Félreértesz.
Utaltam rá, hogy valószínűleg meg is nyered a pert.
CSAK: megspórolhattad volna magadnak, ha NEM bizniszelsz olyan eladóval, aki NEM tud (vagy akar) megnyugtató információt adni az általa kínált termékről.
Félreértesz.

Szia!scaurus írta: ↑2022.06.22., szer. 18:49Te sem voltál körültekintő, a vétel UTÁN beszéltél a szakival.
Bizniszeltél egy olyan eladóval, akiről tudtad, hogy NEM tudja, pontosan mit árul.
Teljesen mindegy mit mond a jog.
Te szívsz, mert kifizettél egy csomó pénzt, van egy cuccod, amire nincs szükséged, s te rohangálsz ügyvédhez, te indítasz pert.
Kérdés, tudod-e legalább a(z igazi) nevét, valódi címét.
Ismerek olyat, aki apróhirdető oldalakon nem a valós nevét adja meg, s az átadás-átvétel sem az ő lakásán történik - pedig legálisan, átverés nélkül bizniszel.
Amit, lehet (valószínű?) meg is nyersz, de egy csomó időd, energiád, ideged rámegy.
Olyan eladótól, aki nem tudja, mit árul, csak akkor vásárolunk, ha mi viszont tudjuk, mit veszünk.
Ennyi.

Nekem két körülmény, ami nagyon érdekes.Messor írta: ↑2022.06.22., szer. 18:15Köszönöm mindenkinek.
De, igen, tisztában kell lennie avval amit árul.![]()
Ügyvéd(ek)től tudom, amiket tudok, én nem vagyok ennyire járatos a jogban.
Persze, ezeket nem tudják a "normál" emberek, csak amikor hirtelen előkerül pár jogszabály, amit be kell(ett) volna tartania, akkor szembesül vele, hogy bizony vétkes volt.
És mint azt jól tudjuk, a törvény nem tudása nem mentesít...
De a lényeg a megtévesztés:
Mintha egy Ferrarit adnál el egy Opel motorral...
Attól az már nem Ferrari, vagy igen?
Menj a szerelőhöz, aki átalakította, én nemtom mit csinált vele...
Hihető, ugye?
M
Te sem voltál körültekintő, a vétel UTÁN beszéltél a szakival.

Sajnálom, hogy kétszer is így jártál. Tényleg.

És most ez, hogy jön ide?trane írta: ↑2022.06.22., szer. 06:19vacak ügy, sajnálom, hogy (ismét) beleszaladtál valamibe...Messor írta: ↑2022.06.21., kedd 22:37Elnézést előre is, de ez hosszú lesz...
MMezey urat nem ajánlanám semmiképpen sem, mint eladót.
Leírnám az esetet nagy vonalakban:
2022 Június 06-án vásároltam MMezey úrtól egy Primaluna Prologue Two-ként hirdetett elektroncsöves erősítőt.
...
Sajnos, csak egy hét múlva sikerült elérnem a Bese Urat, (nem részletetzem, de munka, betegség, magánélet) aki a modifikációt végezte, és legnagyobb megdöbbenésemre annyit mondott, hogy az egész eredeti Primaluna kapcsolást eltávolította, és helyette a saját Alisca Orange kapcsolását építette be. Ezáltal megszűnt a készülék PrimaLuna lenni, helyette, egész pontosan egy PrimaLuna dobozban lévő Bese Attila által kifejlesztett Alisca Orange kapcsolás található. Ami biztosan nagyon jó, de nem Primaluna, ahogyan azt a Mezey úr hírdette!!
...az eladó megtévesztő magatartással élt, (halkan azért megjegyezném, hogy jogi értelemben még az üzlet sem köttett meg, hiszen nem azt adta, amit hirdetett). Avval sem védekezhet, hogy nem tudott az átalakítás mibenlétéről. De, ha nem is csalásért, büntetőperben, hanem objektív értékaránytalanságért polgári peres úton, biztosan megáll az ügy. Gondolom, avval sincsenek tisztában a kedves eladók, hogy ők is felelősséggel tartoznak az általuk kínált portékáért. Magyarul, teljes mértékben tisztában kell lennie avval, hogy mit áulnak, adnak el."
Illetve az eladott termékre még garanciát is kell vállalnia...![]()
ugyanakkor, s nem védeni akarom MM-ot, azért gondold is át a dolgot> viewtopic.php?f=60&t=174989&p=2697028#p2697028 ...
![]()

szerintem így nem szabad - pláne a vevö számára komolyabb összegért - vásárolni; inkább csak megfontoltan, nyugodtan

Minden annyit ér, amennyit adnak érte.KisMarci írta: ↑2022.03.27., vas. 19:32gofry fórumtárstól sikerült vennem egy Hydrasound Next Nano Graphene 1,5m center kábelt. 52.000-ról lealkudtam 47-re.
Utólag írtam Filkor Józsinak, hogy mennyi lett volna az eredeti ára, mire visszaírt, hogy törzsvásárlóként olcsóbban megkaptam volna újonnan, mint amennyiért használtam megvettem gofry-tól.
Ajánlom mindenki nézzen utána annak, amit ettől az úriembertől vásárol...
Igen, előtte kellett volna érdeklődnöm.tonee73 írta: ↑2022.03.27., vas. 21:13Nem értelek.Hirdette amennyiért hirdette, alkudtál, megvetted-majd ezután érdeklődtél a forgalmazótól (akinél törzsvásárló vagy...).Mi a gond? Előtte kellett volna érdeklődni a gyártónál, szerintem.KisMarci írta: ↑2022.03.27., vas. 19:32gofry fórumtárstól sikerült vennem egy Hydrasound Next Nano Graphene 1,5m center kábelt. 52.000-ról lealkudtam 47-re.
Utólag írtam Filkor Józsinak, hogy mennyi lett volna az eredeti ára, mire visszaírt, hogy törzsvásárlóként olcsóbban megkaptam volna újonnan, mint amennyiért használtam megvettem gofry-tól.
Ajánlom mindenki nézzen utána annak, amit ettől az úriembertől vásárol...![]()

Nem értelek.Hirdette amennyiért hirdette, alkudtál, megvetted-majd ezután érdeklődtél a forgalmazótól (akinél törzsvásárló vagy...).Mi a gond? Előtte kellett volna érdeklődni a gyártónál, szerintem.KisMarci írta: ↑2022.03.27., vas. 19:32gofry fórumtárstól sikerült vennem egy Hydrasound Next Nano Graphene 1,5m center kábelt. 52.000-ról lealkudtam 47-re.
A reklamációmra olyanokat sikerült visszaírnia, hogy "ehhez nekem mi közöm", "az nem az én gondom, hogy Józsival mit beszéltél"KisMarci írta: ↑2022.03.27., vas. 19:32gofry fórumtárstól sikerült vennem egy Hydrasound Next Nano Graphene 1,5m center kábelt. 52.000-ról lealkudtam 47-re.

Nem semmi... ingyen megkapja, leviteti veled és 10,000-et nyer az "üzleten".Ja..noo írta: ↑2022.03.19., szomb. 17:52Szerintem ne bosszankodj rajta.
Most lehetne mondani sok okosságot utólag, mit hogyan lehetett volna, nincs értelme.
Fogadd el, vannak ilyenek is.
(Én a egy tv raktam fel ingyen elvihetőbe, majd az érte jött illető mondja fáj a dereka, esetleg nem hoznám le a 2. ról. Levittem, majd örömét kifejezve, hogy táv is van hozzá dicsekszik, hogy a szomszéd öreg néninek viszi 10 ezerért, mert megér neki annyit, ha szerez neki egy jó Tv-t.
Szuper... mondtam volna hogy mégsem adom? Nincs értelme.)

Szia,Hat Te írta: ↑2022.03.07., hétf. 21:49Sziasztok,
eladó lett a TV-m, amelyet meghirdettem a fórumon.
Pénteken új ajánlatott tettem fel, amelyre aznap vásárlónak jelentkezett eric.cartman fórumtárs.
Minden részletet megbeszéltünk a készülékről, válaszoltam minden kérdésére plusz fotót küldtem, elválaltam, hogy elviszem hozzá a nem kis méretű televíziót.
Jelezte, hogy a testvérének lesz, akivel még egyeztet. Folyamatosan 5 üzenetet váltottunk 1 1/2 órán belül.
Elkérte a nevem és telefonszámom.
Mivel a hirdetésben szerepelt, hogy ez egy hétvégi ajánlat gondoltam szombat -vasárnap megszületik a döntés és visszajelzést kapok.
Ma hétfő este van: nulla telefon, privát üzenet.
A hirdetést zártam, feleslegesnek tartom folytatni.
Megértem, ha mégsem az én készülékem a befutó, de a "stílus maga az ember"!!!
Nekem nem ilyen egy korrekt fórumos.
Fontos az akár pozitív - megveszem - vagy negatív - nem ezt veszem meg - visszajelzés.Hat Te írta: ↑2022.03.07., hétf. 21:49Sziasztok,
eladó lett a TV-m, amelyet meghirdettem a fórumon.
Pénteken új ajánlatott tettem fel, amelyre aznap vásárlónak jelentkezett eric.cartman fórumtárs.
Minden részletet megbeszéltünk a készülékről, válaszoltam minden kérdésére plusz fotót küldtem, elválaltam, hogy elviszem hozzá a nem kis méretű televíziót.
Jelezte, hogy a testvérének lesz, akivel még egyeztet. Folyamatosan 5 üzenetet váltottunk 1 1/2 órán belül.
Elkérte a nevem és telefonszámom.
Mivel a hirdetésben szerepelt, hogy ez egy hétvégi ajánlat gondoltam szombat -vasárnap megszületik a döntés és visszajelzést kapok.
Ma hétfő este van: nulla telefon, privát üzenet.
A hirdetést zártam, feleslegesnek tartom folytatni.
Megértem, ha mégsem az én készülékem a befutó, de a "stílus maga az ember"!!!
Nekem nem ilyen egy korrekt fórumos.
nekem sem, de: bármikor bármi történhet ! szerintem mindenki számos lehetöséget el tud képzelni ...az is igaz: könnyen lehet olyan érzés, hogy evvel visszaélés történik (vis major-ként láttatva azt, ami nem az)