https://hu.wikipedia.org/wiki/Korea_(t% ... 3%A9nelmi)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6450
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Én azt gondolom, hogy te nem tudod értelmezni, miszerint ez egy filmes topik. Filmes. Nem akciófilmes. Ezen kívül az a helyzet, hogy a Dwayne Johnson-os, meg képregényes filmek az akciófilm-kategóriában is bőven hagynak kívánnivalót maguk után, így nem csoda, hogy az ilyen filmekről szóló vélemények is ezt tükrözik. Ettől még úgy emlékszem senki nem mondta, hogy márpedig neked nem tetszhetnek ezek a filmek, vagy ne írj ezekről.DeLorean írta: ↑2022.03.03., csüt. 18:21Bocs, de te sem tudsz olvasni, vagy értelmezni?
Ez nem az első eset, hogy hasonló filmeknél megkapom az egybites jelzőt, fosadék és még durvábbakat is.
Közben megy a dumcsi a kóreai, norvég, fekete-fehér, magyar művészfilmekről.
Egyszerűen csak csodálkozok, dehogy vagyok felháborodba.
Ha valaki ezekért épít házimoui rendszert, háááát - számomra érdekes.
Számomra az is érdekes, hogy ez a menő, ez a tuti, a többi szar és fos a házimozisok fórumán.
Ezeket nézi a többség és a kisebbség, aki úgy látszik csak én vagyok egyedül pedig bizony élvezi az akciófilmeket is.
Durva jelzők sokasága.
Pont az a bajom, hogy én nem használok ilyen jelzőket az általatok betett kóreai agyamentségekre.
Nem "te vagy egyedül", aki akciófilmeket néz, a műfaji kategórián belül számomra egy szintet megütő akciófilmeket én (meg gondolom sokan mások is) is élvezem. Pl. épp minap néztem újra pl. a Matrix-ot.
Mindenki néz olyan filmeket is, amik nem különösebben értékesek, de valamiért szereti őket az ember. Mi pl. most Harry Potter maratont tartunk, gyerekkori fantáziavilágot idéz. Kicsit sem érdekel, ha ezt valaki megköpködi: nekem kedves, ennyi bőven elég. Miért kellene azon háborognom, hogy másoknak nem tetszik? Ő dolguk.
Kérlek idézd, hogy konkrétan melyik "kóreai, norvég, fekete-fehér, magyar művészfilmekről" ment itt hosszasabb beszélgetés, ill. mi ezzel a problémád.
"Számomra az is érdekes, hogy ez a menő, ez a tuti, a többi szar és fos a házimozisok fórumán."
Ilyesmit senki nem írt, ez a te agyszüleményed. A szuperhősfilm és a koreai művészfilm kategóriák közt még létezik elég sok lépcsőfok.
Kb. mindegyik film moziba készül (ami nem "tévéfilm" vagy stream), így nem tudom mi a furcsa abban, hogy a házi-moziban is nézik az emberek ezeket.
"Durva jelzők sokasága. én nem használok ilyen jelzőket az általatok betett kóreai agyamentségekre."
Ezt pedig csak vicces így egymás után leírni
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6206
Mindegy, a lényeg, hogy megpróbáltad
Ne csüggedj. Talán legközelebb

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

Még popcorngéped sincs, hogy rászoruldz a csipszre?
Há’milféle mozi az? Milliókat költeni rá, és a legfontosabbat kihagyni
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Én egy szóval nem említettem kóreai, norvég művészfilmeket!
Egy pl. I saw the devil kvalitású filmet már érdemes kinyomni projira. Majd csekkold le, ha még nem. Esetleg a norvég Fejvadászok. Szóval krvára nem művészfilmek.
Néha nálam is lefut egy-egy blockbuster, de akkor tényleg csak annyira vagyok képes, hogy nézek ki a fejemből + süvít át a fülemen a golyózápor, fékcsikorgással.
Szerintem
Továbbra is tartom az 1.)-es pontot, mivel azok a filmek az én értékrendemben ennyit érnek. Ezzel nem téged fikázlak, hanem a filmeket és a mozikat, ahol durr-durr osztjónapot + zabálj, igyááá aszt mennnny haza. Kb ennyi manapság a mozi.DeLorean írta: ↑2022.03.03., csüt. 18:21
Erre két posztot kaptam:
1.) Hát ezen a listán én pl. elsírom magam, sajnos a moziban CSAK ilyen filmek mennek. Szerintem.
Ez nem az első eset, hogy hasonló filmeknél megkapom az egybites jelzőt, fosadék és még durvábbakat is.
Közben megy a dumcsi a kóreai, norvég, fekete-fehér, magyar művészfilmekről.
Ha valaki ezekért épít házimoui rendszert, háááát - számomra érdekes.
Pont az a bajom, hogy én nem használok ilyen jelzőket az általatok betett kóreai agyamentségekre. Ha megtenném, akkor lenne kapsz!![]()
Én egy szóval nem említettem kóreai, norvég művészfilmeket!
Egy pl. I saw the devil kvalitású filmet már érdemes kinyomni projira. Majd csekkold le, ha még nem. Esetleg a norvég Fejvadászok. Szóval krvára nem művészfilmek.
Néha nálam is lefut egy-egy blockbuster, de akkor tényleg csak annyira vagyok képes, hogy nézek ki a fejemből + süvít át a fülemen a golyózápor, fékcsikorgással.
Szerintem
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11159
- Kapcsolat:
Bocs, ezt most nem értem.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

Hogy DeLoreannak legyen mit fikáznia :)
Végignéztem a 갯마을 자자자 (Kisvárosi csacsacsa, angolul Hometown cha-cha-cha) c. koreai sorozatot (17, egyenként majdnem másfél órás epizód, hetekig tartott nekem végignézni, nem vagyok egy Scaurus…) és őszintén jól szórakoztam. Romantikus komédia, ami semmiben sem marad el a hasonló amerikai produkcióktól, sőt. Ha jellemezni kellene, akkor azt mondanám, a koreaiak Miért éppen Alaszkája. Persze más történet és helyszín, de hangulatban és alapötletben igencsak rokonítható a kettő. Vicces és szórakoztató. A vége felé (utolsó előtti epizódban) van egy kis zsepis rész, de az utolsó epizódra visszaáll a vidámság. Én tudom ajánlani bárkinek, aki könnyed kikapcsolódásra vágyik, és az ötlettelen amerikai cuccokat unja már. Aztán vagy bejön, vagy nem. Nekem bejött.
Végignéztem a 갯마을 자자자 (Kisvárosi csacsacsa, angolul Hometown cha-cha-cha) c. koreai sorozatot (17, egyenként majdnem másfél órás epizód, hetekig tartott nekem végignézni, nem vagyok egy Scaurus…) és őszintén jól szórakoztam. Romantikus komédia, ami semmiben sem marad el a hasonló amerikai produkcióktól, sőt. Ha jellemezni kellene, akkor azt mondanám, a koreaiak Miért éppen Alaszkája. Persze más történet és helyszín, de hangulatban és alapötletben igencsak rokonítható a kettő. Vicces és szórakoztató. A vége felé (utolsó előtti epizódban) van egy kis zsepis rész, de az utolsó epizódra visszaáll a vidámság. Én tudom ajánlani bárkinek, aki könnyed kikapcsolódásra vágyik, és az ötlettelen amerikai cuccokat unja már. Aztán vagy bejön, vagy nem. Nekem bejött.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11159
- Kapcsolat:
Sajnálom, hogy ez így maradt meg benned, én elfogadtam az álláspontod.Aszpirin írta: ↑2022.03.03., csüt. 16:19Az ezáltal elindított vita egyébként már oda fejlődött, hogy a feliratok olvasása elvonja a figyelmet a szereplők mimikájáról, a film részleteiről, stb. Leírtam, hogy a feliratolvasás pontosan olyan készségggé fejleszthető, mint pl. a kottaolvasás. Vagyis nem kell tudatosan rákoncentrálni. De a kottaolvasás példát rossznak minősítették, és nem tudtam elfogadtatni ezt az érvemet. Fel is adtam, mert annak, aki nem rendelkezik bizonyos készségekkel, amiket a környezetében élőkön sem tapasztalt meg, nagyon nehéz hihetően elmagyarázni azokat (nagyon jól idevágó olvasmány H. G. Wells A vakok országa c. kisregénye).
Hogy kicsit megindokoljam a sajátomat, elmesélem neked, hogyan fotózok. A gépen sok fokozatban állítható, mennyi információ jelenjen meg a kijelzőn fényképezés közben. Az egyik szélsőérték szerint félszáz ikon, számadat, ábra látható, ezek több fokozatban kikapcsolhatók. Én mindent kikapcsolok, mert zavar a komponálásban, fotós barátaim többsége is így tesz. Zenét is csendben szeretek hallgatni, az átlagnál kényesebb vagyok a képi és hangi világra, tekints erre egyfajta szakmai ártalomként esetemben! Eszembe nem jutna bárkit győzködni, hogy márpedig kapcsolja ki a feliratokat. Számomra zavaró, pláne mert viszonylag közelről nézek nagyméretű vetített képet, ahol a fókuszpont és a betűk között akár több méter távolság is lehet.
Amúgy szerintem nem volt vita, eredeti kérdésem a nyelvtudásra vonatkozott és kaptam is válaszokat. Hetekkel ezelőtt.
Ez egy filmtopik még mindig, nem kell ezt kötni a házimozihoz szvsz. Az is írhat aki Junosztyon nézi.
Magasztalni és fikázni is szabad, sőt kötelező, hiszen erről szól. Vagy nem?
Aztán eldöntöd kinek a véleményére adsz.
Amúgy a két végletet tárgyaljuk, a képregény és szuperakciós filmeket, meg Tarr és Jancsó dolgait.
Ezeken túl is van élet, sőt mindkettőnél nagyobb.
A legjobb ötlet a saját topikodban is írni a kritikákat.
Aztán majd ott is szétfikázom
Magasztalni és fikázni is szabad, sőt kötelező, hiszen erről szól. Vagy nem?
Aztán eldöntöd kinek a véleményére adsz.
Amúgy a két végletet tárgyaljuk, a képregény és szuperakciós filmeket, meg Tarr és Jancsó dolgait.
Ezeken túl is van élet, sőt mindkettőnél nagyobb.
A legjobb ötlet a saját topikodban is írni a kritikákat.
Aztán majd ott is szétfikázom
Szerintem!
Az adottsággal egyetértek.
2016 óta van Netflix előfizetésem, azon mindent angolul nézek angol felirattal.
6 év után semmivel sem jobb az élő beszédre vonatkozó szövegértésem, mint volt.
(Általános angol szövegeket szótár nélkül vagy minimális szótárazással olvasok angol szöveget.)
Ezzel is egyetértek.
Pontosítanék, nyilván, más a hangja, csak van, aminél ez nem érdekel.
Kedvelem Murdoch felügyelőt, de pl. ennél a sorozatnál a SZEMÉLYES ÉLMÉNY szempontjából NEKEM mindegy, hogy vásznon, tévén vagy mobil telefonon nézem.
Ízlések és pofonok.
Van, akinek önmagában nagy vásznon nézni valamit élmény.
Van, akinek csak a látványorgia élmény vásznon.
Van, aki a Keresztanyu sorozatot is vásznon nézi, van, akit táblagépen nézi a leglátványosabb, imax moziba tervezett filmeket.
Én elhiszem, hogy NEKED élvezetesebb nagy vásznon Murdoch is, de Te pedig azt hidd el, hogy NEKEM mindegy.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

Az ezáltal elindított vita egyébként már oda fejlődött, hogy a feliratok olvasása elvonja a figyelmet a szereplők mimikájáról, a film részleteiről, stb. Leírtam, hogy a feliratolvasás pontosan olyan készségggé fejleszthető, mint pl. a kottaolvasás. Vagyis nem kell tudatosan rákoncentrálni. De a kottaolvasás példát rossznak minősítették, és nem tudtam elfogadtatni ezt az érvemet. Fel is adtam, mert annak, aki nem rendelkezik bizonyos készségekkel, amiket a környezetében élőkön sem tapasztalt meg, nagyon nehéz hihetően elmagyarázni azokat (nagyon jól idevágó olvasmány H. G. Wells A vakok országa c. kisregénye).
Pedig a feliratolvasást milliók művelik készségszinten olyan (nem angol anyanyelvű) országokban, ahol a szinkron valamilyen okból nem terjedt el (pl. a szomszédunkban is, Romániában), illetve vannak olyan helyek, ahol a (nem is kicsi) ország hivatalos nyelvén "beszélő" filmeket, sorozatokat is feliratozzák ugyanazon a nyelven (pl. Kína, természetesen megvan ennek is az oka).
Én a saját utam a következőképp jártam be: Kétnyelvű németes általános iskola után kezdtem középsuliban angolt tanulni. 2002-től kezdtem el falni a filmeket feliratosan. Eleinte nekem se volt annyira könnyű mindössze 4 év középiskolai angol után. De minden egyes film után könnyebb volt. A többség pedig itt rontja el. Egyszer megpróbál megnézni valamit felirattal, aztán az első pár film után feladja. 20 éve úgy volt, hogy kijött egy film, megvártam míg van magyar felirat, aztán néztem. Pár évvel később, már simán megelégedtem az angol felirattal. Most már az se kell. Ez alól persze kivétel pár igazi echte brit sorozat, de ott se feltétlen magyar felirat kell. Elég az angol, csak lássam leírva azt a pár szót, amit hallás után nem tudok beazonosítani, mert annyira elharapja. A filmeknek azért nagyrészt nincs olyan bonyolult nyelvezete. 90-95%-át elég hamar meg lehet érteni, a felirat a hiányzó 5-10% kipótlására kell. Illetve jobb filmeknél csináltam még azt is, hogy többször megnéztem, van amikor eredeti nyelven, aztán magyarul, ez is rengeteget segített összepárosítani, hogy melyik kifejezés mit jelent. Emellett régebben még viszonylag sokat játszottam is. Egy Mass Effect/Deus Ex szintű játék tele van angol párbeszéddel és szöveggel. Lehet úgy is játszani, hogy cseszel rá, meg úgy is, hogy szeretnél mindent érteni. Én utóbbit választottam. Illetve igen sokat játszottam külföldiekkel mindenféle multiplayer játékot mikrofonnal. Játék közben nem túl bonyolult, amit mondani kell. "lentről jön kettő". "Vigyázz mögötted" "Azt ott a bokorban rommá lőttem, 1 lövés és megmurdál" De igen gyakori volt, hogy amíg nem kezdődött a parti, vagy miután vége lett ott maradtunk és mindenféléről dumáltunk. Az egy dolog, hogy megérteni az írott, hallott szöveget,de egy teljesen más, mikor a saját gondolatainkat kell megfogalmazni a nulláról. Ahogy a feliratos filmek nézése is, ez is nyögvenyelősen indult azért. De minden egyes alkalom után jobb lett. Most ott tartok, hogy már sok éve nem használok magyar feliratot. Vagy felirat nélkül, vagy angol felirattal nézek filmeket. Mert egyszerűen kapásból kiszúrom, ha valamit félrefordítanak, és idegesít. Illetve politikai/csillagászati és atomfizikai cikkeket videókat nézek/olvasok angolul, pedig ezek még magyarul sem magától értetődőek. A közösségi médiában pedig angolul vitatkozok amerikaiakkal, angolokkal... De nyilván nem pár hónap alatt jutottam ide, és tisztában vagyok vele, hogy valamennyire adottság kérdése is a dolog.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1713
Arról van szó, hogy az ország jelentős része nem beszél idegen nyelveket. Viszont ott a másik fele, aki meg igen.
Én a saját utam a következőképp jártam be: Kétnyelvű németes általános iskola után kezdtem középsuliban angolt tanulni. 2002-től kezdtem el falni a filmeket feliratosan. Eleinte nekem se volt annyira könnyű mindössze 4 év középiskolai angol után. De minden egyes film után könnyebb volt. A többség pedig itt rontja el. Egyszer megpróbál megnézni valamit felirattal, aztán az első pár film után feladja. 20 éve úgy volt, hogy kijött egy film, megvártam míg van magyar felirat, aztán néztem. Pár évvel később, már simán megelégedtem az angol felirattal. Most már az se kell. Ez alól persze kivétel pár igazi echte brit sorozat, de ott se feltétlen magyar felirat kell. Elég az angol, csak lássam leírva azt a pár szót, amit hallás után nem tudok beazonosítani, mert annyira elharapja. A filmeknek azért nagyrészt nincs olyan bonyolult nyelvezete. 90-95%-át elég hamar meg lehet érteni, a felirat a hiányzó 5-10% kipótlására kell. Illetve jobb filmeknél csináltam még azt is, hogy többször megnéztem, van amikor eredeti nyelven, aztán magyarul, ez is rengeteget segített összepárosítani, hogy melyik kifejezés mit jelent. Emellett régebben még viszonylag sokat játszottam is. Egy Mass Effect/Deus Ex szintű játék tele van angol párbeszéddel és szöveggel. Lehet úgy is játszani, hogy cseszel rá, meg úgy is, hogy szeretnél mindent érteni. Én utóbbit választottam. Illetve igen sokat játszottam külföldiekkel mindenféle multiplayer játékot mikrofonnal. Játék közben nem túl bonyolult, amit mondani kell. "lentről jön kettő". "Vigyázz mögötted" "Azt ott a bokorban rommá lőttem, 1 lövés és megmurdál" De igen gyakori volt, hogy amíg nem kezdődött a parti, vagy miután vége lett ott maradtunk és mindenféléről dumáltunk. Az egy dolog, hogy megérteni az írott, hallott szöveget,de egy teljesen más, mikor a saját gondolatainkat kell megfogalmazni a nulláról. Ahogy a feliratos filmek nézése is, ez is nyögvenyelősen indult azért. De minden egyes alkalom után jobb lett. Most ott tartok, hogy már sok éve nem használok magyar feliratot. Vagy felirat nélkül, vagy angol felirattal nézek filmeket. Mert egyszerűen kapásból kiszúrom, ha valamit félrefordítanak, és idegesít. Illetve politikai/csillagászati és atomfizikai cikkeket videókat nézek/olvasok angolul, pedig ezek még magyarul sem magától értetődőek. A közösségi médiában pedig angolul vitatkozok amerikaiakkal, angolokkal... De nyilván nem pár hónap alatt jutottam ide, és tisztában vagyok vele, hogy valamennyire adottság kérdése is a dolog.
Szerintem egy jó film legyen az akció, érzelmes, tv sorozat vagy bárni a vásznon sokkal élvezetesebb nézni és hallgatni a rendszeren mint ha csak bekeapcsolná az ember otthon a tv-ét. Az élményfaktor sokkal jobb még egy gyengébb film vagy netán sorozat esetln....pl itt volt a téli olimpia egy siúgrás vagy egy gyorskorcsolya netán egy hokimérkőzés egy focimeccs sokkal élvezetesebb mint a relative kicsi tv-én...:-)
"Az igazi barát szemből támad."
Talán a Scorpiókirály. Ebben a Művészúr arcjátéka kiemelkedő.
Szerintem!
Egy jó filmet esetleg, valaki? 
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
Ha a szinkront vehetjük műalkotásnak (szerintem igen), akkor jó példa lehet a Vissza a jövőbe sorozat, melynek szinkronját a minősége okán készítették újra. Ma választhatsz egy gyenge hangú remekmű és egy házimozira termett gagyi között. Meg tudom érteni ha valaki azt mondja, hogy azért vettem 10 millióért hangrendszert, hogy ki is használjam, tehát ez utóbbit választom, csak azonosulni nem tudok vele.
Házimozit azért épít az ember magának, hogy jobb minőségben élvezze az általa kedvelt filmeket. A házimozi nem korlátoz stílus szerint, azok a filmek is ugyanúgy jobb minőségben láthatóak-hallhatóak, amik nem álladó akciójelenetekből állnak.
A film topikban pedig a filmekről, színészekről, és azok színvonaláról is beszélgetünk, nem csak a CGI látványvilágról és elsöprő effektekről. És nem attól lesz színvonalas egy film, vagy színészi teljesítmény, hogy mekkora effektek vannak benne.
Az első film, amit a most kiépített mozimban láttam, a Kramer kontra Kramer volt, tátott szájjal bámultam.
Nekem igen furcsa, hogy valaki fel van háborodva, hogy másoknak nem az tetszik, mint neki...
A film topikban pedig a filmekről, színészekről, és azok színvonaláról is beszélgetünk, nem csak a CGI látványvilágról és elsöprő effektekről. És nem attól lesz színvonalas egy film, vagy színészi teljesítmény, hogy mekkora effektek vannak benne.
Az első film, amit a most kiépített mozimban láttam, a Kramer kontra Kramer volt, tátott szájjal bámultam.
Nekem igen furcsa, hogy valaki fel van háborodva, hogy másoknak nem az tetszik, mint neki...
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1713
Erre viszont azt tudom mondani, hogy a te bajod.
Ha érdemben nem tesz hozzá a rendszered a tv-hez képest, akkor no offense, és inkább add el a francba az egészet. Egy normális centersugárzó hangja ég és föld egy tv fostalicska hangjához képest és sokkal jobb minőségű dialógusokat kell adjon.
Én egyébként is nagy méretű vetített képről beszélek,ami a jó rendszer része, nem tv-ről. Elhiheted nekem, hogy még a Murdoch felügyelő is sokkal élvezetesebb nagy méretben. Tudom, próbáltam.
Miért veszed személyes sértésnek, ha hallatjuk a véleményünket számunkra értéktelen színészekről és filmhalmazokól?
Ha valaki azt modja "mi ez a zörej fosmetál amit hallgatsz?", csak legyintek.
Neked Dwayne meg a vízember a recska, nekem meg most perpillanat Taylor Sheridan filmjei, sorozatai.
Engem nem zavar a véleményed, csak érdekes, mert nem vagy 13 éves. (vagy igen?)
Az, hogy sokmilliós a házimozi, senkit nem jogosít fel arra hogy a kopasz mellett kampányoljon.

Ha valaki azt modja "mi ez a zörej fosmetál amit hallgatsz?", csak legyintek.
Neked Dwayne meg a vízember a recska, nekem meg most perpillanat Taylor Sheridan filmjei, sorozatai.
Engem nem zavar a véleményed, csak érdekes, mert nem vagy 13 éves. (vagy igen?)
Az, hogy sokmilliós a házimozi, senkit nem jogosít fel arra hogy a kopasz mellett kampányoljon.
Szerintem!
Kinek mi, ízlések és pofonok.-KP- írta: ↑2022.03.03., csüt. 00:34... Az ilyen kijelentéseket nem tudom mire vélni, hogy "ezért megéri bekapcsolni a rendszert". Ha van egy jó rendszerem, és nézni szeretnék valamit, eszembe se jutna nem bekapcsolni. Tök mindegy, hogy kórházas sorozatot, Abigélt, vagy a Rambo 78. részét kellene nézni rajta.
Pl. kiváló Murdoch felügyelő megy a tévében.
Én be nem kapcsolom az erősítőt, állítom át a forrást, megyek el a 2 méterre lévő mélynyomóhoz (nincs távirányítója) bekapcsolni, hogy majd 45 perc múlva vissza/lekapcsoljam ezeket.
Nem lustaságból, hanem mert érdemben semmit nem tesz hozzá a tévében sugárzott sorozatepizódhoz (tudom, próbáltam).
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Ugyanmár, szeretek filmet nézni.
Egyébként, az irodalomban sem jobb a helyzet, az írott művek nagyrésze, hasonlóan a filmekhez, hulladék.
Az meg más kérdés, hogy se a fikciós film nézésének, sem a fikciós irodalom olvasásának sok értelme nincsen, csak a halálig meglévő időt tölti (pazarolja?) az ember.
Olyanok mint a vasárnapi ebéd után a desszert, semmi szükség nincs rájuk, ugyanakkor mégis jólesik.
Mikor az ember bekapcsolja a rendszert, vagy ha van beül a dedikált mozijába, onnantól kezdődik az ÉN idő!