nagyatt írta: ↑2022.10.24., hétf. 21:25
Sziasztok, 2018as Minit érdemes lehet M1-re upgradelni? Audirvana alatt lehetne érezni bármilyen előrelépést hangban?
Én nem hallok különbséget egy 2017-es i5 7600K iMac és egy M1 Macbook Air hangja között Audirvana 3.5-tel, sem a “nagy” rendszeren [ Mac -> Core Audio Karuna ref. -> Wadia 121 -> PrimaLuna Prologue Premium Int. -> AudioPhysic Classic 10), sem pedig a fejes “rendszeren” (Mac -> Resonessence Labs Concero HP -> Sennheiser HD 650).
Ebből kiindulva, ha csak a hang az érdekes, azt mondanám, szerintem nem érdemes, főleg nem valami drága modellre.
De 2 dolog még van
1. amint látod, egyik rendszerem sem “high end”
2, az M1 MacBook (az alapmodell!!!) egy egészen elképesztő ár-érték arányú cucc, ami - nem csak zenélésre használva - sokkal több örömöt és megelégedettséget okoz a mindennapokban, mint azt a megvásárlásakor gondoltam… egyszerűen nekem NAGYON megérte, sokkal jobban kihasználom, mint az anno több mint dupla annyiért szintén újan megvett nagy iMac-et.
Szóval, ha nem csak zenélésre vennéd, hajrá. Csak zene miatt viszont, pláne ha szintén Miniben gondolkodsz, szerintem jó eséllyel marginális különbséget fogsz észlelni (ha egyáltalán valamit), azt is inkább csak “érzésre”, de annyit semmiképp nem, ami indokolná a pénzt, amibe ez az “upgrade” kerülhet. Persze a Te rendszeredben egészen más is lehet a végeredmény…