Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11006
- Kapcsolat:
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Végül becsorgott néhány álláspont és úgy tűnik, sokan nem eredeti nyelven, de eredeti hanggal és magyar felirattal moziznak, de akad, aki az írott karaktereket csak mankónak használja, főként a hallott szöveget próbálja értelmezni. Köszönöm a válaszokat!
Meghozta a posta a Gemini Mant. 
Brutál a képminőség, de elront mindent a HFR, lehetetlen elvonatkoztatni a gagyi hatásától. Érdekes ez a jelenség amúgy. Belefut sűrűn a 92000 kb/s-ba az adatsebesség, néha meg is akad. Mi kell ahhoz, hogy bírja a Nasról a hálózatom a sebességet?
Gigabites router, meg switch?

Brutál a képminőség, de elront mindent a HFR, lehetetlen elvonatkoztatni a gagyi hatásától. Érdekes ez a jelenség amúgy. Belefut sűrűn a 92000 kb/s-ba az adatsebesség, néha meg is akad. Mi kell ahhoz, hogy bírja a Nasról a hálózatom a sebességet?
Gigabites router, meg switch?
Szerintem!
Hasonlóan vagyok én is, nálam se okoz kicsit se problémát a felirat olvasása, nem érzem azt, hogy bármi képi információról lemaradnék. Tény, hogy az igazi az lenne, ha egyáltalán nem lenne szükség a feliratra és az is tény, hogy a sok párbeszéddel rendelkező filmeknél ez azért nehezebb, mint az egyszerű akció, scifi műfajnál.Dorian írta: ↑2022.02.01., kedd 09:09Nyelvekből sajnos nem vagyok perfekt, viszont - lehet, h azért, mert egész gyerekkoromat kb. csak olvasással töltöttem - elég csak egy szemvillanással rápillantani a feliratra, sokkal kevesebbet vesz el a filmből, mint az eredeti hangsáv (nem csak - sőt nem is főleg - a hangminőségre gondolok) adta többlet.
De szerintem működik a filmeknél is, a gyakorlat teszi a mestert mondás. Mivel én a DVD korszak legelején, ami kb. 20 éve volt már, kezdtem el eredeti hangsávval nézni a filmeket, így volt időm megszokni, szinte zavar mentesen olvasni a feliratokat film közben. Valószínű a hosszú évek mellett az is segített ebben, hogy fokozatosan növekedett a kép nagysága. Amit Csutka említett, hogy sokan 3m-es képet néznek, ugyanilyen messziről, az valós probléma lehet a felirat olvasásánál, annak aki a semmiből csöppen bele ilyen arányokba. Nálam ez 2m széles vászonnal kezdődött, amit 4méterről néztem. 480-as felbontásnál nem volt hátrány ilyen messziről nézni
Ja és még annyit tennék hozzá, hogy az utóbbi 2 vásznam, 2.35:1-hez képarányú, tehát nem 16:9-es, így kevésbé magas nálam a kép. Ebből következik, hogy a felirat a képben van, tehát nem annyira lent. Szerintem ez is segíti azt, hogy könnyebb az olvasása és kevesebb képi részletről maradok le.
Amúgy mostanában, ha baráti körben mozizok és az a kérés, akkor a szinkrontól sem riadok vissza. Szerencsére a Storm nagyon jól szólaltatja meg ezeket is, nem igazán van hiányérzetem, a minőséget illetően, ami a korábbi rendszereimnél sokkan jobban érződött.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3316
Adj neki szerintem egy esélyt, mert ez a sokkal jobbak közül való az új filmjeit nézve.scaurus írta: ↑2022.01.31., hétf. 20:37
The Foreigner: Jackie Chan valahol 1995 körül, a Balhé Bronxban opusszal vesztett el, utána még 1-2 filmjébe belenéztem, de viszonylag gyorsan elkapacsoltam, de az Istenek fegyverzetét, Gördülő kung-fut, Rendőrsztorit a mai napig n+1. alkalommal meg tudom nézni (mint a Bud Spencer-Terence Hill filmeket).![]()
Teljesen más stílus, mint a tőle megszokott, de jól áll neki.
És nem szokványos a vég kifejlett sem.
Csak a Marantz! :-D
Nyelvekből sajnos nem vagyok perfekt, viszont - lehet, h azért, mert egész gyerekkoromat kb. csak olvasással töltöttem - elég csak egy szemvillanással rápillantani a feliratra, sokkal kevesebbet vesz el a filmből, mint az eredeti hangsáv (nem csak - sőt nem is főleg - a hangminőségre gondolok) adta többlet. Az is igaz, hogy ez teljes egészében inkább csak angol és német nyelv esetén van így, amiket azért eleve nagyjából megértek.
Viszont nézek sok más nyelvű filmet is, leginkább franciát, spanyolt és a teljes skandináv palettát (és hiába érettségiztem franciából, azon a nyelven simán eladnának), de előfordul nálam néhány koreai, litván, mittommilyen film is. Ezeknél kifejezetten élvezem az eredeti nyelvet, mert a nyelvi csatorna által is közvetíti a számomra ismeretlen közeget kultúrát.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Részemről egyszerű, kisebb kompromisszumot vállalok fel eredeti hang + magyar felirat esetén, mint magyar szinkronnal. Illetve sok esetben kifejezetten előnyösebb, ahogy azt páran már leírták. A karakterek is jobban kiteljesednek. Egy Sam L Jackson-nak, Jeff Bridges-nek, Christian Bale-nek, Edward Norton-nak, Joaquin Phoneix-nek stb.. eredeti hanggal élvezetesebb a produkciója. Persze van ellenpélda is, de az alacsony esetszám miatt a mérleg még sem tud arra billenni.fapaci írta: ↑2022.01.31., hétf. 18:37Miből gondolod, hogy nem értem? Érthetően leírtad az álláspontod, kíváncsian várom másokét is.Alex_Aston írta: ↑2022.01.31., hétf. 17:47Mindent magyar felirattal nézek. Lehet lovagolni a szavakon, de már leírtam, miért nézem így a filmeket, nem tudom, mi a nem érthető benne...
Van, mikor maga a nyelv szépsége miatt is érdemes választani. A Narcos sorozatban kifejezetten jól esett a spanyol betét. Állítólag a Vikingek sorozatnál sem érdemes szinkront kapcsolni. Azt még nem láttam, csak párom dicséri.
A képolvasás sokat segítene, de nekem sajna nem megy. Pedig magyar szöveg esetén is létezik, hiába mondják, hogy nem. Párom jó példa rá, irigylem is érte. 2 héten belül 3 könyv, napi pár órában csak. Mikor lapoz én a felénél járok.

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hát igencsak másféle filmeket nézünk, úgy tűnik.

Ha a Te adatodból indulunk ki és ha csak 1-2 másodpercig nézünk egy felirat sort, akkor a filmből kb negyedórát nem látunk. Egy sok párbeszéddel operáló drámánál ez akár fél óra is lehet. Nekem ez túl nagy veszteségnek tűnik, pláne az alapján, hogy a normális filmekben a képen megjelenő tartalom egy gondosan megszerkesztett produktum, semmi sem a véletlen műve.
Én ezt elolvastam vagy 10x, de még mindig nem értem.A kepi ateleshez ajanlom pl az osszes nyomorult imax kamerakkal felvettuk imaxban az imax jelenetek nagyobb tartalommal latszodnak, normalis moziban meg le lehet vagni alul felul szakembereknek, hogy ott is el lehet melyulni, de ha muveszileg nezzuk, akkor egyes kepi kompozicio serul, vagy megsem?

Ha már Netflix. Aki nem riad vissza a politikától talán érdekes lehet a Borgen c. dán sorozat.
https://www.sorozatjunkie.hu/tag/borgen/
Szerény jelentékeny énem
az utóbbi 8-10 évben napi szinten követi a politikát, szóval belenéztem, aztán csak jöttek/jönnek egymás után az epizódok, igaz még csak 9 rész ment le.
Mennyire kitalált dolgok, passz, de érdekes látni mekkora sz.rkeverés is mehet a háttérben még az alig korrupt skandinávoknál is(mi lehet itthon tejóég
), ki kinek mikor mit tesz vagy nem tesz, magánélet, család, elég durva gyerekkor.....
Szóval ajánlott. Nem zs kategória!
https://www.sorozatjunkie.hu/tag/borgen/
Szerény jelentékeny énem

Mennyire kitalált dolgok, passz, de érdekes látni mekkora sz.rkeverés is mehet a háttérben még az alig korrupt skandinávoknál is(mi lehet itthon tejóég

Szóval ajánlott. Nem zs kategória!
En is az osszes filmet eredeti hang plusz magyar felirattal nezek, mert igy jo. Nem kell erteni, hogy erezzem a hanglejtes megfeleloseget vagy hibajat.
Azert egy filmben nem mindig dumalnak, illetve a he joe, gyere, megverlek, au de faj, vazze, a te anyadat klasszikusokat nem kell olvasni. Egy atlag filmben a fentiekkel egyutt van 500 felirat, azert az nem olyan sok.
Ha pedig maradunk Woody Allennel azt magyar szinkronnal sem fogom fel mit vakeral, olyan gyorsan beszel.
A kepi ateleshez ajanlom pl az osszes nyomorult imax kamerakkal felvettuk imaxban az imax jelenetek nagyobb tartalommal latszodnak, normalis moziban meg le lehet vagni alul felul szakembereknek, hogy ott is el lehet melyulni, de ha muveszileg nezzuk, akkor egyes kepi kompozicio serul, vagy megsem?
Azert egy filmben nem mindig dumalnak, illetve a he joe, gyere, megverlek, au de faj, vazze, a te anyadat klasszikusokat nem kell olvasni. Egy atlag filmben a fentiekkel egyutt van 500 felirat, azert az nem olyan sok.
Ha pedig maradunk Woody Allennel azt magyar szinkronnal sem fogom fel mit vakeral, olyan gyorsan beszel.
A kepi ateleshez ajanlom pl az osszes nyomorult imax kamerakkal felvettuk imaxban az imax jelenetek nagyobb tartalommal latszodnak, normalis moziban meg le lehet vagni alul felul szakembereknek, hogy ott is el lehet melyulni, de ha muveszileg nezzuk, akkor egyes kepi kompozicio serul, vagy megsem?
Nem láttam.Aszpirin írta: ↑2022.01.31., hétf. 18:22
Egészen kiváló egyestés filmek jelentek meg nemrég a Netflixen,Te pedig ilyen Zs-kategóriával múlatod az időt?
The Power of the Dog (nagyon erős dráma, A-kategóriás alakításokkal)
Greenland (“világvége, de túléljük” :) - épphogy nézhető :) )
The Foreigner (Jackie Chan-rajongóknak)
The Unforgivable (idei legnagyobb kedvenc eddig!)
The Edge of War (ezt még nem láttam, de jónak tűnik)
Ezeket láttad már?
A korábban emlegetett filmeket sem azért néztem, mert ezekre lennék rácuppanva, de egy frontos, fejfájós, depresszív hétvégén max. ennyire vágyom.

Az ajánlásokat köszönöm!
The Power of the Dog: témája önmagában nem érdekel, de Cumberbatch miatt meg fogom nézni.
Greenland: egy esős, fejfájós szombat délutánra pont jó lesz (Morena Baccarin jól mutat, Scott Glennt meg kedvelem).

The Forigner: Jackie Chan valahol 1995 körül, a Balhé Bronxban opusszal vesztett el, utána még 1-2 filmjébe belenéztem, de viszonylag gyorsan elkapacsoltam, de az Istenek fegyverzetét, Gördülő kung-fut, Rendőrsztorit a mai napig n+1. alkalommal meg tudom nézni (mint a Bud Spencer-Terence Hill filmeket).

The Unforgivable: témája nemigen érdekel, Sandra Bullocktól sosem voltam elájulva.
The Edge of War: témája nemigen érdekel
Nyilván, a fórum üzemeltetője hozza a szabályokat, de igen furcsának tartom, hogy ennyi humor nem fér el.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Megkövetlek!
Nem gondoltam volna, hogy egy olyan kép, amin van egy lány, nyitottabb ruhában, az problémát okozhat.
Elnézést mindenkitől, nem volt szándékomban a fórumot, nehéz helyzetbe hozni

- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Ez most komoly?DeLorean írta: ↑2022.01.31., hétf. 17:53A legjobb magyar hanggal, de mondjuk angol felirattal nézni a filmeket.Alex_Aston írta: ↑2022.01.31., hétf. 17:47Mindent magyar felirattal nézek.
Lehet lovagolni a szavakon, de már leírtam, miért nézem így a filmeket, nem tudom, mi a nem érthető benne...![]()
![]()

- Alex_Aston
- V.I.P.
Ezek inkább kevésbé jó, de azért A kategóriás filmek szerintem.scaurus írta: ↑2022.01.31., hétf. 18:00
ZS-filmes hétvégém volt
Csatahajó (Battleship)
Egy látványos marhaságnak elment.
Tűzgyűrű (Pacific Rim)
Látványosnak ez is látványos volt, de még a saját keretei között se találtam szórakoztatónak.
Constantine - A démonvadász (Constantine)
Összességében nem volt rossz.
Zs kategória az nálam a Sharknado és társai

Amúgy ezekkel az űrlényes filmekkel nekem az a fő bajom, hogyha egyszer, és mostanában idejönnek, az azt jelenti majd, hogyha akarják (és szerintem akarni fogják), akkor pillanatok alatt, különösebb ellenállás nélkül leigáznak minket, aztán ha mázlink lesz, akkor valami rezervátumban hagynak belőlünk néhány egyedet mutatóba. Így eleve hendikeppel indulnak nálam emiatt. De hát kell a vidám befejezés, mert mi lenne, ha nem az emberek lennének győztesek

Amúgy van egy ilyesmi űrlényes film, ami szerintem ténylegesen a ZS kategóriát súrolja, és itt SPOILER nem mi győzünk.
Skyline
https://m.imdb.com/title/tt1564585/
Valahogy van egy hangulata, amit miatt számomra nem volt rossz. Persze ordít rola az alacsony költségvetés, de mint ötlet, szerintem a Csatahajót magasan veri.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Miből gondolod, hogy nem értem? Érthetően leírtad az álláspontod, kíváncsian várom másokét is.Alex_Aston írta: ↑2022.01.31., hétf. 17:47Mindent magyar felirattal nézek. Lehet lovagolni a szavakon, de már leírtam, miért nézem így a filmeket, nem tudom, mi a nem érthető benne...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5999
Ismét valami, amiben egyetértünk :) Hurrá!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Tegnap a bluesound-om lett ciki, ma a felirat olvasás, várom a holnapot!
A magamfajta félművelt nyelvtudással egyébként jóleső érzés, amikor valaki szépen beszél angolul. pl. a Blacklist-et szerettem ebből a szempontból nagyon, pláne James Spader-t.
A netflixen amúgy vicces tud lenni, amikor valamennyire érted is meg olvasod is és tök más a kettő

A magamfajta félművelt nyelvtudással egyébként jóleső érzés, amikor valaki szépen beszél angolul. pl. a Blacklist-et szerettem ebből a szempontból nagyon, pláne James Spader-t.
A netflixen amúgy vicces tud lenni, amikor valamennyire érted is meg olvasod is és tök más a kettő

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5999
Egészen kiváló egyestés filmek jelentek meg nemrég a Netflixen,Te pedig ilyen Zs-kategóriával múlatod az időt?
The Power of the Dog (nagyon erős dráma, A-kategóriás alakításokkal)
Greenland (“világvége, de túléljük” :) - épphogy nézhető :) )
The Foreigner (Jackie Chan-rajongóknak)
The Unforgivable (idei legnagyobb kedvenc eddig!)
The Edge of War (ezt még nem láttam, de jónak tűnik)
Ezeket láttad már?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Alex_Aston
- V.I.P.
Én pont fordítva tartom jónak, de ezen nem veszünk össze.DeLorean írta: ↑2022.01.31., hétf. 17:53A legjobb magyar hanggal, de mondjuk angol felirattal nézni a filmeket.Alex_Aston írta: ↑2022.01.31., hétf. 17:47Mindent magyar felirattal nézek.
Lehet lovagolni a szavakon, de már leírtam, miért nézem így a filmeket, nem tudom, mi a nem érthető benne...![]()
![]()

Mindenki így nézi/hallgatja, ahogy jól esik neki.
Felirat téma:
a hallásom fura, a legkisebb neszeket is meghallom (nem vicc, egyszer pl. felébredtem arra a zajra, amit egy pók keltett a szobában egy hungarocell darabon téblábolásával...), ugyanakkor a fülem "felbontása" rossz, sokszor a magyar szöveget se értem, nem hogy az angolt (hiába olvasok hétköznapi szövegeket majdnem folyékonyan), sokszor úgy se hallom ki a beszédből, hogy mit mondanak, hogy látom a feliratot.
Általában szinkronnal nézek filmet, kivéve a Netflixet, az nekem angol, azon általában eredeti nyelven nézem a filmeket, angol felirattal.
Illetve, ha lehet választani, moziban is feliratos verziót nézek prózai okból - kevesebbet pofáznak a tahók, mer' koncentrálni kell az olvasásra...
Film téma:
ZS-filmes hétvégém volt
Csatahajó (Battleship)
Történet: idegeninvázió az űrből, a világ egy jóképességűnek tartott, de azt elpocsékoló fiatal kezében van, aki legvégül - antik technológiát használva - megmenti a világot.
Igazából egy marhaság az egész, de mégis nézhető, van egy debil bája avagy annyira rossz, hogy szinte már jó...
Valószínűleg sokat lendít rajta, hogy Rhianna a szerepében jó volt, Brooklyn Decker meg gyönyörű.
Tűzgyűrű (Pacific Rim)
Történet: idegeninvázió a föld mélyéből, a világ egy jóképességűnek tartott, de személyes tragédia miatt elvonult fiatal kezében van, aki legvégül - egy, már leszerepelt technológiát használva - megmenti a világot.
Marhaság - debil báj nélkül, amin még bájos hölgyek sem segítenek, lévén ilyenek nemigen szerepeltek benne.
Viszont, a forgatókönyvírónak cipő fétise lehet.
Na, jó, a tudós páros mint vicces mellékszereplők, némi humort csempésztek bele.
Látványosnak ez is látványos volt, de még a saját keretei között se találtam szórakoztatónak.
Már többször belefutottam, de elejétől a végéig (beleértve a stáblistás jelenetet is) még nem láttam.
Ha az egésznek nincs is olyan hangulata mint a képregényeknek, egész fogyasztható.
Keanu Reeves jól hozza Constantine karakterét, Rachel Weisz, mint mindig, szép, Peter Stormare meg nagyon szórakoztató mint Lucifer.
(Persze, Keanu Reevesnek van egy nagyon erős kisugárzása, jelenléte, ami önmagában megment menthetetlennek tűnő filmeket, miatta nézhetővé válik a nézhetetlen, pl. a 47 Ronin.)
a hallásom fura, a legkisebb neszeket is meghallom (nem vicc, egyszer pl. felébredtem arra a zajra, amit egy pók keltett a szobában egy hungarocell darabon téblábolásával...), ugyanakkor a fülem "felbontása" rossz, sokszor a magyar szöveget se értem, nem hogy az angolt (hiába olvasok hétköznapi szövegeket majdnem folyékonyan), sokszor úgy se hallom ki a beszédből, hogy mit mondanak, hogy látom a feliratot.
Általában szinkronnal nézek filmet, kivéve a Netflixet, az nekem angol, azon általában eredeti nyelven nézem a filmeket, angol felirattal.
Illetve, ha lehet választani, moziban is feliratos verziót nézek prózai okból - kevesebbet pofáznak a tahók, mer' koncentrálni kell az olvasásra...
Film téma:
ZS-filmes hétvégém volt
Csatahajó (Battleship)
Történet: idegeninvázió az űrből, a világ egy jóképességűnek tartott, de azt elpocsékoló fiatal kezében van, aki legvégül - antik technológiát használva - megmenti a világot.
Igazából egy marhaság az egész, de mégis nézhető, van egy debil bája avagy annyira rossz, hogy szinte már jó...
Valószínűleg sokat lendít rajta, hogy Rhianna a szerepében jó volt, Brooklyn Decker meg gyönyörű.
Tűzgyűrű (Pacific Rim)
Történet: idegeninvázió a föld mélyéből, a világ egy jóképességűnek tartott, de személyes tragédia miatt elvonult fiatal kezében van, aki legvégül - egy, már leszerepelt technológiát használva - megmenti a világot.
Marhaság - debil báj nélkül, amin még bájos hölgyek sem segítenek, lévén ilyenek nemigen szerepeltek benne.
Viszont, a forgatókönyvírónak cipő fétise lehet.
Na, jó, a tudós páros mint vicces mellékszereplők, némi humort csempésztek bele.
Már többször belefutottam, de elejétől a végéig (beleértve a stáblistás jelenetet is) még nem láttam.
Ha az egésznek nincs is olyan hangulata mint a képregényeknek, egész fogyasztható.
Keanu Reeves jól hozza Constantine karakterét, Rachel Weisz, mint mindig, szép, Peter Stormare meg nagyon szórakoztató mint Lucifer.
(Persze, Keanu Reevesnek van egy nagyon erős kisugárzása, jelenléte, ami önmagában megment menthetetlennek tűnő filmeket, miatta nézhetővé válik a nézhetetlen, pl. a 47 Ronin.)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Alex_Aston
- V.I.P.
Te ugye kimaxoltad a mozidat, amennyire olvasom, hangminőség terén is. De nem megette az egészet a fene, ha nem a legjobb minőségű forrás a kiindulópont? Mert szinkronos film esetében a legtöbb esetben eleve gyenge a kiindulási hangminőség, nem?DeLorean írta: ↑2022.01.31., hétf. 17:30A Fapaci által felvetett dolog nem is erre vonatkozott.Alex_Aston írta: ↑2022.01.31., hétf. 16:51Nekem nem jelent gondot a feliratot olvasni, de sokkal többet jelent nekem a jobb hangminőség, és a színészek eredeti produkciója, mint az esetleges kényelmtlenség.
Mostanában sokan 1:1 távolságnál is közelebbről néznek óriási vásznakat.
Ha alul olvasod a feliratot, egyszerűen a szemed nem tudja az egész képet befogni és így bár azt hiszed, hogy minden OK, de tutira nem tudsz a mimikára és sok minden másra koncentrálni. Ráadásul az állandó le-fel szemmozgás miatt sokkal fárasztóbb is egy film nézése.
Lehet nem veszed észre, de így van.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Mindent magyar felirattal nézek.fapaci írta: ↑2022.01.31., hétf. 17:05Tehát az a kérdésed, hogy mi köze a nyelvtudásnak az idegen nyelvű filmek élvezetéhez? Biztosan beugratásnak szánod...Alex_Aston írta: ↑2022.01.31., hétf. 16:51Mi köze ehhez a nyelvtudásnak? Én koreai, kínai, japán, brazil, skandináv, stb. filmeket is mindig eredeti nyelven nézem, nem a nyelvtudás, hanem a fent említettek miatt.
Leírásod alapján nekem úgy tűnik, Te a filmeket eredeti hanggal, de nem eredeti nyelven nézed, hiszen utóbbit nem érted. Feltételezem, a kínai filmeket nem kínai felirattal nézed.
Lehet lovagolni a szavakon, de már leírtam, miért nézem így a filmeket, nem tudom, mi a nem érthető benne...

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Nem annak olvastam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2022.01.31., hétf. 17:31-kor.
Aki kevésbé tud idegeniül, az annál jobban olvas. 

Szerintem!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Tehát az a kérdésed, hogy mi köze a nyelvtudásnak az idegen nyelvű filmek élvezetéhez? Biztosan beugratásnak szánod...Alex_Aston írta: ↑2022.01.31., hétf. 16:51Mi köze ehhez a nyelvtudásnak? Én koreai, kínai, japán, brazil, skandináv, stb. filmeket is mindig eredeti nyelven nézem, nem a nyelvtudás, hanem a fent említettek miatt.
Leírásod alapján nekem úgy tűnik, Te a filmeket eredeti hanggal, de nem eredeti nyelven nézed, hiszen utóbbit nem érted. Feltételezem, a kínai filmeket nem kínai felirattal nézed.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2022.01.31., hétf. 17:20-kor.