Sejtettem, hogy előkerülnek a hegymászásról és hegymászókról alkotott sommás vélemények.
Ezért is kezdtem úgy a filmajánlómat, ahogy.

Sejtettem, hogy előkerülnek a hegymászásról és hegymászókról alkotott sommás vélemények.

Leírtad, és nem terheltél meg ☺︎ Teljesen érthető az álláspontod. Köszi, hogy nem akarsz megfosztani az élvezetemtőlfapaci írta: ↑2022.02.07., hétf. 20:11Mindegy, nem csinálok ebből nagy ügyet, inkább magamban füstölgök, a Te élvezetedet sem akarom megzavarni. Mindenkit az zavar, amiben veszélyt lát. Én veszélyt látok abban, amit ez a film is mutat. Nagyon zavar, hogy futószalagon viszik fel az embereket a legendás csúcsokra, ahova pár évvel ezelőtt még hatalmas teljesítmény volt feljutni és sokan ott is maradtak. Most meg ha bedobsz pár ezer dollárt, a hátukon is felvisznek, hogy csinálhass egy szelfit odafent, tehát már nincs benne érték. Bevallom, elég sok helyen jártam a világban hátizsákkal és némelyik utam után még büszke is voltam magamra, hogy csont nélkül megcsináltam. Ez az érzés ma már nincs meg, mert bárki bárhova eljut, ha van rá pénze. Ennek extrém kiadása, hogy rövid idő alatt hány legendás helyet tudunk elérni. Ettől én hányok, de nem akarom terhelni a topikot a lelki nyomorommal.

Mindegy, nem csinálok ebből nagy ügyet, inkább magamban füstölgök, a Te élvezetedet sem akarom megzavarni. Mindenkit az zavar, amiben veszélyt lát. Én veszélyt látok abban, amit ez a film is mutat. Nagyon zavar, hogy futószalagon viszik fel az embereket a legendás csúcsokra, ahova pár évvel ezelőtt még hatalmas teljesítmény volt feljutni és sokan ott is maradtak. Most meg ha bedobsz pár ezer dollárt, a hátukon is felvisznek, hogy csinálhass egy szelfit odafent, tehát már nincs benne érték. Bevallom, elég sok helyen jártam a világban hátizsákkal és némelyik utam után még büszke is voltam magamra, hogy csont nélkül megcsináltam. Ez az érzés ma már nincs meg, mert bárki bárhova eljut, ha van rá pénze. Ennek extrém kiadása, hogy rövid idő alatt hány legendás helyet tudunk elérni. Ettől én hányok, de nem akarom terhelni a topikot a lelki nyomorommal.

Az említett három hegy azért olyan, hogy egyikről lehet látni a másik kettőt, az Everestet a Lhotséval konkrétan egy nyereg köti össze, a kettőt egyszerre ("Everest-Lhotse traverse" címszóval) már többen is megmászták (oxigénpalackkal). A Makalu már messzebb van (22 km-re az Everesttől), hát ez van, alhisszük, vagy nem hisszük.fapaci írta: ↑2022.02.07., hétf. 18:31Magáról a filmről nem mondanék részletes véleményt. Rengeteg ilyen mozit nézek, ezt a darabot én átlagosnak éreztem megvalósítási minőségét illetően.
Ám a mondandó és az üzenet számomra vérlázító. Van egy kevés közöm a hegymászáshoz, sok avatott barátom van erről a területről. Mindannyian láttuk ezt a filmet és eddig mindenkitől felháborodott véleményeket hallottam, legjobb esetben is fejcsóválós hümmögéseket. Egyrészt teljesen lealacsonyítja a hegymászás valódi értékét és szépségét, de ezen ugye olyan nagyon nem lepődünk már meg, hiszen mindenhol ez megy. Az a rész viszont, mikor három nap alatt (?) három 8k+ csúcsot elérnek, alantas csalásnak tűnik. Én ezeket a hegyeket csak lentről, 3-5e méteres magasságból láttam, de nálam jóval tapasztaltabb és hitelesebb mászók szerint a filmben bemutatott távot futva sem lehet megtenni annyi idő alatt, nem hogy derékig érő hóban, 20-25 kg-os expedíciós felszereléssel, több ezer méteres szintkülönbséggel, jégfalakon, repedezett gleccsereken, erősen kitett részeken áthaladva. Egy játékfilmnél ezen nem akadnánk fel, de egy dokumentumfilmnél a hitelesség elég fontos szempont.

Magáról a filmről nem mondanék részletes véleményt. Rengeteg ilyen mozit nézek, ezt a darabot én átlagosnak éreztem megvalósítási minőségét illetően.

899ft/hónap,ez nem vészes,kérdés persze hogy mennyi a magyar szinkronos tartalom.
Szerintem sokkal jobb,egyszerűbb és átláthatóbb is a hbo go alkalmazást egy tabletről vezérelni,majd azt egy google chromecaston keresztül küldeni egy akármilyen tévére.Gulka. írta: ↑2022.02.04., pén. 16:43Van egy 2017-es LG 49LH630V tv itthon. Elégedett vagyok a tv-vel (Tudom lassú menü bla-bla). Megszoktam, megszerettem. Nem tervezem cserélni, mert minek. Ma kaptam egy üzenetet, hogy ezen az eszközön a HBO GO már nem használható. Szerencse, hogy kb fél éve lemondtam, mert szinte semmi kedvemre valót nem találtam. Értem én, hogy a végtelenségig nem támogatja a tv vagy a HBO, hogy nézni tudjam. Még így sem jó érzés, hogy jelenleg nem vagyok előfizető. Kb. 3 évig az voltam.![]()

Hasonlóan láttam én is.zx07 írta: ↑2022.02.06., vas. 09:34Ghostbusters Afterlife
Tegnap este néztük meg a filmet. Hangulatát tekintve méltó folytatása a régieknek. Igazi családi mozi feleségnek, gyerekeknek. Kiválóan szerepeltek benne a gyerekszínészek elsősorban a lány Phoebe és barátja a Podcast. Zseniális szövegeket nyomtak. Természetesen a régi nagy öregek is feltűntek főleg a végén, még Sigourney Weaver is egy poén kedvéért, de ez így illik egy ilyen sorozat esetében. Ügyesen megoldották a történetet ugyanis a régi Ghostbusters egyik szereplője Egon Spengler (Harold Ramis) tényleg meghalt 2014-ben és a film is az ő halálával kezdődik, aztán szellem alakban persze visszatér néhány perc erejéig. Bill Murray-n, Dan Aykroyd-on és Ernie Hudson-on szinte nem fogott az idő, pedig 1984-ben forgatták az első részt és 1989-ben a másodikat. (A 2016-ost nem is érdemes ide számolni…) Megbocsátható, hogy a gyerekek azonnal tudatában voltak a részecske-gyorsítóval felturbózott szellemvadász eszközöknek, amint a kezük közé került. A helyszín jó választás volt, lepukkant vidéki Amerika, régi legenda a bánya körül, szellemtanya, különc öregember vidéki öröksége.
Laza hétvégi film, nincs benne erőltetett gender-szemlélet, green mozgalom, wokeizmus. Kihozható belőle több rész is, ha nagyon rászánják magukat (és pénzüket) a producerek. Talán egy kicsit több szellem lehetett volna benne, nem csak a vasevő Csámcsogi. Két SVS mélynyomóval a filmben hallható földrengések átjöttek a nappalinkba. Az Atmos-ok is szépen muzsikáltak.
Mindenképpen ajánlott legalább egyszer megnézni.

És mennyi film tudna lenni ebből a sok jó (és eredeti) regényből... szinte érintetlen terület, miközben a minden DCs és Marvelles baromság már többször lerágott csont...

Nekem nincs se Apple+ előfizetésem se egyetlen Apple eszközöm... :)