Igen, most már tudom, hogy a jó alap felvétel lesz a megoldás, nem a HDCD.
Mindkét CD Enigma, nekem ez jó zenének számít.

Igen, most már tudom, hogy a jó alap felvétel lesz a megoldás, nem a HDCD.

Néhány Japán kiadású lemezem(CD, LP) nekem is van, ezért inkább arra gondolok, hogy a kiemelkedő felvételi minőség(Japán lemezeknél jellemző) az amit hallasz, és nem a HDCD felbontást.Alex_Aston írta: ↑2022.06.04., szomb. 19:46Nem volt célom vitát generálni, csak most először volt a kezemben japán nyomású CD, ami nem is normál fajta. Bár jelen esetben csak ez az utóbbi üzemmód a működő képes ugye.
Mint írtam, egészen minimális különbség volt SZÁMOMRA hallható. De igen, az is lehet, hogy nincs hallható különbség a kettő között.
Legalább is annyi biztos nem, mint amit a +- esetleges felcserélése okozna![]()
![]()

Nem volt célom vitát generálni, csak most először volt a kezemben japán nyomású CD, ami nem is normál fajta. Bár jelen esetben csak ez az utóbbi üzemmód a működő képes ugye.

Ezeket a különbségeket két, hagyományos CD között is meg lehet hallani.Ear írta: ↑2022.06.04., szomb. 11:51Nem placebó, simán hallhatja a másik keverést, a CD pérselés a CD alapanyag közötti difit.zoli73 írta: ↑2022.06.03., pén. 17:29
Jól van, akkor működik a placebó. Ahhoz, hogy a HDCD, és a hagyományos CD közötti különbséget meghalld, élvezd, ahhoz HDCD dekóderrel rendelkező cd játszó kell, pl egy Naim.
A nélkül "csak" sima cd ként hallgatod.
Amúgy igen, csak a tok XRCD, de ettől még a lemezen lévő zene lehet jó.

Úgy látom, hogy itt a többcsatornás hang a lényeg. dts plecsnis. Sosem próbáltam, mert nálam a 2.0 a nyerő, csak feltűnt a korongon a piktogram. Valami hasonló lehet, mint az 5.1-et is tartalmazó SACD, amiről - mikor még SACD playerem is volt - általában a 2.0 réteget hallgattam. Igen, HDCD, nem XRCD. Utóbbi sem terjedt el, mivel igazából nem hozott semmilyen lényegi áttörést egy jól felvett 44,1Khz/16bit anyaghoz képest.Alex_Aston írta: ↑2022.06.03., pén. 11:09Kaptam tegnap egy nagyon kedves fórumtárstól japán nyomású XRCD-t, amin Enigma számok vannak.
Sosem találkoztam korábban ilyennel. Csak hallottam ezt, azt arról, hogy általában a japán CD-k milyen jók.
A Morphing Thru Time számot hasonlitottam össze a saját régi CD felvételemmel többször is, hogy mi a különbség.
Nagy változást én nem éreztem, de annyit igen, hogy a magas tartomány finomabb picit az XRCD esetében, és talán jobban elválik a többi hangtól.
20220603_110644.jpg
20220603_110637.jpg

Jól van, akkor működik a placebó. Ahhoz, hogy a HDCD, és a hagyományos CD közötti különbséget meghalld, élvezd, ahhoz HDCD dekóderrel rendelkező cd játszó kell, pl egy Naim.Alex_Aston írta: ↑2022.06.03., pén. 15:24Most, hogy mondod, lehet nem ez a gyári tok.
Meghallgattam az egyik lemezt teljesen. Nagyon kellemesen szól.

A kínainak mindegy, hogy XR vagy HD. Ugyan az a krix-kraxAlex_Aston írta: ↑2022.06.03., pén. 15:24Most, hogy mondod, lehet nem ez a gyári tok.
Meghallgattam az egyik lemezt teljesen. Nagyon kellemesen szól.

Most, hogy mondod, lehet nem ez a gyári tok.

Javítsatok ki, ha rosszul látnám, de ez nem XRCD, hanem HDCD.Alex_Aston írta: ↑2022.06.03., pén. 11:09Kaptam tegnap egy nagyon kedves fórumtárstól japán nyomású XRCD-t, amin Enigma számok vannak.
Sosem találkoztam korábban ilyennel. Csak hallottam ezt, azt arról, hogy általában a japán CD-k milyen jók.
A Morphing Thru Time számot hasonlitottam össze a saját régi CD felvételemmel többször is, hogy mi a különbség.
Nagy változást én nem éreztem, de annyit igen, hogy a magas tartomány finomabb picit az XRCD esetében, és talán jobban elválik a többi hangtól.
20220603_110644.jpg
20220603_110637.jpg
Utánanézve, szerintem ez az XRCD inkább csak marketingfogás.Alex_Aston írta: ↑2022.06.03., pén. 11:09Csak hallottam ezt, azt arról, hogy általában a japán CD-k milyen jók.

Hát képzeld el, azért nem adtam fel! Tűhegyes pákával nekiálltam azokat a szálakat melegíteni, hogy a fólia elkezdjen deformálódni... Igazából semmi koncepcióm nem volt, de ebben nagyobb kárt már úgysem tudok tenni. Ami hibát tapasztaltam, hogy nem indult meg a fókuszálás. A szalag birizgálás után megnéztem műszerrel és láss csodát már meg is gyógyult. Máris beindult a fókuszálás. A másik szál is jó lett mérésre úgy tűnik, de valójában nem tudom. Ez valamelyik monitor diódáé lehet.sutemenyx írta: ↑2022.05.20., pén. 22:04Nem nagyon lehet, pont ott hajlik. Vagy ujra eltorik, vagy nem fog rendesen mozogni a fej. Hacsak nem tudsz szerezni eredeti foliakabelt, akkor nagyjabol kuka sajnos. Én egy CD-150-nel küzködtem végig ezt, sosem lett jó, végül szétbontottam.ViXi78 írta: ↑2022.05.20., pén. 19:03CDM-2/29 szalagkábelében kettő szál megtört/szakadt. Lehet ezzel valamit kezdeni?
Vettem egy készüléket alkatrészbányának és azt látom, hogy ez a bibije, de jó lenne ha ki tudnám próbálni, hogy egyáltalán megszólal vagy van még más baja is van a készüléknek mielőtt elpakolom...
IMG_2135.jpegIMG_2136.jpeg

Nem nagyon lehet, pont ott hajlik. Vagy ujra eltorik, vagy nem fog rendesen mozogni a fej. Hacsak nem tudsz szerezni eredeti foliakabelt, akkor nagyjabol kuka sajnos. Én egy CD-150-nel küzködtem végig ezt, sosem lett jó, végül szétbontottam.ViXi78 írta: ↑2022.05.20., pén. 19:03CDM-2/29 szalagkábelében kettő szál megtört/szakadt. Lehet ezzel valamit kezdeni?
Vettem egy készüléket alkatrészbányának és azt látom, hogy ez a bibije, de jó lenne ha ki tudnám próbálni, hogy egyáltalán megszólal vagy van még más baja is van a készüléknek mielőtt elpakolom...
IMG_2135.jpegIMG_2136.jpeg

Kicsit OFF, de: "a vacak W124-esbe"kaboca36 írta: ↑2022.05.12., csüt. 08:59Na en pont ezt gondolom es erzem a Delta-sigma dakoknal...... nincs itt semmi fele bukdacsolas... erdekes akik a MUSICIAN AUDIO R2R DAC-ot hallgatjak inkabb szuronelkuli beallitast valasztjak...... nem veletlen. De amugy meg sem emlitettem a kimeneti jel szureset vagy hianyat..... egy olyan dologba ugatal bele ami nem is volt tema.... Na inkabb beulok a vacak W124-esbe es megyek kirandulni,,, ja az se auto mert nincs benne digitalis kijelzo meg elektromos motor tele ceruza elemmel.......sutemenyx írta: ↑2022.05.12., csüt. 08:14
Igen, pont olyan lesz tőle a hang, mint ami a képen látszik. Bukdácsol a lépcsőkön. A jól összeszokott zenészek mintha most jöttek volna ki az iskolából, vagy mintha nagyon másnaposak lennének. Amit húdefelbontásnak hallasz, az valójában torzítás. Nem mindig könnyű a kettőt megkülönböztetni.
Masreszrol amit betettél szkópábra, az kb 1-2kHz frekvenciaju szinuszrol keszült. Tegyél be 10-15kHz-est, az vicces lesz
Ha már ennyire biztos vagy abban, amit állítasz, akkor tudnod kéne, hogy ugyan az SAA7220 valóban az I2S interfészen van közbeiktatva, de éppen az a feladata, hogy 4x-es mintavételi frekvenciát generál az alap 44.1 vagy 48kHz-es digitális jelfolyamból, tehát túlmintavételez, aminek hatására így a dac chipbe 176.4 vagy 192kHz-es jelfolyam megy be, azaz a kimenetén is 4x akkora frekvenciájú négyszögjelek képződnek, amit jól lehet integrálni. Ha kiveszed a túlmintavételezést, akkor 44.1 vagy 48kHz-es négyszögjel lesz a kimeneten, amit nem lehet hatékonyan integrálni hangfrekvenciás sávra. Ezért ilyen lépcsőzetes a szinuszjeled, és ez egy rendes erősítőn egyáltalán nem szól jól.
Tovabbi kellemes szorakozast ne hergeld magad mert nem fogom elolvasni........

A Revoxom-e is ilyen ... nincs ebben semmi kulonos.tunerman írta: ↑2022.05.12., csüt. 09:00Philips CD100 kimeneti jelalakja mérőlemezen lévő 20kHz, -10dB jelszinten.
További infók itt:
https://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f= ... &start=150
TJ.

Na en pont ezt gondolom es erzem a Delta-sigma dakoknal...... nincs itt semmi fele bukdacsolas... erdekes akik a MUSICIAN AUDIO R2R DAC-ot hallgatjak inkabb szuronelkuli beallitast valasztjak...... nem veletlen. De amugy meg sem emlitettem a kimeneti jel szureset vagy hianyat..... egy olyan dologba ugatal bele ami nem is volt tema.... Na inkabb beulok a vacak W124-esbe es megyek kirandulni,,, ja az se auto mert nincs benne digitalis kijelzo meg elektromos motor tele ceruza elemmel.......sutemenyx írta: ↑2022.05.12., csüt. 08:14
Igen, pont olyan lesz tőle a hang, mint ami a képen látszik. Bukdácsol a lépcsőkön. A jól összeszokott zenészek mintha most jöttek volna ki az iskolából, vagy mintha nagyon másnaposak lennének. Amit húdefelbontásnak hallasz, az valójában torzítás. Nem mindig könnyű a kettőt megkülönböztetni.
Masreszrol amit betettél szkópábra, az kb 1-2kHz frekvenciaju szinuszrol keszült. Tegyél be 10-15kHz-est, az vicces lesz
Ha már ennyire biztos vagy abban, amit állítasz, akkor tudnod kéne, hogy ugyan az SAA7220 valóban az I2S interfészen van közbeiktatva, de éppen az a feladata, hogy 4x-es mintavételi frekvenciát generál az alap 44.1 vagy 48kHz-es digitális jelfolyamból, tehát túlmintavételez, aminek hatására így a dac chipbe 176.4 vagy 192kHz-es jelfolyam megy be, azaz a kimenetén is 4x akkora frekvenciájú négyszögjelek képződnek, amit jól lehet integrálni. Ha kiveszed a túlmintavételezést, akkor 44.1 vagy 48kHz-es négyszögjel lesz a kimeneten, amit nem lehet hatékonyan integrálni hangfrekvenciás sávra. Ezért ilyen lépcsőzetes a szinuszjeled, és ez egy rendes erősítőn egyáltalán nem szól jól.

Tudtomal az I2S jel a dac elejen van nem a vegen....... nem tudom hol latsz kinai szarokat?? de nem is erdekelkaboca36 írta: ↑2022.05.12., csüt. 08:30Attól még a kimeneti négyszögjelet hallgatod!sutemenyx írta: ↑2022.05.12., csüt. 08:14Azt se tudod miröl van szó. Nem légböl kapott hűlyeség, hanem Thorsten-hez hasonloan volt egy Holland srác ECDesigns nevezeü emberke aki több mint 10 éven keresztül a TDA1541-nel foglalkozott... Mivel a gyári megoldások nem ideálisak, tehát amit TI hallgatok annak kb semmi köze az TDA valodi hangminöségéhez.... a felét sem tudja. És TI igy mondok véleményt....
https://www.hifi-advice.com/blog/review ... aic-t-dac/ Össze lett hasonlitva a Jeff Roland Aeris DAC-al ami 10ezer Angol Font és siman partiban volt vele. Én és néhány haverom akiknek Philips CD-104-est adtam el 6-8 éve igy hallgatják a mai napig ,mert még nem talált jobbat.... a sok zaj keverö Sabre messze nem szol ugy mint a régi TDA1541. Megcsinálhatnám egy panelre amit csak be kell tenni a 7220 helyére,de ezen a forumon sajnos lesüllyed a szinvonal és csak az ugatás megy. Még mindig kábeleken meg alapdolgkon megy a vita. remélem ha kiprobálja az I2S modot, plusz elmondom hogyan lehet szinkronizálni a DEM clokot elmondja mennyit javult a hang.
Egy gömbölyítő erősítővel ez lehet jó, de egy valódi, rendes sávszélességű erősítővel borzalom lesz.
A dacok kimenetére kell a szűrő, és nem az erősítőt kell annak használni. Műszakilag akkor lesz komplett és egész a dac, ha a kimenetén hangfrekvenciás jel jön ki. Ez egy elvi kérdés!
Hogy mi hogy hallgatunk TDA1541-et vagy 1540-et, arról szerintem nem fontos véleményt nyilvánítanod, mivel fogalmad sincs róla.
(Zárójelben még azt is megjegyezném, hogy a TDA1541-et nem alapszériás japán vagy kínai szemét társaságában kell kiépíteni, ahogy az a képeken látszik.)

Attól még a kimeneti négyszögjelet hallgatod!sutemenyx írta: ↑2022.05.12., csüt. 08:14Azt se tudod miröl van szó. Nem légböl kapott hűlyeség, hanem Thorsten-hez hasonloan volt egy Holland srác ECDesigns nevezeü emberke aki több mint 10 éven keresztül a TDA1541-nel foglalkozott... Mivel a gyári megoldások nem ideálisak, tehát amit TI hallgatok annak kb semmi köze az TDA valodi hangminöségéhez.... a felét sem tudja. És TI igy mondok véleményt....
https://www.hifi-advice.com/blog/review ... aic-t-dac/ Össze lett hasonlitva a Jeff Roland Aeris DAC-al ami 10ezer Angol Font és siman partiban volt vele. Én és néhány haverom akiknek Philips CD-104-est adtam el 6-8 éve igy hallgatják a mai napig ,mert még nem talált jobbat.... a sok zaj keverö Sabre messze nem szol ugy mint a régi TDA1541. Megcsinálhatnám egy panelre amit csak be kell tenni a 7220 helyére,de ezen a forumon sajnos lesüllyed a szinvonal és csak az ugatás megy. Még mindig kábeleken meg alapdolgkon megy a vita. remélem ha kiprobálja az I2S modot, plusz elmondom hogyan lehet szinkronizálni a DEM clokot elmondja mennyit javult a hang.

Azt se tudod miröl van szó. Nem légböl kapott hűlyeség, hanem Thorsten-hez hasonloan volt egy Holland srác ECDesigns nevezeü emberke aki több mint 10 éven keresztül a TDA1541-nel foglalkozott... Mivel a gyári megoldások nem ideálisak, tehát amit TI hallgatok annak kb semmi köze az TDA valodi hangminöségéhez.... a felét sem tudja. És TI igy mondok véleményt....

Aztán hallgathatod a kimeneti négyszögjelet…

Aztán hallgathatod a kimeneti négyszögjelet…ViXi78 írta: ↑2022.05.09., hétf. 14:04Érdekel...kaboca36 írta: ↑2022.05.08., vas. 05:08
Van hogy tönkre megy a 7220....és meleg szokott lenni sokat fogyaszt.... amugy ki kellene iktatni ugy jobban szól. es ha raksz a helyére egy I2S attenuatort sokat javithatsz a hangján. Nyugottabb es megfogottabb hangot kapsz.ha érdekel elküldöm, pár darab ellenállás az egész.......

Érdekel...kaboca36 írta: ↑2022.05.08., vas. 05:08
Van hogy tönkre megy a 7220....és meleg szokott lenni sokat fogyaszt.... amugy ki kellene iktatni ugy jobban szól. es ha raksz a helyére egy I2S attenuatort sokat javithatsz a hangján. Nyugottabb es megfogottabb hangot kapsz.ha érdekel elküldöm, pár darab ellenállás az egész.......