Unalmában szeret komponálgatni nagyzenekarra, amikor nem a Hard Rock zenekarával(Winger) vagy szólóban egy szál gitárral turnézik...
youtu.be/DsgNqO2UkQE
Moderátor: ValhallA

A hifiskedés irányából ismertem meg a DCD-t és nem a formabontó, avantgárd, extrém mély-művészet vonzott benne, hanem a finoman szofisztikált: „ezt hallgasd haver, besz@rsz, olyanqurvajólszól”!Épp egy pár hete vásároltam be az egyik lengyel kollégámnak (ő is fertőzött az audiofilocuccus-al) DCD cd-kből az ebayről.Mindig én veszem neki a lemezeket, mert így a felesége nem látja, hogy mi és mennyi érkezett-és pont ezt mondta ő is a az első album kapcsán.

Épp egy pár hete vásároltam be az egyik lengyel kollégámnak (ő is fertőzött az audiofilocuccus-al) DCD cd-kből az ebayről.Mindig én veszem neki a lemezeket, mert így a felesége nem látja, hogy mi és mennyi érkezettValhallA írta: ↑2022.02.28., hétf. 10:191984-ben ezen a napon jelent meg a Dead Can Dance, hasonló című bemutatkozó albuma.
Nem a kedvenc lemezem a Perry-Gerrard kettőstől... Ebben talán az is közre játszik, hogy a mívesebb, jobban hangszerelt lemezeikkel találkoztam korábban és ezt már csak betáraztam, hogy teljes legyen a diszkográfia a falon.
-és pont ezt mondta ő is a az első album kapcsán. 

Valóban a magnetosztatikus és az elektrosztatikus megoldások a legolcsóbb, legkisebb befektetéssel előállítható elektroakusztikus átalakítók.Végtelenül filléres dolog ez a magneplanar... de a nagyszerűsége pont az egyszerűségében rejlik
Vannak olyan berendezések a 'gyárban' melyek szerintem 50+ évesek! Gondolok itt a padra, amin a mylar fóliát feszítik ki.
Ehhez képest egy Martin Logan gyár űrtechnika, de az árai nem is itt vannak ahol a Magnepané...
Végtelenül filléres dolog ez a magneplanar... de a nagyszerűsége pont az egyszerűségében rejlik

Ákosnak már tavaly november óta tartozom pár sorral az "Ethosz" kábelével kapcsolatban.ValhallA írta: ↑2021.11.08., hétf. 12:54"Ethos, avagy ősi görög recept a hitelességről"
Elkészült a graphene vonal új referencia kábele, amely Puklics József emlékének adózva az Ethos nevet kapta.
Az ógörög formánál maradva, tudatosan nem törekedtem Józsi cégével névazonosságra.
A wikipédia így fogalmaz.:
Ethosz „Mai jelentése: erkölcs, erkölcsösség, erkölcsös magatartás. Magatartásminta, viselkedési mód.”
„Alapmeghatározás
Erkölcs, erkölcsös magatartás. Erkölcsösség: Az egyén, vagy csoport (nagyon ritkán tárgy) azon tulajdonsága, hogy egy őt befogadó nagyobb közösség, társadalom által felállított szabályrendszer, értékrend szerint hozza meg döntéseit, cselekszik, él, vagy viselkedik. Tárgy esetében: ennek az értékrendnek felel meg, így alakították ki.
Magatartásminta, viselkedési mód: Olyan cselekvés, vagy cselekedetek összessége amit az egyén, vagy csoport magára nézve irányadónak, másolandónak fogad el.
Közeli kapcsolatban áll az erkölcs, etika, morál, fogalmakkal, sőt az etika kifejezés a görög éthosz szóból ered. Használata főként birtokos szerkezetben, választékos, igényes, emelkedett stílusban, és leginkább publicisztikákban fordul elő.”
Az Ethosz szó, egyféle összegzés lehetne, Puklics József szellemiségére, munkásságára, jellemére, életére! Minden cselekedete, szó szoros értelemben az Ethosz-nak volt alárendelve!
Hifisztikai dramaturgiában, talán a "szavahihetőség" formát tartanám irányadónak az ethosz meghatározásában. Vagyis színezés mentesen a legtöbb infót továbbítani a hallgatóság felé.
A kábelre jellemző, hogy a Graphene-X, tiszta fém kábeleken túlmutató felbontását vegyíti az Aura Reference, organikusabb előadásmódjával.
Vérbeli Ultra-High End összekötő, amely pedigréjéből fakadóan büszkén viseli az Ethos elnevezést!