Gondolkodok egy netezésre szánt olcsó gépen (<200), ami egyben a zenehallgatós gépem is lesz. Tehát szeretném a zavarszűrtebb hang irányába vinni, ami azt jelenti, hogy lineáris táp, passzív hűtés, de közben torrent is menni fog és böngésző is 15 nyitott lappal, ezek közül az egyik a youtube. Tanácsokat szeretnék kérni építőktől, tapasztaltaktól. Minden részegység felfogható egy kérdésnek, hogy igaz/nem igaz jó ötlet/rossz ötlet.
Gondolatilag itt tartok:
- lineáris táp
Jelenlegi elképzeléseim szerint egy toroid trafóból, mz/x egyenirányítóból és HDPLEX 400W HiFi DC-ATX smps-ből áll. Az egyenirányítót meg lehet építeni neten fellelhető anyag alapján, HDPLEX viszont Eu-ban nincs 1 db se (gyártó honlapja szerint). Szóval már a táp is passz.
- belépő USB kártya és/vagy Oehlbach XXL Masterclock
Nekem a PPv2 a plafon, viszont azt mondták, nem sok hatása van az eredményre, az Oehlbach XXL Masterclocknak viszont már annál inkább (Jitterbugnak szintén nem sok a hírek szerint).
- T-s proci
Nem tudom, hogy 4xxxT elég vagy érdemesebb-e feljebb menni.
- ECC ram
Szerver ram, ha jót tesz a hangnak.
- Alaplap, amin könnyen hozzáférhetőek a kristályok
- Intel hálókártya
Ez csak megfordult a fejemben, mert az informatikában is egy másik szintet jelent, talán jót tenne itt is.
- Passzív VGA
1080p 60fps youtube videóhoz kelleni fog.
Az SSD egyértelmű. Nem tudom, hogy mi más kellhet még. Segítséget, ötleteket előre is köszi.
(Ezt a kérdést először egy ismert Fb-s csoportban tettem fel, de szövegértési problémák miatt nem sikerült a nevezéktan megtárgyalásán túljutni.)

Annak az egyik ajtós rekeszében van most a pc jól elszeparálva a hifitől ami szintén a szekrényen van. Nem bent, rajta.
Nem tudom hogy milyen a csillapítása van a szekrénynek de úgy gondolom jobb helyen van mint előtte volt.