Volt mindenféle mérés, meg hallgatás is. Nem számított a 30 -Fokos (amúgy a Tannoy gyári ajánlása szerinti) hallgatási pozíció. Élvezhetetlenül sok lett a magas, és dobozhangja is lett, úgyhogy levontuk a konzekvenciát.denesdr írta: ↑2022.02.02., szer. 13:382 óra elment az on-axis átvitel kiegyengetésére, miközben az off-axis átvitelre rá sem kukkantottatok. Én ezt vettem ki a hozzászólásból. A +/-30 fokot bezáró off-axis legalább annyira fontos mint az on-axis átvitel, de minél nagyobb szögben szabályos (vagy kontrollált) az off-axis, annál jobb. Persze nem biztos, hogy az off-axis miatt lett "élvezhetetlen" hang, de van rá esély.cannonball írta: ↑2022.02.02., szer. 13:12kb. 2 órát szórakoztunk, mire egy elég egyenes vonalat sikerült kapnunk, és láss csodát: a kapott hang élvezhetetlen volt! Monó kisérlet volt, de annyira élvezhetetlenül szólt, hogy eszünkbe nem jutott a másik oldalt is megcsinálni.
Ezzel csak azt szerettem volna elmondani, hogy egy nagy gyár nem feltétlenül véletlenül "rontja el gyárilag" a hangfal átvitelét...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1245
Re: Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás
2 óra elment az on-axis átvitel kiegyengetésére, miközben az off-axis átvitelre rá sem kukkantottatok. Én ezt vettem ki a hozzászólásból. A +/-30 fokot bezáró off-axis legalább annyira fontos mint az on-axis átvitel, de minél nagyobb szögben szabályos (vagy kontrollált) az off-axis, annál jobb. Persze nem biztos, hogy az off-axis miatt lett "élvezhetetlen" hang, de van rá esély.cannonball írta: ↑2022.02.02., szer. 13:12kb. 2 órát szórakoztunk, mire egy elég egyenes vonalat sikerült kapnunk, és láss csodát: a kapott hang élvezhetetlen volt! Monó kisérlet volt, de annyira élvezhetetlenül szólt, hogy eszünkbe nem jutott a másik oldalt is megcsinálni.
Ezzel csak azt szerettem volna elmondani, hogy egy nagy gyár nem feltétlenül véletlenül "rontja el gyárilag" a hangfal átvitelét...
- -CB-
- Beköltözött
Alapvetően nem hiszek a tuningolásban, főleg nem mikor egy felsőbb kategóriát otthon a sufniban "hallásra" modifikálunk.
Más kérdés egy jobb belső kábelezés, vagy újabb, minőségibb kondik a hangváltóba -főleg régebbi dobozoknál-. A 0,75-ös belső kábelezést laza sarukkal én is megszüntettem a régi Tannoyomban, az elporladt tömőanyagot kicseréltem.
De álljon itt egy eset a közelmúltból:
Barátom hangosítással foglalkozik (kicsit magasabb szinten, mint a lakodalmas bulik...), így rendelkezésre áll profi mérőmikrofon, illetve aktív hangváltó mellyel bármilyen frekin lehet csalni, illetve még a fázist is el lehet tolni.
Felállítottuk tehát a cuccot, rákötöttünk egy régi Tannoy duál hangfalat, és a várakozásoknak megfelelően elszörnyedve néztük a mért értéket. (volt közeli, és hallgatási poziban végzett mérés is, rózsazajjal). Nosza, nekiálltunk "egyenesbe hozni" a látott átviteli görbét. (a mérésekkor mindig ott volt a monitoron a hangfalba menő referenciahang, illetve amit a mikrofon mért). kb. 2 órát szórakoztunk, mire egy elég egyenes vonalat sikerült kapnunk, és láss csodát: a kapott hang élvezhetetlen volt! Monó kisérlet volt, de annyira élvezhetetlenül szólt, hogy eszünkbe nem jutott a másik oldalt is megcsinálni.
Más kérdés egy jobb belső kábelezés, vagy újabb, minőségibb kondik a hangváltóba -főleg régebbi dobozoknál-. A 0,75-ös belső kábelezést laza sarukkal én is megszüntettem a régi Tannoyomban, az elporladt tömőanyagot kicseréltem.
De álljon itt egy eset a közelmúltból:
Barátom hangosítással foglalkozik (kicsit magasabb szinten, mint a lakodalmas bulik...), így rendelkezésre áll profi mérőmikrofon, illetve aktív hangváltó mellyel bármilyen frekin lehet csalni, illetve még a fázist is el lehet tolni.
Felállítottuk tehát a cuccot, rákötöttünk egy régi Tannoy duál hangfalat, és a várakozásoknak megfelelően elszörnyedve néztük a mért értéket. (volt közeli, és hallgatási poziban végzett mérés is, rózsazajjal). Nosza, nekiálltunk "egyenesbe hozni" a látott átviteli görbét. (a mérésekkor mindig ott volt a monitoron a hangfalba menő referenciahang, illetve amit a mikrofon mért). kb. 2 órát szórakoztunk, mire egy elég egyenes vonalat sikerült kapnunk, és láss csodát: a kapott hang élvezhetetlen volt! Monó kisérlet volt, de annyira élvezhetetlenül szólt, hogy eszünkbe nem jutott a másik oldalt is megcsinálni.
A te döntésed volt a logikus, és szerintem is a jobb. Jelen példa esetében pedig 700e Ft-ért igen komoly használt hangfalat lehet venni. Néhány éves csúcsmodelleket is, amik 2 millió körül voltak mondjuk 5-6-7 éve újonnan.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3571
Már megint hülye autós példa, de ott is van tuning ugye. Az autó árát rákölteni, ha használt volt is, ott sem éri meg. Főleg, hogy nem lesz a tuning autó sosem olyan jó, mintha 2x annyiért vett volna valaki jobbat. Persze nyilván lehet néhány kivétel.cannonball írta: ↑2022.02.02., szer. 11:47Pár éve én is elmentem a Karcsihoz. Végighallgattam a nagy szeánszot spiritualitástól kezdve a betonozásig, aztán meghallgattam a dohos, dohányfüstös káoszban a felállított szettet. A hang meglepően jó volt, de irreálisnak tartottam a 200 ezres hangfalra még 200-at rákölteni (nekem ennyit mondott), inkább eladtam, és vettem 400-ért egy jobb hangfalat. Jól döntöttem...ZolaBA írta: ↑2022.02.02., szer. 11:33Lehet egy tuningban asztalos munka/alkatrész/stb. drága vagy nagy hozzáadott érték, nem is ez a fura, hanem, hogy ezek a dobozok 1000 euro körül vannak a hifishark-on. Azért 1000 euróra még 1000-et elkölteni mókolásra? az a durva.
Tudom utáljátok, hogy mindig dumálok... bocs, azért leíromSzóval ezeket a jelenségeket én mindig visszavezetem magamban a snakeoil kérdéskörre, mert ahol nincs átverés ott nincs áldozat sem.
A túlzónak tűnő összegen kívül az is végigfutott a fejemen, hogy ő a saját rendszeréhez, helyiségéhez, és füléhez csinálná ami nem biztos, hogy otthon nálam is jó lesz. Azt sem kockáztattam volna, hogy utána hetekig a felszedett cigarettaszagot szenvedjem itthon.
A te döntésed volt a logikus, és szerintem is a jobb. Jelen példa esetében pedig 700e Ft-ért igen komoly használt hangfalat lehet venni. Néhány éves csúcsmodelleket is, amik 2 millió körül voltak mondjuk 5-6-7 éve újonnan.
Csak a Marantz! :-D
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1263
Re: Tüű Károly - hangsugárzók
Konkrétan ezt a több mint 4 milliós Sonust elnézve sok az esélye! A kondikat ugyan nem tudom megítélni, de az ellenállások "kuka" szintűek. Valószínűleg a fekete kondik is alig jobbak. Viszont olcsók!Shimano írta: ↑2022.01.28., pén. 15:17Nem tudom,de laikusként nézve azért van némi különbség a kettő közt,mert az egyiket kellett mert láthatóan elfogyott a csavar,még a másikat talán azért hogy együtt menjen a kukába az egész ha valami elromlik benne.
![]()
De ha komolyabban és racionálisan nézed,akkor szerinted az mennyire lehet életszerű hogy egy ilyen,a piacra kerülésekor valószínűsíthetően nem olcsó dobozban minden sz@r amit beletettek és másra kell cserélni,sőt még a benne lévő hangszórókat is modifikálni kell,jelentsen ez bármit is?![]()
Ha nekem azzal jönne egy tunyingmester hogy minden sz@r abban amit elvittem hozzá,akkor két eset fordulna elő.Az egyik az hogy nem hinnék neki és elköszönnék,a másik meg az hogy igen hinném,viszont akkor nem tuningoltatnám sok sok pénzért a sz@rt,ha nem vagy dobnám a kukába,vagy túladnék rajta úgy ahogyan van.
A túlzónak tűnő összegen kívül az is végigfutott a fejemen, hogy ő a saját rendszeréhez, helyiségéhez, és füléhez csinálná ami nem biztos, hogy otthon nálam is jó lesz. Azt sem kockáztattam volna, hogy utána hetekig a felszedett cigarettaszagot szenvedjem itthon.
- -CB-
- Beköltözött
Pár éve én is elmentem a Karcsihoz. Végighallgattam a nagy szeánszot spiritualitástól kezdve a betonozásig, aztán meghallgattam a dohos, dohányfüstös káoszban a felállított szettet. A hang meglepően jó volt, de irreálisnak tartottam a 200 ezres hangfalra még 200-at rákölteni (nekem ennyit mondott), inkább eladtam, és vettem 400-ért egy jobb hangfalat. Jól döntöttem...ZolaBA írta: ↑2022.02.02., szer. 11:33Lehet egy tuningban asztalos munka/alkatrész/stb. drága vagy nagy hozzáadott érték, nem is ez a fura, hanem, hogy ezek a dobozok 1000 euro körül vannak a hifishark-on. Azért 1000 euróra még 1000-et elkölteni mókolásra? az a durva.
Tudom utáljátok, hogy mindig dumálok... bocs, azért leíromSzóval ezeket a jelenségeket én mindig visszavezetem magamban a snakeoil kérdéskörre, mert ahol nincs átverés ott nincs áldozat sem.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 899
Nekem az tetszett nagyon, amikor egy kimondottan jó doboz egyik kezelése ez volt: "hangszórómembránok belső oldalról impregnálva".
A membrán anyagáról:
https://www.monitoraudio.com/en/blog/in ... magnesium/
Lehet ezt impregnálni?
("Az impregnálás egy anyagkezelési művelet. Lényege valamely anyag átitatása egy másik anyaggal, az eredeti anyag valamely tulajdonságának megváltoztatása érdekében.")
A membrán anyagáról:
https://www.monitoraudio.com/en/blog/in ... magnesium/
Lehet ezt impregnálni?
("Az impregnálás egy anyagkezelési művelet. Lényege valamely anyag átitatása egy másik anyaggal, az eredeti anyag valamely tulajdonságának megváltoztatása érdekében.")
Nem szotkam hibázni.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Lehet egy tuningban asztalos munka/alkatrész/stb. drága vagy nagy hozzáadott érték, nem is ez a fura, hanem, hogy ezek a dobozok 1000 euro körül vannak a hifishark-on. Azért 1000 euróra még 1000-et elkölteni mókolásra? az a durva.
Tudom utáljátok, hogy mindig dumálok... bocs, azért leírom

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Itt a gyári hangváltód:
- smogmachine
- Fórumlakó
- Értékelés: 80
orline71 írta: ↑2022.01.20., csüt. 16:18Kedves Tanczi alias Tüü Karcsi !tanczi írta: ↑2022.01.18., kedd 09:27Alábbi az ő véleménye, nekem telefonon mondta (mint látszik, nem szokott netezni, ezen nem sok csodálkozni való van, mert ezt csinálja évek óta):
Ha kérhetlek, légyszi támaszd alá
1.) milyen dobozt vittél Tüű-höz (kb. mikor),
2.) akár a dobozról is örömmel látnék egy fotót,
3.) ha azt állítod, hogy nem csinált a váltóval semmit, akkor csinálj a váltóról / terminálról is készíts egy képet.
Az csak egy megjegyzés részemről, hogy az állítólagos tuning után az itt panaszkodó egy valakihez nem fordult és nem szólt megfogalmazott elégedetlenségéről.
Pont ahhoz, akinél minden fórumos kezdte volna.
Kitaláljátok ki lenne az?
És arra mit tippeltek, mindez az állítólagos felhajtás kinek az érdekében áll?
Nekem eléggé furcsa lesz és az ügy valódiságát támasztja alá, ha nem kapunk választ és fotókat pár napon belül.
Mellékelem a váltó és a hangsugárzó képét .
Biztos emlékezni fogsz rá , mert elég ritka darab .
Hogy miért nem fordultam hozzád mindjárt ? Mert aki megkárosít 350 e forinttal , úgysem fogja se jóvátenni , se visszafizetni . Max . kimagyarázza hülyeségekkel .
Csak most hogy előjött egy "csodálód" , tört fel bennem , ami egyébként mindig is mardosott , hogy így jártam .
Lehet , hogy régen készültek jó tuningok , de én nem kaptam semmit a pénzemért .
A képek az eredeti , most is benne levő hangváltót mutatják .IMG_20200929_161557.jpgIMG_20201015_105552.jpgIMG_20201015_104711.jpgIMG_20201015_104735.jpg
Itt a gyári hangváltód:
- Csatolmányok
-
- RP300.PNG (668.95 KiB) Megtekintve 2403 alkalommal
jaaa, logikust én sem

számomra elképzelhetetlen a történet
350e Ft-ot hangfaltuningra ? nóóórmális ? [B.I.]
ott meghallgatáskor annyira tetszett ...vagy nagy a mágia ?
...ezért is gyanús, ha valaki személyes jelenlétezik, hogy csak úgy, stb., mert ugy esélyes az ügyes alkalmazott pszicho "gyözelme" !!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Pár pillanatig elgondolkodtam, milyen varázserő és remény szükséges ahhoz, hogy egy dokumentálatlan, előre nem egyeztetett beavatkozásért 350 ezer forint cserél gazdát "egy kalap szar" minősítésű berendezés esetében.
Nem találtam logikus választ.

- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 244
10 bot utes es harom miatyank mindkettonekKopaszKutya írta: ↑2022.02.01., kedd 18:03Kb. 1 hónapja húzódik az "ügy", lassan mindenki leírja a véleményét, az "igazság" mégsem derült ki ez idáig. Talán azért, mert mind a kettő fél hibázott valahol? Nem lehetne közös megegyezésre jutni, hogy béke legyen?![]()

Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro
- KopaszKutya
- Törzsvendég
- Értékelés: 197
Kb. 1 hónapja húzódik az "ügy", lassan mindenki leírja a véleményét, az "igazság" mégsem derült ki ez idáig. Talán azért, mert mind a kettő fél hibázott valahol? Nem lehetne közös megegyezésre jutni, hogy béke legyen? 

Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature
Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
Komplett Schmidt Ferenc kábelezés
Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
Komplett Schmidt Ferenc kábelezés
Szinte mindennel egyetértve amit írtál, csak egy kiegészítés (bár szerintem a moderátorok mindjárt kiraknak innen minket máshová :-): ma már süketszoba nélkül is lehet korrekt méréseket készíteni egy ilyennel:
https://www.klippel.de/products/rd-syst ... anner.html
Egyébként Amir meg Erin is ilyet használ, én a mérésekkel foglalkozó netes oldalak közül az Erinét tartom a legátfogóbbnak és a legjobbnak azok közül amiket ismerek. Bár az ára alapján lehet hogy ezzel se jönnénk ki sokkal olcsóbban mint egy süketszobával (kiépítéstől függően 100 ezer euró is lehet).
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
A jelenlegi szituációhoz nem kívánok hozzászólni. Mindenki úgyis levonja a saját konzekvenciáját.
Viszont az aggályos, hogy mindenféle műszaki kontroll nélkül átalakításokat hajtanak végre. Sem előtte, sem utána semmiféle műszaki kontroll nincs. Szubjektíven meg az, hogy jobb, csupán egyéni ízlés kérdése.
Még azokban a korokban, amikor itthon gyakorlatilag semmihez sem lehetett hozzájutni, vagy abnormális árakon a nyugati alsó szinthez, nekünk is az maradt, ami volt.
Történetesen nekem egy Orion HS 40-es, ami a maga nemében akkor nem volt rossz. Persze az ember szeretne jobbat a lehetőségei szerint. Így saját kezűleg modifikáltam a saját hangfalamat. A modifikáció érintette a doboz mechanikai stabilitását, hangváltóját. A végzettségemnél fogva azért akkor már volt rálátásom a műszaki akusztikára és az elektromos áramkörökre. Ez alapján álltam neki.
Nyilvánvalóan otthoni körülmények között sem akkor, sem ma nem lehet korrekt méréseket végezni.
A mai ingyenes és nem ingyenes szoftverek sokat segítenek, de nem helyettesítenek egy professzionális mérőparkot (akkoriban a Brüel&Kjaer, ma az Audio Precision). Arról nem is beszélve, hogy igazán korrekt akusztikai mérésekhez nélkülözhetetlen egy süketszoba. Magyarországon és Kelet Európában a legkomolyabb süketszoba az MTA kutatóházának a pincéjében található. Talán még ma is üzemel.
Szerencsémre Illényi professzor vezette akkor a labort és egy volt kollégám is ott dolgozott, így be tudtam jutni a szentélybe. Bevihettem a saját hangfalaimat és egy átfogó méréssorozatot csinálhattam rajtuk.
A mérések visszaigazolták, hogy az adott anyagból sikerült egy elfogadható eredményt elérnem.
Főleg az egyenletes akusztikus fázismenet, ami nagyban hozzájárul a térleképzéshez.
Csak azért írtam le mindezt, mert mérések nélkül csak vakon tapogatózunk a sötétben.
A legtöbb komolyabb gyártó rendelkezésére áll komoly mérőpark, süketszoba.
Akinek meg nem és valamennyire is igényes a fejlesztés során kibérel egy ilyen helyet.
Megkérdőjelezni a hozzáértésüket szerintem önteltség.
Ha már valaki mindenáron jobbá szeretné tenni a hangfalát, egyetlen esély erre a beépített alkalmanként olcsó és igénytelen váltó elemek cseréje jobb minőségűre, de szigorúan az eredetivel azonos értékűre. A belső kábelezés jobb minőségűre cserélése, esetleg forrasztásos kötések alkalmazása a sarus csatlakozók helyett.
De belenyúlni az áramkörbe vakrepülés. Főleg utólagos akusztikai mérések nélkül.
Néhány beszkennelt diagrammot itt berakok a kb. 30 db Brüel&Kjaer mérési diagramm közül.
Különösen érdekesek és kördiagrammok, amik a sugárzási karakterisztikát mutatják különböző frekvenciákon.
Ilyenek házilagos kivitelezésére esély sincs, pedig nagyban befolyásolja a hangminőséget a sugárzási karakterisztika.
Viszont az aggályos, hogy mindenféle műszaki kontroll nélkül átalakításokat hajtanak végre. Sem előtte, sem utána semmiféle műszaki kontroll nincs. Szubjektíven meg az, hogy jobb, csupán egyéni ízlés kérdése.
Még azokban a korokban, amikor itthon gyakorlatilag semmihez sem lehetett hozzájutni, vagy abnormális árakon a nyugati alsó szinthez, nekünk is az maradt, ami volt.
Történetesen nekem egy Orion HS 40-es, ami a maga nemében akkor nem volt rossz. Persze az ember szeretne jobbat a lehetőségei szerint. Így saját kezűleg modifikáltam a saját hangfalamat. A modifikáció érintette a doboz mechanikai stabilitását, hangváltóját. A végzettségemnél fogva azért akkor már volt rálátásom a műszaki akusztikára és az elektromos áramkörökre. Ez alapján álltam neki.
Nyilvánvalóan otthoni körülmények között sem akkor, sem ma nem lehet korrekt méréseket végezni.
A mai ingyenes és nem ingyenes szoftverek sokat segítenek, de nem helyettesítenek egy professzionális mérőparkot (akkoriban a Brüel&Kjaer, ma az Audio Precision). Arról nem is beszélve, hogy igazán korrekt akusztikai mérésekhez nélkülözhetetlen egy süketszoba. Magyarországon és Kelet Európában a legkomolyabb süketszoba az MTA kutatóházának a pincéjében található. Talán még ma is üzemel.
Szerencsémre Illényi professzor vezette akkor a labort és egy volt kollégám is ott dolgozott, így be tudtam jutni a szentélybe. Bevihettem a saját hangfalaimat és egy átfogó méréssorozatot csinálhattam rajtuk.
A mérések visszaigazolták, hogy az adott anyagból sikerült egy elfogadható eredményt elérnem.
Főleg az egyenletes akusztikus fázismenet, ami nagyban hozzájárul a térleképzéshez.
Csak azért írtam le mindezt, mert mérések nélkül csak vakon tapogatózunk a sötétben.
A legtöbb komolyabb gyártó rendelkezésére áll komoly mérőpark, süketszoba.
Akinek meg nem és valamennyire is igényes a fejlesztés során kibérel egy ilyen helyet.
Megkérdőjelezni a hozzáértésüket szerintem önteltség.
Ha már valaki mindenáron jobbá szeretné tenni a hangfalát, egyetlen esély erre a beépített alkalmanként olcsó és igénytelen váltó elemek cseréje jobb minőségűre, de szigorúan az eredetivel azonos értékűre. A belső kábelezés jobb minőségűre cserélése, esetleg forrasztásos kötések alkalmazása a sarus csatlakozók helyett.
De belenyúlni az áramkörbe vakrepülés. Főleg utólagos akusztikai mérések nélkül.
Néhány beszkennelt diagrammot itt berakok a kb. 30 db Brüel&Kjaer mérési diagramm közül.
Különösen érdekesek és kördiagrammok, amik a sugárzási karakterisztikát mutatják különböző frekvenciákon.
Ilyenek házilagos kivitelezésére esély sincs, pedig nagyban befolyásolja a hangminőséget a sugárzási karakterisztika.
- Csatolmányok
-
- HS 40 2. 3. harmonikus torzítás 1w 1m 1989.jpg (2.94 MiB) Megtekintve 2546 alkalommal
-
- HS40 akusztikai fázis 20-20kHz 1989.jpg (3.75 MiB) Megtekintve 2546 alkalommal
-
- HS40 iránykarakterisztika 1989..jpg (808.49 KiB) Megtekintve 2546 alkalommal
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2749
Kedves Ugrifüles!
Minő véletlen.....Már említettem, hogy akkor jelensz meg amikor valami negatív kritika érkezik Károly felé. Csak nem arra célzol, hogy a Károlyé szebb?

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Ugrifules
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 16
Mai hangváltó szépségverseny
Altec Lansing model Nineteen
darabja 65kg, 2000-3000 EUR használtan
Ilyen szép váltó van benne
Altec Lansing model Nineteen
darabja 65kg, 2000-3000 EUR használtan
Ilyen szép váltó van benne
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2749
Kedves Tanczi!tanczi írta: ↑2022.01.31., hétf. 21:16Fel szeretnék tenni pár, kifejezettem semleges, nem irányítottan és sugalmazottan megfogalmazott kérdést.
Ha valaki figyelmesem olvassa a topikot, ezek a kérdések már korábban megfogalmazódtak - csak valahogy páran elsiklottak felette.
Sebaj, most lehet pótolni:
1.) Egy hangváltó esetében szerinted milyen szempont alapján érdemes dönteni? (több szempont is lehet)
2.) Ha több szempontod lenne előző válaszra, melyik a fő szempont szerinted? (válaszd előzőekből a legfontosabbat)
3.) A váltó esetében a bandázsolást, beöntést véleményed szerint miért, milyen okból szokták használni?
4.) Szerinted az általad betett fotós váltónál hogyan foglalkoztak ennek a tényezőnek (az előző kérdésre adott válaszod) az orvoslásával?
5.) Szerinted honnan lehet eldönteni, a szép vagy a csúnya hangváltó a jobb? (2. kérdésre adott válasz alapján).
Igazából ezeket gondolatébresztőnek szánom.
Nem szeretnék senkit megsérteni, de talán érdemes felülemelkedni a "hű de jól néz ki, biztos jól szól" típusú mélyszakmai hozzáálláson.
Neked írok, mert a topik üzemeltetője nem annyira aktív, és Te eléggé képben vagy mindennel..... Pár hozzászólásommal ezelőtt azt ígértem nem szólok hozzá a témához. (Bár már akkor is levontam egyfajta konzekvenciát. ) De ne haragudj(atok) meg nem tudom megállni. Lehet mérés nélkül is hangváltót készíteni, még akár jó is lehet, de hogy jobb lesz-e mint a gyári, az legjobb esetben is a szerencse műve, nem a szakértelemé. Van a tuningnak egy fajtája, amikor minőségi alkatrészekből -meghagyva az eredeti kapcsolást- tuningoljuk fel a hangváltót. De itt állítólag nem ez történt. A bandázsolásnak meg a beöntésnek a hangra gyakorolt hatása kb. a nullához konvergál. Ha nem így lenne ezt a 20 Ft-os tuningot minden gyártó alkalmazná. Ez egy dologra nagyon jó: elfedi az olcsó (talán Bennic, vagy még az se?) kondenzátorokat..... Továbbá: hogy lehet egy hangszórót tuningolni mérés nélkül? Gondolom meghallgatta a tuning után, és máris tudta most a jó. Nem csak most: mindig. Hiába na akinek jó a füle, annak jó a füle...... Bár tuning alatt értjük ha vázra ráragasztunk egy ragasztó csíkot, mert az csillapítja-elnyeli a rezgéseket és máris hú-hú most de jó lett.
Az egész sztoriról egy dolog jut eszembe: "Vakok között félszemű a király". De tudod mit. Fizessen is aki....
Továbbá nagyon furcsa, hogy egyetlen egy előtte-utána képet nem láttam a topikban. Ó a mérési jegyzőkönyvet meg ne is említsem.
Elnézést ha kicsit harcias voltam.....
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Azért lássuk be ,valakinek a munkája valahol mégis csak magának az embernek az igényességét ,precízségét mutatja.
De lehet hogy a hitetlenkedők nem tudnak vagy nem láttak még eleget.Talán ha szépen megkérjük a mestert akkor megadja a tudományos magyarázatot a bandázs szalag és az ragasztó furcsa mód felhasználására.
De persze mindenkit jobban foglalkoztat a kérdés hogy mik lehetnek ezeknek a drága alkatrészeknek a márkája ,típusa.
És hogy ne ezen csámcsogjunk elég ha csak a megrendelőnek küldi el.Szerintem igen is joga van tudni hogy mire adta ki a pénzét.
De lehet hogy a hitetlenkedők nem tudnak vagy nem láttak még eleget.Talán ha szépen megkérjük a mestert akkor megadja a tudományos magyarázatot a bandázs szalag és az ragasztó furcsa mód felhasználására.
De persze mindenkit jobban foglalkoztat a kérdés hogy mik lehetnek ezeknek a drága alkatrészeknek a márkája ,típusa.
És hogy ne ezen csámcsogjunk elég ha csak a megrendelőnek küldi el.Szerintem igen is joga van tudni hogy mire adta ki a pénzét.
Fel szeretnék tenni pár, kifejezettem semleges, nem irányítottan és sugalmazottan megfogalmazott kérdést.
Ha valaki figyelmesem olvassa a topikot, ezek a kérdések már korábban megfogalmazódtak - csak valahogy páran elsiklottak felette.
Sebaj, most lehet pótolni:
1.) Egy hangváltó esetében szerinted milyen szempont alapján érdemes dönteni? (több szempont is lehet)
2.) Ha több szempontod lenne előző válaszra, melyik a fő szempont szerinted? (válaszd előzőekből a legfontosabbat)
3.) A váltó esetében a bandázsolást, beöntést véleményed szerint miért, milyen okból szokták használni?
4.) Szerinted az általad betett fotós váltónál hogyan foglalkoztak ennek a tényezőnek (az előző kérdésre adott válaszod) az orvoslásával?
5.) Szerinted honnan lehet eldönteni, a szép vagy a csúnya hangváltó a jobb? (2. kérdésre adott válasz alapján).
Igazából ezeket gondolatébresztőnek szánom.
Nem szeretnék senkit megsérteni, de talán érdemes felülemelkedni a "hű de jól néz ki, biztos jól szól" típusú mélyszakmai hozzáálláson.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
- pucok
- Törzsvendég
- Értékelés: 897
Úgy gondolom a kommunikáció egy nagyon fontos dolog itt a két fél között, és akkor nem mérgesedett volna így el a kapcsolat. Rossz ezt így olvasni mindkét fél részéről.
Amik a tények:
Eredeti váltó:
Tuning: 350.000 Ft-ért
Egy külföldi tuning: 1200 EUR-ért (ma ez 420.000 Ft)
Amik a tények:
Eredeti váltó:
Tuning: 350.000 Ft-ért
Egy külföldi tuning: 1200 EUR-ért (ma ez 420.000 Ft)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Mindez mennyire egyszerűen elkerülhető lett volna az elötte és utáni fényképekkel,az elötte és utáni mérésekkel,és egy olyan kommunikációval,ami egy kölcsönös bizalmat is eredményezett volna .