Persze.
Mondjuk, amennyi erővel a Hold a nyakunkba szakadt, annyi erővel bármelyik másik hold is letérhetett volna a jelenlegi pályájáról akármilyen rejtélyes okból...
Persze.
Meghajlok a csillagászatban jártasabb kollégák előtt... mindenesetre lettek volna érdekesebb (és rejtélyesebb) holdak is, igaz azok nem szakadtak volna a nyakunkba.scaurus írta: ↑2022.04.11., hétf. 18:02OFF
Én úgy tudom, hogy a Phobos retrográd mozgása csak látszólagos, azaz ténylegesen nem retrográd, csak a keringési sebessége annyival gyorsabb a Mars forgásánál, hogy annak tűnik.
Ellenben, a Naprendszerben több olyan hold is van, ami valóban retrográd mozgást végez (pl. Triton).
Én úgy tudom, hogy a Phobos retrográd mozgása csak látszólagos, azaz ténylegesen nem retrográd, csak a keringési sebessége annyival gyorsabb a Mars forgásánál, hogy annak tűnik.

Én is, de nem én voltam aki nem tudta kiköpni a gumicsontot.Egyébként pedig a hsz-edből nem tűnt egyértelműnek, hogy a filmből idézel.
Azt hittem lezártuk már ezt, de ha megint felmerült, akkor ismétlem, én senkit nem minősítettem, IDÉZET volt a filmből.

Mondjuk elég lett volna a "meleg" kifejezést használni és egy árva szót sem szóltam volna.

Bocsánat, bár jópár éve fórumtag vagyok, nem tudtam, hogy ezzel szabályt szegek: nem szoktam ezt a jelzőt ezen a fórumon (sem) használni, ez szó szerinti idézet volt a filmből (ahogy a másik jelző is), a karakterek dinamikája szempontjából van némi jelentősege.
Bocsánat, bár jópár éve fórumtag vagyok, nem tudtam, hogy ezzel szabályt szegek: nem szoktam ezt a jelzőt ezen a fórumon (sem) használni, ez szó szerinti idézet volt a filmből (ahogy a másik jelző is), a karakterek dinamikája szempontjából van némi jelentősege.
3-ból 3 jó film! Szerencsés széria!scaurus írta: ↑2022.04.04., hétf. 07:49Arész, a jövő harcosa (Arès)
A tévében botlottam bele ebbe a francia disztópikus filmbe a közel jövőről, amikor már a multik és a média irányítják az országot, melyben egy lecsúszott boxoló lobbanthat szikrát.
Egyáltalán nem hibátlan film, de van egy sajátos hangulata, illetve Arés ("fasiszta") és Myosotis ("b*zi") karktere egyfajta dinamikus duót alkot.
Nem bánom, hogy megnéztem.
Never Have I Ever (Én még sosem...)
Netflix tini sorozat.
Van itt minden, multikulti, lmbtq, menő csávó-nem menő csaj páros.
Viszont mindez nem bántóan, hanem kedves, szerethető és szórakoztató formában.
Lust (Szexi svédek)
Gondolom a Minx és a "kolidzs görlsz" miatt dobta fel az HBO.
Az eddigi 1. évad a második felére kifejezetten szórakoztatóvá válik.
(Lehet, hogy csak azért, mert öregedő vén majomként a görbe tükörben látom a valóságot is.)

Ha megoldható a jövőben kerüld a b*zizást.Kösz.

"6 éves kor felett csak kiskorú felügyelete mellett ajánlott"

Szerintem Hardy jó színész, ennek ellenére megnéztem a Bronson című filmet - kár volt. Nem a színészi teljesítményt vitatom el, hanem a megvalósítást. Szerintem nézhetetlen kategória. Hasonló műfajban(?) két film jut eszembe, amelyekben a színészi teljesítmény nagysága ugyanúgy felfedezhető, ugyanakkor a megvalósítás is remek: Ragyogás és Száll a kakukk fészkére.Alex_Aston írta: ↑2022.03.23., szer. 16:24Aki szerint Tom Hardy nem jó színész, nézze meg az alábbi 3 filmet:
- Stuart, visszapörgetett élet
- Bronson
- Locke - na itt tényleg szó szerint viszi a hátán a filmet :)