A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tényleg, az aktív ATC dobozokban van DC védelmi kondi a magassugárzó (és esetleg a közép) és a végfok között (mint egy passzív szűrő)?
Csak kíváncsiságból kérdezem.
Sajnos ezt nem tudom...
A fogyasztáshoz meg annyit,hogy én egy ideje kikapcsolgatom 2 zenehallgatás közt.
Szerintem hamar bemelegszik illetve azt tapasztalom,hogy szinte azonnal jól szól.
Az előfoknak,dac-nak,phono-nak több idő kell
Legalábbis nálam
A legújabb energiaköltségek mellett már én is aktívan fogom menedzselni, hogy mikor lesz be és kikapcsolva a rendszerem.
Mindig hétvégén hallgatok zenét, pénteken bekapcsolom, majd vasárnap este meg ki. Figyelembe véve az ATC-k, meg a többi elektronika felesleges fogyasztását, nagyon oda kell majd figyelni erre.
Tényleg, az aktív ATC dobozokban van DC védelmi kondi a magassugárzó (és esetleg a közép) és a végfok között (mint egy passzív szűrő)?
Sajnos ezt nem tudom...
A fogyasztáshoz meg annyit,hogy én egy ideje kikapcsolgatom 2 zenehallgatás közt.
Szerintem hamar bemelegszik illetve azt tapasztalom,hogy szinte azonnal jól szól.
Az előfoknak,dac-nak,phono-nak több idő kell
Legalábbis nálam
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Ezekrol a difuzorokrol jutott eszembe, hogy az elozo hangfalamnal mennyire bedusult a mely a fejem mogott es nagyon gondolkoztam, hogy bemeretem es telerakom a falat ilyenekkel vagy ami kelleni fog hozza de ahogy lecsereltem ATC-re a hangfalakat, mar valahogy nincs az a felgyulemlett tulsok mely, pedig ugyanugy sot meg melyebre mennek a hangfalak Hz-ben, erdekes.
A diffúzorok semmi hatással nincsenek a mélyekre sajnos. Az viszont basszuscsapdák nélkül is sokat tud módosítani, hogy hová teszed a hangsugárzókat és hová teszed a hallgatási pozíciót.
A hangfalak es a hallgatasi pizicio is centi pontosan ugyanott van mar amennyire lehet mert ez a hangfal joval melyebb mint az elozo.
Most akkor centire pontosan ugyanott van vagy csak amennyire lehet?
Viccet félretéve, más a két hangsugárzó mélyátviteli hangolása (ez sok paraméterből adódik össze), valószínűleg ezt hallod.
Illetve egy aktív meghajtás eleve némi előnnyel tud érkezni (főleg a mélysávban, objektíven vizsgálva) és az ATC nem olyan cég, aki ezt az előnyt csak úgy futni szokta hagyni.
Ezekrol a difuzorokrol jutott eszembe, hogy az elozo hangfalamnal mennyire bedusult a mely a fejem mogott es nagyon gondolkoztam, hogy bemeretem es telerakom a falat ilyenekkel vagy ami kelleni fog hozza de ahogy lecsereltem ATC-re a hangfalakat, mar valahogy nincs az a felgyulemlett tulsok mely, pedig ugyanugy sot meg melyebre mennek a hangfalak Hz-ben, erdekes.
A diffúzorok semmi hatással nincsenek a mélyekre sajnos. Az viszont basszuscsapdák nélkül is sokat tud módosítani, hogy hová teszed a hangsugárzókat és hová teszed a hallgatási pozíciót.
A hangfalak es a hallgatasi pizicio is centi pontosan ugyanott van mar amennyire lehet mert ez a hangfal joval melyebb mint az elozo.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Mérte valaki, hogy mennyi a fogyasztása egy aktív ATC hangsugárzónak standby módban és terhelés mellett?
Speciel egy SCM150ASLT érdekelne, de igazából mindegyik Classic és Tower sorozatban ugyanazok az erősítők vannak.
Nem találom az információt az utasításban.
Nagyon köszönöm a választ.
Ez wattban kb. mit jelentene egy ATC esetén?
Kérlek ne haragudj a noob kérdésért, de csak egy mezei közgazdász vagyok és ehhez kevésbé értek.
Mérte valaki, hogy mennyi a fogyasztása egy aktív ATC hangsugárzónak standby módban és terhelés mellett?
Speciel egy SCM150ASLT érdekelne, de igazából mindegyik Classic és Tower sorozatban ugyanazok az erősítők vannak.
Nagyon köszönöm a választ.
Ez wattban kb. mit jelentene egy ATC esetén?
Kérlek ne haragudj a noob kérdésért, de csak egy mezei közgazdász vagyok és ehhez kevésbé értek.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Csak csodalkoztam, hogy egy ilyen hangfalon van “bass boost”. Azt jelentheti, hogy alacsonyabb hangeron is kiadja a melyhangokat ami csak +6db-nel jonne ki, gondolom.
Meg tudod emelni vele a szubbaszus tartomány erejét. Szabadtéren, vagy nagyobb méretű teremben szükség lehet rá, lakószobában nem valószínű.
Ha az a ketto pici lyuk akkor megvan. Csak csodalkoztam, hogy egy ilyen hangfalon van “bass boost”. Azt jelentheti, hogy alacsonyabb hangeron is kiadja a melyhangokat ami csak +6db-nel jonne ki, gondolom.
Nekem 2x sikerült addig csesztetni az előfokot míg full kivezérlésbe kerültek az ATC-k
Valószínűleg a legtöbb hangfalba minimum dómcserét ért volna ez az ügyködés.
Ez meg csak üvöltött mint a sakál.
Azert ott lehetett hangnyomas. Es koszonjuk, hogy letesztelted, hogy semmi baja nem lesz ha veletlen ilyen tortenne. :)
El tudom fogadni, ha valakinek nem a legjobban tetszik, de hulladéknak titulálni elég balga kinyilatkozás. Ráadásul abban is biztos vagyok, hogy egy rendszer meghallgatásánál nem a Tidal a szűk keresztmetszet.
Azonban ez itt erősen OFF.
Ezt nem azért írom,hogy enyém legyen az utolsó szó.
De ha én be szeretném egy analóg rendszer kvalitásait akkor tutti nem egy indiai DUM-DUM nyomású albumot teszek a lemezjátszóra.
Szerencsére nekem nem kell együttélnem a Tidal megkérdőjelezhető HANGMINŐSÉGÉVEL de azr gondolni,hogy az szinte referencia az tényleg balgaság.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Nekem 2x sikerült addig csesztetni az előfokot míg full kivezérlésbe kerültek az ATC-k
Valószínűleg a legtöbb hangfalba minimum dómcserét ért volna ez az ügyködés.
Ez meg csak üvöltött mint a sakál.