Több alkalommal próbálkoztam a roon rendszerével. Volt free trial, volt Audioqest termékben kapott havi free kupon, illetve most is aktív az 1 dolláros 3 havi teszt időszak.shany írta: ↑2022.02.05., szomb. 20:00
Esetleg a két Allo usbridge-t nem tervezed kipróbálni pusztán endpoint-ként?
A gyártó által kínált választható operációs rendszer a DietPi - Allo GUI, amely alapból tartalmazza a Roon Bridge és HQPlayer NAA-t.
Ezeket használva egy másik számítótgép végzi magát a "lejátszást" ( ROON Core ) akár egészen erőforrásigényes konverziókat ( valós idejű PCM-DSD a HQPlayerrel ) a miniszámítógép dolga csupán hálózat felöl érkező kész audio adatokból elkészíteni az USB ( I2S, SPDIF ) adatfolyamot, teljesen leválasztani a lejátszást végző számítógépről...
( én így használom az Allo USBridge-t egy i7-es PC-vel )
Tény, hogy így megváltozik a költség tényező...
Problémám a roon-nal, hogy nem tapasztaltam akkora hangminősegbeli ugrást, ami megérte volna a lifetime licensz és a roon core árát. A roon-t macbook-kal teszteltem, azóta pedig a lifetime licensz-t eltörölték. Tegyek be évi 40 ezer Ft-ért egy minimum 100 ezres roon core-t a rendszerbe? Így is a Volumio Superstar fiókra a két eszköz (otthoni és irodai) miatt előfizettem.
Megállapítottam, hogy az USBridge Signature Volumion streamelt Tidal fiókon keresztül az én céljaimra elegendő. A roon által eléthető előnyök nincsenek arányban az árral.
Egyetlen dolog hiányzik a roon-ban iszonyatosan: Nem előadók, hanem dalszerzők keresése és dalszerzők pályafutásának és mindenféle előadó által előadott dalainak áttekintése és lejátszása. De ez nem akkora dolog, ami nélkül képtelen vagyok élni.
A roon kizárólag akkor válhat opcióvá, ha a gyerekeim felnőnek és sokkal több időm lesz zenélni.