Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

IO.sys
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: IO.sys »

.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára IO.sys 2022.02.24., csüt. 09:42-kor.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10973
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

IO.sys írta:
2022.02.23., szer. 20:50
Nem mást szeretnék, hanem azt, amit leírtam, illetve tanácsot azzal kapcsolatban. Most már látom, hogy elég hátrtudományos fantázia, amit kergetek. Sebaj, megcsinálom.

MZ/X tápjainak a lelőhelyét meg tudja valaki mutatni?
Ezt a kört már a FB-on is megfutottuk pár napja, ott sokakkal együtt leírtam a véleményem, most itt is leírta ugyanazt egy kolléga. De ha eldöntötted, hogy megcsinálod, akkor igazából nincs is kérdés. Tápegységet itt is tudsz rendelni, de ismét leírom, ennek masszív hűtés kell, akármilyen gépházba nem tudod berakni. Ha pedig berakod egy korrekt passzív házba, máris túllépted a tervezett költséghatárt, ami persze mindenképpen elkerülhetetlen, hiszen 200e forintból semmiképpen nem jön ki, amit szeretnél.

IO.sys
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Nem mást szeretnék, hanem azt, amit leírtam, illetve tanácsot azzal kapcsolatban. Most már látom, hogy elég hátrtudományos fantázia, amit kergetek. Sebaj, megcsinálom.

MZ/X tápjainak a lelőhelyét meg tudja valaki mutatni?

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

IO.sys írta:
2022.02.23., szer. 15:16
Szia!
Értem, de nem audio pc-t akarok építeni, hanem egy normál pc-t szeretnék elvinni audiobarátabb irányba.
Esetleg egy Apple gép, mondjuk egy Mac Mini, ha asztaliban gondolkozol...? Stabil, megbízható, tudsz rajta bármit is csinálni, dolgozni, stb. Már a sima Tidal desktop app és egy jó DAC segítségével igen jól szólhat.

IO.sys
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szia!
Értem, de nem audio pc-t akarok építeni, hanem egy normál pc-t szeretnék elvinni audiobarátabb irányba.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4022

Hozzászólás Szerző: juliush »

IO.sys írta:
2022.02.23., szer. 13:31
Gondolkodok egy netezésre szánt olcsó gépen (<200), ami egyben a zenehallgatós gépem is lesz. Tehát szeretném a zavarszűrtebb hang irányába vinni, ami azt jelenti, hogy lineáris táp, passzív hűtés, de közben torrent is menni fog és böngésző is 15 nyitott lappal, ezek közül az egyik a youtube....
Szia!
Szerény véleményem szerint már az alapkoncepció, miszerint a torrentezős, böngészős gép lenne a zeneforrás egyben. rossz ötlet! Hiába építkezel lineáris táppal, meg "audiofil" alkatrészekből, ha a zenei teljesítményt a számtalan hangminőség szempontjából felesleges és káros processz azonos gépen történő futtatásával hazavágod! A helyedben szétválasztanám két eszközre, a "netezős" gépen futhat egy médiaszerver is és a zenehallgatás meg menjen egy erre a célra dedikált, minőségi alkatrészekből épített, de a zenehallgatás egyébként nem túl combos követelményeinek (persze mindaddig, míg nem akarsz DSP-zni!) olcsóbban is megfelelő kis eszköz (pl. lineárisan tápolt Raspberry Pi-alapú streamer) által etetett DAC-on.
Sok sikert kívánok!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

IO.sys
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok.

Gondolkodok egy netezésre szánt olcsó gépen (<200), ami egyben a zenehallgatós gépem is lesz. Tehát szeretném a zavarszűrtebb hang irányába vinni, ami azt jelenti, hogy lineáris táp, passzív hűtés, de közben torrent is menni fog és böngésző is 15 nyitott lappal, ezek közül az egyik a youtube. Tanácsokat szeretnék kérni építőktől, tapasztaltaktól. Minden részegység felfogható egy kérdésnek, hogy igaz/nem igaz jó ötlet/rossz ötlet.

Gondolatilag itt tartok:

- lineáris táp
Jelenlegi elképzeléseim szerint egy toroid trafóból, mz/x egyenirányítóból és HDPLEX 400W HiFi DC-ATX smps-ből áll. Az egyenirányítót meg lehet építeni neten fellelhető anyag alapján, HDPLEX viszont Eu-ban nincs 1 db se (gyártó honlapja szerint). Szóval már a táp is passz.

- belépő USB kártya és/vagy Oehlbach XXL Masterclock
Nekem a PPv2 a plafon, viszont azt mondták, nem sok hatása van az eredményre, az Oehlbach XXL Masterclocknak viszont már annál inkább (Jitterbugnak szintén nem sok a hírek szerint).

- T-s proci
Nem tudom, hogy 4xxxT elég vagy érdemesebb-e feljebb menni.

- ECC ram
Szerver ram, ha jót tesz a hangnak. 🙂

- Alaplap, amin könnyen hozzáférhetőek a kristályok

- Intel hálókártya
Ez csak megfordult a fejemben, mert az informatikában is egy másik szintet jelent, talán jót tenne itt is.

- Passzív VGA
1080p 60fps youtube videóhoz kelleni fog.

Az SSD egyértelmű. Nem tudom, hogy mi más kellhet még. Segítséget, ötleteket előre is köszi.

(Ezt a kérdést először egy ismert Fb-s csoportban tettem fel, de szövegértési problémák miatt nem sikerült a nevezéktan megtárgyalásán túljutni.)

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

Big írta:
2022.02.16., szer. 21:59
Tisztelt Fórumtársak!
Ígéretemhez híven megpróbáltam összeszedni és érthető formába leírni a Majiority Clean használatát. Már jó pár hobbitárs nagy megelégedettséggel használja, hátha más is rákap az ízére. :rolleyes: Már az elején tisztázzuk, hogy nem én készítem, nem az én szellemi termékem, csak csínján a kérdésekkel! :D
MajiorityClean, régebbi verziói Minority Clean néven lettek publikálva, Hiroyuki Yokota ( oryaaaaa ) által készített alkalmazás, mely a processzor és a RAM közötti kapcsolatot hivatott "javítani/összehangolni" és a digitális jittert minimálisra csökkenteni. A technikai részletekbe nem megyek bele, mindenki járjon utána ha kíváncsi rá, minden elérhetőséget lentebb megadok, vagy csak egyszerűen próbálja ki.
A http://www.mics.ne.jp/~cdorya/MajiorityClean/index.html címen elérhető a hivatalos oldal ( Japán nyelven), illetve innen tölthető le a mindenkori legújabb verzió, kicsomagoláshoz a kulcs, információk a program működéséről (már amit elárul a készítő).
A https://mega.nz/folder/wBdgnboY#EUIls6NlFfDUVaxn-zLNmQ oldalról pedig az archívum, az az a régebbi verziók, ha valaki azokkal szeretne "játszani".
Felhasználói hozzászólások és vélemények a http://jplay.eu/forum/index.php?/topic/ ... rityclean/ fórumon olvashatók (Angol nyelven).
Telepítés:
2 féle futtatási módszer preferált, a hivatalos oldalon található az sexe program (Japán nyelvű), segítségével lehet a Minority/Majiority exe fájlt szolgáltatástként futtatni. Kissé körülményes, verzió váltásnál regisztrit törölni, gépet újraindítani...........szóval bonyolult, nem felhasználó barát.

Én a jPlay fórumon tevékenykedő HungryBear nick nevű hobbitárs megoldását javaslom illetve használom, ami itt http://jplay.eu/forum/index.php?/topic/ ... entry57954 érhető el korrekt magyarázattal, fotókkal, illetve itt a direkt letöltő link https://drive.google.com/file/d/1VjcEnX ... aWShS/view
Előnye, hogy egyszerre több verzió (3) is futtatható, 6 különböző priorítási szint állítható be és akik esetleg Process Lasso-t használnak azok számára is van lehetőség optimalizálásra és beállításokra.
Win10/11 és Server oprendszerek alatt
C:\Program Files mappában létrehozzuk az MC és a HungryBears MC Installer v9 mappákat.
Az MC mappába másoljuk a MajiorityClean xxx.exe fájlokat. ( tetszőleges, hogy mennyit)
A HungryBears MC Installer v9 mappába pedig a letöltött programot kicsomagoljuk, 4 db fájl lesz.
A telepítés C:\Program Files\HungryBears MC Installer v9\nssm.exe fájl indításával lehetséges ( Futtatás Rendszergazdaként!!!!!) másképp nem működik!
Ezután a megjelenő ablakban csak betallózzuk az C:\Program Files\MC mappából a kiválasztott MajiorityClean xxx.exe fájlt, ezután kiválasztjuk a nekünk megfelelő CPU process prioritást, majd a megjelenő ablakokban értelem szerűen Y/N gombokkal válaszolunk ez már egyéni konfigurálás kérdése.
Jó szórakozást!
Hölgyek/Urak elnézést, rosszul írtam C:\Program Files\HungryBears MC Installer v9\HungryBears MC Installer v9.bat fájlt kell indítani rendszergazdai jogosultsággal! Ugyan is a HungryBears Installer v9.bat fájl indítja az nssm.exe fájlt! Még egyszer elnézést! :rolleyes:
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Egy Új-zélandi illetőségű fórumozó, nevezetesen billgr szerint az MC262/LE26 páros a legjobb az ő
rendszerén. Azután az LE32 önmagában, a harmadik pedig az MC269/LE26.
Az LE32 HungryBear szerint is nagyon jó.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 381

Hozzászólás Szerző: kakaox »

tsilver2 írta:
2022.02.21., hétf. 08:12

melyik verziókkal érdemes foglalkozni?
Szia!
Volt egy régebbi verzió, amit sokan emlegetnek és kimagaslóan jónak tartanak: "MinorityClean178"
A legújabb a Minority: "MinorityClean245"
Meg van egy Majiority: "MajiorityClean268"
Nálam ez a koktél üzemel.

Van még újabb Majiority, a MajiorityClean269, de azt még nem próbáltam.
Amúgy nem mindig, mindenhol a legújabb változat a jó választás, érdemes kipróbálni a régebbiekből is,
ha ezek valamiért nem hozzák meg a várt eredményt.
Sajnos nagyon hosszú folyamat mire a hang már nem változik, az első kb 8-10 óra, amit érdemes kibekkelni.
Addig csak szól valami a gépen, lehet valami youtube videó is, vagy megy rajta a zenelejátszás, de ne figyelj rá.
Mikor a beégési idő eltelt, akkor érdemes meghallgatni az eredményt!
Ezután is változik a hang, de az már egészen kis mértékű.

A 8-10 órás időszak alatt viszont sokszor idegesítővé válik, zavaros lesz a hang, lesz olyan is,
hogy elkomorodik, szürke és érdektelen a hangkép. Ezek mind rövid időszakok, kb 20-30 percig tartanak,
nem kell megijedni, ha valaki végig a cucc előtt marad...engem érdekelt a hatásmechanizmusa,
ezért úgy ütemeztem amikor először próbáltam ki, hogy reggel elindítottam és
estére már nagyon komoly volt a javulás mértéke.
Azóta úgy csinálom, hogy ha variálni akarom, akkor este elindítom a gépet,
éjjel kidolgozza magát és reggelre kész a mű :-)
Remélem tudtam segíteni!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: tsilver2 »

"az újabb HungryBears MC Installer v9 / 3 db Minority-Majiority
kombináció elképesztően nagy javulást eredményezett!"

melyik verziókkal érdemes foglalkozni?

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Hm, ez jo otlet! Megprobalom! koszi!
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 542

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Tom40 írta:
2022.02.18., pén. 09:44
Köszi a választ! Folyamatosan be van kapcsolva és visszadugtam a gyári tápra is, de sajnos ugyanaz. Illetve még annyit kipróbáltam, hogy bedugtam a mac-emre, és ott működik rendesen. Tehát itt vmi Windows ármány van. Ahogy láttam, frissített nekem egyet a Windows valamikor időközben, nem tudom, hogy az miatt romolhatott-e el a kapcsolat.
Próbálj megy egy BIOS resetet, hátha...
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Köszi a választ! Folyamatosan be van kapcsolva és visszadugtam a gyári tápra is, de sajnos ugyanaz. Illetve még annyit kipróbáltam, hogy bedugtam a mac-emre, és ott működik rendesen. Tehát itt vmi Windows ármány van. Ahogy láttam, frissített nekem egyet a Windows valamikor időközben, nem tudom, hogy az miatt romolhatott-e el a kapcsolat.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Tom40 írta:
2022.02.18., pén. 01:26
Sziasztok! Reg jartam nalatok, de jo latni, hogy a kemeny mag meg mindig itt bandazik! ;peace;
Kellene egy kis szakertes, mert elakadtam. Ujra kellett kotnom a cuccaimat es azota a DAC->USB->MXPX kartya->audio PC egyveleg elvesztette a szinergiat, ugyanis a Roon latja, de szurke es nem lehet lejatszani rajta.
Probaltam, hogy a default audio kimenetet kuldtem ra, kihagyva a Roon-t, hatha ott van valami gond, de a windows audio kliense is ugyanazt csinalja.

Amiket meg megprobaltam:
- A gepet ujrainditottam :)
- masik USB kabellel kiprobaltam, ugyanaz
- kihagytam MCPX kartyajat es az alaplapi USB-be dugtam
- DAC kikapcs/bekapcs
- driver ujratelepit

Es itt elakadtam. Kihagytam valamit, amit meg ki lehetne probalni?
Tápolással mi a helyzet? Gondolok itt arra, ha épített táp lehetnek a bekapcsoláskor időzítési problémák, annak tipikus jele amit leírtál, nem tud a DAC és a PC szinkronizálni bekapcsoláskor.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok! Reg jartam nalatok, de jo latni, hogy a kemeny mag meg mindig itt bandazik! ;peace;
Kellene egy kis szakertes, mert elakadtam. Ujra kellett kotnom a cuccaimat es azota a DAC->USB->MXPX kartya->audio PC egyveleg elvesztette a szinergiat, ugyanis a Roon latja, de szurke es nem lehet lejatszani rajta.
Probaltam, hogy a default audio kimenetet kuldtem ra, kihagyva a Roon-t, hatha ott van valami gond, de a windows audio kliense is ugyanazt csinalja.

Amiket meg megprobaltam:
- A gepet ujrainditottam :)
- masik USB kabellel kiprobaltam, ugyanaz
- kihagytam MCPX kartyajat es az alaplapi USB-be dugtam
- DAC kikapcs/bekapcs
- driver ujratelepit

Es itt elakadtam. Kihagytam valamit, amit meg ki lehetne probalni?

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Először is nagyon köszönöm a sok pozitív értékelést! :smile53: Írnék még pár szót a tapasztalataimról.
Nagyon fontos tudni, hogy a teljes értékű folyamat kialakulásához az alkotó szerint, kb. 6-8 óra működés szükséges. Nem egyben, ha kikapcsolod a gépet másnap ugyan onnan folytatja a "tanulási" folyamatot. Ez nem azt jelenti, hogy csak 6-8 óra múlva hallható a változás!
A program kb 40 mp alatt létrehozza az alapkonfigurációt a referenciabeállítást az összes magon kb. 3 perc alatt elvégzi, utána megszabott időközönként újra meg újra ismétli a mintavételezést és a referencia összehasonlítást.
Nem feltétlen a legújabb verzió mindig a legjobb és nagyon javasolni sem lehet a rengeteg verzió közül, ugyan is a PC alapú zene lejátszásnál sokan elfelejtkeznek a hangvisszaadó rendszerük többi részéről (szeretnek mindent a PC nyakába varrni, pedig nem mindig az a hibás :rolleyes: ). Ezekből van gyengébb komolyabb stb. illetve magasat forszírozó, mélybehúzó stb. meg hát van egy ízlésünk is. Tehát minden rendszeren nagy százalékos eséllyel más és más verzió fogja a legjobb produktumot nyújtani. Innentől jön a kubikos munka annak aki a számára legmegfelelőbbet szeretné kiválasztani. Érdemes az időt rászánni!

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 381

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Big írta:
2022.02.16., szer. 21:59
Tisztelt Fórumtársak!
Ígéretemhez híven megpróbáltam összeszedni és érthető formába leírni a Majiority Clean használatát. Már jó pár hobbitárs nagy megelégedettséggel használja, hátha más is rákap az ízére. :rolleyes: Már az elején tisztázzuk, hogy nem én készítem, nem az én szellemi termékem, csak csínján a kérdésekkel! :D
MajiorityClean, régebbi verziói Minority Clean néven lettek publikálva, Hiroyuki Yokota ( oryaaaaa ) által készített alkalmazás, mely a processzor és a RAM közötti kapcsolatot hivatott "javítani/összehangolni" és a digitális jittert minimálisra csökkenteni. A technikai részletekbe nem megyek bele, mindenki járjon utána ha kíváncsi rá, minden elérhetőséget lentebb megadok, vagy csak egyszerűen próbálja ki.
A http://www.mics.ne.jp/~cdorya/MajiorityClean/index.html címen elérhető a hivatalos oldal ( Japán nyelven), illetve innen tölthető le a mindenkori legújabb verzió, kicsomagoláshoz a kulcs, információk a program működéséről (már amit elárul a készítő).
A https://mega.nz/folder/wBdgnboY#EUIls6NlFfDUVaxn-zLNmQ oldalról pedig az archívum, az az a régebbi verziók, ha valaki azokkal szeretne "játszani".
Felhasználói hozzászólások és vélemények a http://jplay.eu/forum/index.php?/topic/ ... rityclean/ fórumon olvashatók (Angol nyelven).
Telepítés:
2 féle futtatási módszer preferált, a hivatalos oldalon található az sexe program (Japán nyelvű), segítségével lehet a Minority/Majiority exe fájlt szolgáltatástként futtatni. Kissé körülményes, verzió váltásnál regisztrit törölni, gépet újraindítani...........szóval bonyolult, nem felhasználó barát.

Én a jPlay fórumon tevékenykedő HungryBear nick nevű hobbitárs megoldását javaslom illetve használom, ami itt http://jplay.eu/forum/index.php?/topic/ ... entry57954 érhető el korrekt magyarázattal, fotókkal, illetve itt a direkt letöltő link https://drive.google.com/file/d/1VjcEnX ... aWShS/view
Előnye, hogy egyszerre több verzió (3) is futtatható, 6 különböző priorítási szint állítható be és akik esetleg Process Lasso-t használnak azok számára is van lehetőség optimalizálásra és beállításokra.
C:\Program Files mappában létrehozzuk az MC és a HungryBears MC Installer v9 mappákat.
Az MC mappába másoljuk a MajiorityClean xxx.exe fájlokat. ( tetszőleges, hogy mennyit)
A HungryBears MC Installer v9 mappába pedig a letöltött programot kicsomagoljuk, 4 db fájl lesz.
A telepítés C:\Program Files\HungryBears MC Installer v9\nssm.exe fájl indításával lehetséges ( Futtatás Rendszergazdaként!!!!!) másképp nem működik!
Ezután a megjelenő ablakban csak betallózzuk az C:\Program Files\MC mappából a kiválasztott MajiorityClean xxx.exe fájlt, ezután kiválasztjuk a nekünk megfelelő CPU process prioritást, majd a megjelenő ablakokban értelem szerűen Y/N gombokkal válaszolunk ez már egyéni konfigurálás kérdése.
Jó szórakozást!
Big, nagyon szépen köszönjük a szépen összeszedett útmutatót!
Ezek alapján megcsináltam én is a gépemen, mert régebben az egyszerűbb Sexe / Minority kombinációval
nagyon sok pozitív változást hallottam, de az újabb HungryBears MC Installer v9 / 3 db Minority-Majiority
kombináció elképesztően nagy javulást eredményezett! Ez a megoldás óriásit mozdít pozitív irányba a hangon.
Úgy látom sok ember nincs tisztában azzal, hogy mennyire nagyot tud lendíteni ez a beállítás.

Fontossági sorrendben megy itt egy szál, hogy beraktam a gépem egy szekrénybe és vastagabb lett a hang,
erről van 13 hozzászólás...Fiúk ez biztos nagyon fontos, de itt a szent grál, amit Big leírt, ne vonja el a
figyelmeteket!

:tutiok:
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

zatar01 írta:
2022.02.16., szer. 15:08
A teltebb hangzásra meg csak annyit írnek lehet hogy rosszul fogalmaztam a teltebbel. Úgy érzem csak simán jobban szól
Én úgy vélem, hogy értettem a fogalmazásodat. Pont ma csináltam egy minitesztet: éppen mostanában jelent meg a Tidal rendszerében Cassandra Wilson új lemeze 2 változatban is. Az egyik az MQA, és megpróbáltam összehasonlítani az én rendszeremben a 2 verziót. A Schiit dac direkt nem tud MQA-t, lehet, hogy ez nem mindegy, de itt nem is ez a lényeg.
Én pont arra jutottam, hogy a nem MQA változat teltebben szól, jelentsen ez bárkinek bármit. Ott mindenből kicsit több van, nem akkora a különbség, mintha mp3 lenne, de ahhoz hasonlít. Az MQA viszont kiegyenlítettebb, magas/mély/közép - egyik sem kiemelt. Biztosan van, akinek ez tetszik jobban. Egy hifimagazinban biztosan érzékletesebben le tudnák írni a különbséget, nekem az a kifejezés is sokat mond, hogy teltebb a hang.
Ja, voltak benne gitárhúrok is, de fogalmam sincs, milyenek. :smile29:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Tisztelt Fórumtársak!
Telepítés:

Jó szórakozást!

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

zatar01 írta:
2022.02.16., szer. 15:08
Visszatérve a szekrényre, meg a teltebb hangzásra.
A szekrény az jó nagy és nehéz egész falat elfoglaló gyilkos darabb. durvahó.gif Annak az egyik ajtós rekeszében van most a pc jól elszeparálva a hifitől ami szintén a szekrényen van. Nem bent, rajta. :kapdelm: Nem tudom hogy milyen a csillapítása van a szekrénynek de úgy gondolom jobb helyen van mint előtte volt. gondolkodik.gif Akkor közvetlenül a kütyük mellett volt.
A teltebb hangzásra meg csak annyit írnek lehet hogy rosszul fogalmaztam a teltebbel. Úgy érzem csak simán jobban szól :drum:
Na, félre vezetsz itt a félreérthető jelzőkkel, mi meg már egy komplett AVX gitár zenekart megalapítottunk miattad (a dobost még keressük) :D
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

Visszatérve a szekrényre, meg a teltebb hangzásra.
A szekrény az jó nagy és nehéz egész falat elfoglaló gyilkos darabb. durvahó.gif Annak az egyik ajtós rekeszében van most a pc jól elszeparálva a hifitől ami szintén a szekrényen van. Nem bent, rajta. :kapdelm: Nem tudom hogy milyen a csillapítása van a szekrénynek de úgy gondolom jobb helyen van mint előtte volt. gondolkodik.gif Akkor közvetlenül a kütyük mellett volt.
A teltebb hangzásra meg csak annyit írnek lehet hogy rosszul fogalmaztam a teltebbel. Úgy érzem csak simán jobban szól :drum:
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: iistván »

fapaci írta:
2022.02.16., szer. 14:27
viri írta:
2022.02.16., szer. 06:39
Off 2: Szeretem a Black Sabbathot, de az elektromos gitároknál nem hallatszik annyira a vasagság, mint az akusztikusoknál, mivel ott a pick up veszi a rezgés jelét, és az erősíti fel, az akusztikusnál viszont tisztán a húr rezgését halljuk, ezért számít minden apróság, hogy egy csont nyeregre fekszik fel a húr, milyen fából van a test, a nyak stb. Persze vannak más szempontok is, én pl. pont vékonyabbra cseréltem éppen tegnap, mert a vastagabb húrral nem tudtam egész hangot nyújtani, annyira merev volt (vagy a kezem gyenge).
Kéne egy gitáros topic is :)
Off 3:

Valójában mindkét gitárnál a húrok rezgése kelti a hangot, csak az egyiknél elektromágneses, a másiknál akusztikus úton jut el hozzánk. Mindkettőnél hallatszik a test felépítése, anyaga, kialakítása.

Basszusgitáron 45-ös készletet használtam. A 40-es kényelmesebb, kevésbé szedi szét a kezem, de a 45-ös dögösebb hangot ad és hát a hang mindenek felett. ;)
OFF 4:
Igen, elektromos gitár esetében is jól hallható a fák között különbség. Mahagóni pl. általában testesebb, komorabb hangot ad.
A használandó húrkészlet a menzúrától is függ. Minél hosszabb a menzúra, annál lejjebb lehet hangolni a gitárt anélkül, hogy túl csörgős/laza lenne a húr.
Üdv.
Szintén zenész leborulok.gif
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

fapaci írta:
2022.02.16., szer. 14:27
viri írta:
Off 2: …, az akusztikusnál viszont tisztán a húr rezgését halljuk…
…Valójában mindkét gitárnál a húrok rezgése kelti a hangot… hallatszik a test felépítése, anyaga, kialakítása.
az első beidézett “pongyola”, a 2. tükrözi a valóságot

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10973
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

viri írta:
Off 2: Szeretem a Black Sabbathot, de az elektromos gitároknál nem hallatszik annyira a vasagság, mint az akusztikusoknál, mivel ott a pick up veszi a rezgés jelét, és az erősíti fel, az akusztikusnál viszont tisztán a húr rezgését halljuk, ezért számít minden apróság, hogy egy csont nyeregre fekszik fel a húr, milyen fából van a test, a nyak stb. Persze vannak más szempontok is, én pl. pont vékonyabbra cseréltem éppen tegnap, mert a vastagabb húrral nem tudtam egész hangot nyújtani, annyira merev volt (vagy a kezem gyenge).
Kéne egy gitáros topic is :)
Off 3:

Valójában mindkét gitárnál a húrok rezgése kelti a hangot, csak az egyiknél elektromágneses, a másiknál akusztikus úton jut el hozzánk. Mindkettőnél hallatszik a test felépítése, anyaga, kialakítása.

Basszusgitáron 45-ös készletet használtam. A 40-es kényelmesebb, kevésbé szedi szét a kezem, de a 45-ös dögösebb hangot ad és hát a hang mindenek felett. ;)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”