Tehát ha mérek valamit, és nem tudom, hogy jó paramétert mértem-e vagy sem, de valamit mértem... ami azt mutatja, hogy semmi változás. Emellett meghallgatom, és nem hallok változást, az mennyivel kevésbé pszichológiai kérdés, mint amikor hallani akar valaki és hall? Nem hallhat - nem hall, hallani akar - hall.juliush írta: ↑2022.08.10., szer. 18:56Érdemes megismerkedni a teljes teszt anyagával, ugyanis a mérés után fülügyre is veszi a switch-et és semmilyen hallható különbséget sem tapasztal.
"I started with my generic switch connection and started to stream some of my reference quality content. While the music was playing, I switched Ethernet cables, this time having Port B of EtherRegen feeding the Matrix i. There was absolutely no audible difference. I then switched back to generic switch feed. No difference. I switched back to EtherRegen. No difference. None. Nothing."
Vagyis a mérés alapján levont következtetést szubjektív teszttel igazolja, ami több fokkal erősebb annál, hogy külső befolyásoló tényezőktől korántsem mentes módon megszerzett tapasztalatokat objektív igazságként tálaljuk, a szakmailag helytálló műszaki okok és alátámasztó mérések hiánya ellenére.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.10232/
Azt még finoman hozzáteszem, hogy switch vásárlóink legalább 50%-a teljesen szkeptikus volt ezzel a témakörrel kapcsolatosan, majd a teszteket követően megrendelte a készüléket. Ugyanez a tapasztalat ethernet kábelekkel kapcsolatosan. Odaadják a kereskedők, kipróbálják, vagy marad, vagy nem. Nem akarja hallani senki sem, hiszen sok olyan készülék van itt, ami nem éppen olcsó.
A tapasztalatom az inkább, hogy ezen a területen sokkal több a negatív prekoncepció, mint a belebeszéléssel történő koncepció-teremtés!