A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
... Az ilyen kijelentéseket nem tudom mire vélni, hogy "ezért megéri bekapcsolni a rendszert". Ha van egy jó rendszerem, és nézni szeretnék valamit, eszembe se jutna nem bekapcsolni. Tök mindegy, hogy kórházas sorozatot, Abigélt, vagy a Rambo 78. részét kellene nézni rajta.
Kinek mi, ízlések és pofonok.
Pl. kiváló Murdoch felügyelő megy a tévében.
Én be nem kapcsolom az erősítőt, állítom át a forrást, megyek el a 2 méterre lévő mélynyomóhoz (nincs távirányítója) bekapcsolni, hogy majd 45 perc múlva vissza/lekapcsoljam ezeket.
Nem lustaságból, hanem mert érdemben semmit nem tesz hozzá a tévében sugárzott sorozatepizódhoz (tudom, próbáltam).
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
7/7... Neked egyszerűen nem való a filmnézés, olvass inkább helyette.
Ugyanmár, szeretek filmet nézni.
Egyébként, az irodalomban sem jobb a helyzet, az írott művek nagyrésze, hasonlóan a filmekhez, hulladék.
Az meg más kérdés, hogy se a fikciós film nézésének, sem a fikciós irodalom olvasásának sok értelme nincsen, csak a halálig meglévő időt tölti (pazarolja?) az ember.
Olyanok mint a vasárnapi ebéd után a desszert, semmi szükség nincs rájuk, ugyanakkor mégis jólesik.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Én az utóbbi pár napban a "Miért éppen Alaszka?" című sorozatot néztem. 2.0 sztereo magyar hang, 4:3 képarány, és baromira élvezem. Mondjuk nem az utóbbi hetekben kezdtem, mert már az ötödik évadnál járok. Az ilyen kijelentéseket nem tudom mire vélni, hogy "ezért megéri bekapcsolni a rendszert". Ha van egy jó rendszerem, és nézni szeretnék valamit, eszembe se jutna nem bekapcsolni. Tök mindegy, hogy kórházas sorozatot, Abigélt, vagy a Rambo 78. részét kellene nézni rajta.
Nem is írtam hasonló jelzőket szerintem soha általatok ajánlott művészfilmekről.
Próbálod az embereket két csoportba sorolni, Ti és Mi. Szerintem ne tedd! Azt írtad, hogy általánosítani nem lehet. Szerintem lehet, csak nem célszerű.
DC új szoba és rendszer bemutatása? Emlékszel?
Szenvedtél akkor végig, ugye? Akkor minek vállaltad?
Mi a házimozi? Mire kell? Mire való? Persze mindenkinek másra.
Bort iszol és vizet prédikálsz?
Lehet fokozni a dolgot.
Megsemmisült filmgyártás?
Ne már!
Akkor kerüld el ezeket messziről!
Nem kötelező az biztos.
A DC-nek a megalakulása óta dolgozom. Azért vállaltam mert megkértek rá és mert ez a munkám. Ettől függetlenül ha hiszed, ha nem, az ott futó filmrészletek egyikét sem láttam, nem is én válogattam őket össze. Egyébként nem túl szórakoztató ugyanazt a 22 percet napi 12 órában hallgatni, főleg ekkora hangerőn, de a társaság kárpótolt.
Nem akartalak megbántani, példaként jelentkeztem egy felvetésre, ami szerinted nem létezik. 50 éves vagyok. Premierkor láttam a Csillagok háborúját 1980-ban 12 Ft-os jegyárért, van fogalmam arról, hogy miről beszélek, még akkor is, ha ez egy nagyon szubjektív témakör. Mondjuk úgy, hogy én nem a mostani mozin nőttem fel, nekem nem ezek jelentik a filmet. De hogy értsd van elég komoly Hi-fi berendezésem is, de nem szeretem a mai zenéket.
Sok helyen házimozi van, esetleg egy dedikált szoba, vagy még brutálisabb esetben a kertben egy házimozira épített házikó.
Benne sok sok hangfal, elektronika és egyebek. Sok 10 millió forint.
Aki azt mondja, hogy azért csinálta, mert magyar művészfilmeket szeret nézni az elég érdekes.
Drasztikusabban is tudnék fogalmazni, de mindig megkapom, hogy ez nem kóser - nem teszem.
Én vállalom. Sok 10 millió Ft nincsen, de a 10 milliót eléri szerintem. Hálószoba, de dedikált szobának veszem, mert előtétfal van, rejtett hangsugárzók és a többi. Mindemellé 3 méteres hangáteresztő vászon, tehát nevezhetjük moziszobának (ha egyszer elkészül végre).
De. Soha nem nézek szuperhős filmeket, egyet-kettőt láttam, egyszerűen kihullik tőlük a hajam. Nem nézem az új Star Wars filmeket, nem szerettem az Avatart sem. Nem mondanám, hogy magyar művészfilmeket nézek, de egy érdekesebb európai film számomra százszor többet ér, mint a Bosszúállók, aminek kétszer futottam neki és 10 percig jutottam. Ellenben kedveltem a Blade Runnert 2049-et, viszont halálra untam az új James Bondot. Számomra a filmgyártás az elmúlt 10-15 évben megsemmisült, nem létezik. De attól még építhetek mozit és azon nézem amit szeretnék. Soha nem tudnék megnézni egy filmet csak azért mert jó képe és jó hangja van, de ha van egy számomra érdekes film, akkor azt igyekszem a legjobb minőségben nézni, ezért építek mozit.
Sok helyen házimozi van, esetleg egy dedikált szoba, vagy még brutálisabb esetben a kertben egy házimozira épített házikó.
Benne sok sok hangfal, elektronika és egyebek. Sok 10 millió forint. Aki azt mondja, hogy azért csinálta, mert magyar művészfilmeket szeret nézni az elég érdekes. Drasztikusabban is tudnék fogalmazni, de mindig megkapom, hogy ez nem kóser - nem teszem.
...
Ahogy öregszem szeretek sok mindenbe belekóstolni és a top filmem a Forest Gump, de azért nehogy már szégyenkeznem kelljen, mert várom Dwayne Johnson filmjét és az épített házimozimban szeretném azt is élvezni!
Nem hiszem, hogy bárkinek is szégyenkeznie kellene a saját ízlése miatt, a felvetésem sem erről szólt. Ha valaki elnyomva érzi magát, vagy néha szégyenérzete támad, annak esetleg önmagában is érdemes keresnie az okokat.
Érdekes kérdés, hogy ki miért épít házimozit magának, itt (is) van némi párhuzam a HiFi-vel. Ott is akad, aki azért fegyverkezik, hogy aztán leszakítsa az arcát a hangorkán, a brutális dinamika, a komoly rendszerén kizárólag etalon felvételek hallgat, azaz számára nem a zene, hanem a hangok okoznak élvezetet. Erre mondják néhányan, hogy az ilyen hobbitársak fordítva ülnek a lovon, bár szerintem ilyesmit hülyeség kijelenteni. Én jellemzően olyan hifistákkal találkozom, akik a minőséget hajszolják, nem a mennyiséget és nem a felvétel dinamikája alapján választanak muzsikát, hanem a kedvenc zenéiket szeretnék minél jobb minőségben hallgatni. Ugyanez létezik a házimoziban is, a jobb kép/hangminőség mindenféle film esetén emeli az élményt, nem csak a látványfilmeknél. Ennek fényében miért olyan "érdekes", ha valaki művészfilmeket néz otthon 3 méteres vetített képpel, jó hangzással. Nem az lenne a mozizás célja, hogy élvezetet okozzon? No de akkor miért furcsa, hogy egy házimozi fórumon nem csak űrhajós és akciódús filmek kerülnek szóba?
A barátom szerint az emberek azt keresik a filmben, ami hiányzik a való életükből. Én ezt annyival egészíteném ki, hogy olyan filmeket néznek, ami leköti, szórakoztatja őket, saját igényszintjüknek megfelelően. Semmi okuk nincs a teljes egyetértésre és egymás győzködésére, hiszen magunknak mozizunk, nem egymásnak.
Egyszer azt mondta egy ismerősöm, hogy az emberek azt keresik a filmben, ami hiányzik a való életükből, ezért néznek zajos akciófilmeket, vagy röhögős vígjátékokat, vagy éppen lassú, csendes történeteket. Nem tudom, általánosságban igaza volt-e, de esetemben sanszos.
Vagy esetleg adott hangulat függő.
Mert van amikor jólesik csak bambulni, és a robbanásokat nézni/hallgatni, van amikor nevetni van kedve az embernek, van amikor meg sírni.
Vagy csak érdeklőik bizonyos témák iránt.
Ha visszanézed, ezt ajánlottam pár napja! Ezt is TV-n nézem. Ezért nem kell házimozi valóban. Az általam várt filmekhez viszont jó, ha van. Hihetetlen, hogy ilyeneket nem nézel. Régebben sem néztél hasonlót, vagy csak öreg vagy már és jók ezek a langyi dolgok? A metál sem menő már nálad?
Egyszer azt mondta egy ismerősöm, hogy az emberek azt keresik a filmben, ami hiányzik a való életükből, ezért néznek zajos akciófilmeket, vagy röhögős vígjátékokat, vagy éppen lassú, csendes történeteket. Nem tudom, általánosságban igaza volt-e, de esetemben sanszos.
Régebben sem néztél hasonlót, vagy csak öreg vagy már és jók ezek a langyi dolgok?
A metál sem menő már nálad?
Nincs baj az akciófilmekkel, és amíg újdonságok voltak a képregényadaptációk, addig néztünk párat. De igazad van, megöregedtem és az igényesebb, és elgondolkodtatóbb vonal jobban csúszik egy jó ideje.
A mozimat sem babrálom sok-sok éve már annyira mint régen.
Van egy kis hangulatos dedikált szobánk, 5.1, beülünk az asszonnyal és abban a 2 órában inkább szolidabb filmterméket nézünk, összebújva, plusz betolok egy nagytábla Milkát.
Nem a villódzást, meg a dübörgést választjuk.
Majd jönnek ezek is, ha a manónk idősebb lesz, majd akkor bepótoljuk a sok lemaradást. :)
Semmi atmos, semmi CGI csak az élet (csak a lélek darálás).
Húúúúú, Ellykéről jut eszembe a Bodyguard angol sorozatban szereplő "Ellyke", bazzzz...
Ez is ajánlott részemről, eredeti nyelven persze, az angoljuk = fülmasszírozás.
Netflix: The Woods. Pár részes sorozat, egy délután lezavarható. Szokásos unalmas vontatott, de jó kis retró stílusban kezdődik, aztán szép lassan kialakul, gyűlik a feszültség szépen. Talán lengyel(?), de szerintem elég jól sikerült, nem annyira tucat fajta, olyan amit el is tudok hinni kicsit. Bűnügyi téma, de érdekes, a vége eléggé elgondolkodtató. Családosoknak, szülőknek többet fog mondani.
Ja, eléggé elkapták a retrót. Simán az átlag felett van az ifjúsági tábor.
Hasonlóan "szertefoszlott" időkben játszódik a The Mire - Mocsár. 2. évadot el kellene végre kezdeni.
A Rejtély a hegyekben - Signs nekem jobban bejött, kezdett előtérbe kerülni a misztikus szál vagyis pont ott hagyták abba a 2. évadot = a biztonsági kamera felvételén ... Az áthelyezett főrendőr elsőre amilyen brrr, unszimpi volt, a végére mégis valamiért megkedveltem, elfogadtam.
Nekem házimozim van, atmos és egyebek + ez egy házimozi fórum.
Persze megnézek mást is TV-n...
Ezeket biztos a moziszobában fogom nézni.
De gyere el, az egyiket megnézzük együtt! Majd adok pzs-t!
Satnyatangót azért nem, de pl. NF sorozatok, skandináv, spanyol, távolias keleties filmek eléggé jók.
Nálam is fellelhető némi projektor + házi izom, atmos nincs, felesleges, nekem.
Júraparkot, Topgannyét, Bétment, Avantájm 2-t valószínű bevállalom ha éppen nem lesz más.
Netflix: The Woods. Pár részes sorozat, egy délután lezavarható. Szokásos unalmas vontatott, de jó kis retró stílusban kezdődik, aztán szép lassan kialakul, gyűlik a feszültség szépen. Talán lengyel(?), de szerintem elég jól sikerült, nem annyira tucat fajta, olyan amit el is tudok hinni kicsit. Bűnügyi téma, de érdekes, a vége eléggé elgondolkodtató. Családosoknak, szülőknek többet fog mondani.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Ezeket a filmeket várom az idén.
Remélem nem lesz sok csalódás!
Uncharted
The Batman
Ambulance
Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Top Gun: Maverick
Jurassic World Dominion
Thor: Love and Thunder
Black Adam
The Flash
Aquaman and the Lost Kingdom
Knives Out 2
Hát ezen a listán én pl. elsírom magam, sajnos a moziban CSAK ilyen filmek mennek. Szerintem.
Ezt én is láttam. A szereplők jók, de az egész valahogy nem az igazi. Az általam ajánlott The Killing magasan jobb.
Talán nem spoiler, de amikor a bérgyilkosok énekeltek és táncoltak az -2 pont. Nem is értettem, hogy ez mijafene.
Talán 6 pontot tudok rá adni.
Nem értünk egyet a film megítélésében - de ízlésről nem illik vitatkozni.
Nekem a bérgyilkosos jelenetek voltak az egyik kedvenc - igaz, hogy kikacsintós - jeleneteim.
A jó bűnügyi filmeket szeretem.
Manapság ritkák a jó bünügyi filmek :-)
A Mare of Easttown után (HBO) végre találtam egy másikat, amit teljesen más stílus, más vonalvezetés - de nagyon jó.
Sokkal több mint testőr 2. (Hitman's Wife's Bodyguard)
Egy szórakoztató film teljesen felesleges folytatása.
A karakterekhez túl sokat nem tesz hozzá.
A cselekmény nem túl izgalmas.
Indokolatlanul és nem viccesen trágár.
Még Ryan Reynolds szövege se menti meg.
Továbbá, Salma Hayek, korához képest bármennyire jól néz ki, már túl van azon a életkoron, hogy pusztán a dekoltázsa elvigyen a hátán egy filmet.
Lily James gyönyörű és kedves.
Jó a tökhintó személyzete, illetve Helena Bonham Carter habókos tündér keresztanyja, akinek a jól időzített bemutatkozása óriási volt:
"Én vagyok a tündér kertészgatyád (I'm your hairy dogfather)".
Minden más felejthető, egy, Kenneth Branagh-re jellemző se-ize-se-bűze középszer.
Nem ajánlom.
Vadregény (Into the Woods)
Önmagában nem hogy nem baj, hanem dicséretes, ha csavarnak az unalomig ismert meséken.
De ez mind műfajilag, mind cselekmény szempontjából sok szék között a pad alá esik.
Rettenetes katyvasz.
Nagyon nem ajánlom.
Monster Hunter - Szörnybirodalom (Monster Hunter)
Azt nyújtja, amit ígér: egy agyatlan akciófilm, látványos jelenetekkel.
Nem tudom, hogy Milla Jovovichot kényszerítik, vagy az ilyeneket élvezi.
Mondjuk a macska séf (meowscular chef) óriasi volt - abban a néhány rövid jelenetben, amiben szerepelt.
Pókember: Irány a Pókverzum! (Spider-Man: Into the Spider-Verse)
Lehet, ebben az univerzumban én vagyok az egyetlen, de nem értem a felhajtást körülötte.
Sem a képi világa, sem a cselekménye nem nyűgözött le.
Nem ajánlom.
Törésvonal (San Andreas)
Egy tipikus The Rock film, azaz egy faék egyszerűségű, teljesen irreális marhaság.
Ugyanakkor The Rocknak magának van egy kedvelhető, debil bája.
Alexandra Daddario ebben a filmben (is) kedvesen mosolyog, illetve egyébként ő még abban az életkorban van, hogy a mellben erős testfelépítése sokat lendít egy filmen.
(Miss Fisher sorozat Collins közrendőreként ismert Hugo Johnstone-Burt-öt is jó volt látni.)
A 144 percből 44 percig bírtam elviselni.
Tisztában vagyok Szofi történetével, lehetett volna belőle egy nagyon tisztességes, katartikus drámát készíteni.
Ez itt nem sikerült.
Sztárparádé ide vagy oda, háromnegyed óra unalomba fulladó ripacskodás után lekapcsoltam.
Nem ajánlom.