Google megtalálta a forrást: Hifi magazin 2021 tavasz.
Nekem ez nagyon Emanésönösen hangzikfülelek írta: ↑2022.02.06., vas. 19:10Ez akkora hülyeség, mintha a Lendvai u 28-ban fogalmazták volna.TRB írta: ↑2022.02.06., vas. 18:24Szakértő kerestetik, meg tudná mondani valaki, milyen a dús kábel?
„Mivel kevesen használnak arany alapanyagot az audio kábelek területén, nehéz közérthetőnek lenni, de úgy tapasztaltuk, hogy mindentől jobb vezetési képessége van, így a legdúsabban összerakott kábel, egytől tízig érő skálán, tizenötös, azaz 15-ös energiaszinttel bír, így fogalmazzuk meg. Tehát már most jelezzük, hogy kilóg a sorból, messze másfélszeres erővel bír, mint a legjobb réz összetétel, aminek egyébként 10-es értéket adunk. Bármilyen tesztet igyekszünk majd megejteni, ezen a skálán szeretnénk értékelni az energiaátviteli, dinamikai szintjét.”![]()
Az arany csak a harmadik legkisebb fajlagos ellenállású a fémek között, az ezüst az első és a réz a második.
1-10 a skála, akkor mi az a 15-ös érték? Energiaszint? Dús kábel? Másfélszeres erő? Dinamikai szint?
Hol olvastad ezt?
Ez akkora hülyeség, mintha a Lendvai u 28-ban fogalmazták volna.TRB írta: ↑2022.02.06., vas. 18:24Szakértő kerestetik, meg tudná mondani valaki, milyen a dús kábel?
„Mivel kevesen használnak arany alapanyagot az audio kábelek területén, nehéz közérthetőnek lenni, de úgy tapasztaltuk, hogy mindentől jobb vezetési képessége van, így a legdúsabban összerakott kábel, egytől tízig érő skálán, tizenötös, azaz 15-ös energiaszinttel bír, így fogalmazzuk meg. Tehát már most jelezzük, hogy kilóg a sorból, messze másfélszeres erővel bír, mint a legjobb réz összetétel, aminek egyébként 10-es értéket adunk. Bármilyen tesztet igyekszünk majd megejteni, ezen a skálán szeretnénk értékelni az energiaátviteli, dinamikai szintjét.”
TRB írta: ↑2022.02.06., vas. 18:24Szakértő kerestetik, meg tudná mondani valaki, milyen a dús kábel?
„Mivel kevesen használnak arany alapanyagot az audio kábelek területén, nehéz közérthetőnek lenni, de úgy tapasztaltuk, hogy mindentől jobb vezetési képessége van, így a legdúsabban összerakott kábel, egytől tízig érő skálán, tizenötös, azaz 15-ös energiaszinttel bír, így fogalmazzuk meg. Tehát már most jelezzük, hogy kilóg a sorból, messze másfélszeres erővel bír, mint a legjobb réz összetétel, aminek egyébként 10-es értéket adunk. Bármilyen tesztet igyekszünk majd megejteni, ezen a skálán szeretnénk értékelni az energiaátviteli, dinamikai szintjét.”
Ok. Egyébként egy 4-es szettem van is ebből a dugóból azthiszem. Az Aq Mont Blanc-ra nem tudtam rátenni, de pl egy régi Aq Forest hangfalkábelre még igen.dixie-chicken írta: ↑2022.02.06., vas. 09:14köszi a felajánlástTudok adni gyári kulcsot, ha kell. Van vagy 8.
De, megakadályozza. Attol fugg mennyire összenyomható a vezeték. Tudok adni kölcsön próbára ilyen dugot.,lehet élni fogok az opcióval,tele van a hócipőm amikor a csati vlmilyen formában befolyásolja a hangot X irányba...igaz extra drágákat nem teszteltem,annyit az egész hóbelebanc nem ér meg nekem...ez még "emészthető" lenne számomra..
![]()
köszi a felajánlástTudok adni gyári kulcsot, ha kell. Van vagy 8.
De, megakadályozza. Attol fugg mennyire összenyomható a vezeték. Tudok adni kölcsön próbára ilyen dugot.
igen ott voltam,elmondtam mi a hasájásom,kicsit bóklásztam még az üzletben,aztán léptem tovább...Shimano írta: ↑2022.02.05., szomb. 14:25Nálam a sodrott 3.4mm2-hez jó volt.Ott voltál és így sem adtak kulcsot?Hát az f@sza.1.27mm-es metrikus kulcs kell hozzá ha jól rémlikdixie-chicken írta: ↑2022.02.05., szomb. 13:49köszi,jól hangzik,csak az észrevételeimet elmondtam az eldónak is,és nem igazán jelezték hogy létezik "csavarválasztási opció is"...semmi extra,most 2,5mm2,esetleg 4mm2...az imbuszkulcs metrikus ?
![]()
Tudok adni gyári kulcsot, ha kell. Van vagy 8.dixie-chicken írta: ↑2022.02.05., szomb. 10:03láma kérdés,tegnap voltam a Kácsánál,csak darabszámra "zacsiban van" (kulcs nuku),viszont ami nem igazán tetszik,csavar vékonya, elég nagy mértékben belelógnak látszólag a fém csatlakozó kábelbefogadó részébe,és pici a hézag a külső mü.a. szigetelésig,milyen vastag kábelt tud ez úgy normálisan fogadni,hogy a kilógó csavar feje,ha benne van a kábel,nem akadályozza meg,a külső szigetelő,normális feltekerését ?Aszpirin írta: ↑2022.01.26., szer. 21:10Nem vitatkozva a többivel, csak ehhez egy hozzáfűznivaló: Bár darabra rendeltem, az AQ SureGrip 100 8-as csomagolásban, eredeti dobozban érkezett, pontosan feliratozva gyárilag, 2 db piros "Amp" felritattal, 2 db piros "Speaker" felirattal, ugyanez feketében "Amp" ill. "Speaker" feliarattal (ha gondolod, teszek be róla fényképet), van ilyen teljes készlet, és tartalmaz kulcsot is. Tehát ebben a készletben van kulcs, használtam is. Azt ugyan nem tudom, hogy rendesen-e, de meghúztam, amennyire tudtam/gondoltam, persze nem akartam beleszakítani a menetet, ezért nem erőltettem a végletekig... Az pedig, hogy előtte megtisztítottam a kábelvégeket, nem valószínű, hogy ártott volna...
P.S. Nem kell végül saját képet készítenem mert találtam netes felvételt, és a csomagolás pontosan így néz ki, csak gondold bele az aranyozott dugókat az ezüstözöttek helyett (ugyanannyiba kerülnek, én az aranyozottat választottam, mert laikus fejemmel azt gondoltam, hogy az ezüstözött jobban vezet ugyan, de hamarabb oxidálódik. A csomag egyébként még egy kis zacsit is tartalmaz, plusz négy csavarral, gondolom ezt elvesztődés/elgurulás esetére teszik hozzá, mert amúgy az összes csavar a helyén van a csatikban is:
Ja, és a hely, ahonnan rendeltem: KáCsa Audio. 1900 ft darabja, 8 darabot kell kérni, kommentbe beírtam, hogy teljes szettet kérek, és ez jött, dobozostól, mindenestől. Egyre jobban kedvelem a KáCsát, de ez más lapra tartozik...
köszi![]()
Talán rossz napot, vagy rossz eladót fogtál ki. Nekem többször is adtak extra csavarokat, legutóbb egy marékkal, az egy életre elég.dixie-chicken írta: ↑2022.02.05., szomb. 13:49köszi,jól hangzik,csak az észrevételeimet elmondtam az eldónak is,és nem igazán jelezték hogy létezik "csavarválasztási opció is"
Nálam a sodrott 3.4mm2-hez jó volt.Ott voltál és így sem adtak kulcsot?Hát az f@sza.1.27mm-es metrikus kulcs kell hozzá ha jól rémlikdixie-chicken írta: ↑2022.02.05., szomb. 13:49köszi,jól hangzik,csak az észrevételeimet elmondtam az eldónak is,és nem igazán jelezték hogy létezik "csavarválasztási opció is"fapaci írta: ↑2022.02.05., szomb. 13:22Nem tudhatják előre, milyen kábelt szeretnél bekötni és nyilván más csavarhossz kell az 1 és a 6 mm-es huzalhoz. Ha szólsz nekik, a Kácsa ad többféle csavart a gyári helyett, mellett.dixie-chicken írta: ↑2022.02.05., szomb. 10:03láma kérdés,tegnap voltam a Kácsánál,csak darabszámra "zacsiban van" (kulcs nuku),viszont ami nem igazán tetszik,csavar vékonya, elég nagy mértékben belelógnak látszólag a fém csatlakozó kábelbefogadó részébe,és pici a hézag a külső mü.a. szigetelésig,milyen vastag kábelt tud ez úgy normálisan fogadni,hogy a kilógó csavar feje,ha benne van a kábel,nem akadályozza meg,a külső szigetelő,normális feltekerését ? köszi...semmi extra,most 2,5mm2,esetleg 4mm2...az imbuszkulcs metrikus ?
![]()
köszi,jól hangzik,csak az észrevételeimet elmondtam az eldónak is,és nem igazán jelezték hogy létezik "csavarválasztási opció is"fapaci írta: ↑2022.02.05., szomb. 13:22Nem tudhatják előre, milyen kábelt szeretnél bekötni és nyilván más csavarhossz kell az 1 és a 6 mm-es huzalhoz. Ha szólsz nekik, a Kácsa ad többféle csavart a gyári helyett, mellett.dixie-chicken írta: ↑2022.02.05., szomb. 10:03láma kérdés,tegnap voltam a Kácsánál,csak darabszámra "zacsiban van" (kulcs nuku),viszont ami nem igazán tetszik,csavar vékonya, elég nagy mértékben belelógnak látszólag a fém csatlakozó kábelbefogadó részébe,és pici a hézag a külső mü.a. szigetelésig,milyen vastag kábelt tud ez úgy normálisan fogadni,hogy a kilógó csavar feje,ha benne van a kábel,nem akadályozza meg,a külső szigetelő,normális feltekerését ? köszi
Nem tudhatják előre, milyen kábelt szeretnél bekötni és nyilván más csavarhossz kell az 1 és a 6 mm-es huzalhoz. Ha szólsz nekik, a Kácsa ad többféle csavart a gyári helyett, mellett.dixie-chicken írta: ↑2022.02.05., szomb. 10:03láma kérdés,tegnap voltam a Kácsánál,csak darabszámra "zacsiban van" (kulcs nuku),viszont ami nem igazán tetszik,csavar vékonya, elég nagy mértékben belelógnak látszólag a fém csatlakozó kábelbefogadó részébe,és pici a hézag a külső mü.a. szigetelésig,milyen vastag kábelt tud ez úgy normálisan fogadni,hogy a kilógó csavar feje,ha benne van a kábel,nem akadályozza meg,a külső szigetelő,normális feltekerését ? köszi
Az ezüstözött 13 awg-és belső kábelt próbáltátok már hangfalkábelnek?Amit kinéztem ez mellett,az a 12awg-és 4-eres,de az pont nincs raktáron,de mindegy,próbára jó lesz a kéteres is.
Ezt nem hallottam saját rendszerben. Barátomnál ennek a vastagabb verziója is van, ő azt tartotta mind közül a "legjobb" hangúnak. Nyugodtan megveheted bármelyiket.Karl0 írta: ↑2022.02.04., pén. 21:01Utána olvastam, tényleg dicsérik a felhasználók.kupecke írta: ↑2022.02.02., szer. 06:15Ez a kábel nekem is meglepetést okozott, kellemeset, ajánlom úgy, hogy volt Beldenem és Type2-m is előtte. Azok alapján, amit mishow írt az erősítődről ( Karl0), ez lehet a te kábeledfülelek írta: ↑2022.02.01., kedd 20:58Szerintem ez is van olyan jó, mint az említett Belden, és sokkal egyszerűbb beszerezni: https://sonopart.hu/canare-2s9f-hangfal ... 89mm-15934![]()
Ehhez mit szólsz? Azért kérdezem mert a QUAD-okról többet lehet olvasni és árban szinte semmi különbség.
https://sonopart.hu/canare-4s8-hangfal- ... -8mm-15942
láma kérdés,tegnap voltam a Kácsánál,csak darabszámra "zacsiban van" (kulcs nuku),viszont ami nem igazán tetszik,csavar vékonya, elég nagy mértékben belelógnak látszólag a fém csatlakozó kábelbefogadó részébe,és pici a hézag a külső mü.a. szigetelésig,milyen vastag kábelt tud ez úgy normálisan fogadni,hogy a kilógó csavar feje,ha benne van a kábel,nem akadályozza meg,a külső szigetelő,normális feltekerését ?Aszpirin írta: ↑2022.01.26., szer. 21:10Nem vitatkozva a többivel, csak ehhez egy hozzáfűznivaló: Bár darabra rendeltem, az AQ SureGrip 100 8-as csomagolásban, eredeti dobozban érkezett, pontosan feliratozva gyárilag, 2 db piros "Amp" felritattal, 2 db piros "Speaker" felirattal, ugyanez feketében "Amp" ill. "Speaker" feliarattal (ha gondolod, teszek be róla fényképet), van ilyen teljes készlet, és tartalmaz kulcsot is. Tehát ebben a készletben van kulcs, használtam is. Azt ugyan nem tudom, hogy rendesen-e, de meghúztam, amennyire tudtam/gondoltam, persze nem akartam beleszakítani a menetet, ezért nem erőltettem a végletekig... Az pedig, hogy előtte megtisztítottam a kábelvégeket, nem valószínű, hogy ártott volna...
P.S. Nem kell végül saját képet készítenem mert találtam netes felvételt, és a csomagolás pontosan így néz ki, csak gondold bele az aranyozott dugókat az ezüstözöttek helyett (ugyanannyiba kerülnek, én az aranyozottat választottam, mert laikus fejemmel azt gondoltam, hogy az ezüstözött jobban vezet ugyan, de hamarabb oxidálódik. A csomag egyébként még egy kis zacsit is tartalmaz, plusz négy csavarral, gondolom ezt elvesztődés/elgurulás esetére teszik hozzá, mert amúgy az összes csavar a helyén van a csatikban is:
Ja, és a hely, ahonnan rendeltem: KáCsa Audio. 1900 ft darabja, 8 darabot kell kérni, kommentbe beírtam, hogy teljes szettet kérek, és ez jött, dobozostól, mindenestől. Egyre jobban kedvelem a KáCsát, de ez más lapra tartozik...
Mihez nyúljak hozzá?Amiket írtál az nálam nincs,és ami van az rendben van,szétszedni akármit is és forrasztani meg engedelmeddel de nem vagyok hajlandó.
Utána olvastam, tényleg dicsérik a felhasználók.kupecke írta: ↑2022.02.02., szer. 06:15Ez a kábel nekem is meglepetést okozott, kellemeset, ajánlom úgy, hogy volt Beldenem és Type2-m is előtte. Azok alapján, amit mishow írt az erősítődről ( Karl0), ez lehet a te kábeledfülelek írta: ↑2022.02.01., kedd 20:58Szerintem ez is van olyan jó, mint az említett Belden, és sokkal egyszerűbb beszerezni: https://sonopart.hu/canare-2s9f-hangfal ... 89mm-15934![]()