Elsőként a NAS-on futó Minimserver beállításai között néznék szét, pláne ha mondjuk egy számítógép lejátszóján is csak 44.1-ben jelennek meg a Flac fájlok.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8024
Re: Hálózati audio lejátszók
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2912
- Kapcsolat:
Az RPI a jobb, mert rugalmasabb, és kevesebbet veszít az értékéből idővel.
Az RPI-re bármilyen rendszert tehetsz, és bármilyen tápot használhatsz hozzá, sőt még moddolni is lehet.
A Yamahára ebből nem sok minden igaz, viszont lehet, hogy jobb felhasználói élményt nyújt "out of the box" állapotban.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- d.janos
- Fórumlakó

- Értékelés: 202
S/PDIF kijáratot tekintve melyik a jobb választás streamerben? RPi+Allo DigiOne (Li elem táp) vagy Yamaha WXC-50 ?
100k körül más megoldás, termék van még, amit ajánlott meghallgatni? Kösz.
100k körül más megoldás, termék van még, amit ajánlott meghallgatni? Kösz.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 450
Aries Mini használókat szólítanám meg: mi az oka annak, hogy Synology NAS-ról a nagy felbontású WAV eredeti felbontásban jelenik meg, a FLAC-ok csak 44,1-en? Milyen beállítást rontottam el? A kimenet USB, a DAC Heed Abacus.
- kovacs704
- Nincs visszaút

- Értékelés: 9
auralic altair
Sziasztok olyan kérdésem lenne auralic altair hálózati lejátszóm van, olyan problémám lenne ha napközben hallgatom és sleep állásba kapcsolom. A nap folyamán újra hallgatom minden probléma nélkül csatlakozik a telefonhoz.
A nap végén sleep állásba kapcsolom és másnap bekapcsolom akkor már az istennek nem csatlakozik a telefonhoz!
Csak akkor ha a hálózati kapcsolóval lekapcsolom és újra indul akkor egyből csatlakozik!
Ha valaki tudna megoldást megköszönném Üdv Laci
A nap végén sleep állásba kapcsolom és másnap bekapcsolom akkor már az istennek nem csatlakozik a telefonhoz!
Csak akkor ha a hálózati kapcsolóval lekapcsolom és újra indul akkor egyből csatlakozik!
Ha valaki tudna megoldást megköszönném Üdv Laci
Fapaci! Ez még nem a kész táp a végleges kinézettel!
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:

Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11325
- Kapcsolat:
Köszönöm a lehetőséget, de van egy kitűnő tápegységem, ami még kinézetre is igényes.
Amúgy a Limetree csatlakozója 5,5 / 2,1 mm.
A képen látható 2,1/5,5-ös.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Kösz Alex! Sajnos ebből nem látszik, de inkább talán a 2.5-esre tippelnék. Lehet legjobb lesz, ha megkérdezem az mz/x-et.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3964
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Az! 5V / 3A stabil táp. Már csak a DC Jack méretét kéne tudni, hogy 5.5/2.5 vagy 5.5/2.1-es.
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 109
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Merénylet előkèszítése zajlik Lindemann Limetree-sek ellen:
Fapaci, érdekel? 

- vkz
- Fórumlakó

- Értékelés: 259
Reméljük így lesz
- vkz
- Fórumlakó

- Értékelés: 259
Kipróbáltam oda-vissza, előre-hátra. Állítottam az app-ban master-hifi állást is. Mindegy. Ugyanarról tudok beszámolni mint mishow. Pont ugyanezt hallottam. Pedig akartam nem hallani, de nem tudtam.mishow írta: ↑2022.03.25., pén. 08:02Egy érdekes dolgot vettem észre: a zenét a TIDAL appról, a connect használatával indítva másképp szól, mint Lightning DS alatt megnyitva a TIDAL fiókot.
Némi dinamikavesztést érzek, és az egész hangzás fakóbb. A különbség nem drámai, de jól hallható.
Auralic tulajdonosoknak mindenesetre javaslom kipróbálni, én elég alaposan teszteltem oda-vissza, és ki merem jelenteni, hogy nálam biztosan nem placebo hatás.
Az is lehet, hogy rendszerfüggő, szívesen olvasnám, hogy más is tapasztalt-e hasonlót?![]()
Ja annyit hozzá, hogy Spdif coax kimenet, és külső DAC. Itt nem volt kedvem variálni, ez a bevált.
- eric.cartman
- Beköltözött

- Értékelés: 276
- Kapcsolat:
Ez sajnos egyenlőre egy természetes dolog. Szinte minden Tidal Connect-et támogató eszköznél az első TC kompatibilis firmware megjelenés pillanatában volt némi zavar az erőben hangminőség szempontjából. Ilyenkor az elég nyers TIDAL-tól kapott és frissen implementált kód fut és még sokat fognak csiszolni a hardware gyártói.
Én nem aggódnék emiatt. Szerintem adnunk kell nekik pár hónapot még!
Én annak örülök, hogy megérkezett a TC és nem csak az újabb HW-ekre, hanem mindre (a régi vasakra is)

NuPrime hivatalos európai szerviz - Garanciális és garanciaidőn túli szoláltatások, terméktámogatás. https://nuprimeaudio.com/support/
Némi dinamikavesztést érzek, és az egész hangzás fakóbb. A különbség nem drámai, de jól hallható.
Auralic tulajdonosoknak mindenesetre javaslom kipróbálni, én elég alaposan teszteltem oda-vissza, és ki merem jelenteni, hogy nálam biztosan nem placebo hatás.
Az is lehet, hogy rendszerfüggő, szívesen olvasnám, hogy más is tapasztalt-e hasonlót?
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2638
Egy érdekes dolgot vettem észre: a zenét a TIDAL appról, a connect használatával indítva másképp szól, mint Lightning DS alatt megnyitva a TIDAL fiókot.
Az is lehet, hogy rendszerfüggő, szívesen olvasnám, hogy más is tapasztalt-e hasonlót?
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2638
Ma megjött az Auralicokra az új 8.2 fw -> és vele együtt a TIDAL Connect 
Gondoltam, hogy nagyon dolgoznak valamin, mert a Lightning DS is frissült pár napja 7.2-re.
Gondoltam, hogy nagyon dolgoznak valamin, mert a Lightning DS is frissült pár napja 7.2-re.
Ismét köszönöm! Egyúttal minden hozzászólónak hasonlóan sikeres megérkezést kívánok! 
white-tiger írta: ↑2022.03.23., szer. 10:36Szerintem is, gratulálok.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 109
Köszönöm!
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.
Köszönöm!
Pontosítanom kell. Az Auralic elzárkózott az MQA programban való részvételtől. Valamit csinálnak vele, de az egy saját eljárás. A MINI DAC ja sokkal gyengébb volt mint a Chord Qutest, amivel használtam. A Minit nem saját (nevetséges) tápjával, hanem egy DIY táppal használtam, azzal is sokkal gyengébb mint az Aries Femto, ami nekem jelenleg van. Mai szemmel a Minit kihagynám, az Aries Femto pesig hosszútávra marad.
mishow írta: ↑2022.03.21., hétf. 13:30Több külföldi fórumon is az volt a vélemény, hogy az Aries sorozat (Mini, LE, Femto) remek szinergiát alkot a saját lineáris un. "nagy" Auralic tápjával. Lehet persze reszelni hozzá DIY tápot, meg vannak tesztek SBooster tápokkal is, de a konklúzió mindig az, hogy inkább csak MÁSKÉPP szól, mint jobban vagy rosszabbul. Ízlés dolga, hogy ki mit hall jobbnak, de az szinte biztos, hogy a gyári lineáris táp cseréje már borítja az érték-arányokat.
Ráadásul a DIY tápot egy esetleges továbblépés esetén vagy megveszik, vagy nem, ezzel is számolni kell!
Szóval azt gondolom, ha valaki kísérletezni akar, az tegye meg, de amíg nem kiforrott, hogy pl a Mini lesz-e a végső megoldás, addig én mindenképp maradnék a gyári, hivatalos termék vonalon.
A külső dac még érdekesebb, mert ott már nagy kérdés, mi az a (költség)szint, amitől szignifikáns a javulás, és hogy AZ már akkor ér-e annyit? Ez is kérdés, mert kipróbáltam a Mini saját dacját, és - ahogy korábban írtam - meglepően jó az is. Ráadásul saját dackal tudja az MQA-t, míg a külső dacok közül sok nem tudja - nekem nem szempont, de ha valaki szeretné ...
Ráadásul a kérdező eleve azzal kezdte, hogy első körben saját dacos streamert keres!