Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2732

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

sbfan írta:
2022.03.12., szomb. 10:59
Sziasztok,

A digitális forrásokkal ismerkedek éppen és keresek egy digitális forrás és egy dac közé egy optikai illetve egy usb kábelt.

Nem hiszek a kábel woodooban. Az analóg vonalon számomra a belden kábelek ár/érték szempontból tökéletesek mind hangfal mind ic kábelként, hogy adjak valami támpontot mit is keresek.

Hasonló megközelítéssel tudnátok kiemelkedő ár/ érték arányú optikai és usb kábelt ajánlani? Lehet pro audio is vagy más is, a lényeg hogy ne menjünk el a csilliós kábelek irányába.

Nagyon köszönöm!
Maximálisan egyetértek Supravox kollégával. Sajnos ide majdhogynem kötelező a jó kábelezés. Most vásároltam egy Auralic Aries Femto készüléket használtan, amit azért nem mondanak rossz hangúnak még ma sem, annak ellenére hogy nem mai darab. Otthon fiókban talált kábelekkel nagyon gyengén muzsikált. Gondoltam teszek egy utolsó próbát mielőtt meghirdetem eladásra. Én többek ajánlására Hydra USB kábellel próbáltam. A gyenge music centeres hangból azonnal minőségi hang lett. Most jön hozzá egy szintén Hydra lan kábel, jövő héten kapom meg.
Nálam ez a helyzet, nem garantálom hogy nálad is, de tegyél próbát.
Én ezt vettem, de próbára szerintem adnak.

https://audiocable.hu/termek/next-carbo ... b-2-0-a-b/
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2022.03.12., szomb. 14:06-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Hozzászólás Szerző: Shimano »

sbfan írta:
Sziasztok,

A digitális forrásokkal ismerkedek éppen és keresek egy digitális forrás és egy dac közé egy optikai illetve egy usb kábelt.

Nem hiszek a kábel woodooban. Az analóg vonalon számomra a belden kábelek ár/érték szempontból tökéletesek mind hangfal mind ic kábelként, hogy adjak valami támpontot mit is keresek.

Hasonló megközelítéssel tudnátok kiemelkedő ár/ érték arányú optikai és usb kábelt ajánlani? Lehet pro audio is vagy más is, a lényeg hogy ne menjünk el a csilliós kábelek irányába.

Nagyon köszönöm!
Nézz szét a sonopart.hu oldalon.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2530

Hozzászólás Szerző: supravox »

sbfan írta:
Sziasztok,

Nagyon köszönöm!
Az a szomorú valóság,hogy a digitális kütyük még érzékenyebbek a kábelezésre mint analóg testvereik..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Kezdőhifis kanári drót folyt.. :D
Eltelt némi idő,és a hangsugárzó kábel még mindig jó,sőt.Lesz próba a 4s11-el is,(ezt a külföldi diy kábelfaragók dicsérik,szóval ezért kivesézem azt is ha már) de most úgy érzem ettől ami van jobb hang nem igen kell,de megfüleljük azért.Időközben mivel marhára ráértem,kipróbáltam tápkábelnek is ezekből két típust is,és úgy fest hogy tápnak is jók ezek a drótok.Ugyanaz a sima,tiszta és kiegyensúlyozott hang mint a hangfalkábel,konzisztens,tehát ahol jól működik hangfalkábelnek,ott jó tápnak is,de hogy ebből melyik is az rendszerfüggő.Az jött még le hogy a hangfalkábel elég érzékeny a csatikra,és így vagy semmit,vagy nagyon jót kell rátenni.
Nah,szóval ennyi a japán kanárik énekléséről jelen pillanatban. :D

sbfan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: sbfan »

Sziasztok,

Nagyon köszönöm!

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

cables írta:
2022.03.11., pén. 07:07
Balir írta:
2022.03.10., csüt. 12:02
Tisztelt Fórumozok!

Ezen gyári adatok alapján melyik lehet a jobb kábel, ha a specifikációkat nézzük:

Ezeket találtam csak kb. nekem semmit sem mondanak.
“A kábelek minőségét csak a saját rendszeredben, a saját füleddel hallgatva lehet értékelni.”

Úgy dióhéjban, pontosan ennyi…

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2686

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

hali mindenkinek

ilyesvlmit keresek cimbimnek:

https://hu.rs-online.com/web/p/iec-csatlakozok/3521825

lehetőleg ne vlmi gagyi legyen,de nem aranyárban...áramfelvétel szepontjábol,kicsit pucosabb DHT előfok....

ötletek ?

köszi.. :smile53:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dixie-chicken 2022.03.11., pén. 10:26-kor.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2295

Hozzászólás Szerző: cables »

Balir írta:
Tisztelt Fórumozok!

Ezen gyári adatok alapján melyik lehet a jobb kábel, ha a specifikációkat nézzük:

A kábelek minőségét csak a saját rendszeredben, a saját füleddel hallgatva lehet értékelni.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Balir írta:
2022.03.10., csüt. 12:46
Az első kábel a HiDiamond D8-as.
Ejjj. Pedig azt hittem ez egy ötletes média-hack. Kábel választás márkanév nélkül. Tök érdekes lehetett volna :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Balir
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Balir »

asebestyen írta:
2022.03.10., csüt. 12:40
Balir írta:
Tisztelt Fórumozok!

1. Kábel:
Oxigénmentes réz alapú kábel
External jacket: 270 mm
Cond. Copper: 4VRC
Number of Cond: 16 x 2,5 mm
Capacity max. 55 Pf/m
Conductor Resistance: 7,98 Ohm/km

2. Kábel:
JACKET OUTSIDE DIAMETER: 17 mm
CROSS-SECTIONAL AREA: 6.2 mm2
WIRE GAUGE: 10 AWG
CONDUCTORS: 2 x 16 solid core silver plated 99.999% oxygen free copper conductors
CAPACITANCE: 48 pF/m
INDUCTANCE: 0.49 μH/m

Köszönöm a segítséget!
Az 1-es kábel külső köpenyének az átmérője 27cm. Erőművet építesz?
Az első kábel a HiDiamond D8-as. Rosszul másoltam be, így van megadva eredetileg:
External jacket mm. 270

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7586

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Balir írta:
Tisztelt Fórumozok!

1. Kábel:
Capacity max. 55 Pf/m

2. Kábel:
CONDUCTORS: 2 x 16 solid core silver plated 99.999% oxygen free copper conductors

Köszönöm a segítséget!
Az 1-es kábel külső köpenyének az átmérője 27cm. Erőművet építesz?
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Balir

Hozzászólás Szerző: Balir »

Tisztelt Fórumozok!

1. Kábel:
Capacity max. 55 Pf/m

2. Kábel:

Köszönöm a segítséget!

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 172
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

Tiszteletteljes kérdésem az lenne, hogy szubláda speakon csatlakozós 2 eres bekötéséhez milyen szerkezetű kábelt javasolnátok? 2 szub van, azért csak 2 vezető. A gyári REL kábel 3 eres, nem árnyékolt. Jelkábelnek ezt szuboptimálisnak gondolom:)
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

BCS911

Hozzászólás Szerző: BCS911 »

fülelek írta:
2022.03.06., vas. 09:22
Hagyjátok a trollt! (https://kikezekahulyek.fandom.com/wiki/Bar%C3%A1t_Csaba)
A trollok azok a rosszindulatu gonosz hozzászólók. Nem az a troll akinek több mint ezer hasznos videója van, hanem például az aki értékes és hasznos emberekről lejárató psoztokat ír. Remélem érted a különbséget, ha nem érted akkor rendkívül sulyos elmebeli problémák vannak. Mutassál fel több 100 hasznos írást és videót, majd akkor trolloz le engem, de akkor nem fogsz, mert majd lesz benned minimális tisztelet azért hogy valaki több 100 órákat áldoz az életéből másokért.

Érdekes, hogy az olyan emberek mint te, sosem valamelyik hasznos videómat linkelik be, hanem mindig valami nyílvánvalóan lejárató posztot, amit egy névtelen és arctalan ember ír rólam. Például pont tegnak csináltam megint egy hasznos videót ami nektek is hasznos lehet.

https://youtu.be/T_u4G1vxapg

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

BCS911 írta:
2022.03.05., szomb. 16:40
Van valahol bármilyen mérés arról, hogy a banándugó rontaná a hangminőséget vagy valamilyen más elektromos adatot?
A legjobb banán dugó az ami nincs. Vagy fordítva: nagyon drága/ jó minőségű banándugókkal el tudod érni azt amit banán dugó nélkül hang tekintetében. A dugó (tapasztalatom és véleményem alapján) a praktikumot szolgálja inkább. Én pont nemrég szembesültem vele, hogy egy rossz banándugó milyet hangbéli problémákat tud okozni. Szigorúan saját vélemény, saját rendszer alapján. :smile53:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

BCS911 írta:
Van valahol bármilyen mérés arról, hogy a banándugó rontaná a hangminőséget vagy valamilyen más elektromos adatot?
Egy ilyen mérés segítene a döntésben, hogy melyik banándugót válaszd, a Te rendszeredbe melyik az ideális választás? gondolkodik.gif
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

BCS911 írta:
Szólj, ha találnál ilyesmit! :smile29:

BCS911

Hozzászólás Szerző: BCS911 »

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

zoli73 írta:
2022.03.01., kedd 12:46
Azzal nics is semmi gond, ha valaki esztétikai, védelmi, okokból belebújtatja a kábelt kígyóbőrbe, de ha eladásra kínálja, akkor szerintem hitelt érdemlően bizonyítania kellene, hogy az valóban az is, mint aminek megnevezi.
Hát, igen, ez nem egyszerű egy hozzám merült kábel esetén.
De ha én akarnék venni (beszámolni) egy ilyen kábelt akkor én valszeg leszerelném a csatlakozókat és a bőr alá néznék, igaz ott sem biztos hogy kiderülne az igazság.
Mert ugye egy szitázott felirat nem jelent sok esetben semmit/mindent.
Esetemben ha ilyen kábel van akkor dokumentálok (és a képeket elmentem)...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Doky írta:
2022.03.01., kedd 12:02
zoli73 írta:
2022.03.01., kedd 11:38
Ez rendben is van, nem is rád irányult a felvetés.
Hanem mikor az eladó példányt, egy nagy(drága) márka, konkrét kábelének nevezi meg az eladó, amit, ha más nem látásból ismer mindenki, és tudja is hogyan néz ki, de az eladó példány nem ismerhető fel, mert "kígyóbőrbe" bujtatták, és a csatlakozókról sem azonosítható. Mindezek ellenére az ára abba az ársávba esik, amennyiért az ilyen bizonyítottan eredeti kábelt árulni szokták.
A kínált kábel, a képek alapján egyáltalán nem annak néz ki, mint aminek megnevezték.
Sejtem hogy nem rám gondoltatok, csak azért szóltam hozzá mert én is sokszor látok olyat hogy gyári kábelt kínálnak eladásra de valóban nem beazonosítható.
Viszont a másik oldal hogy valóban van hogy azért bőröznek be egy kábelt hogy ne lehessen látni a feltüntetett márkát, típust (már ha van szitázás).
Mondjuk érdekes dolog ez is mert van olyan cég ill. bizonyos széria (régebben volt szerencsém hozzá) hogy nem is kell lemosni, magától lepereg a felirat bizonyos idő után.
Mondjuk én azért bőrözöm őket mert szerintem ízlésesebbek mint nyersen (igen, tudom, a legtöbb esetben nem látszik az állvány mögött).
A csatlakozók kapcsán nem akarok indulatokat/vitát gerjeszteni de pl. sok esetben az sem támpont hiszen sok cég (igen, hivatalos cég) klón csatlakozókkal konfekcionálja a kábeleket.

Igen, ránézésre nem beazonosítható ez a Viablue X40 sem, de az, garantálom! :)
IMG_20220226_151034.jpgIMG_20220223_160750.jpgIMG_20220223_161103.jpg
Azzal nics is semmi gond, ha valaki esztétikai, védelmi, okokból belebújtatja a kábelt kígyóbőrbe, de ha eladásra kínálja, akkor szerintem hitelt érdemlően bizonyítania kellene, hogy az valóban az is, mint aminek megnevezi.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2686

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Viszont a másik oldal hogy valóban van hogy azért bőröznek be egy kábelt hogy ne lehessen látni a feltüntetett márkát .
és legyünk azzal is tisztában hogy az esetek 90%-ban,nagy márkák-"kábelyártók" csak szintén átcsomagolnak a piacon már meglévő kábeleket-vezetékeket...mindnek van valós "gyára",ahol húznak,hengerelnek,szigetelnek ?

;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:

Hanem mikor az eladó példányt, egy nagy(drága) márka, konkrét kábelének nevezi meg az eladó, amit, ha más nem látásból ismer mindenki, és tudja is hogyan néz ki, de az eladó példány nem ismerhető fel, mert "kígyóbőrbe" bujtatták, és a csatlakozókról sem azonosítható. Mindezek ellenére az ára abba az ársávba esik, amennyiért az ilyen bizonyítottan eredeti kábelt árulni szokták.
A kínált kábel, a képek alapján egyáltalán nem annak néz ki, mint aminek megnevezték.
Szólni,jelezni kell ilyen esetekben.Mondjuk nem tudom mit gondol a "költő" mikor egy konkrét márkaként hirdet egy olyan kábelt ami nem az, gondolkodik.gif de más lehetőség nincs mint jelezni azt.
A csatikon meg már szerintem az sem igazodik ki akinek nagyobb rálátása van ezekre mint a "pórnépnek",mert akkora a kínálat,hogy már tényleg nem tudni hogy másolatról,vagy önálló termekről van szó.Nézegettem pl schuko csatikat a napokban,és a 12 dolcsis dugópárhoz is mellékelve volt az eredetiséget igazoló certificate,ami elég viccesnek tűnik mert nem annak tűnt,de ez van.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

zoli73 írta:
Sejtem hogy nem rám gondoltatok, csak azért szóltam hozzá mert én is sokszor látok olyat hogy gyári kábelt kínálnak eladásra de valóban nem beazonosítható.
Viszont a másik oldal hogy valóban van hogy azért bőröznek be egy kábelt hogy ne lehessen látni a feltüntetett márkát, típust (már ha van szitázás).
Mondjuk érdekes dolog ez is mert van olyan cég ill. bizonyos széria (régebben volt szerencsém hozzá) hogy nem is kell lemosni, magától lepereg a felirat bizonyos idő után.
Mondjuk én azért bőrözöm őket mert szerintem ízlésesebbek mint nyersen (igen, tudom, a legtöbb esetben nem látszik az állvány mögött).
A csatlakozók kapcsán nem akarok indulatokat/vitát gerjeszteni de pl. sok esetben az sem támpont hiszen sok cég (igen, hivatalos cég) klón csatlakozókkal konfekcionálja a kábeleket.

Igen, ránézésre nem beazonosítható ez a Viablue X40 sem, de az, garantálom! :)
IMG_20220226_151034.jpg
IMG_20220226_151034.jpg (220.35 KiB) Megtekintve 2473 alkalommal
IMG_20220223_160750.jpg
IMG_20220223_160750.jpg (114.13 KiB) Megtekintve 2473 alkalommal
IMG_20220223_161103.jpg
IMG_20220223_161103.jpg (287.36 KiB) Megtekintve 2473 alkalommal
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Doky írta:
2022.03.01., kedd 09:59
Doky írta:
2022.02.28., hétf. 22:57
...
Rosszul fogalmaztam, javítom!

Valóban látni ill. nem látni sokmindent.
Amit én látok hogy sokmindent a név ad el, értem ezt úgy hogy neves gyári kábel (nem klón)!
És gyorsan megint eladó lesz mert hiába van név (gyári kábel, nem klón)... ha csak az van és mögötte nincs minőség, "tudás".

De igen, én sem tudom a kielégítő választ.
Én is "bőröztem, bőrözöm" a kábeleket (Lapp, Viablue,...), így nem latható a név, de bőrrel mégis csak ízlésesebb...
Én még senkit nem károsítottam meg és nem vezettem meg, nem is szándékozom!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Doky írta:
2022.02.28., hétf. 22:57
...
Rosszul fogalmaztam, javítom!

Valóban látni ill. nem látni sokmindent.
Amit én látok hogy sokmindent a név ad el, értem ezt úgy hogy neves gyári kábel (nem klón)!
És gyorsan megint eladó lesz mert hiába van név (gyári kábel, nem klón)... ha csak az van és mögötte nincs minőség, "tudás".

De igen, én sem tudom a kielégítő választ.
Én is "bőröztem, bőrözöm" a kábeleket (Lapp, Viablue,...), így nem latható a név, de bőrrel mégis csak ízlésesebb...
Én még senkit nem károsítottam meg és nem vezettem meg, nem is szándékozom!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”