tamagaba írta: ↑2022.06.12., vas. 08:08
Szerintem az autóknál is úgy működik a dolog akár a hifiben meg a fotógépekben, hogy amíg nem hall jobbat az ember, vagy nem vesz a kezébe egy komolyabb verk-et hajlamos azt hinni, hogy amije van, annál nincs jobb. Felülről lefele működik a minőség érzet, mivel lentről nem tudja az embőc megbecsülni a jóság további árnyalatait.
Nem vagyok sportautó fan és nincs is tapasztalatom benne, de a Poriknál pont el tudom képzelni, hogy egy mai 600 lovas példány mekkorát tud tolni, ha nem egerészik vele az ember és úgy használja, amire kitalálták.
Jó a hasonlat, köszi!
MINDENNÉL van jobb. (Drágább pláne, ahhoz jobbnak se kell lenni sokszor).
Az én okfejtésem arra vonatkozik, hogy a fejlesztés célja nem a JOBB, hanem az, amit el lehet adni.
A fogyasztói társadalom elhiteti az emberrel, hogy ha többet áldoz valamire, azzal többet is kap majd. ÍGY EZ NEM IGAZ!
Lehet jó zenét hallgatni olcsó rendszeren, és élvezeteset autózni akár gyenge géppel is. A fotózást nem is említem, annyira magától értetődő. Lehet, de ha valakinek fontos egy hobbi és elmerül benne, talál módot rá, hogy a nagyobb ráfordítás eredményeként tényleg nagyot örömet találjon az adott dologban. Ez nem automatikus, ehhez bizony foglalkozni kell vele!
Aki a szomszédnak vesz autót/hifit/órát stb, sose találja meg azt amit keres. Főleg, ha a szomszéd se ért hozzá
Porsche: nem vagyok bigott, egyetértek azzal hogy az új Turbo S jobb sok szempontból jobb, mint egy 20 éves Turbo, de ez a sok szempont nem az élményről szól. Szerintem BÁRMELYIK Porsche 911 csodás gép, és mindegyiket van miért szeretni.

Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln