Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Számítógépek és ami velük kapcsolatos
Üdv mindenkinek,
Rukh
- rukh
- Fórumlakó
- Értékelés: 50
Re: Számítógépek és ami velük kapcsolatos
Szerintem nem vészes, kb. 300 MB-t foglal az SSD-n és a pendrive-on is, ez a mai eszközöknél gyakorlatilag elhanyagolható.
Üdv mindenkinek,
Rukh
Köszönöm.
Nem ismertem az alkalmazást, utánanéztem, ijesztő számomra a mérete. Viszont most nagyon barátságos
áron elérhető.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Üdv mindenkinek,
Rukh
- rukh
- Fórumlakó
Jelenleg az Ashampoo Backup 2021-et használom. Pendrive-on a bootolható program, a mentések pedig nem a rendszert és a progikat tartalmazó SSD-n, hanem egy tárolásra használt belső merevlemezen.
Üdv mindenkinek,
Rukh
Ez egy nagyon bölcs hozzáállás. Sok időt takarít meg így az ember. Mivel csinálod a mentést?rukh írta: ↑2022.06.14., kedd 08:52Én is végig próbáltam minden, amit leírtál, de csak egy régebbi rendszermentés újratelepítése hozott megoldást. Ezért ha oprendszert telepítek, rögtön csinálok egy mentést, majd az általam használt programok telepítése után újra egyet - így mindig van lehetőségem visszatérni valamelyikhez.
Üdv mindenkinek,
Rukh
- rukh
- Fórumlakó
Én is végig próbáltam minden, amit leírtál, de csak egy régebbi rendszermentés újratelepítése hozott megoldást. Ezért ha oprendszert telepítek, rögtön csinálok egy mentést, majd az általam használt programok telepítése után újra egyet - így mindig van lehetőségem visszatérni valamelyikhez.
Üdv mindenkinek,
Rukh
köszi, a napokban majd megnezemLa_Valse írta: ↑2022.06.12., vas. 19:10Te aztán jól belenyúltál. Nem szabad mindjárt a legrosszabbra gondolni. Ha nem megy egy frissítés, majd
megy egy óra múlva. Ha akkor sem, érdemes gyanakodni, és rákeresni a neten az adott számúra. A szóban
forgó elég szerencsétlen csillagzat alatt születet. Sok embernek okozott fejtörést.
De hogy konkrétumot is mondjak, az install.wim fájl nálad a C: gyökerében foglal helyet, tehát nem kell
a Sources mappa az elérési útba. Egyébként is a hibaüzenetben a Source opcióról van szó. Magad kerested
meg a megfelelő indexet (5), tehát ezt illene használni. A DISM elég háklis, csak fix partícióra tud
felcsatolni, hordozhatóra nem. Kínai programozók csináltak hozzá grafikus felületet, DISM++, és magyarul
is tudna, ha javították volna a hu.xml hibáját. Egy ideje már csak ezzel barkácsolok.
ez a firssites illetve azota talan 2-3 különbözöt ir ki, hogy azota sem mentek fel; nem 1 óra múlva nem, hanem hetek alatt sem
nem gondolok a legrosszabbra, illetve fogalmam sincs, mire érdemes gondolni, mennyire kell egy ilyen "nehany frissites " nincs a gepen, ilyenben nem up to date esettöl izgulni, tartani ?
egyik véglet: nagy pánik, jaj mi lesz, izibe uj windows telepites (...nyilvan nem :)
másik véglet: mindegy, a müködésben eszre nem veszünk semmit (lanyom sulihoz hasznalt gepe), virusvédelem a gep szerint up to date;
...egyelöre a második felé hajlok, mert a korábbi frissitesi próbák nem jártak sikerrel; nincs is más opcióm
Te aztán jól belenyúltál. Nem szabad mindjárt a legrosszabbra gondolni. Ha nem megy egy frissítés, majd
megy egy óra múlva. Ha akkor sem, érdemes gyanakodni, és rákeresni a neten az adott számúra. A szóban
forgó elég szerencsétlen csillagzat alatt születet. Sok embernek okozott fejtörést.
De hogy konkrétumot is mondjak, az install.wim fájl nálad a C: gyökerében foglal helyet, tehát nem kell
a Sources mappa az elérési útba. Egyébként is a hibaüzenetben a Source opcióról van szó. Magad kerested
meg a megfelelő indexet (5), tehát ezt illene használni. A DISM elég háklis, csak fix partícióra tud
felcsatolni, hordozhatóra nem. Kínai programozók csináltak hozzá grafikus felületet, DISM++, és magyarul
is tudna, ha javították volna a hu.xml hibáját. Egy ideje már csak ezzel barkácsolok.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Kell még egy vinyó, külön a zenének 

- Csatolmányok
-
- Clipboard01.jpg (23.16 KiB) Megtekintve 3355 alkalommal
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
mindkettöre ugyanaz a gond:avl2 írta: ↑2022.05.20., pén. 19:22ugye igy adtam meg: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /source:WIM:C:\Install.wim:1
de lehet igy kellene ? DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /source:WIM:C:\Sources\Install.wim:1
...kipróbálom evvel is, bar az elsövel siman csinal valamit, csak 62.3%-nal hosszu idöre megáll, majd folytatja es vegen hibajelzese, hogy nem tudta source file-t megtalalni
javaslat ?
ugye igy adtam meg: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /source:WIM:C:\Install.wim:1
de lehet igy kellene ? DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /source:WIM:C:\Sources\Install.wim:1
...kipróbálom evvel is, bar az elsövel siman csinal valamit, csak 62.3%-nal hosszu idöre megáll, majd folytatja es vegen hibajelzese, hogy nem tudta source file-t megtalalni
RestoreHealth-szel tovabb probalkoztam:
1) letöltöttem install.esd file-t
2) ez alapjan megkerestem, hogy szerintem index 5 vonatkozik ra, mert:
és
illetve
3) ez alapjan a fenti link szerinti dism /export-image /SourceImageFile:install.esd /SourceIndex:5 /DestinationImageFile:install.wim /Compress:max /CheckIntegrity paranccsal csinaltam install.wim -et
4) majd a fenti link szerint ertelmezett, aktualizalt (esetleg rosszul ???) paranccsal probaltam, de ennek is "source files could not be found" lett a vége:
lehet a fenti parancsorban valamit rosszul csinaltam ?
1) letöltöttem install.esd file-t
2) ez alapjan megkerestem, hogy szerintem index 5 vonatkozik ra, mert:
és
illetve
3) ez alapjan a fenti link szerinti dism /export-image /SourceImageFile:install.esd /SourceIndex:5 /DestinationImageFile:install.wim /Compress:max /CheckIntegrity paranccsal csinaltam install.wim -et
4) majd a fenti link szerint ertelmezett, aktualizalt (esetleg rosszul ???) paranccsal probaltam, de ennek is "source files could not be found" lett a vége:
lehet a fenti parancsorban valamit rosszul csinaltam ?
a lentire pedig itt: https://answers.microsoft.com/en-us/win ... %26%5D.log
ez a javaslat:
try these steps:
1. Type Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup and press Enter in elevated command prompt.
2. Then you can retry running Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth command
az 1. megvan hiba nelkül:
de a RestoreHealth tovabbra is az elzö hibat jelzi:
ez a javaslat:
try these steps:
1. Type Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup and press Enter in elevated command prompt.
2. Then you can retry running Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth command
az 1. megvan hiba nelkül:
de a RestoreHealth tovabbra is az elzö hibat jelzi:
ha pedig ez alapjan haladok: https://www.bugsfighter.com/de/how-to-f ... x800f0900/
akkor a DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth -ra ez lesz:
akkor a DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth -ra ez lesz:
masodik kepresz jobb minösegben:
stx írta: ↑2022.05.19., csüt. 15:42Van itt egy leírás:
How do I fix error 0x800f081f?
1. Open the Group Policy Editor.
2. Go to Computer Configuration > Administrative Templates > System.
3. Double-Click on Specify settings for optional component installation and component repair.
4. Select Enable.
köszi
sajnos nem segitett
a kiindulas: Windows Updat alatt ez all:
"2022-02 Kumulativ .... .NET ...3.5-ös és 4.8-as .....21H2 x64-es rendszeren (KB5010472) Állapot: letöltési hiba - 0x800f900"
erre probalkozok netes leirasok alapjan mindenfélével, eddig eredménytelenül;
pl.: https://answers.microsoft.com/en-us/win ... af8c7939a3
elsö lepese rendben lefut, hibat nem mutat, de nem oldja meg a problemat,
masodik lepese (Windows PowerShell alatt Repair-WindowsImage -Online -RestoreHealth) viszont
nem tudom kinek mi volt ilyen esetben többször eredményes ? mert netes eljarasleiras annyi van, mint égen a csillag, kipróbálásuk (több lépés) 1-2-3 óra; és eddig egyikkel sem jutottam megoldásra
- stx
- V.I.P.
- Értékelés: 455
- Kapcsolat:
Van itt egy leírás:
3. Double-Click on Specify settings for optional component installation and component repair.
4. Select Enable.
4. Select Enable.
találtam hibát:avl2 írta: ↑2022.05.19., csüt. 08:23ámítógépes szakemberek: elakadtam, segítség, (hatásos) tippek kellenének
szitu:
Winver: Windows 10 Pro 21H2 build 19044.1526
KB5010472-es frissites hiba: 0x800f0900 (HP 745 G3, AMD proc)
termeszetesen amit magam - laikus ebben, de neten tudok keresni es azt végrehajtani - tudtam megprobaltam, de eddig eredménytelenül, pl.
- sajat hibaelharitoja
ez alapjan: https://answers.microsoft.com/en-us/win ... af8c7939a3 eljárva:
- sfc /scannow
- Repair-WindowsImage -Online -RestoreHealth
- ...
- DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
manualisan az update-et letöltve innen: https://www.catalog.update.microsoft.co ... =kb5010472 elindul a telepites, de eredmenytelenül fejezi be
köszönöm
C:\WINDOWS\system32>DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.19041.844
Image Version: 10.0.19044.1526
[===========================84.9%================= ]
[==========================100.0%==========================]
Error: 0x800f081f
The source files could not be found.
Use the "Source" option to specify the location of the files that are required to restore the feature.
For more information on specifying a source location, see https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=243077.
The DISM log file can be found at C:\WINDOWS\Logs\DISM\dism.log
kérdés: hogyan tudom ezt elhárítani ?
Dism.log -ot atneveztem dism.xls-é, hogy ide tudjam csatolni
ámítógépes szakemberek: elakadtam, segítség, (hatásos) tippek kellenének
szitu:
termeszetesen amit magam - laikus ebben, de neten tudok keresni es azt végrehajtani - tudtam megprobaltam, de eddig eredménytelenül, pl.
- sajat hibaelharitoja
- sfc /scannow
- ...
manualisan az update-et letöltve innen: https://www.catalog.update.microsoft.co ... =kb5010472 elindul a telepites, de eredmenytelenül fejezi be
köszönöm
szitu:
- sajat hibaelharitoja
- sfc /scannow
- ...
köszönöm
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Ma este Valhallát meg Bátülfild 2042-t fogunk a fiúkkal brüügetni
Recsegni fog a műanyag, ahogy bemelegszik

Recsegni fog a műanyag, ahogy bemelegszik
- Csatolmányok
-
- DSC_3168.jpg (4.51 MiB) Megtekintve 3163 alkalommal
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
A prohardveren van egy topic "Milyen routert vegyek?" címmel, én ott érdeklődtem, amikor hasonló problémám volt. Nagyon sok bejegyzés van, sok hozzáértővel. Érdemes beleolvasgatni, talán megtalálod ott a választ.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Konkrét típus érdekel, ami a WiFi 6 szabványt is tudja és egyszerre Acces Point és Router is működés terén is. Tud venni és adni is WiFi jelet egyszerre. WiFi-n fogja a net jelet a jel forrásról (pl.: szolgáltató WiFi hálózatáról vagy mobil telefon hotspot-ról) és küldi tovább egyszerre WiFi-n és kábelen is.ZolaBA írta: ↑2021.12.15., szer. 05:01A legtöbb router tud access point üzemmódot. És a legtöbb egyszerű wifi jel erősítő is megcsinálja, hogy befogja a jelet és szét is szórja helyben, plusz a lan porton is kiadja.Palm írta: ↑2021.12.14., kedd 12:23Access Point és Router terén keresek valami nagyon gyorsat és megbízhatót, de nem csillagászati áron. Az ilyen 150-200ezres router-eket felejtsük.
Ha egyszerre tud Access Point és Router is lenni, akkor az nagy előny. Nem tudom ilyen készülék létezik-e már vagy csak még mindig 2 külön eszközzel oldható meg a probléma. Az Access Point fogadja a net adóról a jelet az antennáján, a Router pedig vezetéken és WiFi-n keresztűl továbbítja a netet a netre csatlakozni kívánó készülékeknek a feladat.
Nekem pl. TP-Link Deco M4-ek vannak a házban access point-nak. Ezek Mesh rendszerben összedolgoznak, remek a lefedettség, jó a sebesség, stabilitás. de pl wifi 6-ot nem tud. Az ára relatív, én megvettem de elhiszem ha valaki szerint rohadt drága![]()
Nem hátrány, ha minimum 4 kábel (LAN) kimenete van. (6 jobb lenne.)
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
A legtöbb router tud access point üzemmódot. És a legtöbb egyszerű wifi jel erősítő is megcsinálja, hogy befogja a jelet és szét is szórja helyben, plusz a lan porton is kiadja.Palm írta: ↑2021.12.14., kedd 12:23Access Point és Router terén keresek valami nagyon gyorsat és megbízhatót, de nem csillagászati áron. Az ilyen 150-200ezres router-eket felejtsük.
Ha egyszerre tud Access Point és Router is lenni, akkor az nagy előny. Nem tudom ilyen készülék létezik-e már vagy csak még mindig 2 külön eszközzel oldható meg a probléma. Az Access Point fogadja a net adóról a jelet az antennáján, a Router pedig vezetéken és WiFi-n keresztűl továbbítja a netet a netre csatlakozni kívánó készülékeknek a feladat.
Nekem pl. TP-Link Deco M4-ek vannak a házban access point-nak. Ezek Mesh rendszerben összedolgoznak, remek a lefedettség, jó a sebesség, stabilitás. de pl wifi 6-ot nem tud. Az ára relatív, én megvettem de elhiszem ha valaki szerint rohadt drága

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Access Point és Router terén keresek valami nagyon gyorsat és megbízhatót, de nem csillagászati áron. Az ilyen 150-200ezres router-eket felejtsük.
Mobiltelefon és tablet asztali tartók DIY módra:

De azért egyszerű és ügyes, ötletes.
Néhány DIY tartó:
https://sporolok.blog.hu/2013/06/01/5_o ... k?layout=5

De azért egyszerű és ügyes, ötletes.
Néhány DIY tartó:
https://sporolok.blog.hu/2013/06/01/5_o ... k?layout=5
Negatívuma még, hogy nagyobb mobiltelefonhoz már kicsi a tartója.Palm írta: ↑2021.11.26., pén. 14:18Kipróbálom milyen a Trust GXT 1125 Quno:
https://www.trust.com/en/product/23581- ... ling-stand
Első benyomás, hogy nem éppen csendes, de teszi a dolgát. Gyári specifikáció szerint 45dB-el zajt produkál.
Az üzlet kínálatából ez volt a legszimpatikusabb.
Majd, ha beadja a kulcsot a venti (vagy már annyira idegesít), akkor rakok bele valami komolyabbat, pl.: Sharkoon, Be Quiet!, stb.![]()