Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

sutemenyx írta:
2022.03.19., szomb. 10:35
Vinkler írta:
2022.03.19., szomb. 07:22
sutemenyx írta:
2022.03.19., szomb. 07:08

Milyen hosszú XLR és tápkábeleket használsz?
2,5 méter
És a korábban említett kábelek Neotech márkájúak voltak?
Mármint anno amiről a beszámolót írtam?
Nem egyik sem Neotech volt. 2 másik nagy gyártó kábelei, de nincs jelentőssége, nem az volt a cél, csak maga a tapasztalás megosztása a többiekkel.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Vinkler írta:
2022.03.19., szomb. 07:22
sutemenyx írta:
Vinkler írta:
2022.03.18., pén. 13:00
Nincs nagy baj Rudibá kábeleinek a hangjával, egy bizonyos szintig tökre megfelel. Csak aztán már van egy másik szint, meg egy másik…
2,5 méter
És a korábban említett kábelek Neotech márkájúak voltak?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

sutemenyx írta:
Vinkler írta:
Nincs nagy baj Rudibá kábeleinek a hangjával, egy bizonyos szintig tökre megfelel. Csak aztán már van egy másik szint, meg egy másik…
2,5 méter

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Vinkler írta:
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Hozzászólás Szerző: gyt »

Nálam is volt Rudolf úr és nem bántam meg, hogy átjött és hozott kérésemre pár ic-t és hangfalkábelt.
Sikerült találnunk számomra és a rendszeremnek megfelelő párosítást.
Nem bántam meg és utólag is köszönöm!
[/quote]

Hadd csatlakozzam: évek óta részei a rendszeremnek Rudolf kábelei, gyakorlatilag minden kábelem tőle származik, az összetett rendszer miatt nem kevés. Ezekkel összeállt a rendszerem, melyet évek óta megnyugvással hallgatok. Fel nem merül, hogy bármit cserélnem kellene, korábban ez nem volt így. Itt is köszönet érte!

Minden jót. gyt
Heed, Soulines, Power-R

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 363

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Lala00 írta:
2022.03.17., csüt. 19:08
cables írta:
2022.03.15., kedd 12:46
mike-rame írta:
2022.03.13., vas. 12:01

Tehát a reklámszatyorral érkező "presszionárius bácsi" jelenléte a meghallgatáskor kifejezetten nem kívánatos.
Én lennék a reklámszatyorral érkező "presszionárius bácsi", akinek a jelenléte a meghallgatáskor kifejezetten nem kívánatos.
Ez egy elég elítélő kijelentés, aminek az értékét egyetlen dolog rontja, a Like-ot nyomó, tehát egyetértő embereknél sohasem voltam kábelekkel. Illetve dehogy, egynél voltam, jó messzire leutazva. Ő írt is róla egy fél év után egy bejegyzést ide az AVX-re.

Ákos írta be.jpg
Nálam is volt Rudolf úr és nem bántam meg, hogy átjött és hozott kérésemre pár ic-t és hangfalkábelt.
Rudit lehet elfogadni, vagy nem, lehet gúnyolni vagy dícsérni. Aki nem próbálta ki a drótjait jobb ha nem szól, mert bárkinek a kora vagy megjelenése, vagy a szatyra miatt ítélni enyhén szólva bunkóság.
A gondolkodás nem megerőltető...

Lala00
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Lala00 »

cables írta:
mike-rame írta:

Tehát a reklámszatyorral érkező "presszionárius bácsi" jelenléte a meghallgatáskor kifejezetten nem kívánatos.
Én lennék a reklámszatyorral érkező "presszionárius bácsi", akinek a jelenléte a meghallgatáskor kifejezetten nem kívánatos.
Ez egy elég elítélő kijelentés, aminek az értékét egyetlen dolog rontja, a Like-ot nyomó, tehát egyetértő embereknél sohasem voltam kábelekkel. Illetve dehogy, egynél voltam, jó messzire leutazva. Ő írt is róla egy fél év után egy bejegyzést ide az AVX-re.

Ákos írta be.jpg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Vinkler írta:
2021.12.19., vas. 17:37

Nos és akkor az összekötők…
Szóval kaptam kölcsön egy réz xlr-t, egy ezüstözött réz xlr-t és egy tömör ezüst vezetőkből álló párost. Egyazon gyártó különböző árfekvésű és minőségű kábeleit. Első körben az egyszerű OCC rezet próbáltam. (Most én is egy vékony ezüstözött rézkábelt használok erre a célra) Hallgattam, hallgattam. Picit más volt, mit a sajátom, de kb. 1x sem tudtam volna megmondani egy vak teszten, hogy az enyém szól, vagy a másik. gondolkodik.gif
Kihúz, jött az ezüstözött OCC réz. Ez már jobban hallható hangkülönbséget okozott a rendszerben. Ára jóval drágább, mint amit én használok, de több óra használatot követően úgy éreztem, hogy mintha tonalitásban számomra kedvezőtlen irányba tolta el a hangot. Volt olyan tartomány, ahol hozott a felbontáson, máshol viszont maradt a régi felállás. Ez is zavaró volt számomra. Bekötöttem végül egy kifejezetten boros árú, ezüst vezetőkkel rendelkező XLR kábelt. Szkeptikus voltam, mert eddig soha “nem dobtam hátast” egyetlen egzotikus anyagból készült összekötő kábel hangjától sem, főleg, ha az árt is figyelembe esszük. Node bekötöttem, megszólalt a zene és azonnal éreztem, hogy itt valami nagyon megváltozott. Egy hallható mértékű felbontás különbség azonnal feltűnt, de picit magasba húzónak éreztem a hangot. Az első 2-3 szám szinte értékelhetetlen volt, de aztán szépen lassan kezdett beállni a kábel hangja a végleges szintre. És itt jött a meglepetés. MINDENBEN hozott, semmit nem vitt és a számomra fontos tonalitás sem változott meg. Jobb lett a felbontás, holografikusabbá vált a térleképzés, nagyobb lett a csend, csak az ami hirtelen eszembe jutott. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de egyértelműen hozott a rendszer hangján. Nos az ára nem kevés, de szerintem sokkal jobban megéri, mint a kicsit kevesebb, mint fele annyiba kerülő ezüstözött réz, ami csak félmosolyt csalt az arcomra. És igen, itt már úgy gondolom, hogy, ha ezt az árat hozzáteszem a rendszeremhez sem lesz jobb egy gatyamadzaggal, mint a mostani felállás egy jó kábellel. ;)

És sajnos beigazolódott az a tény is, hogy a komoly gyártók, komoly kábelei, amik árban is más kategóriák, azok hangban is. Nyilván egy szintig ezt a többletköltséget érdemes a komponensekre áldozni, de egy szint után érdemes lehet beruházni pár nívósabb kábelre egy nívós komponensekből összeállított rendszer esetében, mert tényleg úgy lehet kiaknázni tudásuk legjavát.

Aztán persze elérkezett az idő, amikor mindent visszaadtam és visszakötöttem a saját kábeleimet. Ezekkel hallgatom a rendszert azóta is. Igen, valamivel kevesebb élményt kapok, de nem sírom tele a párnámat éjjelente.

Ui.: A hangsugárzók és a hallgatási pozíciók precíz beállítása nagyobb változást hozott, mint a kábelek cseréje. Persze ezt követően, kábelezéssel tovább lehet maxolni a hangot.

Jó kábelezést kívánok mindenkinek! ;peace;
Tavaly decemberben írtam pár gondolatot a kábelekről, ami azóta sem változott, ellenben megvásároltam pár métert a nekem tetsző kábelek közül. Az apropó, amiért előcitáltam az írást az, hogy most derült ki, hogy az ezüst összekötő kábel mégsem tiszta ezüst vezetőkből állt, csak részben, másik részében ezüstözött réz vezetők alkotják a vezető szálakat.
A hallottakon semmi sem változtat, mindenesetre úgy gondolom ezt az infót kötelességem megosztani!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

No igen, az idő az, amit rá kell szánni a történetre. Személy szerint lassan 4 éve keresgélek táp es jelkábelt az aktív hangsugárzóimhoz, most úgy gondolom végre megtaláltam. Sajnos eléggé zsebbenyúlós lett a történet, de meg kell adni, ami jár neki. Így lesz ez egy kerek egész! :smile32:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cables írta:
mike-rame írta:

Ákos írta be.jpg
Lettél volne Te többnél is, ha engednek a "gerillamarketingnek", igaz Rudi Bácsi? ;)
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Hozzászólás Szerző: cables »

mike-rame írta:

Ákos írta be.jpg
Ákos írta be.jpg (152.87 KiB) Megtekintve 2491 alkalommal

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

"A kábelek saját célra való megfelelőségét, csak a saját rendszeredben, csak saját magad jelenlétében, a saját füleddel, hosszútávon hallgatva lehet értékelni".

Ezzel maximálisan egyetértek. Úgy szoktam rá utalni: audio, azaz kábelezési bölcsesség. A házaló kábel kereskedő ezzel vélhetőlen soha nem fog egyetérteni. Aki megélte már a frontok/hangulatok/hálózati zavarok/bejáródás/többféle zene/idő múlása hatásait, az tudja, hogy nem lehet pár perc alatt bölcs döntést hozni. Az aprókban fellelhető kábelek eladási okának egy része szépen bizonyítja mindezt.
.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 685

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

fülelek írta:
2022.03.12., szomb. 14:31
cables írta:
2022.03.11., pén. 07:07

A kábelek minőségét csak a saját rendszeredben, a saját füleddel hallgatva lehet értékelni.
Ez így félrevezető információ.
Helyesen: A kábelek saját célra való megfelelőségét, csak a saját rendszeredben, a saját füleddel hallgatva lehet értékelni.
Ugyanis attól még lehet jó egy kábel, hogy a te rendszeredben neked nem tetszik, ennek számos szubjektív és objektív oka lehet.
Mivel ez még így is félre(vagy negyedre)vezető információ, ezért kiegészíteném az alábbiakkal:

Helyesen: A kábelek saját célra való megfelelőségét, csak a saját rendszeredben, csak saját magad jelenlétében, a saját füleddel, hosszútávon hallgatva lehet értékelni.

Tehát a reklámszatyorral érkező "presszionárius bácsi" jelenléte a meghallgatáskor kifejezetten nem kívánatos. De miért? ...mert először úgyis a "kontaktusváltásból" eredő különbségeket fogjuk hallani, nem az általa hozott kábel által megváltozott "rendszerhangot". Másodsorban 'megfelelési kényszerhelyzetbe' kerülünk. Mivel ebben nem hisz és úgyis siet, mert indul az utolsó troli, illetve megtisztelt jelenlétével és illene vásárolni tőle, 'hamár' eljött, és hát változott is a rendszer hangja, könnyen tévútra léphetünk.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

sbfan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: sbfan »

mishow írta:
2022.03.12., szomb. 17:50
sbfan írta:
2022.03.12., szomb. 17:29
(...)
A Minihez azt javaslom, ragaszkodj a saját Auralic táphoz. Tudom, van számos alternatíva, de azt ahhoz találták ki. Ha most keresed, keresd párban!
Nálam külső dac irányba a koax nyert, azzal kötöttem össze a Heed DA-val. A toslink egyértelműen gyengébb, az usb pedig akkor javasolt, ha a dac usb-n keresztül fogadja a nagyobb felbontást. Pl a Heed esetében az Abacusra ez igaz, így annál az usb a javasolt, de a DA usb kártyája még ugyanazt tudja, mint a koax bemenet, ezért nálam az maradt.
Ennél több itt már off lenne, a további kérdéseket a hálózati lejátszós topicban vagy priviben tedd fel!
Köszi. Akkor a qutest miatt az usb lesz a jó irány. Egy usb vagy koax kábel kérdés azért még befér ide is offra szaladás nélkül szvsz. ;) Ha lesz még kérdés kereslek majd privátban. Nagyon köszi az eddigi segítséget!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

sbfan írta:
Lesz. Egy Aries Mini valami normális külső táppal. Folyamatban van a dolog. Éppen keresek egy használt készüléket. Egyébként, ha már rákérdeztél mi a tapasztalatod az Aries mini digit kijáratai közül külső DAC esetében az USB vagy a toslink a nyerő?
A Minihez azt javaslom, ragaszkodj a saját Auralic táphoz. Tudom, van számos alternatíva, de azt ahhoz találták ki. Ha most keresed, keresd párban!
Nálam külső dac irányba a koax nyert, azzal kötöttem össze a Heed DA-val. A toslink egyértelműen gyengébb, az usb pedig akkor javasolt, ha a dac usb-n keresztül fogadja a nagyobb felbontást. Pl a Heed esetében az Abacusra ez igaz, így annál az usb a javasolt, de a DA usb kártyája még ugyanazt tudja, mint a koax bemenet, ezért nálam az maradt.
Ennél több itt már off lenne, a további kérdéseket a hálózati lejátszós topicban vagy priviben tedd fel!

sbfan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

sbfan írta:
Lesz. Egy Aries Mini valami normális külső táppal. Folyamatban van a dolog. Éppen keresek egy használt készüléket. Egyébként, ha már rákérdeztél mi a tapasztalatod az Aries mini digit kijáratai közül külső DAC esetében az USB vagy a toslink a nyerő?

DAC: A Chord QUtestre kíváncsi lennék, szóval ha megjön a Mini és meghallgattam a saját DACjával és egy lineáris táppal és még hiányérzetem van, akkor rámegyek egy használt Qutestre.

A rendszerem többi része pedig: Harbeth M30.1 - 2x Heed Obelisk PM - Heed Obelisk PRE

sbfan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

sbfan írta:
2022.03.12., szomb. 14:09
Köszi, de max 50 EUR használt árban gondolkodom. Kell, hogy legyen a fiókban talált tyúkbél és a 180000 forintos kábel között még néhány lépcső.
Sokminden belefér az 50€ határba, aminek jó a hangja. QED Performance, Supra Zac, HiDiamond Fiber1, AQ Cinnamon - csak a legismertebbek, amik hirtelen eszembe jutnak optikaiból. Csakhogy mindegyik másképp fog szólni, és kérdés, neked mi tetszik?
Arról nem beszélve, hogy rendszerfüggő is a dolog, és nem írtad, milyen készülékek közé kellene?

Ps: Ezek szerint lett streamer?

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2527

Hozzászólás Szerző: supravox »

sbfan írta:
2022.03.12., szomb. 14:03
supravox írta:
2022.03.12., szomb. 12:24
sbfan írta:
2022.03.12., szomb. 10:59
(...)
Hasonló megközelítéssel tudnátok kiemelkedő ár/ érték arányú optikai és usb kábelt ajánlani? Lehet pro audio is vagy más is, a lényeg hogy ne menjünk el a csilliós kábelek irányába.

Nagyon köszönöm!
Az a szomorú valóság,hogy a digitális kütyük még érzékenyebbek a kábelezésre mint analóg testvereik..
Az a szomorú valóság, hogy jó ár érték arányú digit kábelt keresek 50 EUR környékén, használt piaci áron. Ha ebben tudsz segíteni az szuper, ha nem c'est la vie... ;)
Passz
Ennyiért jót nem tudok egyet sem.Rosszat annál többet🥴
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Hozzászólás Szerző: fülelek »

cables írta:
2022.03.11., pén. 07:07

A kábelek minőségét csak a saját rendszeredben, a saját füleddel hallgatva lehet értékelni.
Ez így félrevezető információ.
Helyesen: A kábelek saját célra való megfelelőségét, csak a saját rendszeredben, a saját füleddel hallgatva lehet értékelni.
Ugyanis attól még lehet jó egy kábel, hogy a te rendszeredben neked nem tetszik, ennek számos szubjektív és objektív oka lehet.

sbfan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tctronic írta:
2022.03.12., szomb. 13:59
sbfan írta:
Sziasztok,

(...)

Hasonló megközelítéssel tudnátok kiemelkedő ár/ érték arányú optikai és usb kábelt ajánlani? Lehet pro audio is vagy más is, a lényeg hogy ne menjünk el a csilliós kábelek irányába.

Nagyon köszönöm!

(...)
Nálam ez a helyzet, nem garantálom hogy nálad is, de tegyél próbát.
Én ezt vettem, de próbára szerintem adnak.

https://audiocable.hu/termek/next-carbo ... b-2-0-a-b/
Köszi, de max 50 EUR használt árban gondolkodom. Kell, hogy legyen a fiókban talált tyúkbél és a 180000 forintos kábel között még néhány lépcső.

sbfan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

supravox írta:
2022.03.12., szomb. 12:24
sbfan írta:
(...)

Nagyon köszönöm!
Az a szomorú valóság,hogy a digitális kütyük még érzékenyebbek a kábelezésre mint analóg testvereik..
Az a szomorú valóság, hogy jó ár érték arányú digit kábelt keresek 50 EUR környékén, használt piaci áron. Ha ebben tudsz segíteni az szuper, ha nem c'est la vie... ;)

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2728

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

sbfan írta:
Sziasztok,

A digitális forrásokkal ismerkedek éppen és keresek egy digitális forrás és egy dac közé egy optikai illetve egy usb kábelt.

Nem hiszek a kábel woodooban. Az analóg vonalon számomra a belden kábelek ár/érték szempontból tökéletesek mind hangfal mind ic kábelként, hogy adjak valami támpontot mit is keresek.

Nagyon köszönöm!
Maximálisan egyetértek Supravox kollégával. Sajnos ide majdhogynem kötelező a jó kábelezés. Most vásároltam egy Auralic Aries Femto készüléket használtan, amit azért nem mondanak rossz hangúnak még ma sem, annak ellenére hogy nem mai darab. Otthon fiókban talált kábelekkel nagyon gyengén muzsikált. Gondoltam teszek egy utolsó próbát mielőtt meghirdetem eladásra. Én többek ajánlására Hydra USB kábellel próbáltam. A gyenge music centeres hangból azonnal minőségi hang lett. Most jön hozzá egy szintén Hydra lan kábel, jövő héten kapom meg.
Nálam ez a helyzet, nem garantálom hogy nálad is, de tegyél próbát.
Én ezt vettem, de próbára szerintem adnak.

https://audiocable.hu/termek/next-carbo ... b-2-0-a-b/
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2022.03.12., szomb. 14:06-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2147

Hozzászólás Szerző: Shimano »

sbfan írta:
Sziasztok,

A digitális forrásokkal ismerkedek éppen és keresek egy digitális forrás és egy dac közé egy optikai illetve egy usb kábelt.

Nem hiszek a kábel woodooban. Az analóg vonalon számomra a belden kábelek ár/érték szempontból tökéletesek mind hangfal mind ic kábelként, hogy adjak valami támpontot mit is keresek.

Nagyon köszönöm!
Nézz szét a sonopart.hu oldalon.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”