Bocs, csak most láttam. Azt hittem, kihalt a topik, mert egy hete nem küld a rendszer értesítést az új hozzászólásokról...lacee írta: ↑2022.06.06., hétf. 13:56Pärt,a waxolást még használod,érdemes bíbelődni vele?
Ha jól emlékszem Molten waxot használsz,a láncot mivel tisztítod ki,ha kifőzted a wax-ban akkor simán csepegteted és letörlöd?
Kb. 300 km. a kihordási idő?
Nekem patent nélküli láncom van,vegyek rá patentszemet vagy a csapot ki-be rakni is biztonságos,nekem Super record lánc van,ha venni kell patentet akkor milyet érdemes?
Köszi!
Igen, használom és már semmiképp nem váltanék vissza. Molten, de ez is, mint a többi, csak egy nagyon tiszta parafin, némi adalékanyaggal.
Én benzines folttisztítóban mostam ki a láncokat - ez nagyon hatékony zsíroldó - utána még spirituszban is. A lényeg, hogy semmiféle szennyeződés ne maradjon a láncon, ami akadályozná a viasz fémhez tapadását.
Kifőzni nem nagyon kell, az a 250 grammnyi acél hamar felveszi a forró viasz hőmérsékletét. Pár percig hagyom benne, néha megmozgatva, hogy mindenhová behatoljon a viasz, utána lógatva hagyom kihűlni. Törölni nem szoktam; annyira hígan folyó a viasz, hogy nagyon vékony réteg marad rajta kívül.
Kétszáztól ezerpárszáz kilométerig sok javaslatot olvastam. Szerintem az előbbi áll közelebb az igazsághoz. Háromszáz körül már érezhetően zajosabb, ami valószínűsíti, hogy a viaszfilm a surlódó részek közt már elvékonyodott.
A patentszem itt gyakorlatilag kötelező. Semmiképp ne szedd szét és rakd össze a láncot csap cserékkel; az egyszeri összeszereléshez vagy javításhoz való. A Connex patentjét használom, mivel tudtommal egyedül ezt lehet korlátlan alkalommal bontani. A többi vagy egyszer használatos, vagy pár bontás után kell cserélni - ezzel szerintem elvész a fő előnyük, amiért egyáltalán használni érdemes.