlek nézd ezt el nekem.
Nyilváníthatod persze trollkodásnak, amit írtam, valójában inkább csak a döbbenet szakadt ki belőlem és nem azért, mert esztétikailag nem nyűgözött le, amit láttam.
A tápegység dolgot nem írtad le 17:58 óta.
Mindenesetre olvasd vissza a hozzászólásod, hidd el én relatíve kimért és nyugodt ember vagyok, de igen nehéz nem úgy értékelni, hogy mi ez a sz@r mérés és mi ez a sz@r tápegység.
:D

Vagy pedig ultraszociopatán fejezed ki magad, ez esetben ne haragudj, nem találkoztunk még személyesen :D
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7667

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

sutemenyx írta:

Ez egy gyorsan összerakott táp, amit itthon használok. Nem tetszik? Kínai aluminium dobozban, kínai zöld panelen, kínai csatlakozókkal szépen, rendezetten jobban megfelelne? :D
Nekem nem. Nekem nincs szükségem sem rezonáns lemezdobozra, sem 2-3x ennyi anyagátmenetre, sem kínai vörösrézfóliára. Bőven elég annyi, ami a routerben van.

A méréssel kapcsolatban elmondtam, hogy ennyit tudok megtenni, meg is tettem, ahogy ígértem. Nincs konkrét eszközöm rá, hogy ethernet jelet mérjek, és nem is lesz, mert nem érdekel. Nekem elég, hogy meghallgattam, meghallgatta más is, többen is és mindenki arra jutott, hogy sokkal jobb.

Tekintve, hogy többször invitáltalak és nemhogy el nem jöttél, de nem is válaszoltál, nos így kénytelen vagyok az ezirányú megjegyzéseidet merő trollkodásnak nyilvánítani.

Nehéz úgy válaszolni, hogy ne lehessen a válaszban valamin megsértődni. gondolkodik.gif
Püben leírom a tápegység dolgot, ha érdekel, de úgyis tudod.
Nem voltam még Nálad, mivel több másik invitálásnak sem tettem még eleget, amik régebbiek és/vagy számomra sokkal-sokkal érdekesebbek. Szóval ez sem ellened szól. Kérlek nézd ezt el nekem.
Nyilváníthatod persze trollkodásnak, amit írtam, valójában inkább csak a döbbenet szakadt ki belőlem és nem azért, mert esztétikailag nem nyűgözött le, amit láttam.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2022.08.16., kedd 15:57
sutemenyx írta:
2022.08.16., kedd 14:12
100Mbites ethernet kapcsolat zaj mérés:

https://drive.google.com/drive/folders/ ... 87JUzUBEZr

Két darab ötmásodperces videó van. Az egyik a gyári, kapcslóüzemű táppal, a másik egy Noratel toroidos, Cerafine pufferes, National 7812 stabkockás, BlackGate-es táppal.
A mért pont egy Huawei B315-S22 LTE (sim kártyás) router egyik ethernet portjának TX+ és TX- érpárja. A kábel másik végén egy laptop lóg, 8K youtube video lejátszással (hogy folyamatosan letöltés menjen).

A videók közül a PWM végű a gyári tápos, az ANG végű, az analóg tápos.

A videón egy Tektronix TDS1002B oszcilloszkóp történt a mérés, FFT módba kapcsolva spektrumanalizátorként működik, azaz a bejővő jelben lévő különféle frekvenciák amplitudoját mutatja logaritmikus (dB-es) skálán.
A mérést több sávon is megcsináltam, de érdemi eltérést csak így az 1.25kHz-es osztású képernyőn látok. Itt az első fuggőleges vonal az 1.25kHz, az utolsó, azaz a képernyő vége az 12.5kHz.
Nem tudni, hogy ebből mi a zaj és mi a hasznos jel része, de a PWM tápos változaton szerintem dúsabb az egész kép. Annyi bizonyos, hogy ebben a sávban okoz eltérést a táp minősége. Még maga a router gyári alkatrészekkel rendelkezik, a blackgate-ek berakása után újra fogom mérni.

Képek a setupról:
5C660009-0F01-4FC6-88E8-88037F37011F.jpegEC281A44-2060-4C17-9E01-5E294C8A9A53.jpeg134C2D14-1276-4A4F-9F9C-436CFB7122E6.jpeg
Ez lenne a minőségi tápegyég, Süti? gondolkodik.gif Meg ez mérés lenne? gondolkodik.gif Hááááát, oké. :/

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7667

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

sutemenyx írta:
2022.08.16., kedd 14:12

Két darab ötmásodperces videó van. Az egyik a gyári, kapcslóüzemű táppal, a másik egy Noratel toroidos, Cerafine pufferes, National 7812 stabkockás, BlackGate-es táppal.
A mért pont egy Huawei B315-S22 LTE (sim kártyás) router egyik ethernet portjának TX+ és TX- érpárja. A kábel másik végén egy laptop lóg, 8K youtube video lejátszással (hogy folyamatosan letöltés menjen).

A videón egy Tektronix TDS1002B oszcilloszkóp történt a mérés, FFT módba kapcsolva spektrumanalizátorként működik, azaz a bejővő jelben lévő különféle frekvenciák amplitudoját mutatja logaritmikus (dB-es) skálán.
A mérést több sávon is megcsináltam, de érdemi eltérést csak így az 1.25kHz-es osztású képernyőn látok. Itt az első fuggőleges vonal az 1.25kHz, az utolsó, azaz a képernyő vége az 12.5kHz.
Nem tudni, hogy ebből mi a zaj és mi a hasznos jel része, de a PWM tápos változaton szerintem dúsabb az egész kép. Annyi bizonyos, hogy ebben a sávban okoz eltérést a táp minősége. Még maga a router gyári alkatrészekkel rendelkezik, a blackgate-ek berakása után újra fogom mérni.

Képek a setupról:
5C660009-0F01-4FC6-88E8-88037F37011F.jpegEC281A44-2060-4C17-9E01-5E294C8A9A53.jpeg134C2D14-1276-4A4F-9F9C-436CFB7122E6.jpeg
Ez lenne a minőségi tápegyég, Süti? gondolkodik.gif Meg ez mérés lenne? gondolkodik.gif Hááááát, oké. :/
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Képek a setupról:
5C660009-0F01-4FC6-88E8-88037F37011F.jpeg
5C660009-0F01-4FC6-88E8-88037F37011F.jpeg (7.68 MiB) Megtekintve 2316 alkalommal
EC281A44-2060-4C17-9E01-5E294C8A9A53.jpeg
EC281A44-2060-4C17-9E01-5E294C8A9A53.jpeg (2.35 MiB) Megtekintve 2316 alkalommal
134C2D14-1276-4A4F-9F9C-436CFB7122E6.jpeg
134C2D14-1276-4A4F-9F9C-436CFB7122E6.jpeg (2.62 MiB) Megtekintve 2316 alkalommal

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11029
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

midian82 írta:
2022.08.16., kedd 10:49
Milyen core? Ez a szoftver nem teljes? Lent a Status running on van . Valahogy nem értem ezt az egészet hogy működik.
A szoftver teljes, de sokféle módon használható. Ha csak egy géped van, amin a zenéket tárolod (vagy streaming szolgáltatást használsz) és a lejátszó is az a gép (mondjuk egy rádugott USB DAC-kal párban), akkor ő lesz a lejátszó és a Core is egyben. Így is működik a dolog, de a Roon azért nem igazán erre lett kitalálva (e helyzetben talán felesleges is), sokkal inkább hálózatba kötött eszközökkel történő kijátszásra, ahol valahol van egy Core (szerver gép) és vannak audio végpontok (másik PC, vagy hálózati player), a lejátszást pedig további eszközökkel vezérled (PC, tablet, telefon). Ezért is tették bele a nem kevés munkával kifejlesztett - részben a Pro Audio világból importált - RAAT (Roon Advanced Audio Transport) protokollt, ami az eszközök közötti kommunikációt és adatátvitelt szolgálja.

youtu.be/RHvKGyQ_lOo

midian82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: midian82 »

robi20064 írta:
2022.08.16., kedd 10:20
midian82 írta:
2022.08.16., kedd 09:56
Sziasztok regisztráltam a Roon ingyenes próba verziójára de nem tudok bejelentkezés után tovább lépni.
Bejelentkezés után ezt a képet mutatja ilyenkor mi a teendő?
IMG_20220816_095545.jpg
A roonlabs.com oldalon be tudsz lepni a fiokodba rendesen? Gondolom Roon Core is van telepitve mar egy gepre es nem csak a kliens.
Milyen core?
Ez a szoftver nem teljes?
Lent a Status running on van .
Valahogy nem értem ezt az egészet hogy működik.
IMG_20220816_104816.jpg
IMG_20220816_104816.jpg (4.31 MiB) Megtekintve 2394 alkalommal

midian82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok regisztráltam a Roon ingyenes próba verziójára de nem tudok bejelentkezés után tovább lépni.
Bejelentkezés után ezt a képet mutatja ilyenkor mi a teendő?
IMG_20220816_095545.jpg
IMG_20220816_095545.jpg (4.06 MiB) Megtekintve 2301 alkalommal

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

robi20064 írta:
2022.08.15., hétf. 22:18

Talan egy picit lemaradtal hogy milyen eszkozok voltak a Digi, UPC, T es tobbiek kinalataban az elmult 10 evben itthon.
Lehet. A 4G magyarországi bevezetése óta kizárólag mobilnetet használok, annak minden velejárójával. Az előző hozzászólásom pedig jelen időben íródott.
Kellene egy uj temat nyitni a szamotokra "XY szerint a vilag" cimmel, oda az osszes hozzad hasonlo onthetne a barmilyen okos elkepzeleseit, nagy elet bolcsessegeket es konteokat.
Már van ilyen téma: Főoldal >Fórum kezdőlap >AVház >Hifi
6-10 fős minikartell ámít változatos újdonságokkal 2-300 lelkes ügyfelet követőt a 40.000 regisztrált potenciális tagból egy 10 milliós országban.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

“ A kristályra tegyél egy elkot és minden ki fog simulni.
Más megoldás nem tudok, ha minden áron egy szem kondival szeretnéd befolyásolni a dc konverter ripple-feszt, vagy bármilyen egymás után kötött DA áramkörök, készülékek alapvető működési karakterisztikáit.
További sok sikert a fizikai Nobel díjig.”

Sokkal inkább gondolkodom passzív, kifejezetten sávszűrő használatán az ethernet csavart érpárjain, hátha kiváltja a blackgate-eket. Majd gondolkozom rajta.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

sutemenyx írta:
2022.08.15., hétf. 11:07

Különben tettem be a switchembe az 1V-os dc-dc konverter után közvetlenül egy nem akármilyen kerámiát próbaképpen. RMC, amerikai, régi, ezüst fegyverzetű, 22nF-os kerámiát. Ezek annyira jók, hogy még csatolókondenzátornak is szokták használni audio sávban.
Ráforrasztottam kb 1mm-es (se) lábbal, és az oszcilloszkópon pontosan semmi nem történt. Ugyanúgy ott voltak a 20mV-os, 1.5Mhz-es négyszög tüskék, ugyanolyan meredekséggel, mint előtte. Hallható változást pedig nem tapasztaltam, pedig akartam :D
A kristályra tegyél egy elkot és minden ki fog simulni.
Más megoldás nem tudok, ha minden áron egy szem kondival szeretnéd befolyásolni a dc konverter ripple-feszt, vagy bármilyen egymás után kötött DA áramkörök, készülékek alapvető működési karakterisztikáit.
További sok sikert a fizikai Nobel díjig.

robi20064:
Az ilyen "manufactured for cisco" cucc a hónap poénja a konzumer szektorban.
Magyarországi és világviszonylatban is az összes mobil szolgáltató huawei routereket ad és csak készlethiány esetére tartalékol ZTE-t, vagy egyéb típust. Saját kárukon tanultak.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

“Ha jobb minőségű tápszűrést akarsz, akkor a kerámia kondikat cserélgesd valami murata vagy komolyabb fajtára.”

Minek? Kondi-kondi, nem? :D
Különben tettem be a switchembe az 1V-os dc-dc konverter után közvetlenül egy nem akármilyen kerámiát próbaképpen. RMC, amerikai, régi, ezüst fegyverzetű, 22nF-os kerámiát. Ezek annyira jók, hogy még csatolókondenzátornak is szokták használni audio sávban.
Ráforrasztottam kb 1mm-es (se) lábbal, és az oszcilloszkópon pontosan semmi nem történt. Ugyanúgy ott voltak a 20mV-os, 1.5Mhz-es négyszög tüskék, ugyanolyan meredekséggel, mint előtte. Hallható változást pedig nem tapasztaltam, pedig akartam :D
De ez nem most történt, hanem még július 9-én.
534E70F9-71E0-4307-BC8F-DC0C9EB40502.jpeg
534E70F9-71E0-4307-BC8F-DC0C9EB40502.jpeg (4.43 MiB) Megtekintve 2391 alkalommal

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Na tehát a pufferkondenzátor arra való, hogy a táp pillanatnyi kieséseit áthidalja. Ezt kiegészítem azzal, hogy arra is való, hogy a készülék pillanatnyi többletigényét is kielégítse/áthidalja. Miben különbözik szerinted a tápszűrő szerepkörtől? Csak azért kérdezem, merthogy az pontosan ugyanezt csinálja. :D

Szoval akkor végülis visszatértünk az alapállapothoz, hogy mégiscsak kicserélhetem, de nem lesz hatása. Ok! :D

Telefon vonali elkókat nem cseréltem, csak 1db-ot, mert annak a típusa annyira hihetetlenul pontosan és mérnökien volt kiválasztva, hogy a gyári állapotú készülékben fel volt púposodva :D
3D644C39-0067-4397-AA2E-5D52AE16ECDA.jpeg
3D644C39-0067-4397-AA2E-5D52AE16ECDA.jpeg (3.43 MiB) Megtekintve 2271 alkalommal
56838236-5BE0-4438-A3F4-01122C9149C3.jpeg
56838236-5BE0-4438-A3F4-01122C9149C3.jpeg (3.98 MiB) Megtekintve 2271 alkalommal

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

sutemenyx írta:
2022.08.13., szomb. 14:18

Na akkor vegyük sorra mi lehet egy áramkörben egy elektrolit kondenzátor:
- tápszűrő
- időzítő tag (pl cpu reset)
- csatolókondenzátor (dc leválasztó)
- szűrőtag (pl hangváltó)
- ?
- puffer

A hálózati néhány ms-os feszültségesések kiegyenlítésére. Felépítés függő, hogy szükség van-e rá. Országonként eltérő hálózati adapterekkel szállítják, nem mindegyik a legújabb level VI és az sincs garantálva, hogy mindenki a hozzá kapottal fogja használni. Ezért van a régebbi eszközökön legalább 1db nagyobb elko a tápcsati után.
Mondd már el kérlek, hogy melyik szerepkörben nem cserélhető egy ilyen alkatrész azonos értékűre.

Bármelyik szerepkörben cserélhető. Csak a hatása semleges marad a router és a hangrendszer működését nézve.
Kivéve persze, ha hamis a BG...
Ha jobb minőségű tápszűrést akarsz, akkor a kerámia kondikat cserélgesd valami murata vagy komolyabb fajtára.
Meg árnyékold az egész táp és antenna kört. Az is javít ha kikapcsolod a wifit. Az egész utcában.
Mindenestre azt kéne eldönteni, hogy most akkor ha az elkóknak nincs hatása ilyen frekvencián, akkor a gyártók minek teszik bele. Hülyék talán?
goto -puffer ;
Vagy pedig azt, hogy ha mégis van hatásuk, akkor mi az elvi probléma a jobbra cseréléssel.
A csere helye és hatása egy azon ponthoz köthető.
Érzek némi ellentmondást abban, hogy ha a gyártó teszi oda, akkor nagyon fontos (már ha èpp nem totál felesleges), ha viszont én cserélem ki, akkor semmi hatása.
Hát annak, hogy az analóg telefon vonalfesz kondikat (50V) is kicserélted lehet hatása a voip hangra.
Nem lesz jitteres az audiofil VoLTE stream...
Ui: nem kell annyira hasraesni a vélt gyártói precíz tervezéstől, mert gyakoribb az elégséges, de olcsóbb kivitel, mint az ellenkezője.
Egyik mobil/net szolgáltató sem akar magának több százezer ügyfélpanaszt, ezért csak olyan eszközöket rendelnek be, amik nem alap tp-link kategóriát képviselnek.

midian82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Töki írta:
2022.08.14., vas. 15:17
midian82 írta:
2022.08.14., vas. 07:43
Sziasztok
Tegnap telepítettem az Audirvana -t.Jelenleg Tidal al használom.
Kérdésem hogy szerintetek melyik jobb hangú kimenet?
Egyelőre nem sok különbséget hallok.
A Wasaspi Asio vagy a Kernel?
MQ t kezeli a dac-om.
Sokat játszottam velük és nálam a Wasapi lett a nyerő Sox szűrővel.
Tovább bonyolítom :D
Nagyon bejött a Jriver hangja igaz egy másik rendszerrel nem az ami most van.
Szóval Jriver kontra Audirvana? :D

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 625

Hozzászólás Szerző: Töki »

midian82 írta:
Sziasztok
MQ t kezeli a dac-om.
Sokat játszottam velük és nálam a Wasapi lett a nyerő Sox szűrővel.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

midian82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

fapaci írta:
2022.08.14., vas. 09:41
midian82 írta:
2022.08.14., vas. 08:43
fapaci írta:
2022.08.14., vas. 08:39

Milyen op.rendszeren fut az Audirvana?
Win10 Usb kimenettel Egy jó kis Luxor usb kábellel :D
Akkor ott már sok hiba nem lehet. ;) Ha nem használsz különösebb szoftveres buherálást, javaslom neked a WASAPI protokollt. Ha ki van herélve a Windows, akkor viszont bármi lehet, a WASAPI akár ki is eshet az opciók közül. Próbáld ki az összes lehetőséget, szerintem elég nagy különbség van köztük.
Igazából tegnap csak rövid időm volt hallgatózni .
Meg aztán az Audirvana- nál bejön a képbe a tidal is és a tárolt zenék , abban is a különböző formátumok.
Szóval van mit fülelni :D
Eddig csak Asio val ment minden . Aztán most láttam hogy a MQ val nem kompatibilis.
Így most kicsit bekavart . :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

midian82 írta:
2022.08.14., vas. 08:43
fapaci írta:
midian82 írta:
Sziasztok Tegnap telepítettem az Audirvana -t.Jelenleg Tidal al használom. Kérdésem hogy szerintetek melyik jobb hangú kimenet? Egyelőre nem sok különbséget hallok. A Wasaspi Asio vagy a Kernel? MQ t kezeli a dac-om.
Win10 Usb kimenettel Egy jó kis Luxor usb kábellel :D
Akkor ott már sok hiba nem lehet. ;) Ha nem használsz különösebb szoftveres buherálást, javaslom neked a WASAPI protokollt. Ha ki van herélve a Windows, akkor viszont bármi lehet, a WASAPI akár ki is eshet az opciók közül. Próbáld ki az összes lehetőséget, szerintem elég nagy különbség van köztük.

turho
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 64

Hozzászólás Szerző: turho »

s4tch írta:
2022.08.13., szomb. 23:41
turho írta:
2022.08.13., szomb. 19:40
Van még olyan megátalkodott különc rajtam kívül, aki komolyabn, Qualcomm chipes Android mobilról hallgat, usb-n DAC-on keresztül is zenét?
(Mondjuk egy Androidos DAP se sokkal másabb).
Hibymusic programra tudtok-e ingyenes vagy nem vészes arú alternatívát? Van 1-2 fejlesztési gondom vele, szoktam levelezni a készítőjével, de mostanában nem túl aktív.
Olyan program kellene, ami szintén tudja a natív DAC vezérlést, hardveres volume, DSD512, gapless lejátszás, lejátszás mappából/folderből, FLAC, APE, esetleg Wavpack, cue értése, és kicsi betűk, azaz minél több legyen olvasható a mappa/filenevekből.

Hibymusicban nem töketes a Gapless, néha nehéz visszanavigálni a főoldalra, nem jeleníti meg elég hosszan a file-és mappaneveket, meg még 1-2 apró bosszúság...
A hiby nálam azzal rúgta el a pettyest, hogy képtelenek évek óta megoldani, hogy dlna forrás esetén a mappákon belül a számok ne betűrendben, hanem a trackek számozása alapján legyenek rendezve. Ez az egyetlen dlna képes program, amelyik képtelen track sorszám szerint rendezni. Egyszerű hanyagság. A head-fi-n egy ideig aktívak voltak, ott többen is szorgalmasan jelezték nekik a problémát, aztán valahogy már senkit nem érdekelt eléggé... Engem még mindig bosszant, ha véletlenül ráfanyalodom a hibyre.

UAPP megvolt már? Az elég okos.
Köszi, ránézek majd....azt hiszem, az nem ingyenes (ami nem baj, csak hozza a Hiby erényeit...)
Én mailozni szoktam direkt a fejlesztőnek. Van, hogy aznap, van hogy hetek múlva válaszol.
Én kértem bele a Gapless-t is. Ami 2 frissítés utan újra nem volt jó teljesen :D
És a kisebb betűk lehetőségét (amit szintén úgy oldott meg, hogy eztől függetlenül nem latszik hosszabb szakasz az album nevéből, csak kisebb a betű...de bőrönd méretű a mappaikon :smile51: )
De mintha kezdené "elengedni" a programot...
Most kértem pedig azt is, hogy a sok "lap" tetején legyen direkt főmenü gomb. Ha mappákba böngészgetek, hallgatok ezt-azt, igen sokat kell "visszabackelni" benne.
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.

midian82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

fapaci írta:
midian82 írta:
Sziasztok
Tegnap telepítettem az Audirvana -t.Jelenleg Tidal al használom. Kérdésem hogy szerintetek melyik jobb hangú kimenet?
Egyelőre nem sok különbséget hallok. A Wasaspi Asio vagy a Kernel? MQ t kezeli a dac-om.
Win10
Usb kimenettel
Egy jó kis Luxor usb kábellel :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

midian82 írta:
Sziasztok
Tegnap telepítettem az Audirvana -t.Jelenleg Tidal al használom. Kérdésem hogy szerintetek melyik jobb hangú kimenet?
Egyelőre nem sok különbséget hallok. A Wasaspi Asio vagy a Kernel? MQ t kezeli a dac-om.
Milyen op.rendszeren fut az Audirvana, milyen fizikai kimenetet használsz a PC-n? Bár ha nem hallasz különbséget...

midian82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok
MQ t kezeli a dac-om.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”