Szerintem alig vesznek manapság autót kp-re egy összegben.Alex_Aston írta: ↑2022.04.26., kedd 23:38Igen, sajna 10 év után, főleg, ha az már mondjuk legalabb 300e km-t jelent, igencsak költeni kell egy autóra.Vinkler írta: ↑2022.04.26., kedd 22:31
Ha így folytatódik a tendencia egy 10 éves autót nagygenerálozol 10 év alatt simán. Ez nem jó, de ez a tendencia.
Soha nem használtam még 13 évig egy laptopot, vélhetőleg nem is fogok, de azokba is lehet felújított akksit venni, és ez lesz az elektromos autók akksijával is, ami szerintem rendben van. Sőt kell.
A hatótáv mánia egy marhaság. 300-400 km bőven elég, főleg, ha tud egy 10-80%-ot 10-15 perc alatt. Azzal már nyaralni is elindulnék simán.![]()
Az megvan, hogy az 50 kg benzin csak egy része, ott van még minimum a duplája a tárolásban és az üzemanyag rendszer részeként.![]()
Engem nem nagyon érdekel az sem, ha eltörlik, akkor is van lehetőségem tölteni, amikor éppen termelem az áramot napközben, a jövedéki adó meg sajna egy szükséges rossz, mint az áfa. Egyelőre örülök, hogy most még jól járok, amíg lehet.
Hatótáv esetek nagy részében tényleg akkor lehet para, ha 1 út alatt akar valaki 400+ km-t megtenni. Ez meg évente hányszor fordul elő? A gyorstöltés hátránya viszont az akku élettartam jelentős csokkenése. Bár, ha csak évente párszor veszi igénybe az ember, akkor nem lehet nagy gond.
Akku tömege, ha jelentősen csökken, az jót fog tenni a hatótávnak. Meg persze talán az autó árának is, mert wleg lesz bele a kisebb motor is. Kíváncsi vagyok, mikor fog ez eljönni.
Költségek meg... nem is értem, hogy lehet manapság új autót venni. Miből?![]()
Hitel, lízing és majd a cégből kiveszi havonta + elszámolja adóalapcsökkentésre.
Hányszor hall az ember ilyet, hogy szól a könyvelő, hogy befizeti adóba vagy mondja mire lehet elkölteni, pl. autó
Azért a fele jó, ha megvan, úgy jönnek ki jobban a thm mutatók.
Ami érdekes matekozós feladat a 40-50-60 millás kocsik vásárlása, amiket nap mint nap látok a belvárosban magyar rendszámmal. Valszeg ott is ugyanaz a képlet, csak más nyitószámokkal. Adót nem fizet egyik se, az bizti. Tegnap pl. egy Ferrari Roma - 260 ezer euró - jól megy az üzlet na