Kipróbáltam egy szürke kábelen,és tök jól néz ki ezzel körbeburkolva.Hatása lehet nincs minden kábelen,de legalább jól néz ki,és utólagosan is felrakható akármire is.
Persze nem akarom ezzel elvenni a kígyóbőr gyártók kenyerét,

Na ez is megvan,és kezdhetem a járatást előről.
Nem kell részletezni,csak tudjuk hogy milyen anyagú spirált keressünk ha nekifognánk,de ez akkor már nem is kérdés.Műanyagnak írják sok helyen egyébként általában az anyagát.fülelek írta: ↑2022.02.09., szer. 16:50A spirál nem azért jó, hogy ne bomoljon szét a cucc. Ad valami olyasmit a hangzáshoz, amit a drágább, jobb kábelek tudnak spirál nélkül. A spirál anyaga polietilén vagy polipropilén lehet, pvc nem.
Tudom, kicsit ezoterikusnak hallatszik, azaz egy másik topikba való ez a téma, emiatt nem is szeretném ezt itt részletezni.
Hát ja,mondtad igaz,de nem éltem vele mert annyira adta magát hogy megrendelem és másnapra már itt is van,hogy bele sem gondoltam hogy mi vár majd rám,de meg is érdemlem.Még jó hogy nem rendeltem többet, (pedig bennem volt hogy ha már próba,akkor mindkettőt) mert akkor talán még fél évem is elmenne a járatással.
Zoli mintha azt írta volna, hogy a külső szigetelését azért kell eltávolítani, mert az PVC, és az nem éppen előnyös hatással van a hangminőségre. Ez a rendszerező viszont nem PVC-ből van. Szerintem ez a megfejtés.Shimano írta: ↑2022.02.09., szer. 10:53Találtam az obi kínálatában ilyen kábelrendezőt.8mm-es 5m hosszban,és két gombóc fagyi árban,tehát nem drága.Viszont műanyag ez is mint az amit levágnék a kábelről,szóval nagyon nem jön le hogy ettől miért lesz jobb a hang,de kipróbálom majd egy másik kábelen.Ezt amit most szereltem nem bolygatom,mert tök jónak tűnik így is.
Szóval ilyet találtam,ez jó,vagy ha nem,akkor milyen ajánlott?
494775_3.jpg
Nem tudni mitől lehet úgy jobb,de könnyen kivitelezhető a dolog,csak még várok hogy hogyan alakul a hangja,mert azért érezhetően össze kell még szednie magát minden téren ahhoz hogy rábólintsak,Alex_Aston írta: ↑2022.02.09., szer. 11:49Erre én is kíváncsi lennék.Shimano írta: ↑2022.02.09., szer. 10:53Találtam az obi kínálatában ilyen kábelrendezőt.8mm-es 5m hosszban,és két gombóc fagyi árban,tehát nem drága.Viszont műanyag ez is mint az amit levágnék a kábelről,szóval nagyon nem jön le hogy ettől miért lesz jobb a hang,de kipróbálom majd egy másik kábelen.Ezt amit most szereltem nem bolygatom,mert tök jónak tűnik így is.
494775_3.jpg
Bár elolvasva a leírást még egyszer, és ha jól értelmezem, akkor nem ettől a spiráltól lesz más a hangja, hanem a sűrűbb sodrás miatt, ez csak azért kell, hogy egyben tartsa a kábeleket. Vagy nem jól értem?![]()
Erre én is kíváncsi lennék.Shimano írta: ↑2022.02.09., szer. 10:53Találtam az obi kínálatában ilyen kábelrendezőt.8mm-es 5m hosszban,és két gombóc fagyi árban,tehát nem drága.Viszont műanyag ez is mint az amit levágnék a kábelről,szóval nagyon nem jön le hogy ettől miért lesz jobb a hang,de kipróbálom majd egy másik kábelen.Ezt amit most szereltem nem bolygatom,mert tök jónak tűnik így is.
494775_3.jpg
Köszi.fülelek írta: ↑2022.02.08., kedd 20:37Első tuning lépés: (gyengébb idegzetűek ne olvassák el:D)
le kell vágni kisollóval a fekete pvc burkot, ami elég laza, utána kicsit sűrűbben összesodorni a két eret, a két végén egy-egy kábelkötegelővel lehet rögzíteni, hogy ne bomoljon szét. A dugókat ehhez nem szükséges leszedni.
Második lépés: polietilén anyagú kábelrendező spirállal betekerni a kábelt, a végeken annyit kihagyva, hogy a dugókat kényelmesen lehessen csatlakoztatni. A spirál menetei egymás mellett legyenek, de ne egymáson. Megfelelő átmérőjű spirál szükséges, nagyobb villanyász boltokban beszerezhető, lehet fehér, fekete vagy színtelen. A spirálban ne lötyögjön a kábel.
Olyan irányban kell a spirált rátekerni, ami nem bomlasztja az erek csavarását. A képen láthatónál szorosabban legyen a spirál.
Aztán be kell dugni és hátradőlni (nem a hokedlin)
Szia!fülelek írta: ↑2022.02.08., kedd 17:03Ha esetleg valami nem tetszene, két lépéses tuninggal lehet felsőbb osztályba léptetni, az első lépcsőhöz nem kell semmit venni, a másodikhoz már egy egész keveset (<700Ft) kell költeni (nem dugóra, az megfelelő).
Sajnos dogozni kell vele, ügyességtől függően 1-2-3 órát.
De előbb tessék jól meghallgatni legalább 5-6 órát menjen egyfolytában, aztán tessék panaszkodni/örvendezni![]()
Google megtalálta a forrást: Hifi magazin 2021 tavasz.
Nekem ez nagyon Emanésönösen hangzikfülelek írta: ↑2022.02.06., vas. 19:10Ez akkora hülyeség, mintha a Lendvai u 28-ban fogalmazták volna.TRB írta: ↑2022.02.06., vas. 18:24Szakértő kerestetik, meg tudná mondani valaki, milyen a dús kábel?
„Mivel kevesen használnak arany alapanyagot az audio kábelek területén, nehéz közérthetőnek lenni, de úgy tapasztaltuk, hogy mindentől jobb vezetési képessége van, így a legdúsabban összerakott kábel, egytől tízig érő skálán, tizenötös, azaz 15-ös energiaszinttel bír, így fogalmazzuk meg. Tehát már most jelezzük, hogy kilóg a sorból, messze másfélszeres erővel bír, mint a legjobb réz összetétel, aminek egyébként 10-es értéket adunk. Bármilyen tesztet igyekszünk majd megejteni, ezen a skálán szeretnénk értékelni az energiaátviteli, dinamikai szintjét.”![]()
Az arany csak a harmadik legkisebb fajlagos ellenállású a fémek között, az ezüst az első és a réz a második.
1-10 a skála, akkor mi az a 15-ös érték? Energiaszint? Dús kábel? Másfélszeres erő? Dinamikai szint?
Hol olvastad ezt?
Ez akkora hülyeség, mintha a Lendvai u 28-ban fogalmazták volna.TRB írta: ↑2022.02.06., vas. 18:24Szakértő kerestetik, meg tudná mondani valaki, milyen a dús kábel?
„Mivel kevesen használnak arany alapanyagot az audio kábelek területén, nehéz közérthetőnek lenni, de úgy tapasztaltuk, hogy mindentől jobb vezetési képessége van, így a legdúsabban összerakott kábel, egytől tízig érő skálán, tizenötös, azaz 15-ös energiaszinttel bír, így fogalmazzuk meg. Tehát már most jelezzük, hogy kilóg a sorból, messze másfélszeres erővel bír, mint a legjobb réz összetétel, aminek egyébként 10-es értéket adunk. Bármilyen tesztet igyekszünk majd megejteni, ezen a skálán szeretnénk értékelni az energiaátviteli, dinamikai szintjét.”
TRB írta: ↑2022.02.06., vas. 18:24Szakértő kerestetik, meg tudná mondani valaki, milyen a dús kábel?
„Mivel kevesen használnak arany alapanyagot az audio kábelek területén, nehéz közérthetőnek lenni, de úgy tapasztaltuk, hogy mindentől jobb vezetési képessége van, így a legdúsabban összerakott kábel, egytől tízig érő skálán, tizenötös, azaz 15-ös energiaszinttel bír, így fogalmazzuk meg. Tehát már most jelezzük, hogy kilóg a sorból, messze másfélszeres erővel bír, mint a legjobb réz összetétel, aminek egyébként 10-es értéket adunk. Bármilyen tesztet igyekszünk majd megejteni, ezen a skálán szeretnénk értékelni az energiaátviteli, dinamikai szintjét.”