dbrnsk írta: ↑2022.01.29., szomb. 09:42
A BS-ra nem érdemes lecserélni. Szerinted miért van vele tele az apró? Gyomrom forgott a hangjától...
off...
Mióta 2022-t írunk, rendszeresen olyan érzésem van, hogy valami elcsúszott a fórumon/emberekben. Egyik fórumtárs "gyomrom forgott" kifejezést használ szubjektív kérdésben, a másik hazugozza a vevőjét, miközben ő sem makulátlan, a harmadikból ömlik a személyeskedés, hogy görcsösen védjen egy jogosan észrevételezett munkát, stb. stb. Fura.
bevezetés...
Nekem van ilyen 2021-es Bluesound node-om, az alapján írom a véleményemet, és nem azért mert nem tetszik/irigylem Gedeon-t, vagy felülök egy vonatra ahol menők utaznak, vagy mert nyomaszt a hifi biznic szaga, stb.
on...
Szóval a készülék szerintem tökéletesen alkalmas arra amire eladják, szoftveresen szerethető és nekem pl. tetszik a hangja is. Bizonyára van ennél jobb dac is, de ez sem hibás.
Viszont az, hogy futóműnek se lenne jó? ugyan miért nem? Az megvan, hogy a Tidal-t vezérlem hol laptop-ról, hol a telefonról, gond és roon nélkül? És nem csak spdif dac-ot dughatok rá, hanem már usb-n is kezeli a külső dac-okat.
Ami a rossz érzéseket illeti. Igen, a BS ennyi pénzért már hifi biznic szagú. Ténylegesen vas van benne egy párezres android box és egy párezeres dac, vagy annyi, mint valami Raspberry Pi-ben ötöd ennyiért. Ami a különbség, hogy ez a készülék ezért prémium szoftvert, használhatóságot, megbízhatóságot ad. A gyártó/termék mögött a NAD áll, eladtak elég sokat belőle, ezért várhatóan sokáig fog működni.
Mióta fikázunk azért, mert valaki a hifi biznic közepette fizet a megbízhatóságért vagy szoftver háttérért? netán fejlesztésért, jelentsen az bármit is. Elég sok topicot tele lehetne hányni, ha belemennénk minek mekkora a tényleges anyagára.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!