zx07 írta: ↑2022.03.12., szomb. 08:38
MÁTRIX Resurrections/Feltámadások
[...]
Egyszer mindenképpen megnézhető. Hogy egy év múlva elővegyem-e újra, az kérdéses…
Én úgy jártam vele néhány napja, hogy... elsőre az volt a gondolatom, hogy "ez most komoly?". Kb. Mátrix-paródiának tűnt...
Aztán kb 1 óra elmúltával kiderült, már világos volt, hogy ezt komolyan gondolták.
Keanu Reeves rettenetesen gyenge benne (soha nem volt nagyon erős, de ez...), és a többi színész is mintha nem lenne ott fejben. Az egész pedig nagyon erőltetett, "húzzunk le még egy pár bőrt a Mátrixról" feelingű volt.
Végül én nem tudtam végignézni. Kb. a feléig jutottam el. Ebben az is közrejátszott, hogy épp a Dűne (zseniális! Fantasztikus!) megnézése után voltam (másodjára, Dolby Visionnel és Atmos-szal még jobban tetszett...) a HBO Max-"tesztelési" iramban, és nagyon éjszakába nyúlt a Mátrix Feltámadások, már fáradt is voltam, ráadásul ezt tényleg nem szabad egy Dűne-színvonalú film után nézni (amit így, hogy már a könyvet is elolvastam, az elmúlt 10 év legjobb könyv-adaptációjának tartok, és minden idők 10 legjobbjában is benne van nálam), mert a minőségi kontraszt óriási.
HBO Max-on néztem tehát a Mátrix Feltámadásokat is, szintén DV képpel és Atmos hanggal, nálam az Atmos nem brillírozott ugyan (főleg a Dűne után, ami ebben is remekelt), de okés volt, és talán volt is hozzáadott értéke (fontos: nekem csak 5.1.2 kiépítésű Atmosom van, azon "kihívás" az Atmos hangsávoknak "hozzáadott érték"-et produkálni, de sok film teljesíti ezt a kihívást).
De erőt veszek magamon, és végignézem, főleg az utolsó előtti bekezdésed miatt.