ez olyan volt (talán):
https://www.hifinews.com/content/carver-m-400-cube
nem az a pepecselgető hang volt..nyilt,eleven,brutális erő lakazott benne...

ez olyan volt (talán):

Cannonball is csak utána hallotta így, miután vett Focal Utopia szériás dobozokat, ami valljuk be, nagyon kevesek kiváltsága.
Ez érdekes, mert a legtöbb erősítő kis hangerőn arányaiban több torzítással rendelkezik, mint nagyobb hangerőn. Persze még mielőtt hirtelen megugrana a torzítás a névleges kimenő teljesítmény elérése előtt.fülelek írta: ↑2022.04.04., hétf. 15:44Ami torzítás halkan is jelen van, az kevésbé zavaró, mivel a hangsugárzó is jóval kevesebbet torzít, mind hangosan hallgatva.
Ahogy emeljük a hallgatási hangerőt, egyre kevesebb erősítő fog jól szólni (mindig csak túlvezérlés nélküli hangerő tartományra gondoljunk).

Remek mondás! Igen, a referencia hangfal maradt, a belépő szintű streamer ment. De ennek ellenére ár-érték arányban jó készüléknek tartom a Marantzot, csak megfelelő rendszer kell hozzá, ami kompenzálja a tesztben is leírt "hímporos" hangját, mint ahogy Tannoy megtette.dixie-chicken írta: ↑2022.03.31., csüt. 17:55cannonball írta: ↑2022.03.31., csüt. 13:13Én úgy tudnám megfogalmazni, hogy a régi Tannoyok nagyon hallgatható, szerethető dobozok, de felbontásuk nem sok van, emiatt egy rosszabb mikrodinamikájú, kicsit pontatlanabb erősítővel sem annyival rosszabbak, mint amennyire a Focal, ami olyan mint egy nagyító: azonnal megmutatja a hibákat. De igen, én is 2 évig nagy megelégedéssel hallgattam Malacokon tartott Tannoyokat. Aztán elkövettem a hibát, vettem 2 utópiát, és ment a Marantz streamer is a lecsóba (az erősítőt hamarabb lecseréltem), mert élvezhetetlenül sok magas részlet jelent meg a hangképben, hamar fárasztó volt hallgatni.dixie-chicken írta: ↑2022.03.31., csüt. 12:47
mondogatom én szépen,hogy a 2 márka jó harmonizál egymással....ha még esetleg LP-zel is,és esetleg teszel egy kört a beépitett phonoval,mondjuk vintage MM hangszedők társaságában (Stanton 881,Pickering XSV3000,Shure V15/V SAS) még nagyobb meglepetések is érhetnek...a PM14KIS,és PM11 ezen részét tovább finomitod,esetleg egy Ortofon M20Fine Line,Grace F9E-vel,lehet még érthetöbb lehetnek bizonyos dolgok...tudom,vannak szeparált,nagyon szépen bedobozolt phonok,van ahol van hozzá nagyon szép táp is,csak itt befejezem a mondokámat,egy no comment-el...![]()
2 dudás volt egy csárdában,meg kell tartani azt,amelyre azt gondoljuk hogy értékesebb,másikat meneszteni kell...![]()

cannonball írta: ↑2022.03.31., csüt. 13:13Én úgy tudnám megfogalmazni, hogy a régi Tannoyok nagyon hallgatható, szerethető dobozok, de felbontásuk nem sok van, emiatt egy rosszabb mikrodinamikájú, kicsit pontatlanabb erősítővel sem annyival rosszabbak, mint amennyire a Focal, ami olyan mint egy nagyító: azonnal megmutatja a hibákat. De igen, én is 2 évig nagy megelégedéssel hallgattam Malacokon tartott Tannoyokat. Aztán elkövettem a hibát, vettem 2 utópiát, és ment a Marantz streamer is a lecsóba (az erősítőt hamarabb lecseréltem), mert élvezhetetlenül sok magas részlet jelent meg a hangképben, hamar fárasztó volt hallgatni.dixie-chicken írta: ↑2022.03.31., csüt. 12:47mondogatom én szépen,hogy a 2 márka jó harmonizál egymással....ha még esetleg LP-zel is,és esetleg teszel egy kört a beépitett phonoval,mondjuk vintage MM hangszedők társaságában (Stanton 881,Pickering XSV3000,Shure V15/V SAS) még nagyobb meglepetések is érhetnek...a PM14KIS,és PM11 ezen részét tovább finomitod,esetleg egy Ortofon M20Fine Line,Grace F9E-vel,lehet még érthetöbb lehetnek bizonyos dolgok...tudom,vannak szeparált,nagyon szépen bedobozolt phonok,van ahol van hozzá nagyon szép táp is,csak itt befejezem a mondokámat,egy no comment-el...cannonball írta: ↑2022.03.31., csüt. 11:21
Pár napig hallgattam Alex pm-16-osát a saját rendszeremen. Az öreg Tannoyon hozta a legjobb eredményt. Érzékenyebb, részletezőbb falakon (Greenwave körsugárzó, Focal mezzo utópia) nekem jobban tetszett az öreg Accuphase.![]()

Én úgy tudnám megfogalmazni, hogy a régi Tannoyok nagyon hallgatható, szerethető dobozok, de felbontásuk nem sok van, emiatt egy rosszabb mikrodinamikájú, kicsit pontatlanabb erősítővel sem annyival rosszabbak, mint amennyire a Focal, ami olyan mint egy nagyító: azonnal megmutatja a hibákat. De igen, én is 2 évig nagy megelégedéssel hallgattam Malacokon tartott Tannoyokat. Aztán elkövettem a hibát, vettem 2 utópiát, és ment a Marantz streamer is a lecsóba (az erősítőt hamarabb lecseréltem), mert élvezhetetlenül sok magas részlet jelent meg a hangképben, hamar fárasztó volt hallgatni.dixie-chicken írta: ↑2022.03.31., csüt. 12:47mondogatom én szépen,hogy a 2 márka jó harmonizál egymással....ha még esetleg LP-zel is,és esetleg teszel egy kört a beépitett phonoval,mondjuk vintage MM hangszedők társaságában (Stanton 881,Pickering XSV3000,Shure V15/V SAS) még nagyobb meglepetések is érhetnek...a PM14KIS,és PM11 ezen részét tovább finomitod,esetleg egy Ortofon M20Fine Line,Grace F9E-vel,lehet még érthetöbb lehetnek bizonyos dolgok...tudom,vannak szeparált,nagyon szépen bedobozolt phonok,van ahol van hozzá nagyon szép táp is,csak itt befejezem a mondokámat,egy no comment-el...cannonball írta: ↑2022.03.31., csüt. 11:21Pár napig hallgattam Alex pm-16-osát a saját rendszeremen. Az öreg Tannoyon hozta a legjobb eredményt. Érzékenyebb, részletezőbb falakon (Greenwave körsugárzó, Focal mezzo utópia) nekem jobban tetszett az öreg Accuphase.dixie-chicken írta: ↑2022.03.31., csüt. 09:39
meséltem hogy van egy cimbim aki úgy érzi hogy élete legnagyobb hibája az volt amikor eladta a PM16-ost,és lecserélte vintage Tandberg elő/végfokra...ment a Tannoy D500 is a háztol,helyére talán a Stirling vlmilyen egyszerűbb változata érkezett,és áz sem hozott épp minden szinten a boldogságot,a D500 hoz viszonyitva...ott is van kb 5-6000LP...
ha ma vlki megkérdezne,tudnák-e élni egy PM16-al,azt mondanám hogy igen,ha magasabb célok végett,fel kéne éldoznom a PM11 árát....![]()

mondogatom én szépen,hogy a 2 márka jó harmonizál egymással....ha még esetleg LP-zel is,és esetleg teszel egy kört a beépitett phonoval,mondjuk vintage MM hangszedők társaságában (Stanton 881,Pickering XSV3000,Shure V15/V SAS) még nagyobb meglepetések is érhetnek...a PM14KIS,és PM11 ezen részét tovább finomitod,esetleg egy Ortofon M20Fine Line,Grace F9E-vel,lehet még érthetöbb lehetnek bizonyos dolgok...tudom,vannak szeparált,nagyon szépen bedobozolt phonok,van ahol van hozzá nagyon szép táp is,csak itt befejezem a mondokámat,egy no comment-el...cannonball írta: ↑2022.03.31., csüt. 11:21Pár napig hallgattam Alex pm-16-osát a saját rendszeremen. Az öreg Tannoyon hozta a legjobb eredményt. Érzékenyebb, részletezőbb falakon (Greenwave körsugárzó, Focal mezzo utópia) nekem jobban tetszett az öreg Accuphase.dixie-chicken írta: ↑2022.03.31., csüt. 09:39meséltem hogy van egy cimbim aki úgy érzi hogy élete legnagyobb hibája az volt amikor eladta a PM16-ost,és lecserélte vintage Tandberg elő/végfokra...ment a Tannoy D500 is a háztol,helyére talán a Stirling vlmilyen egyszerűbb változata érkezett,és áz sem hozott épp minden szinten a boldogságot,a D500 hoz viszonyitva...ott is van kb 5-6000LP...Alex_Aston írta: ↑2022.03.31., csüt. 08:53
Ha röviden akarnám összefoglalni, szerintem egyértelműen "jobb" a PM-11, ez számomra nem kérdés.
Hogy ez megéri e a felárat, és annyival jobb e, az meg már egyéni és persze pénztárca függvénye is.
Mindamellett megértem, és el tudom fogadni, ha valaki szerint a PM-16 nem csak a "savanyú a szőlő" miatt jobb, vagy számára megfelelőbb. Főleg így közvetlen egymás után hallgatva őket.
Az viszont nem kérdés, hogy hangban ez a régi vas veri az új középkategóriás (6-8000-es modelleket). Tehát akinek nem kell a beépített olcsó DAC, stb., és csak a minél jobb analóg hang szükséges, szerintem jobban jár ezekkel a régi, nagy vasakkal.
ha ma vlki megkérdezne,tudnák-e élni egy PM16-al,azt mondanám hogy igen,ha magasabb célok végett,fel kéne éldoznom a PM11 árát....

Pár napig hallgattam Alex pm-16-osát a saját rendszeremen. Az öreg Tannoyon hozta a legjobb eredményt. Érzékenyebb, részletezőbb falakon (Greenwave körsugárzó, Focal mezzo utópia) nekem jobban tetszett az öreg Accuphase.dixie-chicken írta: ↑2022.03.31., csüt. 09:39meséltem hogy van egy cimbim aki úgy érzi hogy élete legnagyobb hibája az volt amikor eladta a PM16-ost,és lecserélte vintage Tandberg elő/végfokra...ment a Tannoy D500 is a háztol,helyére talán a Stirling vlmilyen egyszerűbb változata érkezett,és áz sem hozott épp minden szinten a boldogságot,a D500 hoz viszonyitva...ott is van kb 5-6000LP...Alex_Aston írta: ↑2022.03.31., csüt. 08:53Ha röviden akarnám összefoglalni, szerintem egyértelműen "jobb" a PM-11, ez számomra nem kérdés.dixie-chicken írta: ↑2022.03.31., csüt. 07:43
Nem vitatom,biztos van jobb,csak meg kell találni...( a "jobb" fogalom meghatározásában,az itélet jogát fenntartom magamnak)
Hogy ez megéri e a felárat, és annyival jobb e, az meg már egyéni és persze pénztárca függvénye is.
Mindamellett megértem, és el tudom fogadni, ha valaki szerint a PM-16 nem csak a "savanyú a szőlő" miatt jobb, vagy számára megfelelőbb. Főleg így közvetlen egymás után hallgatva őket.
Az viszont nem kérdés, hogy hangban ez a régi vas veri az új középkategóriás (6-8000-es modelleket). Tehát akinek nem kell a beépített olcsó DAC, stb., és csak a minél jobb analóg hang szükséges, szerintem jobban jár ezekkel a régi, nagy vasakkal.
ha ma vlki megkérdezne,tudnák-e élni egy PM16-al,azt mondanám hogy igen,ha magasabb célok végett,fel kéne éldoznom a PM11 árát....

meséltem hogy van egy cimbim aki úgy érzi hogy élete legnagyobb hibája az volt amikor eladta a PM16-ost,és lecserélte vintage Tandberg elő/végfokra...ment a Tannoy D500 is a háztol,helyére talán a Stirling vlmilyen egyszerűbb változata érkezett,és áz sem hozott épp minden szinten a boldogságot,a D500 hoz viszonyitva...ott is van kb 5-6000LP...Alex_Aston írta: ↑2022.03.31., csüt. 08:53Ha röviden akarnám összefoglalni, szerintem egyértelműen "jobb" a PM-11, ez számomra nem kérdés.dixie-chicken írta: ↑2022.03.31., csüt. 07:43
Nem vitatom,biztos van jobb,csak meg kell találni...( a "jobb" fogalom meghatározásában,az itélet jogát fenntartom magamnak)

Ha röviden akarnám összefoglalni, szerintem egyértelműen "jobb" a PM-11, ez számomra nem kérdés.dixie-chicken írta: ↑2022.03.31., csüt. 07:43

annak ellenére hogy kellemes emlékeim vannak a PM16-al,én sokkal markánsabb előrelépésnek élem//éltem meg a PM11-est...tény és valóság hogy a PM16 "kellemesebb" hangú,de pl Naimista,és Ionista (és itt komoly Ion amplifikációt használó felhasználórol beszélek=4db nagy Ion mono végfok,nagy előfok+táp,ezen belül a nagyobb phono kártya),nem nagyon szerették a PM16-ost....már a PM14KIS-t hajlandók voltak befogadni,és nagyon nem talált fogást a PM11-sen az Ionista cimbim sem a nyáron,aki már részben lecserélte az egész amplifikáció részét Heed Thesis sorozatra,kivételt képeznek még a nagy Ion mono végfokok...fanyarogva fogadta a PM11-est látványát,aztán hazafele menet egy kb 2 órás zenélgetés után,LP fronton,annak ellenére,hogy látszólag,a mai szemléletek szerint, egy 126/SME 3009/Shure V15 sehol sincs egy Xerxes 20/Artemiz 2/Shiraz/Heed Thesis phono+táphoz viszonyitva,sikerült kivernem a biztositékot egy NP Molvaer "Khmer",vagy Ben Webster "King of tenors" felvételekkel,azon fránya PM11-selAlex_Aston írta: ↑2022.03.30., szer. 20:10Na, most már nem olyan friss az élmény, és az eladást sem akartam befolyásolni semelyik irányba.
Szóval.
Külsőre nekem a régebbi széria jön be jobban, ez nem vitás. Az a forma szerintem időtállóbb. Nem kérdés, hogy a 11-esen látszik, ez bizony újabb (és elvileg komolyabb) modell. Persze ettől még nem biztos, hogy szebb.
Hangra a különbség nem eget verő, szinte minimális. Szerintem kicsit többet ad mindenből a PM-11. Hogy ettől jobb e? Szerintem igen. Volt aki szerint viszont a PM-16 a kellemesebb hangú. És ezzel sem tudok vitatkozni, mert szerintem az is egy jó kis (nagy) erősítő.
Hogy megéri e a közel 2,5x akkora használt piaci árat? Objektíve nézve szerintem nem. Szubjektíve meg akinek belefer, miért ne? Én sem a 11-est adtam el végül ugye...![]()
De nem kérdés, hogy inkább a PM-14 utáni sóvárgás az, ami miatt váltottam. Csak mivel azok ára már össze mérhető a PM-11-el (vagy sőt), elengedtem a kérdést.
Most már maradok a seggemen, és élvezem a zenehallgatást, ahogy persze eddig is, csak nem nézelődök semerre.

Ne félj, nem tart sokáAlex_Aston írta: ↑2022.03.30., szer. 20:10Na, most már nem olyan friss az élmény, és az eladást sem akartam befolyásolni semelyik irányba.
Szóval.
Külsőre nekem a régebbi széria jön be jobban, ez nem vitás. Az a forma szerintem időtállóbb. Nem kérdés, hogy a 11-esen látszik, ez bizony újabb (és elvileg komolyabb) modell. Persze ettől még nem biztos, hogy szebb.
Hangra a különbség nem eget verő, szinte minimális. Szerintem kicsit többet ad mindenből a PM-11. Hogy ettől jobb e? Szerintem igen. Volt aki szerint viszont a PM-16 a kellemesebb hangú. És ezzel sem tudok vitatkozni, mert szerintem az is egy jó kis (nagy) erősítő.
Hogy megéri e a közel 2,5x akkora használt piaci árat? Objektíve nézve szerintem nem. Szubjektíve meg akinek belefer, miért ne? Én sem a 11-est adtam el végül ugye...![]()
De nem kérdés, hogy inkább a PM-14 utáni sóvárgás az, ami miatt váltottam. Csak mivel azok ára már össze mérhető a PM-11-el (vagy sőt), elengedtem a kérdést.
Most már maradok a seggemen, és élvezem a zenehallgatást, ahogy persze eddig is, csak nem nézelődök semerre.

Na, most már nem olyan friss az élmény, és az eladást sem akartam befolyásolni semelyik irányba.

LiMAR kábeleket is árul, az is egyfajta "alkatrész", nagyon is számít a minőség, lásd pl mennyire észrevenni egy hangváltóban a kondik eltérőségét, de ezt neked nem kell mondani. Pusztán megjegyeztem, vitát nem szeretnék ebből.sutemenyx írta: ↑2022.03.27., vas. 20:20Inkább nem hagyom. Szar alkatrészből szar készülék lesz. A működési elv csak az egyik hozzávaló a receptből, nem a mindent ledomináló.LIMAR írta: ↑2022.03.27., vas. 20:10Jajj, hagyd már ezt az alkatrész fetisizmust! Nem ettől jó egy erősítő, hanem a megfelelő kapcsolástechnikától és a hozzá illeszkedő kivitelezéstől.sutemenyx írta: ↑2022.03.27., vas. 19:29
Na gyorsan fejlődnek. É....... Egy opamp csere, egy kimeneti vezeték csere, ha nem litze és már szólhat is.
Könnyen lehet pedig az A-osztályság valameddig, egész sokáig is akár. ...... Ha nem hamisitvanyok a nagy Nichiconok benne, akkor még lehet nem is rossz.
Fejlődni lehet, csak a fizika nem fejlődik, az konstans. A törvényszerűségeit átlépni nem lehet. Baromi sokan összekeverik az "A osztályú" erősítőket a "Non Switching" erősítőkkel. Óriási különbség a kettő. Ezer éve már a Technics csinált "non switching" "new class A" erősítőket, amik végtranzisztorai sohasem zártak le, mégis az erősítő hallgathatatlan volt.
Az meg egy más kérdés, hogy az "A osztály"-nak is számtalan megvalósítása létezik.
Amitől elhíresült az A osztály, a nagy nyugalmi áram, ami sohasem fogy el és nem is növekszik a terheléssel és a jellel, hanem csupán megosztódik a terhelés és az elektronika között. Ez pedig nem megy másként, csak hatalmas hűtőfelülettel, mivel a kivehető hasznos teljesítmény többszörösét kell hővé disszipálni. Az ilyen erősítők hatásfoka maximális kivezérlés esetén a legnagyobb. De így is rendkívül alacsony. De hát valamit valamiért. Az eszközök termikus terhelése relatív egyenletes, így a termikus torzítások alacsonyak, a kapcsolási torzítások nem léteznek, mivel az eszközöket sohasem kell zárásból nyitásba kapcsolni, mivel mindegyik folyamatosan nyitva van. Ez a hangra jó hatással van.
De! A kivehető teljesítmény alacsony, a kimenő impedancia magas. Ez számtalan egyéb hátránnyal jár.
Szóval nem varázsige az "A-osztály" sem. Jó, jó, kb, mint az SE triódás, de nem a végső megoldás.
Ha 30W-os és 3W-ig A-osztályban megy, az már félsiker, mert az azt jelenti, hogy a maximális hangerő feléig az általad leírt anomáliák nem jelentkeznek. Ez pedig sok esetben elég tud lenni. 3W-ig pedig nagyon lazán megoldható ekkora hűtőfelülettel az A-osztály.
Hangszóró kimeneti relé pl.alto írta: ↑2022.03.27., vas. 17:47Elvileg ez van belül:zoli73 írta: ↑2022.03.27., vas. 17:15A gyártó oldalán szereplő adatok alapján pedig ez jön le. https://www.smsl-audio.com/portal/produ ... d/739.htmljuliush írta: ↑2022.03.27., vas. 16:22Tényleg csak nekem tűnt fel, hogy nem teljes kivezérlésre adtak meg teljesítmény-felvételt, hanem "normál hangerőre" (bármit is jelentsen az)? Az A-osztályú erősítők hatásfokát tekintve a 35W-ból 2x4-5W kihozható, ami megfelelő érzékenységű hangfalakkal simán jelenthet normál hangerőt.
Szerintem egy szóval sem állította senki, hogy 2x15W-ot hoznak ki 35W-ból A-osztályban.
Az itt közölt "száraz adatok" alapján nem derül ki, hogy milyen kivezezérlésre vonatkozik.
Nem vagyok nagy szakértője, de nekem ezek a gyártó által megadott adatok, több mint feszegetik a fizika határait, vagyis elégge valótlanok.
a1amp.jpeg
a1amp2.jpeg
Lineáris táp, ebben a kategóriában viszonylag meglepő. Viszont én itt nem látok sem a D osztályra jellemző nagyfrekis trafókat, sem az A osztályra jellemző nagy hűtőbordákat. Az én 2x23W-os A osztályú Sugden A21-emnek csak a hűtőbordája akkora mint ez a kütyü, és így is tűzforró. Lehet, hogy a fejhallgató rész A osztály, de szinte kizárt hogy a hangfal terminálokra A osztály dolgozzon. A kulcs az a nagyméretű valami lehet, ami az ARM proci mellett van, de én nem tudom mi az. Valaki be tudja azonosítani?

Inkább nem hagyom. Szar alkatrészből szar készülék lesz. A működési elv csak az egyik hozzávaló a receptből, nem a mindent ledomináló.LIMAR írta: ↑2022.03.27., vas. 20:10Jajj, hagyd már ezt az alkatrész fetisizmust! Nem ettől jó egy erősítő, hanem a megfelelő kapcsolástechnikától és a hozzá illeszkedő kivitelezéstől.sutemenyx írta: ↑2022.03.27., vas. 19:29
Na gyorsan fejlődnek. É....... Egy opamp csere, egy kimeneti vezeték csere, ha nem litze és már szólhat is.
Könnyen lehet pedig az A-osztályság valameddig, egész sokáig is akár. ...... Ha nem hamisitvanyok a nagy Nichiconok benne, akkor még lehet nem is rossz.
Fejlődni lehet, csak a fizika nem fejlődik, az konstans. A törvényszerűségeit átlépni nem lehet. Baromi sokan összekeverik az "A osztályú" erősítőket a "Non Switching" erősítőkkel. Óriási különbség a kettő. Ezer éve már a Technics csinált "non switching" "new class A" erősítőket, amik végtranzisztorai sohasem zártak le, mégis az erősítő hallgathatatlan volt.
Az meg egy más kérdés, hogy az "A osztály"-nak is számtalan megvalósítása létezik.
Amitől elhíresült az A osztály, a nagy nyugalmi áram, ami sohasem fogy el és nem is növekszik a terheléssel és a jellel, hanem csupán megosztódik a terhelés és az elektronika között. Ez pedig nem megy másként, csak hatalmas hűtőfelülettel, mivel a kivehető hasznos teljesítmény többszörösét kell hővé disszipálni. Az ilyen erősítők hatásfoka maximális kivezérlés esetén a legnagyobb. De így is rendkívül alacsony. De hát valamit valamiért. Az eszközök termikus terhelése relatív egyenletes, így a termikus torzítások alacsonyak, a kapcsolási torzítások nem léteznek, mivel az eszközöket sohasem kell zárásból nyitásba kapcsolni, mivel mindegyik folyamatosan nyitva van. Ez a hangra jó hatással van.
De! A kivehető teljesítmény alacsony, a kimenő impedancia magas. Ez számtalan egyéb hátránnyal jár.
Szóval nem varázsige az "A-osztály" sem. Jó, jó, kb, mint az SE triódás, de nem a végső megoldás.

Jajj, hagyd már ezt az alkatrész fetisizmust! Nem ettől jó egy erősítő, hanem a megfelelő kapcsolástechnikától és a hozzá illeszkedő kivitelezéstől.sutemenyx írta: ↑2022.03.27., vas. 19:29

Szerintem relé lehet a proci szomszédja.alto írta: ↑2022.03.27., vas. 17:47Elvileg ez van belül:zoli73 írta: ↑2022.03.27., vas. 17:15A gyártó oldalán szereplő adatok alapján pedig ez jön le. https://www.smsl-audio.com/portal/produ ... d/739.htmljuliush írta: ↑2022.03.27., vas. 16:22Tényleg csak nekem tűnt fel, hogy nem teljes kivezérlésre adtak meg teljesítmény-felvételt, hanem "normál hangerőre" (bármit is jelentsen az)? Az A-osztályú erősítők hatásfokát tekintve a 35W-ból 2x4-5W kihozható, ami megfelelő érzékenységű hangfalakkal simán jelenthet normál hangerőt.
Szerintem egy szóval sem állította senki, hogy 2x15W-ot hoznak ki 35W-ból A-osztályban.
Az itt közölt "száraz adatok" alapján nem derül ki, hogy milyen kivezezérlésre vonatkozik.
Nem vagyok nagy szakértője, de nekem ezek a gyártó által megadott adatok, több mint feszegetik a fizika határait, vagyis elégge valótlanok.
a1amp.jpeg
a1amp2.jpeg
Lineáris táp, ebben a kategóriában viszonylag meglepő. Viszont én itt nem látok sem a D osztályra jellemző nagyfrekis trafókat, sem az A osztályra jellemző nagy hűtőbordákat. Az én 2x23W-os A osztályú Sugden A21-emnek csak a hűtőbordája akkora mint ez a kütyü, és így is tűzforró. Lehet, hogy a fejhallgató rész A osztály, de szinte kizárt hogy a hangfal terminálokra A osztály dolgozzon. A kulcs az a nagyméretű valami lehet, ami az ARM proci mellett van, de én nem tudom mi az. Valaki be tudja azonosítani?

Na gyorsan fejlődnek. Én ezt én hamarabb megvenném, mint egy Marantzot az elmúlt 10évből. Egy opamp csere, egy kimeneti vezeték csere, ha nem litze és már szólhat is.alto írta: ↑2022.03.27., vas. 17:47Elvileg ez van belül:zoli73 írta: ↑2022.03.27., vas. 17:15A gyártó oldalán szereplő adatok alapján pedig ez jön le. https://www.smsl-audio.com/portal/produ ... d/739.htmljuliush írta: ↑2022.03.27., vas. 16:22Tényleg csak nekem tűnt fel, hogy nem teljes kivezérlésre adtak meg teljesítmény-felvételt, hanem "normál hangerőre" (bármit is jelentsen az)? Az A-osztályú erősítők hatásfokát tekintve a 35W-ból 2x4-5W kihozható, ami megfelelő érzékenységű hangfalakkal simán jelenthet normál hangerőt.
a1amp.jpeg
a1amp2.jpeg
Elvileg ez van belül:zoli73 írta: ↑2022.03.27., vas. 17:15A gyártó oldalán szereplő adatok alapján pedig ez jön le. https://www.smsl-audio.com/portal/produ ... d/739.htmljuliush írta: ↑2022.03.27., vas. 16:22Tényleg csak nekem tűnt fel, hogy nem teljes kivezérlésre adtak meg teljesítmény-felvételt, hanem "normál hangerőre" (bármit is jelentsen az)? Az A-osztályú erősítők hatásfokát tekintve a 35W-ból 2x4-5W kihozható, ami megfelelő érzékenységű hangfalakkal simán jelenthet normál hangerőt.

A gyártó oldalán szereplő adatok alapján pedig ez jön le. https://www.smsl-audio.com/portal/produ ... d/739.htmljuliush írta: ↑2022.03.27., vas. 16:22Tényleg csak nekem tűnt fel, hogy nem teljes kivezérlésre adtak meg teljesítmény-felvételt, hanem "normál hangerőre" (bármit is jelentsen az)? Az A-osztályú erősítők hatásfokát tekintve a 35W-ból 2x4-5W kihozható, ami megfelelő érzékenységű hangfalakkal simán jelenthet normál hangerőt.