Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1718

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Szerintem pont a kis Leia az, akivel semmi gond nincs.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 447

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Hát csak annyi, hogy 10évesen kb. 70centis + ahogyan viselkedik az nálam durr-durr, ban-bang. ;)
Tudom, nem vagyunk egyformák, szerencsére!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2022.05.30., hétf. 12:17
DeLorean írta:
2022.05.30., hétf. 11:53

Viszont tutira nagyon megosztó lesz.
Én úgy látom, hogy legalább is itt az AVX-en már most az ;)

Imdb-n azért igen magas, majdhogy nem kiemelkedő az állása.
Sorozatjunkie-n pl. nem megosztó és a döntő többség szerint középszer. De ugye oda nem csak elvakult SW fanok írják le a véleményüket ;) Rotten audience score 71%. Imdb-n 9-es átlag felett kezdett de most már 8.2. Én nem látom, hol lenne kiemelkedő. Idővel helyére fog kerülni.
DeLorean írta:
Vannak nevetséges jelenetek, részek, amibe bele lehet kötni - de aki így néz bármit annak semmi sem lehet jó.
Tudtam, hogy jönni fog tőled valami hasonló megjegyzés. Mégis hogy kellene nézni egy filmsorozatot? Csukjam be a szemem, amikor kirívó ökörségeket látni, amire egyébként semmi szükség? Túl nagy elvárás az, hogy a filmkészítők ne nézzék a nézőt totál hülyének? Ennyire nincs ötlet, hogy ilyenekkel kell kitölteni a műsoridőt? Mert a legrosszabb az egészben az, hogy simán kihagyhatóak lettek volna az általam kifogásolt részek, és ez nem rontott volna, hanem éppenséggel javított volna az összképen.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Nagyon nem vagyok SW rajongó, csupán megnézem, ha jó.
Obi-Wan sorozat a Mandalóri-hoz képest mérföldekkel jobb, szerintem. Az valóban zs kategória, számomra nézhetetlen. Ebben eddig szerintem a kiscsaj(néha vágnám po.án) nevetséges és agyfelba..ó, az a kergetőzés valóban ízléstelenül béna volt! :smile51:
10 évesen sokkal okosabb, mint kellene, viszont kb. törpe növésű = nálam ez a wtf esete, most akkor mi vaaan gondolkodik.gif
Eddig a sorozat elmegy, nézhető, remélem komolyodni fog hamarosan.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3796

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

DeLorean írta:

Viszont tutira nagyon megosztó lesz.
Én úgy látom, hogy legalább is itt az AVX-en már most az ;)

Imdb-n azért igen magas, majdhogy nem kiemelkedő az állása.

Más.

Amire még kíváncsi leszek, az a Top Gun - Maverick. Csak jókat hallani róla, és a pontozása kiemelkedő. Imdb szavazók szerint a Birodalom visszavág, Nagymenők, vagy a Száll a kakukk fészkére szintjén áll a pontozás alapján egyelőre (jelenleg 8.7, de napok óta ennyi), ami igencsak jónak mondható, hisz ez a TOP20.
Csak a Marantz! :-D

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

-KP- írta:
2022.05.30., hétf. 09:41
Obi Wan

Én nem tudom ti mit néztetek, de az eddigi két rész teljesen sablonos, sőt helyenként kifejezetten gyenge. Kedvenc részem: 10 éves 1 méter magas kislány a 20 centis lépteivel elfut 3 fejvadász elől, pedig 1,5 méter sugarú körben körbe van kerítve.
...
Nyilván, vele van az erő...

Szerintem a Mandalóri 1. évada is elég gyenge volt, mai napig nem értem a felhajtást körülötte (vagy csak egy félszemű is örömöt vált ki a vakok között?).
Jómagam a Mandalóri 1. évadának végigszenvedésével "elengedtem" az SW univerzumot, az Obi-Wan sorozat híre sem váltott már ki belőlem semmilyen érzelmet, még a legenyhébb kíváncsiságot sem.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Obi Wan

Én nem tudom ti mit néztetek, de az eddigi két rész teljesen sablonos, sőt helyenként kifejezetten gyenge. Kedvenc részem: 10 éves 1 méter magas kislány a 20 centis lépteivel elfut 3 fejvadász elől, pedig 1,5 méter sugarú körben körbe van kerítve. Aztán full erőltetten esnek-kelnek, mintha a Reszkessetek betörők első részét néznénk, csak hogy főhösünk el tudjon menekülni előlük. Grand Inquisitor és "inasa" minden jelenete egy érfelvágással ér fel. A kosztüm és a smink nevetséges, nulla mimikával és színészi játékkal, full sablon párbeszédekkel, egy ripacskodás kb. az egész. Ez igaz Ruper Friendre is, és Fast and Furious Han-ra is. Kritikán aluli a produkciója mindkettőnek eddig. Ha eleve be se teszik ezt a két karaktert a sorozatba, semmiről nem maradtunk volna le, és nem rontja az összképet. Aztán a cgi, két lábon járó krokodilunk kb. annyira volt élethű (semennyire) mintha a sarki játékboltba leugrottam volna egy ötezressel, hogy adják már oda a legolcsóbb krokodilmaszkot. Az SW1 forgatásakor még megbocsátható lenne, de 2022-ben ilyet? Ezt is nyugodtan kihagyhatták volna belőle. Igazából azon agyaltam, ha én lennék a filmkészítő, mivel próbálnám meg menteni a menthetőt. Gondoltam, hogy majd valamelyik rész végére berakják Vader-t, hogy hörögjön párat, az átlag SW fan majd fejvesztve fogja rohamozni a filmes oldalakat és nyomja majd a 9 és 10 pontos értékeléseket. Hát így legyen lottó ötösöm. Az első két rész nagyjából 10/6. A pozitívum annyi, ha levetkőzi a sorozat a kezdeti gyengeségeit, akkor még fog tudni fejlődni jócskán, mert potenciál az van benne.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Last night in soho

https://m.imdb.com/title/tt9639470/

Az a jó, ha semmit sem tud róla az ember előre, én legalabb is így ültem le elé. Emiatt kicsit meg is tudott lepni, mert Edgar Wright korábbi filmjei után (mint a zseniális Vaskabátok, vagy a Haláli hullák hajnala), teljesen mást kaptam.
Nagyon jó a képi világa, a hangulata, és a történet bár elvileg faék egyszerű, mégsem erre számít az ember.

Nagyon jó, ajánlom.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2022.05.29., vas. 19:23

Visszahozza az első három film hangulatát és az talán a legfontosabb.
Remélem, vagyis biztos vagyok benne, hogy a folytatás egyre jobb lesz.
:tutiok:
Csatlakozom. A Mandalorianhoz hasonlóan végre megint egy jó SW, ami hozza azt, amit az eredeti trilógia után várt az ember.
Jó ez a kicsit megtört Ben karakter, gondolom szép lassan lerázza magáról majd a rozsdát.
Csak így tovább, rosszabb ne legyen, és akkor nem lesz gond.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

OBI-VAN, KENOBI…

Az első két rész alapján: jól eltalálták a rést a történetben, mikor Padme két gyerekét elrejtették a Tatuinra és a Naboo-ra. A szereplők nagyobbrészt a régiek az eredeti StarWars-filmekből, ahol értelmezhető. A látvány pazar, hangokra se lehet panasz. A történet persze kissé lassabb, mintha egy darab StarWars filmet néznénk. Gondolom kell a muníció a többi részhez is.

Egyenlőre nézzük… nem tűnik B-kategóriásnak.
obivankenobi.jpg
obivankenobi.jpg (199.48 KiB) Megtekintve 2031 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

NIGHT SKY

Egy sci-fi sorozat, aminek a sci-fi szála átlagos, kicsit Startgate-es feelingje van. Ami viszont sziporkázó benne, az a két nyugdíjas alakítása (J.K Simmons és Sissy Spacek). A 8 részben történik ez-az, fokozatosan adagolják a történetet. Például az első rész második felében komolyan fontolgattuk, hogy valami mást kéne nézni, de a második résztől “beindult” a történet. Egy nagyon emberi sorozatot sikerült készíteni, amiből szerintem sokat lehet tanulni egy hosszú párkapcsolat minőségéről. Valahogy az jött le, hogy én is ilyen nyugdíjas szeretnék lenni, mint a filmbeli pár.

Mindenképpen ajánlott kategória.
night-sky-sissy-jk-sitting.jpg
night-sky-sissy-jk-sitting.jpg (362.51 KiB) Megtekintve 2327 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Farkinca71
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Farkinca71 »

Lemmy9.1 írta:
2022.05.25., szer. 14:36
DeLorean írta:
2022.05.24., kedd 22:42
Lemmy9.1 írta:
2022.05.24., kedd 21:22
Nem. Mi az?
Hát konyhanyelven k*va sokan és sokat dohányoznak Japánban, de a tüdőrák arányaiban sokkal kevesebb, mint máshol.
Ezt komoly tudósok is vizsgálták és próbáltak rájönni a magyarázatra.

Manapság már ott is kevesebb a dohányos - talán velünk vannak egy szinten - de volt, amikor 80%-a felnőtt férfiaknak dohányzott. Talán a sorozatban ezt is próbálták érzékeltetni.
off, bocs.
Nem semmi.
Akkor ez nagyban is előfordul. Nekem kicsi példám van, mert az apai nagyapám végigdohányozta az életét, a meztelen Kossuthot tolta napi két dobozzal. 89 évesen elesett és a combnyaktörés szövődményei vitték el.
A másik nagyfaternak egy tömött foga sem volt (foga volt, és az összes :) ), tolta a fokhagymát, focizott aktívan, majd egy év alatt a rák vette el tőlünk 69 évesen.
A lényeg, hogy durván füstölnek a soriban, már-már kizökkentő.
Ez azért lehet, mármint az eset a kossuth cigivel, mert akkor még igazi dohányt raktak bele és nem mást !
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 824

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

DeLorean írta:
2022.05.24., kedd 22:42
Lemmy9.1 írta:
2022.05.24., kedd 21:22
Nem. Mi az?
Hát konyhanyelven k*va sokan és sokat dohányoznak Japánban, de a tüdőrák arányaiban sokkal kevesebb, mint máshol.
Ezt komoly tudósok is vizsgálták és próbáltak rájönni a magyarázatra.

Manapság már ott is kevesebb a dohányos - talán velünk vannak egy szinten - de volt, amikor 80%-a felnőtt férfiaknak dohányzott. Talán a sorozatban ezt is próbálták érzékeltetni.
off, bocs.
Nem semmi.
Akkor ez nagyban is előfordul. Nekem kicsi példám van, mert az apai nagyapám végigdohányozta az életét, a meztelen Kossuthot tolta napi két dobozzal. 89 évesen elesett és a combnyaktörés szövődményei vitték el.
A másik nagyfaternak egy tömött foga sem volt (foga volt, és az összes :) ), tolta a fokhagymát, focizott aktívan, majd egy év alatt a rák vette el tőlünk 69 évesen.
A lényeg, hogy durván füstölnek a soriban, már-már kizökkentő.
Szerintem!

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Meg pénteken jön a Stranger things 4.évad első fele.
Ha esetleg valaki nézi azt! 36_1_11.gif
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Sorozat téren most egész jó időszak jön. A héten ill. jövő héten kezdődik az Obi Wan, a The Boys, a The Orville, és a For all Mankind újabb évada.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Alex_Aston írta:
2022.05.24., kedd 23:06
Boiling Point
Nekem nem tetszett. Hogy ne spoilerezzek sokat úgy mondanám, hogy szerintem a főszereplő egy erősen problémás alkat és inkább erről szólt a film, mintsem egy valós éttermi életről. De ha van itt szakács majd megcáfol ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Moonfall:
nem a rendezővel + rendezéssel van gond, hanem a forgatókönyvvel!
Szó szerint nevetségesen gyerekes az egész. Borzalom, kezdve a hü..egyerek autós ugratásaitól a gravitációs paradoxonokig bezárólag, a szerencsétlenkedő, dagadt okoskával együtt megkapott minden amerikai barom klisét.
Ez a film ilyen tálalásban szégyen!

Itteni ajánlásra elkezdtem a Staircase NF "duku" sorozatot. Bárgyú mód azt hittem ledarálom pár óra alatt, aztán 13x50perc = :rolleyes: szóval még vissza van belőle 4 rész.
Hát én ennyi bizonyíték alapján nem tudnék ítélni semmit, a védelem és a vád is eléggé hiányos, gyenge lábakon áll.
Nem is értem ennyi bizonyítékból vagy inkább annak hiányából hogyan születhetett ítélet + nem értem Amerikában ezt az esküdtszékes baromságot miért erőltetik még mindig gondolkodik.gif

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Boiling Point

https://www.imdb.com/title/tt11127680/

Nekem nagyon tetszett. Végre nem egy szirupos séfes film, hanem a kőkemény valóságot bemutató darab, egy snittes megvalósításban, kiváló színészi és operatőri munkával. És itt nyilván a rendező sem lazsált :)

Nagyon ajánlom. Semmi hang effekt, semmi CGI, csak egy péntek este egy jó nevű étteremben, a személyzet szemszögéből.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem. Mi az?
Szerintem!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Tokyo Vice

Ajánlom!
90-es évek, Japán, Jakuzák. Igaz sztori, állítólag kissé kiszínezve.
Egy negatívum: szinte nikotinmérgezést kaptam. Nem tudom miért kell ennyire túltolni a dohányzást.
Szerintem!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11197
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

DeLorean írta:
2022.05.24., kedd 20:43
De a karmesteres példa jó - sajnos a karmester a felelős a rossz produkcióért. Senki más. Ha valaha közel kerültél 80 fős nagyzenekarhoz, akkor tudod, hogy így van. Bakik vannak mindig, amiért mondjuk az első hegedűs a felelős, de itt nem arról van szó - a koncepció volt rossz.
Életem harmadát ilyen zenekarok mellett éltem le. A karmester is a partitúra után megy, nem játszathat mást a zenekarral sem, ahogy a rendező sem térhet el a forgatókönyvtől. Egyikük sem ülhet be a brácsás, vagy a világosító helyére. Egy fecske nem csinál nyarat, pláne télen hóviharban.

u.i.: Coppolának is voltak mellényúlásai, utolsó filmjei bukásnak tekinthetők, pedig neki kevesen mertek dirigálni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11197
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alex_Aston írta:
2022.05.24., kedd 19:47
A karmester is felel érte, hogy a zenekar, hogy játszik, nemde? Nem az ő dolga javítani, vagy lecserélni egy zenészt, ha nem illik a csapatba?
Mindenre van példa, de ez jellemzően a munkáltató dolga, sőt sokszor a zenekar (illetve a management) kéri fel a karmestert a közös fellépésre. Fura lenne, ha lecserélné a megrendelőt, nem? De ez itt off-topic. A film rendezőjét a kiadó kéri fel és mivel ők a megrendelők, ők döntik el, mi legyen a filmben. A rendező dolga, hogy ezt megvalósítsa az elfogadott forgatókönyv szerint. Ki fizetne ki több millió dollárt (a Moonfal esetében 145 millió USD-t) egy filmért, amibe nincs beleszólása? Én biztosan nem. :D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Rendező: Roland Emmerich
Író: Roland Emmerich, Harald Kloser, Spenser Cohen

Szóval falónak igazat kell most adnom. Nem csak az ő hibája egyedül, hogy ilyen lett. Potenciál volt benne, de szerintem ez a megastruktúra / mesterséges intelligencia vonal nagyon félrement. Viszont azért a 2012 és a Holnapután sem volt azért egy mestermű. Látványban a 2012 jobb, viszont elég bugyuta párbeszédekkel van teletömve az egész. A Moonfall még erre is rátesz egy lapáttal, de még bugyutább mint a 2012. Érdekes utat jár be a 3 film. Ha magát a filmeket nézzük Holnapután>2012>Moonfall, ha csak a látványt, akkor meg pont fordítva.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2022.05.24., kedd 19:24

Egy 80 fős nagyzenekar előadásáért kizárólag a karmester tehető felelőssé? Valamiért azt gondolják az emberek, hogy a filmet a rendező készíti, ő csinál mindent, ő felel mindenért és az ő kizárólagos érdeme a siker, vagy a bukás.
Pedig ő felel érte, hogy mindenki jól csinálja, amit, amennyiben az alapok adottak hozzá. És persze, ha a producerek engedik.

A karmester is felel érte, hogy a zenekar, hogy játszik, nemde? Nem az ő dolga javítani, vagy lecserélni egy zenészt, ha nem illik a csapatba?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2022.05.24., kedd 16:35

Én egyet nem értek - a rendezőnek egy Holnapután és egy 2012 után ezt már minek kellett elkészítenie? gondolkodik.gif
Két szuper katasztrófafilm és egy harmadik gyenge.
A Holnapután szerintem sem volt rossz, többször is nézhető.
A 2012 viszont SZERINTEM borzasztó mozi. Még sima látvány filmnek is gyenge. Ez utóbbiban a Moonfall legalább jó volt.
A Midway is kiváló látványos film volt, elképsztően jó csata jelenetekkel.
Az első Függetlenség napja is jó volt (elvonatkoztatva attól, hogy röhej, hogy az emberiség győzött :fekverohog: ).
És tudott egész jó nem csak látvány filmeket készíteni, mint pl. A hazafi, vagy a Csillagkapu.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”