Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

dixie-chicken írta:
2022.02.05., szomb. 10:03
Aszpirin írta:
2022.01.26., szer. 21:10
Shimano írta:
2022.01.26., szer. 17:09
Egyszer rendeltem,és persze kulcsot nem adtak mellé,pedig az nincs az általános készletekben,.
Nem vitatkozva a többivel, csak ehhez egy hozzáfűznivaló: Bár darabra rendeltem, az AQ SureGrip 100 8-as csomagolásban, eredeti dobozban érkezett, pontosan feliratozva gyárilag, 2 db piros "Amp" felritattal, 2 db piros "Speaker" felirattal, ugyanez feketében "Amp" ill. "Speaker" feliarattal (ha gondolod, teszek be róla fényképet), van ilyen teljes készlet, és tartalmaz kulcsot is. Tehát ebben a készletben van kulcs, használtam is. Azt ugyan nem tudom, hogy rendesen-e, de meghúztam, amennyire tudtam/gondoltam, persze nem akartam beleszakítani a menetet, ezért nem erőltettem a végletekig... Az pedig, hogy előtte megtisztítottam a kábelvégeket, nem valószínű, hogy ártott volna...

P.S. Nem kell végül saját képet készítenem mert találtam netes felvételt, és a csomagolás pontosan így néz ki, csak gondold bele az aranyozott dugókat az ezüstözöttek helyett (ugyanannyiba kerülnek, én az aranyozottat választottam, mert laikus fejemmel azt gondoltam, hogy az ezüstözött jobban vezet ugyan, de hamarabb oxidálódik. A csomag egyébként még egy kis zacsit is tartalmaz, plusz négy csavarral, gondolom ezt elvesztődés/elgurulás esetére teszik hozzá, mert amúgy az összes csavar a helyén van a csatikban is:
Kép

Ja, és a hely, ahonnan rendeltem: KáCsa Audio. 1900 ft darabja, 8 darabot kell kérni, kommentbe beírtam, hogy teljes szettet kérek, és ez jött, dobozostól, mindenestől. Egyre jobban kedvelem a KáCsát, de ez más lapra tartozik...
láma kérdés,tegnap voltam a Kácsánál,csak darabszámra "zacsiban van" (kulcs nuku),viszont ami nem igazán tetszik,csavar vékonya, elég nagy mértékben belelógnak látszólag a fém csatlakozó kábelbefogadó részébe,és pici a hézag a külső mü.a. szigetelésig,milyen vastag kábelt tud ez úgy normálisan fogadni,hogy a kilógó csavar feje,ha benne van a kábel,nem akadályozza meg,a külső szigetelő,normális feltekerését ?

köszi :smile53:
Tudok adni gyári kulcsot, ha kell. Van vagy 8.

De, megakadályozza. Attol fugg mennyire összenyomható a vezeték. Tudok adni kölcsön próbára ilyen dugot.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

dixie-chicken írta:
2022.02.05., szomb. 13:49
köszi,jól hangzik,csak az észrevételeimet elmondtam az eldónak is,és nem igazán jelezték hogy létezik "csavarválasztási opció is"
Talán rossz napot, vagy rossz eladót fogtál ki. Nekem többször is adtak extra csavarokat, legutóbb egy marékkal, az egy életre elég.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2131

Hozzászólás Szerző: Shimano »

dixie-chicken írta:
2022.02.05., szomb. 13:49
fapaci írta:
2022.02.05., szomb. 13:22
dixie-chicken írta:
láma kérdés,tegnap voltam a Kácsánál,csak darabszámra "zacsiban van" (kulcs nuku),viszont ami nem igazán tetszik,csavar vékonya, elég nagy mértékben belelógnak látszólag a fém csatlakozó kábelbefogadó részébe,és pici a hézag a külső mü.a. szigetelésig,milyen vastag kábelt tud ez úgy normálisan fogadni,hogy a kilógó csavar feje,ha benne van a kábel,nem akadályozza meg,a külső szigetelő,normális feltekerését ? köszi :smile53:
Nem tudhatják előre, milyen kábelt szeretnél bekötni és nyilván más csavarhossz kell az 1 és a 6 mm-es huzalhoz. Ha szólsz nekik, a Kácsa ad többféle csavart a gyári helyett, mellett.
köszi,jól hangzik,csak az észrevételeimet elmondtam az eldónak is,és nem igazán jelezték hogy létezik "csavarválasztási opció is" :D ...semmi extra,most 2,5mm2,esetleg 4mm2...az imbuszkulcs metrikus ?

:smile53:
Nálam a sodrott 3.4mm2-hez jó volt.Ott voltál és így sem adtak kulcsot?Hát az f@sza.1.27mm-es metrikus kulcs kell hozzá ha jól rémlik

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2671

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

fapaci írta:
2022.02.05., szomb. 13:22
dixie-chicken írta:
láma kérdés,tegnap voltam a Kácsánál,csak darabszámra "zacsiban van" (kulcs nuku),viszont ami nem igazán tetszik,csavar vékonya, elég nagy mértékben belelógnak látszólag a fém csatlakozó kábelbefogadó részébe,és pici a hézag a külső mü.a. szigetelésig,milyen vastag kábelt tud ez úgy normálisan fogadni,hogy a kilógó csavar feje,ha benne van a kábel,nem akadályozza meg,a külső szigetelő,normális feltekerését ? köszi :smile53:
Nem tudhatják előre, milyen kábelt szeretnél bekötni és nyilván más csavarhossz kell az 1 és a 6 mm-es huzalhoz. Ha szólsz nekik, a Kácsa ad többféle csavart a gyári helyett, mellett.
köszi,jól hangzik,csak az észrevételeimet elmondtam az eldónak is,és nem igazán jelezték hogy létezik "csavarválasztási opció is" :D ...semmi extra,most 2,5mm2,esetleg 4mm2...az imbuszkulcs metrikus ?

:smile53:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

dixie-chicken írta:

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Ezüstözöttet még nem. Jövő héten Mogami jön próbára :D . Ha elég 2m hosszú, a 2 mm2-est szívesen odaadom meghallgatni.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

kupecke írta:
2022.02.05., szomb. 10:28

Ezt nem hallottam saját rendszerben. Barátomnál ennek a vastagabb verziója is van, ő azt tartotta mind közül a "legjobb" hangúnak. Nyugodtan megveheted bármelyiket.
Az ezüstözött 13 awg-és belső kábelt próbáltátok már hangfalkábelnek?Amit kinéztem ez mellett,az a 12awg-és 4-eres,de az pont nincs raktáron,de mindegy,próbára jó lesz a kéteres is.
Kíváncsi vagyok rá,mondjuk sok reményt nem fűzök hozzá mert annyira beégett már a fülembe a jelenlegi,de meglátjuk,ha más nem,jó lesz majd másnak. ;)

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Karl0 írta:
2022.02.04., pén. 21:01
kupecke írta:
2022.02.02., szer. 06:15
fülelek írta:
2022.02.01., kedd 20:58
Szerintem ez is van olyan jó, mint az említett Belden, és sokkal egyszerűbb beszerezni: https://sonopart.hu/canare-2s9f-hangfal ... 89mm-15934
Ez a kábel nekem is meglepetést okozott, kellemeset, ajánlom úgy, hogy volt Beldenem és Type2-m is előtte. Azok alapján, amit mishow írt az erősítődről ( Karl0), ez lehet a te kábeled ;)
Utána olvastam, tényleg dicsérik a felhasználók.
Ehhez mit szólsz? Azért kérdezem mert a QUAD-okról többet lehet olvasni és árban szinte semmi különbség.
https://sonopart.hu/canare-4s8-hangfal- ... -8mm-15942
Ezt nem hallottam saját rendszerben. Barátomnál ennek a vastagabb verziója is van, ő azt tartotta mind közül a "legjobb" hangúnak. Nyugodtan megveheted bármelyiket.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2671

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Aszpirin írta:
2022.01.26., szer. 21:10
Shimano írta:
2022.01.26., szer. 17:09
Egyszer rendeltem,és persze kulcsot nem adtak mellé,pedig az nincs az általános készletekben,.
Nem vitatkozva a többivel, csak ehhez egy hozzáfűznivaló: Bár darabra rendeltem, az AQ SureGrip 100 8-as csomagolásban, eredeti dobozban érkezett, pontosan feliratozva gyárilag, 2 db piros "Amp" felritattal, 2 db piros "Speaker" felirattal, ugyanez feketében "Amp" ill. "Speaker" feliarattal (ha gondolod, teszek be róla fényképet), van ilyen teljes készlet, és tartalmaz kulcsot is. Tehát ebben a készletben van kulcs, használtam is. Azt ugyan nem tudom, hogy rendesen-e, de meghúztam, amennyire tudtam/gondoltam, persze nem akartam beleszakítani a menetet, ezért nem erőltettem a végletekig... Az pedig, hogy előtte megtisztítottam a kábelvégeket, nem valószínű, hogy ártott volna...

P.S. Nem kell végül saját képet készítenem mert találtam netes felvételt, és a csomagolás pontosan így néz ki, csak gondold bele az aranyozott dugókat az ezüstözöttek helyett (ugyanannyiba kerülnek, én az aranyozottat választottam, mert laikus fejemmel azt gondoltam, hogy az ezüstözött jobban vezet ugyan, de hamarabb oxidálódik. A csomag egyébként még egy kis zacsit is tartalmaz, plusz négy csavarral, gondolom ezt elvesztődés/elgurulás esetére teszik hozzá, mert amúgy az összes csavar a helyén van a csatikban is:
Kép

Ja, és a hely, ahonnan rendeltem: KáCsa Audio. 1900 ft darabja, 8 darabot kell kérni, kommentbe beírtam, hogy teljes szettet kérek, és ez jött, dobozostól, mindenestől. Egyre jobban kedvelem a KáCsát, de ez más lapra tartozik...
láma kérdés,tegnap voltam a Kácsánál,csak darabszámra "zacsiban van" (kulcs nuku),viszont ami nem igazán tetszik,csavar vékonya, elég nagy mértékben belelógnak látszólag a fém csatlakozó kábelbefogadó részébe,és pici a hézag a külső mü.a. szigetelésig,milyen vastag kábelt tud ez úgy normálisan fogadni,hogy a kilógó csavar feje,ha benne van a kábel,nem akadályozza meg,a külső szigetelő,normális feltekerését ?

köszi :smile53:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2022.02.04., pén. 20:12
"nem nyúlok hozzá mert minek,jó így"
bezzeg a billentyűzetet nem kíméled sad.gif
Mihez nyúljak hozzá?Amiket írtál az nálam nincs,és ami van az rendben van,szétszedni akármit is és forrasztani meg engedelmeddel de nem vagyok hajlandó. ;)
Van egy rakat hangsugárzókábel amiket szimplán,biwire vagy akár biamp módon is használhatunk.Nálam a biamp kilőve,viszont az nekem nem válasz hogy azért ne próbáljam ki a biwire módot mert az csak azért lehet jobb mint amiket felsoroltál.Szerintem több van a levesben,de ez majd kiderül ha majd egyszer kipróbálom.
Addig meg nyomkodom a billentyűzetet ha tetszik,ha nem,mert ez egy szabad ország,még. :D
Az egyik javasolt canare drótot viszont kipróbálom,és már csak azért is,biwire módban,is. :D

Karl0
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Karl0 »

kupecke írta:
2022.02.02., szer. 06:15
fülelek írta:
2022.02.01., kedd 20:58
Szerintem ez is van olyan jó, mint az említett Belden, és sokkal egyszerűbb beszerezni: https://sonopart.hu/canare-2s9f-hangfal ... 89mm-15934
Ez a kábel nekem is meglepetést okozott, kellemeset, ajánlom úgy, hogy volt Beldenem és Type2-m is előtte. Azok alapján, amit mishow írt az erősítődről ( Karl0), ez lehet a te kábeled ;)
Utána olvastam, tényleg dicsérik a felhasználók.
Ehhez mit szólsz? Azért kérdezem mert a QUAD-okról többet lehet olvasni és árban szinte semmi különbség.
https://sonopart.hu/canare-4s8-hangfal- ... -8mm-15942

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2543

Hozzászólás Szerző: mishow »

Közben az érintettek lejátszották direktben, úgyhogy töröltem a kommentet.
Annyit hagyok csak, hogy a lapka valóban komolytalan dolog, én is mindig cseréltem.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2022.02.04., pén. 21:12-kor.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5149

Hozzászólás Szerző: fülelek »

"nem nyúlok hozzá mert minek,jó így"
bezzeg a billentyűzetet nem kíméled sad.gif

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5011

Hozzászólás Szerző: pärt »

fülelek írta:
2022.02.02., szer. 21:30

A kettős kábelezés okozta eufóriát nem a kettős kábelezés okozza, hanem az a tény, hogy az összekötő koszos és fos anyagból készült 3 mikron vastagságban aranyozott lemezek kikerülnek a rendszerből...
Nem mértem, de szerintem jó lesz az 1 mikronnak is. Aki mégis használja, az gondolkozzon el rajta, hogy rá lehetne-e venni, hogy a kedvenc kábelét vágja el, és egy öt centis, mechanikailag lazán rögzített, nikkelezett vaslemezzel hidalja át azt a szakaszt. Pedig gyakorlatilag erről van szó.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2022.02.02., szer. 21:30
Shimano írta:
2022.02.02., szer. 19:18
[

Ok,akkor nem nyomkodunk,főleg meggondolatlanul nem. :D
Évek óta motoszkál egy olyan gondolat bennem,hogy egyszer csak ki kéne már próbálnom a biwire drótozást is,és ez úgy most adná is magát,de akkor még várok pár évet,biztos ami biztos alapon. :D
A kettős kábelezés okozta eufóriát nem a kettős kábelezés okozza, hanem az a tény, hogy az összekötő koszos és fos anyagból készült 3 mikron vastagságban aranyozott lemezek kikerülnek a rendszerből.
Vannak nagyon drága hangsugárzók, amelyeken nincs csak két csatlakozó...
Két pár kábel - kétszeres ár, de vajon ha kétszer annyit költenénk egy pár kábelre, nem lenne jobb az eredmény? A válasz pedig az, hogy igen, jobb lesz...Tessék kicserélni az összekötő lemezt egy rendes kábelre, megtisztítani a csatikat és alászorítani, vagy még jobb, ha kicsavarozod a terminált, és belülről fixen beforrasztod. A terminál visszarakásánál óvatosan szabad csak meghúzni a csavarokat, mert eltörhet a műanyag.
Apropó, csavarok. Érdemes megvizsgálni a hangsugárzón az összes kívülről elérhető csavart, mert gyakorta kilazulnak illetve nem húzzák meg a gyárban a pénteki és hétfői műszakokban. Persze csak óvatosan, érzéssel.
Azért ez nem olyan egyszerűen fekete és fehér,mert pl vannak olyan drótok amik alkalmasak szimpla,illetve kettős drótozásra is,és van aki esküszik az egyik,illetve a másik bekötésre,tehát valami csak lóghat a levegőben ez ügyben ami nem egyértelmű.
Fémlemezem nincs,drótom van,és megoldhatnám azt is hogy kiváltom a hangfalkábellel,csak éppen nagyon késztetésem nincs ezzel babrálni.A terminállal ugyanez a helyzet,nem nyúlok hozzá mert minek,jó így,és a bizalom is van olyan mértékű a készítővel szemben hogy eszembe sem jutna belepiszkálni abba amit ő jónak vél.
Nem próbáltam még a dupla drótozást,ennyi a történet,és ennek valamikor be kell következnie mert hifisek vagyunk,még ha nem is akarunk már azok lenni akkor is, :D szóval csupán csak a kíváncsiság.
A saját most is használt kábel lenne erre a legmegfelelőbb,de az már rég kiment a "divatból",és eladó sem igen akad,de talán egyszer szembejön valahol.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2022.02.02., szer. 19:18
[

Évek óta motoszkál egy olyan gondolat bennem,hogy egyszer csak ki kéne már próbálnom a biwire drótozást is,és ez úgy most adná is magát,de akkor még várok pár évet,biztos ami biztos alapon. :D
A kettős kábelezés okozta eufóriát nem a kettős kábelezés okozza, hanem az a tény, hogy az összekötő koszos és fos anyagból készült 3 mikron vastagságban aranyozott lemezek kikerülnek a rendszerből.
Vannak nagyon drága hangsugárzók, amelyeken nincs csak két csatlakozó...
Két pár kábel - kétszeres ár, de vajon ha kétszer annyit költenénk egy pár kábelre, nem lenne jobb az eredmény? A válasz pedig az, hogy igen, jobb lesz...Tessék kicserélni az összekötő lemezt egy rendes kábelre, megtisztítani a csatikat és alászorítani, vagy még jobb, ha kicsavarozod a terminált, és belülről fixen beforrasztod. A terminál visszarakásánál óvatosan szabad csak meghúzni a csavarokat, mert eltörhet a műanyag.
Apropó, csavarok. Érdemes megvizsgálni a hangsugárzón az összes kívülről elérhető csavart, mert gyakorta kilazulnak illetve nem húzzák meg a gyárban a pénteki és hétfői műszakokban. Persze csak óvatosan, érzéssel.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Mivel mishow-nak az erősítővel is van tapasztalata, ez alapján a fülelek ajánlotta 2 mm2-es lehet a befutó, ha ezt nem veszem figyelembe , Elmo ajánlott kábele több hifis jelzőt hoz :D ( nálam éppen ilyen szól most is, a 2 mm2-es is megvan, azzal a munkahelyen hifizek :smile29: )

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2022.02.02., szer. 18:47
Csak semmi meggondolatlan nyomkodás, méterre vett kábelt netes vásárlás esetén sem vesznek vissza, mert egyedi kérés alapján vágják le, nem egységcsomag.
A Canare kábel sem univerzális, különösen, hogy nem tudni, kinek milyen az ízlésvilága, zenei műfaj preferenciája, valamint milyen a készülék parkja. Mivel a kérdés arra vonatkozott, hogy egy alapfokú hifihez egy kezdő hifis milyen kábelt vegyen, ezért ajánlottuk a Canare-t, ami az áráért legalábbis a hallgatható kategóriába tartozik.
Hogy vastagabb, avagy vékonyabb a jobb, hát f&ß tudja kezi'csókolom, 2,5 méter felett a vastagabb Canare az ajánlott, amennyiben az orvosa/gyógyszerésze másképp nem rendeli :D
Márciusban a Sonopart más telephelyre költözik, ahol lesz megfelelő akusztikájú bemutatóterem, ott lehet majdan próbálkozni különféle verziókkal...

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: Elmo »

...és ha már itt tartunk, a 4S11-ből készített tápkábel és az LV-77S, mint RCA IC és Digi Coax is több mint jó vétel.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Shimano írta:
2022.02.02., szer. 18:31
Most akkor melyik kanári legyen,fülelek vagy Elmo ajánlotta,döntsétek már el.Már nyomtam volna az enter küldést fülelekére,mire látom hogy új kanári ajánlás jött Elmo részéről.Fülelek vagy Elmo,Elmo vagy fülelek,szavazzanak hölgyek,urak. :D
Látom megvan az új DRÓT,lehet játszadozni. :smile29:
De jópofa ez az oldal,görgeti az ember lefelé az olcsó drótokat,aztán egyszer csak úgy jön a meglepi a millás vdh-kal,mint egy pofoncsapás. :D
Nah szóval,pro és kontra véleményt kéretik a kettőről ha van.
Ja,és csak szólok hogy vannak ott guszta ezüstözött drótok is,szóval lehet fonni,csűrni csavarni tetszőlegesen. ;)
Hívd fel az eladót, nagyon segítőkész.
www.chiliout.hu

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Csak semmi meggondolatlan nyomkodás, méterre vett kábelt netes vásárlás esetén sem vesznek vissza, mert egyedi kérés alapján vágják le, nem egységcsomag.
A Canare kábel sem univerzális, különösen, hogy nem tudni, kinek milyen az ízlésvilága, zenei műfaj preferenciája, valamint milyen a készülék parkja. Mivel a kérdés arra vonatkozott, hogy egy alapfokú hifihez egy kezdő hifis milyen kábelt vegyen, ezért ajánlottuk a Canare-t, ami az áráért legalábbis a hallgatható kategóriába tartozik.
Hogy vastagabb, avagy vékonyabb a jobb, hát f&ß tudja kezi'csókolom, 2,5 méter felett a vastagabb Canare az ajánlott, amennyiben az orvosa/gyógyszerésze másképp nem rendeli :D
Márciusban a Sonopart más telephelyre költözik, ahol lesz megfelelő akusztikájú bemutatóterem, ott lehet majdan próbálkozni különféle verziókkal...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fülelek 2022.02.02., szer. 18:59-kor.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Most akkor melyik kanári legyen,fülelek vagy Elmo ajánlotta,döntsétek már el.Már nyomtam volna az enter küldést fülelekére,mire látom hogy új kanári ajánlás jött Elmo részéről.Fülelek vagy Elmo,Elmo vagy fülelek,szavazzanak hölgyek,urak. :D
Látom megvan az új DRÓT,lehet játszadozni. :smile29:
De jópofa ez az oldal,görgeti az ember lefelé az olcsó drótokat,aztán egyszer csak úgy jön a meglepi a millás vdh-kal,mint egy pofoncsapás. :D
Nah szóval,pro és kontra véleményt kéretik a kettőről ha van.
Ja,és csak szólok hogy vannak ott guszta ezüstözött drótok is,szóval lehet fonni,csűrni csavarni tetszőlegesen. ;)

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Én ezt javaslom dugó nélkül: https://sonopart.hu/canare-2s11f-hangfa ... 11mm-15936
Sok ismerősömnek ajánlottam már de nagy részüket nem érdekelte, mert túl olcsó és nem az van ráírva, hogy Hidiamond, Kimber, Viablue stb. Ezt inkább nem kommentálnám, messzire vezet a téma.
Mindenesetre a tízszeres árú társai közül talán akad jobb, bár én még nem hallottam.
www.chiliout.hu

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2543

Hozzászólás Szerző: mishow »

Karl0 írta:
2022.02.02., szer. 15:34
Azokat a kábeleket nézegettem amiről lehet tesztet, leírásokat lehet olvasni.
Igen itt egy kicsit meglepődtem, hogy a nevesebb, leginkább köztudatba lévő kábelekből nem igazán ajánlottatok.
Tesztet általában a nagy tömeggyártók kábeleiről olvasol. Marketing.
Neked egy kis ügyes rendszered van, a maga kategóriájában jól használható, de ezeknek a nagy gyártóknak nem te vagy a célközönség.
Amit te építesz rendszert, ahhoz olyan okosan válogatott kábelek kellenek, amiket a fórumtársak ajánlottak, ezekről nem fogsz sokat olvasni, maximum DIY vagy hifiblogger oldalakon (nem Gedeon :D )
Lehet, hogy megleptek a most előkerült nevek, de hidd el, jó tipp mind, és passzol a rendszeredhez ;)

Karl0
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Karl0 »

[/quote]

Fura nekem ez...ajánlottunk három konkrét kábel, de te már alighanem eldöntötted mit szeretnél.
Én a Beldent ezekkel a kábelekkel hasonlítottam össze:
QED XT40 szánalmas...lapos, sávhatárolt, torz
Viablue SC2, SC4 én midkettőnél jobbnak hallom, egy fórumtársunk most rakta vissza a Beldent az SC4 helyett...
Valami Dalit is hallottam, nem érdemel szót...
Ezeken kívül sok "mezei" kábelt is próbáltam, max 30 másodperc volt mindegyik.
A Belden nagy előnye, hogy nem szinez, természetes.
Én (és akiről tudom hogy ezt használja) duplán használom, így már a jelenlegi ára több mint 4000/m, de még ennyiért is megéri.
Szimplán is jó, és akkor 2200/m...
Több rendszerben is ezeket tapasztaltam, de a fentiek elsősorban az én rendszeremre, és az én ízlésemre vonatkoznak...
mishow fórumtásunkat igazolva, a Belden 16AWG...
[/quote]

Nem döntöttem még. Tájékozódom. Rengeteg fajta kábel van. Azokat a kábeleket nézegettem amiről lehet tesztet, leírásokat lehet olvasni. Igen itt egy kicsit meglepődtem, hogy a nevesebb, leginkább köztudatba lévő kábelekből nem igazán ajánlottatok. Emésztem a hallottakat :)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”