Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2129

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Kész is a japán kanári. :rolleyes: Nincs más hátra,mint az hogy füleljük meg hogy hogyan is énekel. :D
20220208_112712.jpg
20220208_112712.jpg (6.02 MiB) Megtekintve 2429 alkalommal

TRB
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: TRB »

Kedves fórumtársak! A „szakértő kerestetik” persze provokáció volt. Hiába tűnik úgy, hogy az idézett mondat egy gépi fordítás eredménye, sajnos nem. Szóról szóra ezt írták le egy helyen, ami a régi, sokak által máig tiszteletben tartott újság nevét és grafikai elemeit használja, csak épp a szellemiségét nem. Hiszem ugyanakkor, hogy az emlegetett termék és gyártója nem részese tevőlegesen ennek a handabandának.
A forrást ZolaBA már megtalálta, de azért a linket beillesztem.
https://online.fliphtml5.com/zptr/wdux/#p=51
Mi is csak dünnyögünk meg kritizálunk, de senki nem válaszolta meg, milyen a dús kábel, meg mi a kábel energiaszintje, illetve milyen az, amikor egy kábel „másfélszeres erővel bír”. Talán a vontatókötél? :D Új hét indul, kezdjük mosollyal!

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

TRB írta:
2022.02.06., vas. 18:24
a legdúsabban összerakott kábel, egytől tízig érő skálán, tizenötös, azaz 15-ös energiaszinttel bír,
Google megtalálta a forrást: Hifi magazin 2021 tavasz.

Aki szeret olvasni hadd ajánljak egy olvasnivalót én is: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0800047.tv

- elsőre kicsit nyers, de kiváló gondolatok vannak benne. Aki szereti a fekete humort, olvassa el úgy, mintha a Hifis marketingről szólna! Ez pl. szerintem egy felnyerítve röhögős szakasz:

(2) Ha a kereskedelmi gyakorlat csak a fogyasztóknak egy, az adott gyakorlat vagy az annak alapjául szolgáló áru vonatkozásában koruk, hiszékenységük, szellemi vagy fizikai fogyatkozásuk miatt különösen kiszolgáltatott, egyértelműen azonosítható csoportja magatartásának torzítására alkalmas, és ez a kereskedelmi gyakorlat megvalósítója által ésszerűen előre látható, a gyakorlatot az érintett csoport tagjaira általánosan jellemző magatartás szempontjából kell értékelni.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5011

Hozzászólás Szerző: pärt »

Nem tudom milyen kábel, de tuti, hogy cryo kezelt -373 C°-on és a 99.9999999 % tisztaságot is feltornázták 100.1%-ra.

Sok pusztító ostobaságot próbáltak már megetetni hifistákkal (nem mindig sikertelenül), de ezt az agyhalált még a google fordítóra sem nagyon lehet kenni.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

fülelek írta:
2022.02.06., vas. 19:10
TRB írta:
Szakértő kerestetik, meg tudná mondani valaki, milyen a dús kábel?
„Mivel kevesen használnak arany alapanyagot az audio kábelek területén, nehéz közérthetőnek lenni, de úgy tapasztaltuk, hogy mindentől jobb vezetési képessége van, így a legdúsabban összerakott kábel, egytől tízig érő skálán, tizenötös, azaz 15-ös energiaszinttel bír, így fogalmazzuk meg. Tehát már most jelezzük, hogy kilóg a sorból, messze másfélszeres erővel bír, mint a legjobb réz összetétel, aminek egyébként 10-es értéket adunk. Bármilyen tesztet igyekszünk majd megejteni, ezen a skálán szeretnénk értékelni az energiaátviteli, dinamikai szintjét.”
Ez akkora hülyeség, mintha a Lendvai u 28-ban fogalmazták volna. :smile29:
Az arany csak a harmadik legkisebb fajlagos ellenállású a fémek között, az ezüst az első és a réz a második.
1-10 a skála, akkor mi az a 15-ös érték? Energiaszint? Dús kábel? Másfélszeres erő? Dinamikai szint?
Hol olvastad ezt?
Nekem ez nagyon Emanésönösen hangzik :D
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5149

Hozzászólás Szerző: fülelek »

TRB írta:
„Mivel kevesen használnak arany alapanyagot az audio kábelek területén, nehéz közérthetőnek lenni, de úgy tapasztaltuk, hogy mindentől jobb vezetési képessége van, így a legdúsabban összerakott kábel, egytől tízig érő skálán, tizenötös, azaz 15-ös energiaszinttel bír, így fogalmazzuk meg. Tehát már most jelezzük, hogy kilóg a sorból, messze másfélszeres erővel bír, mint a legjobb réz összetétel, aminek egyébként 10-es értéket adunk. Bármilyen tesztet igyekszünk majd megejteni, ezen a skálán szeretnénk értékelni az energiaátviteli, dinamikai szintjét.”
Ez akkora hülyeség, mintha a Lendvai u 28-ban fogalmazták volna. :smile29:
Az arany csak a harmadik legkisebb fajlagos ellenállású a fémek között, az ezüst az első és a réz a második.
1-10 a skála, akkor mi az a 15-ös érték? Energiaszint? Dús kábel? Másfélszeres erő? Dinamikai szint?
Hol olvastad ezt?

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2720

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

TRB írta:

Szerintem ez dús ;)
aR09NDA_700b.jpg
aR09NDA_700b.jpg (64.33 KiB) Megtekintve 1821 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

TRB
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: TRB »

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2671

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

a villa nem játszik,max ha full bi-wire opcióra megy rá az ember,az áthidaló vaskos,a furatok nem a nagy felfekfő felületet biztositó helyen vannak (látszik hogy van még egy pár kör menet),lehet beférnének oldalrol,de nem kisérletezgetnék ezen opcióval...4mm banándugó,amit preferálnék...kicsit olyan ez,mint ingyenes a cirkuszsátorba a belépő,de kilépésnél a barna nagymacinál,már le kell perkálni 10.000est :D
Csatolmányok
IMG_4666.JPG
IMG_4666.JPG (125.15 KiB) Megtekintve 1893 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

dixie-chicken írta:
2022.02.06., vas. 09:14
Tudok adni gyári kulcsot, ha kell. Van vagy 8.

De, megakadályozza. Attol fugg mennyire összenyomható a vezeték. Tudok adni kölcsön próbára ilyen dugot.
köszi a felajánlást :smile53: ,lehet élni fogok az opcióval,tele van a hócipőm amikor a csati vlmilyen formában befolyásolja a hangot X irányba...igaz extra drágákat nem teszteltem,annyit az egész hóbelebanc nem ér meg nekem...ez még "emészthető" lenne számomra.. leborulok.gif
Ok. Egyébként egy 4-es szettem van is ebből a dugóból azthiszem. Az Aq Mont Blanc-ra nem tudtam rátenni, de pl egy régi Aq Forest hangfalkábelre még igen.

Ha jellemeznem kéne az Aq kínálatát, akkor azt mondanám, hogy a dugóik elég jók mostanság. Nem csak a banánok, hanem az RCA-k is. A 100-as és 300-as kb ugyanaz, csak a 300-as vastagabb kabelt tud fogadni. Az 500-as és 1000-es már másik szint, mert azok egy darabból készültek, így nincs beléjük építve érintkezési szakasz. Ez a módszer önmagában egy magasabb minőségű dolgot eredményez. Persze az 1000-es már anyagában is komolyabb. Én 500-ast használok, régebben még emészthető ára volt, most nagyon elszaladt.

Esetleg fontold meg a sarut is, félúton van a kettő közt. Még csavargatni kell az aljzatot, de legalabb mindig ugyanugy all a villa, nem kell a vezeteket hajlitgatni. Ugyanakkor a saruk mindig egy anyagbol vannak. Olcsón is van belőle elég jó.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

De, megakadályozza. Attol fugg mennyire összenyomható a vezeték. Tudok adni kölcsön próbára ilyen dugot.
köszi a felajánlást :smile53: ,lehet élni fogok az opcióval,tele van a hócipőm amikor a csati vlmilyen formában befolyásolja a hangot X irányba...igaz extra drágákat nem teszteltem,annyit az egész hóbelebanc nem ér meg nekem...ez még "emészthető" lenne számomra.. leborulok.gif
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2022.02.05., szomb. 14:25
dixie-chicken írta:
2022.02.05., szomb. 13:49
fapaci írta:
2022.02.05., szomb. 13:22

Nem tudhatják előre, milyen kábelt szeretnél bekötni és nyilván más csavarhossz kell az 1 és a 6 mm-es huzalhoz. Ha szólsz nekik, a Kácsa ad többféle csavart a gyári helyett, mellett.
köszi,jól hangzik,csak az észrevételeimet elmondtam az eldónak is,és nem igazán jelezték hogy létezik "csavarválasztási opció is" :D ...semmi extra,most 2,5mm2,esetleg 4mm2...az imbuszkulcs metrikus ?

:smile53:
Nálam a sodrott 3.4mm2-hez jó volt.Ott voltál és így sem adtak kulcsot?Hát az f@sza.1.27mm-es metrikus kulcs kell hozzá ha jól rémlik
igen ott voltam,elmondtam mi a hasájásom,kicsit bóklásztam még az üzletben,aztán léptem tovább...

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

dixie-chicken írta:
2022.02.05., szomb. 10:03
Aszpirin írta:
2022.01.26., szer. 21:10
Shimano írta:
2022.01.26., szer. 17:09
Egyszer rendeltem,és persze kulcsot nem adtak mellé,pedig az nincs az általános készletekben,.
Nem vitatkozva a többivel, csak ehhez egy hozzáfűznivaló: Bár darabra rendeltem, az AQ SureGrip 100 8-as csomagolásban, eredeti dobozban érkezett, pontosan feliratozva gyárilag, 2 db piros "Amp" felritattal, 2 db piros "Speaker" felirattal, ugyanez feketében "Amp" ill. "Speaker" feliarattal (ha gondolod, teszek be róla fényképet), van ilyen teljes készlet, és tartalmaz kulcsot is. Tehát ebben a készletben van kulcs, használtam is. Azt ugyan nem tudom, hogy rendesen-e, de meghúztam, amennyire tudtam/gondoltam, persze nem akartam beleszakítani a menetet, ezért nem erőltettem a végletekig... Az pedig, hogy előtte megtisztítottam a kábelvégeket, nem valószínű, hogy ártott volna...

P.S. Nem kell végül saját képet készítenem mert találtam netes felvételt, és a csomagolás pontosan így néz ki, csak gondold bele az aranyozott dugókat az ezüstözöttek helyett (ugyanannyiba kerülnek, én az aranyozottat választottam, mert laikus fejemmel azt gondoltam, hogy az ezüstözött jobban vezet ugyan, de hamarabb oxidálódik. A csomag egyébként még egy kis zacsit is tartalmaz, plusz négy csavarral, gondolom ezt elvesztődés/elgurulás esetére teszik hozzá, mert amúgy az összes csavar a helyén van a csatikban is:
Kép

Ja, és a hely, ahonnan rendeltem: KáCsa Audio. 1900 ft darabja, 8 darabot kell kérni, kommentbe beírtam, hogy teljes szettet kérek, és ez jött, dobozostól, mindenestől. Egyre jobban kedvelem a KáCsát, de ez más lapra tartozik...
láma kérdés,tegnap voltam a Kácsánál,csak darabszámra "zacsiban van" (kulcs nuku),viszont ami nem igazán tetszik,csavar vékonya, elég nagy mértékben belelógnak látszólag a fém csatlakozó kábelbefogadó részébe,és pici a hézag a külső mü.a. szigetelésig,milyen vastag kábelt tud ez úgy normálisan fogadni,hogy a kilógó csavar feje,ha benne van a kábel,nem akadályozza meg,a külső szigetelő,normális feltekerését ?

köszi :smile53:

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

dixie-chicken írta:
köszi,jól hangzik,csak az észrevételeimet elmondtam az eldónak is,és nem igazán jelezték hogy létezik "csavarválasztási opció is"
Talán rossz napot, vagy rossz eladót fogtál ki. Nekem többször is adtak extra csavarokat, legutóbb egy marékkal, az egy életre elég.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
fapaci írta:
dixie-chicken írta:
láma kérdés,tegnap voltam a Kácsánál,csak darabszámra "zacsiban van" (kulcs nuku),viszont ami nem igazán tetszik,csavar vékonya, elég nagy mértékben belelógnak látszólag a fém csatlakozó kábelbefogadó részébe,és pici a hézag a külső mü.a. szigetelésig,milyen vastag kábelt tud ez úgy normálisan fogadni,hogy a kilógó csavar feje,ha benne van a kábel,nem akadályozza meg,a külső szigetelő,normális feltekerését ? köszi :smile53:
Nem tudhatják előre, milyen kábelt szeretnél bekötni és nyilván más csavarhossz kell az 1 és a 6 mm-es huzalhoz. Ha szólsz nekik, a Kácsa ad többféle csavart a gyári helyett, mellett.
köszi,jól hangzik,csak az észrevételeimet elmondtam az eldónak is,és nem igazán jelezték hogy létezik "csavarválasztási opció is" :D ...semmi extra,most 2,5mm2,esetleg 4mm2...az imbuszkulcs metrikus ?

Nálam a sodrott 3.4mm2-hez jó volt.Ott voltál és így sem adtak kulcsot?Hát az f@sza.1.27mm-es metrikus kulcs kell hozzá ha jól rémlik

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
dixie-chicken írta:
láma kérdés,tegnap voltam a Kácsánál,csak darabszámra "zacsiban van" (kulcs nuku),viszont ami nem igazán tetszik,csavar vékonya, elég nagy mértékben belelógnak látszólag a fém csatlakozó kábelbefogadó részébe,és pici a hézag a külső mü.a. szigetelésig,milyen vastag kábelt tud ez úgy normálisan fogadni,hogy a kilógó csavar feje,ha benne van a kábel,nem akadályozza meg,a külső szigetelő,normális feltekerését ? köszi :smile53:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

dixie-chicken írta:

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Ezüstözöttet még nem. Jövő héten Mogami jön próbára :D . Ha elég 2m hosszú, a 2 mm2-est szívesen odaadom meghallgatni.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

kupecke írta:
2022.02.05., szomb. 10:28

Ezt nem hallottam saját rendszerben. Barátomnál ennek a vastagabb verziója is van, ő azt tartotta mind közül a "legjobb" hangúnak. Nyugodtan megveheted bármelyiket.
Az ezüstözött 13 awg-és belső kábelt próbáltátok már hangfalkábelnek?Amit kinéztem ez mellett,az a 12awg-és 4-eres,de az pont nincs raktáron,de mindegy,próbára jó lesz a kéteres is.
Kíváncsi vagyok rá,mondjuk sok reményt nem fűzök hozzá mert annyira beégett már a fülembe a jelenlegi,de meglátjuk,ha más nem,jó lesz majd másnak. ;)

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Karl0 írta:
2022.02.04., pén. 21:01
kupecke írta:
2022.02.02., szer. 06:15
fülelek írta:
2022.02.01., kedd 20:58
Szerintem ez is van olyan jó, mint az említett Belden, és sokkal egyszerűbb beszerezni: https://sonopart.hu/canare-2s9f-hangfal ... 89mm-15934
Ez a kábel nekem is meglepetést okozott, kellemeset, ajánlom úgy, hogy volt Beldenem és Type2-m is előtte. Azok alapján, amit mishow írt az erősítődről ( Karl0), ez lehet a te kábeled ;)
Utána olvastam, tényleg dicsérik a felhasználók.
Ehhez mit szólsz? Azért kérdezem mert a QUAD-okról többet lehet olvasni és árban szinte semmi különbség.
https://sonopart.hu/canare-4s8-hangfal- ... -8mm-15942
Ezt nem hallottam saját rendszerben. Barátomnál ennek a vastagabb verziója is van, ő azt tartotta mind közül a "legjobb" hangúnak. Nyugodtan megveheted bármelyiket.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2022.01.26., szer. 21:10
Shimano írta:
2022.01.26., szer. 17:09
Egyszer rendeltem,és persze kulcsot nem adtak mellé,pedig az nincs az általános készletekben,.
Nem vitatkozva a többivel, csak ehhez egy hozzáfűznivaló: Bár darabra rendeltem, az AQ SureGrip 100 8-as csomagolásban, eredeti dobozban érkezett, pontosan feliratozva gyárilag, 2 db piros "Amp" felritattal, 2 db piros "Speaker" felirattal, ugyanez feketében "Amp" ill. "Speaker" feliarattal (ha gondolod, teszek be róla fényképet), van ilyen teljes készlet, és tartalmaz kulcsot is. Tehát ebben a készletben van kulcs, használtam is. Azt ugyan nem tudom, hogy rendesen-e, de meghúztam, amennyire tudtam/gondoltam, persze nem akartam beleszakítani a menetet, ezért nem erőltettem a végletekig... Az pedig, hogy előtte megtisztítottam a kábelvégeket, nem valószínű, hogy ártott volna...

P.S. Nem kell végül saját képet készítenem mert találtam netes felvételt, és a csomagolás pontosan így néz ki, csak gondold bele az aranyozott dugókat az ezüstözöttek helyett (ugyanannyiba kerülnek, én az aranyozottat választottam, mert laikus fejemmel azt gondoltam, hogy az ezüstözött jobban vezet ugyan, de hamarabb oxidálódik. A csomag egyébként még egy kis zacsit is tartalmaz, plusz négy csavarral, gondolom ezt elvesztődés/elgurulás esetére teszik hozzá, mert amúgy az összes csavar a helyén van a csatikban is:
Kép

Ja, és a hely, ahonnan rendeltem: KáCsa Audio. 1900 ft darabja, 8 darabot kell kérni, kommentbe beírtam, hogy teljes szettet kérek, és ez jött, dobozostól, mindenestől. Egyre jobban kedvelem a KáCsát, de ez más lapra tartozik...
láma kérdés,tegnap voltam a Kácsánál,csak darabszámra "zacsiban van" (kulcs nuku),viszont ami nem igazán tetszik,csavar vékonya, elég nagy mértékben belelógnak látszólag a fém csatlakozó kábelbefogadó részébe,és pici a hézag a külső mü.a. szigetelésig,milyen vastag kábelt tud ez úgy normálisan fogadni,hogy a kilógó csavar feje,ha benne van a kábel,nem akadályozza meg,a külső szigetelő,normális feltekerését ?

köszi :smile53:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2022.02.04., pén. 20:12
"nem nyúlok hozzá mert minek,jó így"
bezzeg a billentyűzetet nem kíméled sad.gif
Mihez nyúljak hozzá?Amiket írtál az nálam nincs,és ami van az rendben van,szétszedni akármit is és forrasztani meg engedelmeddel de nem vagyok hajlandó. ;)
Van egy rakat hangsugárzókábel amiket szimplán,biwire vagy akár biamp módon is használhatunk.Nálam a biamp kilőve,viszont az nekem nem válasz hogy azért ne próbáljam ki a biwire módot mert az csak azért lehet jobb mint amiket felsoroltál.Szerintem több van a levesben,de ez majd kiderül ha majd egyszer kipróbálom.
Addig meg nyomkodom a billentyűzetet ha tetszik,ha nem,mert ez egy szabad ország,még. :D
Az egyik javasolt canare drótot viszont kipróbálom,és már csak azért is,biwire módban,is. :D

Karl0
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Karl0 »

kupecke írta:
2022.02.02., szer. 06:15
fülelek írta:
2022.02.01., kedd 20:58
Szerintem ez is van olyan jó, mint az említett Belden, és sokkal egyszerűbb beszerezni: https://sonopart.hu/canare-2s9f-hangfal ... 89mm-15934
Ez a kábel nekem is meglepetést okozott, kellemeset, ajánlom úgy, hogy volt Beldenem és Type2-m is előtte. Azok alapján, amit mishow írt az erősítődről ( Karl0), ez lehet a te kábeled ;)
Utána olvastam, tényleg dicsérik a felhasználók.
Ehhez mit szólsz? Azért kérdezem mert a QUAD-okról többet lehet olvasni és árban szinte semmi különbség.
https://sonopart.hu/canare-4s8-hangfal- ... -8mm-15942

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

Közben az érintettek lejátszották direktben, úgyhogy töröltem a kommentet.
Annyit hagyok csak, hogy a lapka valóban komolytalan dolog, én is mindig cseréltem.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2022.02.04., pén. 21:12-kor.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5149

Hozzászólás Szerző: fülelek »

"nem nyúlok hozzá mert minek,jó így"
bezzeg a billentyűzetet nem kíméled sad.gif

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”