Mármint anno amiről a beszámolót írtam?
Nem egyik sem Neotech volt. 2 másik nagy gyártó kábelei, de nincs jelentőssége, nem az volt a cél, csak maga a tapasztalás megosztása a többiekkel.
Mármint anno amiről a beszámolót írtam?
És a korábban említett kábelek Neotech márkájúak voltak?
2,5 méter
Milyen hosszú XLR és tápkábeleket használsz?
Rudit lehet elfogadni, vagy nem, lehet gúnyolni vagy dícsérni. Aki nem próbálta ki a drótjait jobb ha nem szól, mert bárkinek a kora vagy megjelenése, vagy a szatyra miatt ítélni enyhén szólva bunkóság.Lala00 írta: ↑2022.03.17., csüt. 19:08Nálam is volt Rudolf úr és nem bántam meg, hogy átjött és hozott kérésemre pár ic-t és hangfalkábelt.cables írta: ↑2022.03.15., kedd 12:46Én lennék a reklámszatyorral érkező "presszionárius bácsi", akinek a jelenléte a meghallgatáskor kifejezetten nem kívánatos.
Ez egy elég elítélő kijelentés, aminek az értékét egyetlen dolog rontja, a Like-ot nyomó, tehát egyetértő embereknél sohasem voltam kábelekkel. Illetve dehogy, egynél voltam, jó messzire leutazva. Ő írt is róla egy fél év után egy bejegyzést ide az AVX-re.
Ákos írta be.jpg
Sikerült találnunk számomra és a rendszeremnek megfelelő párosítást.
Nem bántam meg és utólag is köszönöm!
Nálam is volt Rudolf úr és nem bántam meg, hogy átjött és hozott kérésemre pár ic-t és hangfalkábelt.cables írta: ↑2022.03.15., kedd 12:46Én lennék a reklámszatyorral érkező "presszionárius bácsi", akinek a jelenléte a meghallgatáskor kifejezetten nem kívánatos.
Ez egy elég elítélő kijelentés, aminek az értékét egyetlen dolog rontja, a Like-ot nyomó, tehát egyetértő embereknél sohasem voltam kábelekkel. Illetve dehogy, egynél voltam, jó messzire leutazva. Ő írt is róla egy fél év után egy bejegyzést ide az AVX-re.
Ákos írta be.jpg
Tavaly decemberben írtam pár gondolatot a kábelekről, ami azóta sem változott, ellenben megvásároltam pár métert a nekem tetsző kábelek közül. Az apropó, amiért előcitáltam az írást az, hogy most derült ki, hogy az ezüst összekötő kábel mégsem tiszta ezüst vezetőkből állt, csak részben, másik részében ezüstözött réz vezetők alkotják a vezető szálakat.Vinkler írta: ↑2021.12.19., vas. 17:37
Nos és akkor az összekötők…
Szóval kaptam kölcsön egy réz xlr-t, egy ezüstözött réz xlr-t és egy tömör ezüst vezetőkből álló párost. Egyazon gyártó különböző árfekvésű és minőségű kábeleit. Első körben az egyszerű OCC rezet próbáltam. (Most én is egy vékony ezüstözött rézkábelt használok erre a célra) Hallgattam, hallgattam. Picit más volt, mit a sajátom, de kb. 1x sem tudtam volna megmondani egy vak teszten, hogy az enyém szól, vagy a másik.![]()
Kihúz, jött az ezüstözött OCC réz. Ez már jobban hallható hangkülönbséget okozott a rendszerben. Ára jóval drágább, mint amit én használok, de több óra használatot követően úgy éreztem, hogy mintha tonalitásban számomra kedvezőtlen irányba tolta el a hangot. Volt olyan tartomány, ahol hozott a felbontáson, máshol viszont maradt a régi felállás. Ez is zavaró volt számomra. Bekötöttem végül egy kifejezetten boros árú, ezüst vezetőkkel rendelkező XLR kábelt. Szkeptikus voltam, mert eddig soha “nem dobtam hátast” egyetlen egzotikus anyagból készült összekötő kábel hangjától sem, főleg, ha az árt is figyelembe esszük. Node bekötöttem, megszólalt a zene és azonnal éreztem, hogy itt valami nagyon megváltozott. Egy hallható mértékű felbontás különbség azonnal feltűnt, de picit magasba húzónak éreztem a hangot. Az első 2-3 szám szinte értékelhetetlen volt, de aztán szépen lassan kezdett beállni a kábel hangja a végleges szintre. És itt jött a meglepetés. MINDENBEN hozott, semmit nem vitt és a számomra fontos tonalitás sem változott meg. Jobb lett a felbontás, holografikusabbá vált a térleképzés, nagyobb lett a csend, csak az ami hirtelen eszembe jutott. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de egyértelműen hozott a rendszer hangján. Nos az ára nem kevés, de szerintem sokkal jobban megéri, mint a kicsit kevesebb, mint fele annyiba kerülő ezüstözött réz, ami csak félmosolyt csalt az arcomra. És igen, itt már úgy gondolom, hogy, ha ezt az árat hozzáteszem a rendszeremhez sem lesz jobb egy gatyamadzaggal, mint a mostani felállás egy jó kábellel.![]()
És sajnos beigazolódott az a tény is, hogy a komoly gyártók, komoly kábelei, amik árban is más kategóriák, azok hangban is. Nyilván egy szintig ezt a többletköltséget érdemes a komponensekre áldozni, de egy szint után érdemes lehet beruházni pár nívósabb kábelre egy nívós komponensekből összeállított rendszer esetében, mert tényleg úgy lehet kiaknázni tudásuk legjavát.
Aztán persze elérkezett az idő, amikor mindent visszaadtam és visszakötöttem a saját kábeleimet. Ezekkel hallgatom a rendszert azóta is. Igen, valamivel kevesebb élményt kapok, de nem sírom tele a párnámat éjjelente.
Ui.: A hangsugárzók és a hallgatási pozíciók precíz beállítása nagyobb változást hozott, mint a kábelek cseréje. Persze ezt követően, kábelezéssel tovább lehet maxolni a hangot.
Jó kábelezést kívánok mindenkinek!![]()
Lettél volne Te többnél is, ha engednek a "gerillamarketingnek", igaz Rudi Bácsi?cables írta: ↑2022.03.15., kedd 12:46Én lennék a reklámszatyorral érkező "presszionárius bácsi", akinek a jelenléte a meghallgatáskor kifejezetten nem kívánatos.
Ákos írta be.jpg
Én lennék a reklámszatyorral érkező "presszionárius bácsi", akinek a jelenléte a meghallgatáskor kifejezetten nem kívánatos.
Mivel ez még így is félre(vagy negyedre)vezető információ, ezért kiegészíteném az alábbiakkal:fülelek írta: ↑2022.03.12., szomb. 14:31Ez így félrevezető információ.
Helyesen: A kábelek saját célra való megfelelőségét, csak a saját rendszeredben, a saját füleddel hallgatva lehet értékelni.
Ugyanis attól még lehet jó egy kábel, hogy a te rendszeredben neked nem tetszik, ennek számos szubjektív és objektív oka lehet.
Köszi. Akkor a qutest miatt az usb lesz a jó irány. Egy usb vagy koax kábel kérdés azért még befér ide is offra szaladás nélkül szvsz.mishow írta: ↑2022.03.12., szomb. 17:50A Minihez azt javaslom, ragaszkodj a saját Auralic táphoz. Tudom, van számos alternatíva, de azt ahhoz találták ki. Ha most keresed, keresd párban!
Nálam külső dac irányba a koax nyert, azzal kötöttem össze a Heed DA-val. A toslink egyértelműen gyengébb, az usb pedig akkor javasolt, ha a dac usb-n keresztül fogadja a nagyobb felbontást. Pl a Heed esetében az Abacusra ez igaz, így annál az usb a javasolt, de a DA usb kártyája még ugyanazt tudja, mint a koax bemenet, ezért nálam az maradt.
Ennél több itt már off lenne, a további kérdéseket a hálózati lejátszós topicban vagy priviben tedd fel!
A Minihez azt javaslom, ragaszkodj a saját Auralic táphoz. Tudom, van számos alternatíva, de azt ahhoz találták ki. Ha most keresed, keresd párban!
sbfan írta: ↑2022.03.12., szomb. 17:29Lesz. Egy Aries Mini valami normális külső táppal. Folyamatban van a dolog. Éppen keresek egy használt készüléket. Egyébként, ha már rákérdeztél mi a tapasztalatod az Aries mini digit kijáratai közül külső DAC esetében az USB vagy a toslink a nyerő?
DAC: A Chord QUtestre kíváncsi lennék, szóval ha megjön a Mini és meghallgattam a saját DACjával és egy lineáris táppal és még hiányérzetem van, akkor rámegyek egy használt Qutestre.
A rendszerem többi része pedig: Harbeth M30.1 - 2x Heed Obelisk PM - Heed Obelisk PRE
Sokminden belefér az 50€ határba, aminek jó a hangja. QED Performance, Supra Zac, HiDiamond Fiber1, AQ Cinnamon - csak a legismertebbek, amik hirtelen eszembe jutnak optikaiból. Csakhogy mindegyik másképp fog szólni, és kérdés, neked mi tetszik?
Passzsbfan írta: ↑2022.03.12., szomb. 14:03Az a szomorú valóság, hogy jó ár érték arányú digit kábelt keresek 50 EUR környékén, használt piaci áron. Ha ebben tudsz segíteni az szuper, ha nem c'est la vie...![]()
Ez így félrevezető információ.
Köszi, de max 50 EUR használt árban gondolkodom. Kell, hogy legyen a fiókban talált tyúkbél és a 180000 forintos kábel között még néhány lépcső.Tctronic írta: ↑2022.03.12., szomb. 13:59
(...)
Nálam ez a helyzet, nem garantálom hogy nálad is, de tegyél próbát.
Én ezt vettem, de próbára szerintem adnak.
https://audiocable.hu/termek/next-carbo ... b-2-0-a-b/
Az a szomorú valóság, hogy jó ár érték arányú digit kábelt keresek 50 EUR környékén, használt piaci áron. Ha ebben tudsz segíteni az szuper, ha nem c'est la vie...
Maximálisan egyetértek Supravox kollégával. Sajnos ide majdhogynem kötelező a jó kábelezés. Most vásároltam egy Auralic Aries Femto készüléket használtan, amit azért nem mondanak rossz hangúnak még ma sem, annak ellenére hogy nem mai darab. Otthon fiókban talált kábelekkel nagyon gyengén muzsikált. Gondoltam teszek egy utolsó próbát mielőtt meghirdetem eladásra. Én többek ajánlására Hydra USB kábellel próbáltam. A gyenge music centeres hangból azonnal minőségi hang lett. Most jön hozzá egy szintén Hydra lan kábel, jövő héten kapom meg.sbfan írta: ↑2022.03.12., szomb. 10:59Sziasztok,
A digitális forrásokkal ismerkedek éppen és keresek egy digitális forrás és egy dac közé egy optikai illetve egy usb kábelt.
Nem hiszek a kábel woodooban. Az analóg vonalon számomra a belden kábelek ár/érték szempontból tökéletesek mind hangfal mind ic kábelként, hogy adjak valami támpontot mit is keresek.
Hasonló megközelítéssel tudnátok kiemelkedő ár/ érték arányú optikai és usb kábelt ajánlani? Lehet pro audio is vagy más is, a lényeg hogy ne menjünk el a csilliós kábelek irányába.
Nagyon köszönöm!
Nézz szét a sonopart.hu oldalon.sbfan írta: ↑2022.03.12., szomb. 10:59Sziasztok,
A digitális forrásokkal ismerkedek éppen és keresek egy digitális forrás és egy dac közé egy optikai illetve egy usb kábelt.
Nem hiszek a kábel woodooban. Az analóg vonalon számomra a belden kábelek ár/érték szempontból tökéletesek mind hangfal mind ic kábelként, hogy adjak valami támpontot mit is keresek.
Hasonló megközelítéssel tudnátok kiemelkedő ár/ érték arányú optikai és usb kábelt ajánlani? Lehet pro audio is vagy más is, a lényeg hogy ne menjünk el a csilliós kábelek irányába.
Nagyon köszönöm!