Azt hiszem, a Tidal egyetlen lehetősége, hogy fennmaradjon, és a hifisták körében végleg kiüsse a Spotify-t, csak a Tidal Connect minél szélesebb elterjedése lenne.
Nem látom át a dolog jogi hátterét, és nem tudom, a Tidal-nek vagy a hardvereseknek kellene lépni ezügyben, de pl a múlt héten visszakaptam a barátomtól a kis Chromecast Audio kütyümet, és bár hangban - nyilván - nem tudja felvenni a versenyt az Auralic Minivel, de tudja a Tidal Connect funkciót, és így elkezdtem használni direktben a Tidal appot.
Még nincs egy heti aktivitásom, de már egész ügyes zenéket talál nekem, majdnem eléri a Spotify szintet.
El is döntöttem, hogy a Spoty megy pihenni, de az Auralicot nem szívesen adnám fel - viszont a Connect hiánya miatt most kicsit "megharagudtam" rá, vagy inkább úgy mondanám, hagy egy kis rossz szájízt bennem.
Még az is megfordult a fejemben, hogy lecserélem, na de mire?
Bluesound: nem. A Pi nem az én világom, és PC/laptop se kell a nappaliba. A Heed DA hangját szeretem, tehát dac sem kell bele. A Lindemann streamere szerintem túlárazott.
Néztem az iFi ZEN streamerét, de arról meg nem tudok semmit. Azt vágom, hogy valójában az is egy Pi, csak elegánsan bedobozolva, ami pont nem izgatna, csak hát az Auralic TÉNYLEG nagyon jól szól, és ebből nem szívesen engednék ...
És mindehhez csak annyi kellett, hogy egy kis "kabátgomb" újra bekerüljön a rendszerbe
Kieg: Hogy a hardver mennyire meghatározó, arra egy friss példa. Az egyik barátom vett a gyerekeknek karácsonyra Ikea Symfonisk hangszórókat. Annyira megszerették, hogy vettek a konyhába is, és mert azok ugye egyébként Sonos készülékek, kipróbáltak egy "igazi" Sonos készüléket a nappaliban. Most ott tartanak, hogy a Spotify lemondva, és mert amúgy Almásak, Apple Music lett helyette, aminek meg pont a Sonos az egyik dedikált streamere.
Vagyis egyértelműen a lejátszó határozta meg a szolgáltató vál(asz)tást, ami minimum elgondolkodtató!