Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Messor írta:
2022.06.22., szer. 23:27
...
Azt írod: "teljesen mindegy mit mond a jog"
Már, hogy lenne mindegy????
Anarchia van, vagy mi?
...
Félreértesz.
Utaltam rá, hogy valószínűleg meg is nyered a pert.
CSAK: megspórolhattad volna magadnak, ha NEM bizniszelsz olyan eladóval, aki NEM tud (vagy akar) megnyugtató információt adni az általa kínált termékről.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Messor
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 51

Hozzászólás Szerző: Messor »

scaurus írta:
2022.06.22., szer. 18:49
Messor írta:
2022.06.22., szer. 18:15
Köszönöm mindenkinek.
...
Te sem voltál körültekintő, a vétel UTÁN beszéltél a szakival.
Bizniszeltél egy olyan eladóval, akiről tudtad, hogy NEM tudja, pontosan mit árul.

Teljesen mindegy mit mond a jog.
Te szívsz, mert kifizettél egy csomó pénzt, van egy cuccod, amire nincs szükséged, s te rohangálsz ügyvédhez, te indítasz pert.
Kérdés, tudod-e legalább a(z igazi) nevét, valódi címét.
Ismerek olyat, aki apróhirdető oldalakon nem a valós nevét adja meg, s az átadás-átvétel sem az ő lakásán történik - pedig legálisan, átverés nélkül bizniszel.

Amit, lehet (valószínű?) meg is nyersz, de egy csomó időd, energiád, ideged rámegy.

Olyan eladótól, aki nem tudja, mit árul, csak akkor vásárolunk, ha mi viszont tudjuk, mit veszünk.
Ennyi.
Szia!

Leírtam, hogy miért beszéltem csak pár nap múlva a Bese Úrral.
Meg azt is, amit itt előttem leírtak: egyszerűen nincs olyan, hogy nem tudja!
Azt írod: "teljesen mindegy mit mond a jog"
Már, hogy lenne mindegy????
Anarchia van, vagy mi?

Mindent (is) tudunk az eladóról, és már halad a jogi út.

Köszönöm!

M
"Most szürke és vén a világ
Nem süt parázs a hamun át
Üllõ s hárfa se zeng sehol
Durin csarnokán éj honol
Sírja már mindörökre árnyban
Ott Khazad-dûmban, Móriában
De a Tükör-tó bármi csendes
Mélyérõl csillagfényt derenget
Ott a korona, vízbe fúlva
Míg Durin föl nem ébred újra"

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3442

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Messor írta:
Köszönöm mindenkinek.

De, igen, tisztában kell lennie avval amit árul. ;)
Ügyvéd(ek)től tudom, amiket tudok, én nem vagyok ennyire járatos a jogban.
Persze, ezeket nem tudják a "normál" emberek, csak amikor hirtelen előkerül pár jogszabály, amit be kell(ett) volna tartania, akkor szembesül vele, hogy bizony vétkes volt.
És mint azt jól tudjuk, a törvény nem tudása nem mentesít...

De a lényeg a megtévesztés:
Mintha egy Ferrarit adnál el egy Opel motorral...
Attól az már nem Ferrari, vagy igen?
Menj a szerelőhöz, aki átalakította, én nemtom mit csinált vele...

Hihető, ugye?

M
Nekem két körülmény, ami nagyon érdekes.
Az egyik. Az eladó nem tudja milyen átalakítást végeztek az erősítőn.
Én ezt egyszerűen nem hiszem el! Nem tudja miért vitte oda? Nem beszélték meg, hogy milyen változtatást végeznek a készüléken? Ő rendelte meg a munkát, mégsem tud róla semmit?
A hifiben elég elterjedt dolog a modifikálás, tuning, de ilyennel csak az foglalkozik, az csináltat, aki tudja mit, miért tesznek.
Én nem látom magam előtt azt a helyzetet, hogy valaki rábízza a készülékét a mesterre, fizet az elvégzett munkáért, de nem tudja, nem érdekli, hogy miért fizetett. Akár még hagyja magát becsapni is?
Kétszer jártam Bese Attilánál. Egyszer egy cd játszót javított meg nekem, második alkalommal egy barátomat kísértem el, Ő a cd játszóját tuningoltatta velük. Mintkét esetben, kérdezés nélkül elmondták milyen beavatkozást végeztek, mit cseréltek, ill. építettek be, sőt, a barátomnak előre elmondták mivel jár a tuning.
A másik érdekesség az ár. Az eladó elmondása szerint 110e Forintba került a beavatkozás. Ugyanakkor Bese Attila 80 ezret mondott. Itt valamiért megint kilóg a lóláb.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Messor írta:
Köszönöm mindenkinek.
...
Te sem voltál körültekintő, a vétel UTÁN beszéltél a szakival.
Bizniszeltél egy olyan eladóval, akiről tudtad, hogy NEM tudja, pontosan mit árul.

Teljesen mindegy mit mond a jog.
Te szívsz, mert kifizettél egy csomó pénzt, van egy cuccod, amire nincs szükséged, s te rohangálsz ügyvédhez, te indítasz pert.
Kérdés, tudod-e legalább a(z igazi) nevét, valódi címét.
Ismerek olyat, aki apróhirdető oldalakon nem a valós nevét adja meg, s az átadás-átvétel sem az ő lakásán történik - pedig legálisan, átverés nélkül bizniszel.

Amit, lehet (valószínű?) meg is nyersz, de egy csomó időd, energiád, ideged rámegy.

Olyan eladótól, aki nem tudja, mit árul, csak akkor vásárolunk, ha mi viszont tudjuk, mit veszünk.
Ennyi.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Messor
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszönöm mindenkinek.

De, igen, tisztában kell lennie avval amit árul. ;)
Ügyvéd(ek)től tudom, amiket tudok, én nem vagyok ennyire járatos a jogban.
Persze, ezeket nem tudják a "normál" emberek, csak amikor hirtelen előkerül pár jogszabály, amit be kell(ett) volna tartania, akkor szembesül vele, hogy bizony vétkes volt.
És mint azt jól tudjuk, a törvény nem tudása nem mentesít...

De a lényeg a megtévesztés:
Mintha egy Ferrarit adnál el egy Opel motorral...
Attól az már nem Ferrari, vagy igen?
Menj a szerelőhöz, aki átalakította, én nemtom mit csinált vele...

Hihető, ugye?

M
Durin csarnokán éj honol

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1112

Hozzászólás Szerző: BLX »

Messor írta:
2022.06.22., szer. 11:26
Persze, hogy megfontoltnak kell lenni.
Van, amikor mégsem megy... :smile53:
Sajnálom, hogy kétszer is így jártál. Tényleg.

A hirdetésben szerepel, hogy a készülék modifikált (nem csak tuningolt). A modifikált cuccok általában "nagyobb" mértékben kerülnek átalakításra.

"A készülék modifikálva lett, alisca orange által. A modifikáció részleteit illetően tőle (Bese Attila) lehet érdeklődni, én a hangzás beli fejlődésről tudok beszámolni."

Remélem sikerül békésen helyre hozni a dolgot az eladóval.

Ahogy Trane is írta: a használt készülékek esetén bármi is lehet az előéletük. Több gazda, szerviz, mod-tuning, stb. Persze vannak nagyon gondos gazdák és gyári állapotú régi készülékek is.

Beset Attila (Alisca Orange) szvsz eléggé ért az erősítőkhöz és simán lehet, hogy egy nagyon jó hangú készüléked van.
Egyébként hangra hozza az elvártakat?

Kérj tanácsot legközelebb nyugodtan a fórumon a megfelelő topikban, ha bizonytalan vagy. Kérj belső fotókat az eladóktól, amennyiben erre van lehetőség. Ezek mind segíthetnek csökkenteni a kockázatot.

Messor
Törzsvendég
Törzsvendég

trane írta:
2022.06.22., szer. 06:19
Messor írta:
2022.06.21., kedd 22:37
Elnézést előre is, de ez hosszú lesz...

MMezey urat nem ajánlanám semmiképpen sem, mint eladót.

Leírnám az esetet nagy vonalakban:

2022 Június 06-án vásároltam MMezey úrtól egy Primaluna Prologue Two-ként hirdetett elektroncsöves erősítőt.

...
Sajnos, csak egy hét múlva sikerült elérnem a Bese Urat, (nem részletetzem, de munka, betegség, magánélet) aki a modifikációt végezte, és legnagyobb megdöbbenésemre annyit mondott, hogy az egész eredeti Primaluna kapcsolást eltávolította, és helyette a saját Alisca Orange kapcsolását építette be. Ezáltal megszűnt a készülék PrimaLuna lenni, helyette, egész pontosan egy PrimaLuna dobozban lévő Bese Attila által kifejlesztett Alisca Orange kapcsolás található. Ami biztosan nagyon jó, de nem Primaluna, ahogyan azt a Mezey úr hírdette!!

...az eladó megtévesztő magatartással élt, (halkan azért megjegyezném, hogy jogi értelemben még az üzlet sem köttett meg, hiszen nem azt adta, amit hirdetett). Avval sem védekezhet, hogy nem tudott az átalakítás mibenlétéről. De, ha nem is csalásért, büntetőperben, hanem objektív értékaránytalanságért polgári peres úton, biztosan megáll az ügy. Gondolom, avval sincsenek tisztában a kedves eladók, hogy ők is felelősséggel tartoznak az általuk kínált portékáért. Magyarul, teljes mértékben tisztában kell lennie avval, hogy mit áulnak, adnak el."
Illetve az eladott termékre még garanciát is kell vállalnia...
vacak ügy, sajnálom, hogy (ismét) beleszaladtál valamibe... sad.gif
ugyanakkor, s nem védeni akarom MM-ot, azért gondold is át a dolgot gondolkodik.gif > viewtopic.php?f=60&t=174989&p=2697028#p2697028 ... :yingyang:
És most ez, hogy jön ide? gondolkodik.gif
Avval az erősítővel is megjártam.
Nem akartam én eladni, az értékére voltam kíváncsi...
Egyedül abban hasonlít ehhez a mostanihoz, hogy akkor is, meg most is madárnak néztek.

M
Durin csarnokán éj honol

Messor
Törzsvendég
Törzsvendég

Persze, hogy megfontoltnak kell lenni.
Van, amikor mégsem megy... :smile53:
Durin csarnokán éj honol

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Messor írta:
2022.06.21., kedd 22:37
...felhívtam mobilon, és még aznap este meg is vettem az erősítőt....
szerintem így nem szabad - pláne a vevö számára komolyabb összegért - vásárolni; inkább csak megfontoltan, nyugodtan

persze azt nem mondom, hogy az eladó korrekt volt; mert az írásod alapján nem volt az

Messor
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszi! :rolleyes:

Mások, már valamiféle átkot emlegtnek, és azt javaslják, hogy keressek egy rontás-levevő vajákost... :smile29:
Durin csarnokán éj honol

Messor
Törzsvendég
Törzsvendég

Elnézést előre is, de ez hosszú lesz...

MMezey urat nem ajánlanám semmiképpen sem, mint eladót.

Leírnám az esetet nagy vonalakban:

2022 Június 06-án vásároltam MMezey úrtól egy Primaluna Prologue Two-ként hirdetett elektroncsöves erősítőt.

A hirdetése:
viewtopic.php?f=32&t=177276

A szövege a következő:

"Megválok gyűjteményem egy különleges darabjától.
A készülék modifikálva lett, alisca orange által. A modifikáció részleteit illetően tőle (Bese Attila) lehet érdeklődni, én a hangzás beli fejlődésről tudok beszámolni. Érezhetően javult a 3d színpad képzés, a mélyek dimamikisabbak, a közép és magas szekció pontosabb, miközben megmaradt a csöves, lágy jelleg.
Állapota megfelelő, az előlapon található feliratok némileg lekoptak.
Mielőtt megkérdeznétek, azért adom el mert hajt a kivancsisag, és túl sok itthon az erősítő. Lehet megbánom, mert ezen kívül semmi bajom vele. Hifi bogár...
Kt88 goldlion csövek, egy évesek de harmadik rendszerében hallgattam, szóval alig használtak. Előfok csövek Tungsramok, de megvan az eredeti is. Budapest xii kerületben található, gyari doboza megvan, szállítás a vevő felelősségére megoldható. Ára 390.000.-"

Ezek után felhívtam mobilon, és még aznap este meg is vettem az erősítőt.
Amikor rákérdeztem a hirdetésében említett Bese Attila (Alisca Orange) által végzett modifikáció mibenlétére, csak annyit mondott, hogy nem tudja, de 110e forintért csinálta, és sokkal jobb lett a hangja.
Én ekkor a "hifisták" berkein belüli "modifikációt" hallva, arra gondoltam, hogy kicserélt pár kábelt, csatlakozót, potmétert.

Tévedtem...

Sajnos, csak egy hét múlva sikerült elérnem a Bese Urat, (nem részletetzem, de munka, betegség, magánélet) aki a modifikációt végezte, és legnagyobb megdöbbenésemre annyit mondott, hogy az egész eredeti Primaluna kapcsolást eltávolította, és helyette a saját Alisca Orange kapcsolását építette be. Ezáltal megszűnt a készülék PrimaLuna lenni, helyette, egész pontosan egy PrimaLuna dobozban lévő Bese Attila által kifejlesztett Alisca Orange kapcsolás található. Ami biztosan nagyon jó, de nem Primaluna, ahogyan azt a Mezey úr hírdette!!
Miáltal az eredeti funkciói, mármint, hogy sokféle csővel működik, teljesen elvesztek, illetve a hangja is teljesen más lett valószínűleg.
Persze, ezt így nem tudom megítélni, hiszen nincs Primalunám... :angry:

Pedig nekem pont ez lett volna a lényeg. Így csak és kizárólag a KT88-cas használható benne, illetve 6550. Ha az eredeti Primaluna lett volna, akkor abba sokféle végfok csövet lehet tenni, ki-ki próbálkozhat kedvére...
Persze azokkal nem biztos, hogy ugyanolyan jól szól, de azért a lehetőség ott adott lett volna, itt sajnos nincs ilyen opció. :angry:
Voltam a Bese Úrnál, (egyébként le a kalappal a hozzáálása, illetve a tudása előtt!!)
Az ő elmondása szerint a Mezey úr külön kérése volt egy átépítés, ami, mint most kiderült, az előfokot is érintette: Magyarul hiába volt a hirdetésében az, hogy hozzáadja az eredeti előfok csöveket, azok ebben a kapcsolásban már nem használhatók. Most e83f előfokcsövek vannak benne.
Tehát, hiába adta oda a régi előfokcsöveket, azokat max. kirakhatom a karácsonyfára...
Az átalakítás költsége 80000 Ft.- volt, ellentétben Mezey úr 110000 Ft.- os állításával. gondolkodik.gif
Az erősítőben lévő csövek közül is 2 majdnem a végét járja. Mezey úr szerint "Kt88 goldlion csövek, egy évesek de harmadik rendszerében hallgattam, szóval alig használtak."

Mezey úr azóta elzárkózik mindenfajta kommunikációtól, mondván, hogy miért nem kérdeztem meg a Bese Attilát, hogy mit is épített át benne.
Ennyi a történet eddig, de szerintem az erősen vitatható, hogy egy több éve "Hi-Fi"-ző fogorvos, ne kérdezte volna meg, hogy milyen modifikáció lett végrehajtva. gondolkodik.gif

Ezek után írtam a moderátoroknak, akik első körben felszólították Mezey urat, hogy vegye fel velem a kapcsolatot, különben kizárják...
A válasza ennyi volt:

" Tisztelt modetator,
Kiszedtem a privát üzenetet, mert annak nyilvános megosztása az üzenet írójának beleegyezése nélkül nem megengedett.
/Moderátor/

Én erre ezt válaszoltam: (amit nem tudom, hogy megkaptak-e a T. címzettek)

"Mezey Úr írta, hogy sms-ekkel tudja bizonyítani a labilitásom. Nos, akkor ezeket az sms szeretném én is látni, illetve én is megmutatom az összes általam írt sms-t, melyek, gondolom ugyan azok lesznek, már, ha igazat mond...
Egyébként labilitás ide, vagy oda, ennek semmi köze ahhoz, hogy az eladó megtévesztő magatartással élt, (halkan azért megjegyezném, hogy jogi értelemben még az üzlet sem köttett meg, hiszen nem azt adta, amit hirdetett). Avval sem védekezhet, hogy nem tudott az átalakítás mibenlétéről. De, ha nem is csalásért, büntetőperben, hanem objektív értékaránytalanságért polgári peres úton, biztosan megáll az ügy. Gondolom, avval sincsenek tisztában a kedves eladók, hogy ők is felelősséggel tartoznak az általuk kínált portékáért. Magyarul, teljes mértékben tisztában kell lennie avval, hogy mit áulnak, adnak el."
Illetve az eladott termékre még garanciát is kell vállalnia.
Az egyedüli különbség, hogy ilyenkor a vevőnek kell bizonyítania a hiba meglétét, ami sokszor elég nehéz...

https://batki.info/csalas/

Köszönöm, hogy elolvastad!

M
Durin csarnokán éj honol

gyeniko
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 299

Hozzászólás Szerző: gyeniko »

2017-es történetem (akkor frissiben is írtam a történetről): B... Béla (a teljes nicknek nincs jelentősége, mert az eset után egy ideig figyeltem és nem lépett be a fórumra, illetve azt gondolom, hogy jó ideig nem is fog tudni fórumozni) nevű felhasználótól vásároltam egy mobiltelefont, melyet előre utalással fizettem ki. Az eladó hetekig hitegetett a postára adással, de soha nem kaptam meg. A vételár nem volt nagyon jelentős, de a szabálysértés összeghatára feletti volt, ezért - mert megígértem neki és különben is, rendnek lennie kell - megtettem a büntető feljelentést. Az ügyvédem beküldte a rendőrségre az összes dokumentumot, a nyomozás megindult, a rendőrség a nyomzás elején néhányszor írásban tájékoztatott is, de nem kecsegtetett azzal, hogy valaha kiderítik, ki az elkövető. Kicsit később áthelyezték az ügyet egy másik rendőrkapitányságra (ekkor már sejtettem, hogy nem egyedüli sértett vagyok), ezt követően több, mint 4 évig nem történt semmi. A napokban érkezett egy levél az egyik ügyészségtől, melyben arról tájékoztattak, hogy az embert megvádolták és átküldték az ügyet az illetékes bíróságnak. A levelet olvasva hirtelen nem is tudtam, miről van szó (a levélben más bűncselekményt jelöltek meg elsődlegesként), Felhívtam az ügyészséget, kiderült, hogy az illetőt többféle bűncselekménnyel vádolják és többszáz (!) ismert sértett van. Ennyit az ismeretlen eladónak történő előre utalásról...
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

KisMarci írta:
2022.03.27., vas. 19:32
gofry fórumtárstól sikerült vennem egy Hydrasound Next Nano Graphene 1,5m center kábelt. 52.000-ról lealkudtam 47-re.
Utólag írtam Filkor Józsinak, hogy mennyi lett volna az eredeti ára, mire visszaírt, hogy törzsvásárlóként olcsóbban megkaptam volna újonnan, mint amennyiért használtam megvettem gofry-tól.

Ajánlom mindenki nézzen utána annak, amit ettől az úriembertől vásárol...
Minden annyit ér, amennyit adnak érte.
Itt az eladó nem volt tisztességtelen, egyedül Te hibáztál: minden vásárlás ELŐTT utána kell nézni a dolgoknak.
(Pl. a bookline.hu oldalon antikváriumtól vettem 2.500,-Ft-ért használt könyvet, amit, mint utóbb rájöttem, a vatera.hu oldalon 400,-Ft-ért megkaptam volna...
Csak a saját fejemet verhettem a falba.)

Félreértések elkerülése végett: fogalmam sincs ki gofry fórumtárs.

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 538

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Gondolom, mert több az eltérés, mint a hirdetett és kialkudott között…
Usher - Valhalla - Emotiva

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

tonee73 írta:
2022.03.27., vas. 21:13
KisMarci írta:
gofry fórumtárstól sikerült vennem egy Hydrasound Next Nano Graphene 1,5m center kábelt. 52.000-ról lealkudtam 47-re.
Utólag írtam Filkor Józsinak, hogy mennyi lett volna az eredeti ára, mire visszaírt, hogy törzsvásárlóként olcsóbban megkaptam volna újonnan, mint amennyiért használtam megvettem gofry-tól.

Nem értelek.Hirdette amennyiért hirdette, alkudtál, megvetted-majd ezután érdeklődtél a forgalmazótól (akinél törzsvásárló vagy...).Mi a gond? Előtte kellett volna érdeklődni a gyártónál, szerintem. gondolkodik.gif
Igen, előtte kellett volna érdeklődnöm.
Annyira naiv voltam, hogy eszembe se jutott, hogy valaki drágábban adja a gyártónál.
Azért írtam, hogy más tanulni tudjon a hibámból és ne essen ebbe a csapdába.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6725

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

KisMarci írta:

Nem értelek.Hirdette amennyiért hirdette, alkudtál, megvetted-majd ezután érdeklődtél a forgalmazótól (akinél törzsvásárló vagy...).Mi a gond? Előtte kellett volna érdeklődni a gyártónál, szerintem. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

KisMarci írta:

A reklamációmra olyanokat sikerült visszaírnia, hogy "ehhez nekem mi közöm", "az nem az én gondom, hogy Józsival mit beszéltél"

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 694

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

Ja..noo írta:
2022.03.19., szomb. 17:52
Szerintem ne bosszankodj rajta.
Most lehetne mondani sok okosságot utólag, mit hogyan lehetett volna, nincs értelme.
Fogadd el, vannak ilyenek is.
(Én a egy tv raktam fel ingyen elvihetőbe, majd az érte jött illető mondja fáj a dereka, esetleg nem hoznám le a 2. ról. Levittem, majd örömét kifejezve, hogy táv is van hozzá dicsekszik, hogy a szomszéd öreg néninek viszi 10 ezerért, mert megér neki annyit, ha szerez neki egy jó Tv-t.
Szuper... mondtam volna hogy mégsem adom? Nincs értelme.)
Nem semmi... ingyen megkapja, leviteti veled és 10,000-et nyer az "üzleten".
Te meg egy toleráns és béketűrő ember vagy, hogy ilyen higgadtan kezelted a dolgot, én lehet, hogy egy szívlapáttal megkínáltam volna...
De legalábbis szóltam volna, hogy ok, a TV ingyen van, de a cipekedés 5000!
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 158

Hozzászólás Szerző: József1960 »

Már túl vagyok rajta. Remélem,nem egy 72 centis Trinitron csöves Sony volt. :)

Ja..noo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: Ja..noo »

Szerintem ne bosszankodj rajta.
Most lehetne mondani sok okosságot utólag, mit hogyan lehetett volna, nincs értelme.
Fogadd el, vannak ilyenek is.
(Én a egy tv raktam fel ingyen elvihetőbe, majd az érte jött illető mondja fáj a dereka, esetleg nem hoznám le a 2. ról. Levittem, majd örömét kifejezve, hogy táv is van hozzá dicsekszik, hogy a szomszéd öreg néninek viszi 10 ezerért, mert megér neki annyit, ha szerez neki egy jó Tv-t.
Szuper... mondtam volna hogy mégsem adom? Nincs értelme.)

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 158

Hozzászólás Szerző: József1960 »

Nagyjából 10-12 éve nem igazán hallgatok CD-t,ezért úgy gondoltam eladom egy részét. Találtam is itt egy lehetséges vevőt,aki főleg nagynevű kiadók (RR,XRCD,...) lemezeit gyűjti. Írtam neki,hogy nem igazán vagyok képben (hiba volt), így adjon ő egy korrekt ajánlatot az általa kiválasztott 10 CD-re. Tett egy ajánlatot,elfogadtam,megtörtént az adásvétel,aztán azt láttam,hogy a tőlem vásárolt 10 CD-ből 1 (egy) darabot hirdet itt annyiért,amennyiért tőlem a 10-et vette. Tudom,hogy szabadpiac van,meg minden,de azért ez egy kicsit gátlástalan eljárás. Kíváncsi lennék mások véleményére.

eric.cartman
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 276
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: eric.cartman »

Hat Te írta:
2022.03.07., hétf. 21:49
Sziasztok,
eladó lett a TV-m, amelyet meghirdettem a fórumon.
Pénteken új ajánlatott tettem fel, amelyre aznap vásárlónak jelentkezett eric.cartman fórumtárs.
Minden részletet megbeszéltünk a készülékről, válaszoltam minden kérdésére plusz fotót küldtem, elválaltam, hogy elviszem hozzá a nem kis méretű televíziót.
Jelezte, hogy a testvérének lesz, akivel még egyeztet. Folyamatosan 5 üzenetet váltottunk 1 1/2 órán belül.
Elkérte a nevem és telefonszámom.
Mivel a hirdetésben szerepelt, hogy ez egy hétvégi ajánlat gondoltam szombat -vasárnap megszületik a döntés és visszajelzést kapok.
Ma hétfő este van: nulla telefon, privát üzenet.
A hirdetést zártam, feleslegesnek tartom folytatni.
Megértem, ha mégsem az én készülékem a befutó, de a "stílus maga az ember"!!!
Nekem nem ilyen egy korrekt fórumos.
Szia,
Testvéreméknek próbáltam segíteni, hogy találjunk egy TV-t a nappalijukba a jelenlegi eggyel kisebb helyett.
Valóban sok információt kértem és mivel a gyári doboza nincs meg, így az esetleges szállítási sérülésektől félve jól jött, hogy a hirdetesben már felajanlottad a segítséged a szállításban.

Sajnos nem sikerült velük érdemben beszélnem erről a vásárlásról - csak most hétvégén fogok velük találkozni és modellezni a hajlított képernyőt, hogy milyen is lenne. De már ezek szerint okafogyott a dolog.

Valóban nem kerestelek azóta. Bár én úgy emlékszem, hogy úgy köszöntem el, hogy keresni foglak ha érdekli őket a készülék.

Nagyon sajnálom, hogy ezt így életed meg - nem volt szándékomban bárkit is megbántani (sőt csak segíteni szerettem volna).

Megegyszer elnézésed kérem az okozott kellemetlenségért!
:smile53:
NuPrime hivatalos európai szerviz - Garanciális és garanciaidőn túli szoláltatások, terméktámogatás. https://nuprimeaudio.com/support/

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1509

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Hat Te írta:
Sziasztok,
eladó lett a TV-m, amelyet meghirdettem a fórumon.
Pénteken új ajánlatott tettem fel, amelyre aznap vásárlónak jelentkezett eric.cartman fórumtárs.
Minden részletet megbeszéltünk a készülékről, válaszoltam minden kérdésére plusz fotót küldtem, elválaltam, hogy elviszem hozzá a nem kis méretű televíziót.
Jelezte, hogy a testvérének lesz, akivel még egyeztet. Folyamatosan 5 üzenetet váltottunk 1 1/2 órán belül.
Elkérte a nevem és telefonszámom.
Mivel a hirdetésben szerepelt, hogy ez egy hétvégi ajánlat gondoltam szombat -vasárnap megszületik a döntés és visszajelzést kapok.
Fontos az akár pozitív - megveszem - vagy negatív - nem ezt veszem meg - visszajelzés.
Ez a kulturált magatartás egyik jele. leborulok.gif
Az, hogy nem írok vissza, vagy pláne meg sem nézem az üzenetet, az semmilyen válasz sem.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Hat Te írta:
...
nekem sem, de: bármikor bármi történhet ! szerintem mindenki számos lehetöséget el tud képzelni ...az is igaz: könnyen lehet olyan érzés, hogy evvel visszaélés történik (vis major-ként láttatva azt, ami nem az)

(nem ismerem a fórumtársakat)

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”