Az egy jó gép, kevesebb fénnyel mint egy f32, de hangos, aki ki tudja rakni a szobából és nem 3m széles képet néz, annál ez egy járható út!
Képélességben a legtöbb lcd-t veri!
Az egy jó gép, kevesebb fénnyel mint egy f32, de hangos, aki ki tudja rakni a szobából és nem 3m széles képet néz, annál ez egy járható út!
Hát, én pont ezt láttam és sírva fakadtam, főleg a hangjától. Hogy mit lehet ezekben szeretni, azt nem tudom, de szerintem az a baj, hogy nem vagyunk egyformák.
A led cserélgetés azért szerintem egy fokkal bonyolultabb, mint egy izzót kicserélni, de ehhez nem értek.-KP- írta: ↑2022.07.28., csüt. 10:09De mégis milyen kakiról beszélsz, amiből nem lehet várat építeni? Arról hogy egy korábbi generációs ledet kicserélnek egy újabb generációsra, mert a gyártási technológia azóta rengeteget fejlődött? Vagy hogy egy lámpát kicserélnek egy másikra, ami 30-40%-al nagyobb fényerőt tol ugyanazon áramerősség mellett? Ezt a gyártók egy laza mozdulattal meg tudnák tenni, csak anyagilag nem érdekük. Vegyél csak új masinát x évente, vagy vedd meg a nagyobb modelleket 1,5x-2x-4x annyiért. A fényerő és a kontraszt valóban nem minden. Csak majdnem![]()

Nincs új modell, nagychipes gépekből csak a Barconak van házimozi dlp projektora. Van itthon körforgásban az a pár tucat használt régi dlp, szerintem 5-10 éven belül már csak LCD lesz.De mégis milyen kakiról beszélsz, amiből nem lehet várat építeni? Arról hogy egy korábbi generációs ledet kicserélnek egy újabb generációsra, mert a gyártási technológia azóta rengeteget fejlődött? Vagy hogy egy lámpát kicserélnek egy másikra, ami 30-40%-al nagyobb fényerőt tol ugyanazon áramerősség mellett? Ezt a gyártók egy laza mozdulattal meg tudnák tenni, csak anyagilag nem érdekük. Vegyél csak új masinát x évente, vagy vedd meg a nagyobb modelleket 1,5x-2x-4x annyiért. A fényerő és a kontraszt valóban nem minden. Csak majdnem

De mégis milyen kakiról beszélsz, amiből nem lehet várat építeni? Arról hogy egy korábbi generációs ledet kicserélnek egy újabb generációsra, mert a gyártási technológia azóta rengeteget fejlődött? Vagy hogy egy lámpát kicserélnek egy másikra, ami 30-40%-al nagyobb fényerőt tol ugyanazon áramerősség mellett? Ezt a gyártók egy laza mozdulattal meg tudnák tenni, csak anyagilag nem érdekük. Vegyél csak új masinát x évente, vagy vedd meg a nagyobb modelleket 1,5x-2x-4x annyiért. A fényerő és a kontraszt valóban nem minden. Csak majdnemcisco írta: ↑2022.07.28., csüt. 09:39K@kiból kővárat nem lehet, egy jó készülék, meg így is - úgy is jó készülék marad!-KP- írta: ↑2022.07.28., csüt. 09:33Bocs, de a mért paramétereknek vajmi kevés köve van ahhoz, hogy te miben hiszel.A vetítés nem az a ködösítős, sok esetben már már hitgyülis zavarosban halászás, mint a hígend audio (direkt írtam így), ahol mindenki annyira ködösít, amennyire nem szégyell. Itt pontosan lehet mérni a paramétereket. Ha pedig a fényerőnk nőtt, vagy a kontrasztunk nőtt, azt a műszer megmutatja. De azt is megmutatja, ha épp a placebo expresszen utazunk épp és nem változott semmi.
A fényerő és kontraszt adat nem minden. Hogy mérsz élességet, mozgás megjelenítést, színek természetességét (hiába kalibrált egy dlp és lcd nem uazt mutatja), stb?

K@kiból kővárat nem lehet, egy jó készülék, meg így is - úgy is jó készülék marad!-KP- írta: ↑2022.07.28., csüt. 09:33Bocs, de a mért paramétereknek vajmi kevés köve van ahhoz, hogy te miben hiszel.A vetítés nem az a ködösítős, sok esetben már már hitgyülis zavarosban halászás, mint a hígend audio (direkt írtam így), ahol mindenki annyira ködösít, amennyire nem szégyell. Itt pontosan lehet mérni a paramétereket. Ha pedig a fényerőnk nőtt, vagy a kontrasztunk nőtt, azt a műszer megmutatja. De azt is megmutatja, ha épp a placebo expresszen utazunk épp és nem változott semmi.

Bocs, de a mért paramétereknek vajmi kevés köve van ahhoz, hogy te miben hiszel.

Haggyad már, erre szokott jönni az a válasz, hogy de hát ő látjaIjk írta: ↑2022.07.27., szer. 22:54Ezekről a táp, aljzat , kábel cserekrol projektoroknal kellene csak mérés, mi változott dugaljcserenel, hogy a magamfajta szkeptikusokat is meggyőzzék.nemtomm írta: ↑2022.07.27., szer. 21:45
Olvasom a tuning témátokat, nem rossz de vajon kipróbáltatok már egy jobb tuning biztosítékot és egy jó minőségű Furutech iec ncf aljzatot cserélni egy vetitőben? Meglepődnétek a pozitív eredményen mert sokkal többet javít mint gondolnátok… nem tudom profi módón megfogalmazni de a színek sokkal de sokkal élénkebbek, sokkal élesebb lesz a kép és a mozgás sokkal természetesebb lesz, nagyságrenddel jobb lett a mozi![]()

Ezekről a táp, aljzat , kábel cserekrol projektoroknal kellene csak mérés, mi változott dugaljcserenel, hogy a magamfajta szkeptikusokat is meggyőzzék.nemtomm írta: ↑2022.07.27., szer. 21:45Végigolvastam az utolsó pár nap történését és el vagyok képedve mennyire egymás torkának estetek pedig nektek szakik azért valamilyen szinten tudnátok egymás munkáját segíteni esetleg megosztani egymással …![]()
Olvasom a tuning témátokat, nem rossz de vajon kipróbáltatok már egy jobb tuning biztosítékot és egy jó minőségű Furutech iec ncf aljzatot cserélni egy vetitőben? Meglepődnétek a pozitív eredményen mert sokkal többet javít mint gondolnátok… nem tudom profi módón megfogalmazni de a színek sokkal de sokkal élénkebbek, sokkal élesebb lesz a kép és a mozgás sokkal természetesebb lesz, nagyságrenddel jobb lett a mozi![]()
Tudom nekem csak egy F22 sem van de nem szándékozom lecserélni (fhd) semmilyen új dlp-re… marad meg egy jó darabig nem kell a 4k….![]()

Az új LED-ek kizárólag a fényerőt (azt nagyon) és az alapszínek pozícióit (színezet, szaturáció, de csak kicsit) módosítják. A színtér változása szemmel nem látszik (és a CMS úgyis korrekt módon dolgozik, miután az új alappontokat definiáltuk) tehát az egyetlen paraméter, amit mérni ÉRDEMES az a fényerő. Persze mindig kalibrálva.Cseneles írta: ↑2022.07.26., kedd 16:58NaaaaaaaAzért csak mérd végig szépen kizoomolva a 3m széles vásznadon Calman használatával egy Home Enthusiast munkafuzetet. Biztosan sokan kíváncsiak rajtam kívül is a gép képességeire, pontosságára a nem gyári ledekkel... illetve a fényerő mellett a kontrasztjára.
![]()

Gyulai D. írta: ↑2022.07.26., kedd 17:15Cseneles írta: ↑2022.07.26., kedd 16:58NaaaaaaaAzért csak mérd végig szépen kizoomolva a 3m széles vásznadon Calman használatával egy Home Enthusiast munkafuzetet. Biztosan sokan kíváncsiak rajtam kívül is a gép képességeire, pontosságára a nem gyári ledekkel... illetve a fényerő mellett a kontrasztjára.
![]()
Pontosan mi nem érthető azon hogy ez nem zoomos lencse? ez egy Barco F22 lencséje EN35 talán a neve !!!!!!
megnéztem 2.1 helyett 2.6 a nyílásviszonya. az instant 30% fényerő bukta viszonk kb enyi kontrasztot jelent pluszba.
Én nem méregetem az tuti, jó úgy ahogy van![]()
Nincs sok értelme tekintve hogy az előzőre is azt mondtad az semmis adat. Minek mérjek azért hogy aztán azt mond biztos csaltam vagy szűkitettem a kontrasztmérésnél az iriszen ami persze lehetettlen tekintve hogy ebbe a lencsébe egy fix irisz van ! vagy kisebb képnél mértem a fényerőt amikor mérte vagy "mittomén" ennek semmi értelme.![]()
Meg igazából minek? 2 ilyen FL32 gép van az egész Világon ami erre képes és nem is lesz több. olyan lesz csak ami sokkal jobb még ennél is.
Dominik

Cseneles írta: ↑2022.07.26., kedd 16:58NaaaaaaaGyulai D. írta: ↑2022.07.26., kedd 16:50Ez nem lehetettlen csak szimplán Tudomány!Cseneles írta: ↑2022.07.26., kedd 16:42
Ezek az értékek számomra hihetetlenek de nem lehetetlenek. Amit ide leírtál az utolso soraidba közel van egy F22 VizsimBright gép maximális fényerejéhez! Ehhez abban a gépben azzzal a veszteséges fényhasznosulással kb nem 3x hanem közel 4x fényesebb fényforrást igényel.![]()
![]()
Azért csak mérd végig szépen kizoomolva a 3m széles vásznadon Calman használatával egy Home Enthusiast munkafuzetet. Biztosan sokan kíváncsiak rajtam kívül is a gép képességeire, pontosságára a nem gyári ledekkel... illetve a fényerő mellett a kontrasztjára.
![]()

NaaaaaaaGyulai D. írta: ↑2022.07.26., kedd 16:50Ez nem lehetettlen csak szimplán Tudomány!Cseneles írta: ↑2022.07.26., kedd 16:42Ezek az értékek számomra hihetetlenek de nem lehetetlenek. Amit ide leírtál az utolso soraidba közel van egy F22 VizsimBright gép maximális fényerejéhez! Ehhez abban a gépben azzzal a veszteséges fényhasznosulással kb nem 3x hanem közel 4x fényesebb fényforrást igényel.Gyulai D. írta: ↑2022.07.26., kedd 16:33"3m szeles szott 0.9-es vasznon ha valoban teljesen kizoomolva tortent a meres 16,5fl tarsasagaban akkor annak a gepnek valóban gyarihoz képest kozel 3x fenyerovel kell bírnia. "
Perforált anyag mit írtam is, a lencse nem zoomos hanem fix 0,92:1 és 2,6os ráadásul nem pedig 2,3 vagy 2,2 mint a nagy lencséi a gyáriak ja és emiatt a kontrasztom is jóval jobb 2000:1 feletti . szóval már csak emiatt is bukok egy csomó fényerőt is de sajnos csak így tudom megvetiteni a vásznat.
vetitettem EN13al maxra zoomolva a jelenlegi 0,6os gainre 211cm széles képet, apukával megmértük és emlékeim szerint 47fl fényes volt a kép ráadásul én függőlegesen is 90% körüli lenshifel használom emiatt is lehet gondolom fényveszteség 1-2%, de majd kijavítanak ha nem.![]()
![]()

Ez nem lehetettlen csak szimplán Tudomány!Cseneles írta: ↑2022.07.26., kedd 16:42Ezek az értékek számomra hihetetlenek de nem lehetetlenek. Amit ide leírtál az utolso soraidba közel van egy F22 VizsimBright gép maximális fényerejéhez! Ehhez abban a gépben azzzal a veszteséges fényhasznosulással kb nem 3x hanem közel 4x fényesebb fényforrást igényel.Gyulai D. írta: ↑2022.07.26., kedd 16:33"3m szeles szott 0.9-es vasznon ha valoban teljesen kizoomolva tortent a meres 16,5fl tarsasagaban akkor annak a gepnek valóban gyarihoz képest kozel 3x fenyerovel kell bírnia. "
Perforált anyag mit írtam is, a lencse nem zoomos hanem fix 0,92:1 és 2,6os ráadásul nem pedig 2,3 vagy 2,2 mint a nagy lencséi a gyáriak ja és emiatt a kontrasztom is jóval jobb 2000:1 feletti . szóval már csak emiatt is bukok egy csomó fényerőt is de sajnos csak így tudom megvetiteni a vásznat.
vetitettem EN13al maxra zoomolva a jelenlegi 0,6os gainre 211cm széles képet, apukával megmértük és emlékeim szerint 47fl fényes volt a kép ráadásul én függőlegesen is 90% körüli lenshifel használom emiatt is lehet gondolom fényveszteség 1-2%, de majd kijavítanak ha nem.![]()

Ezek az értékek számomra hihetetlenek de nem lehetetlenek. Amit ide leírtál az utolso soraidba közel van egy F22 VizsimBright gép maximális fényerejéhez! Ehhez abban a gépben azzzal a veszteséges fényhasznosulással kb nem 3x hanem közel 4x fényesebb fényforrást igényel.Gyulai D. írta: ↑2022.07.26., kedd 16:33"3m szeles szott 0.9-es vasznon ha valoban teljesen kizoomolva tortent a meres 16,5fl tarsasagaban akkor annak a gepnek valóban gyarihoz képest kozel 3x fenyerovel kell bírnia. "
vetitettem EN13al maxra zoomolva a jelenlegi 0,6os gainre 211cm széles képet, apukával megmértük és emlékeim szerint 47fl fényes volt a kép ráadásul én függőlegesen is 90% körüli lenshifel használom emiatt is lehet gondolom fényveszteség 1-2%, de majd kijavítanak ha nem.

Ja, könnyen beszél az, akinek van rendes vörös LED a gépében! :-)