[/quote]
Én a Digi-ről írtam,ott a legmagasabb jelenleg még 1000/300.
Volt T nálunk is,arról váltottunk.Remélem soha nem kell velük még egyszer valaha kapcsolatba kerülnünk.
A T-nél 2Gbites csomag is van már... Én egy faluban lakom, itt választhatnám a 2Gbitet is. Nálam most 1000/1000-es fel/letöltési sebesség 800 alá egyik ágon se megy le, 900-950 szinte mindig megvan.
Mindenkinek nagyon köszi, nálam ugyanezek az adatok (kb), ugyanilyen előfizetéssel. Egyáltalán nem zavar a feltöltés lassúsága, csak kíváncsi voltam a különbség okára. Ahogyan alább írta valaki, ezt nem is használnám ki. Igazából a zene streamerem meg a gép, amin dolgozom egy régi 10/100-as switch-en van, az is bőven elég nekem (így is tabilab, mint wifin). Felőlem lezárhatjuk, ha ez it off. Még egyszer köszi.tomrider írta: ↑2022.01.28., pén. 10:43A koax kábeles neteknél (UPC, most Voda), asszimetrikus a le-, és feltöltési sebesség. Nekem 500M előfizetéssel max 22M a feltöltés, a letöltés (kábelen) elmegy 430-440M-ig.
Volt optikai DIGI előfizetésem, az is csak kb a felét, harmadát tudta felfele, és azt is csak kábelenviber_kép_2022-01-28_10-41-46-490.jpg

A csatolt képen optikai DIGI 1G internet sebessége van. Nálam sosem tudta az 1 gigát felfele...Alex_Aston írta: ↑2022.01.28., pén. 11:00Koax esetén valóban általában kb. a negyede volt feltöltés.tomrider írta: ↑2022.01.28., pén. 10:43A koax kábeles neteknél (UPC, most Voda), asszimetrikus a le-, és feltöltési sebesség. Nekem 500M előfizetéssel max 22M a feltöltés, a letöltés (kábelen) elmegy 430-440M-ig.
Volt optikai DIGI előfizetésem, az is csak kb a felét, harmadát tudta felfele, és azt is csak kábelenviber_kép_2022-01-28_10-41-46-490.jpg
Optikai gigabit Digi van nálam most, és az ugyanaz fel és lefelé is.

Koax esetén valóban általában kb. a negyede volt feltöltés.tomrider írta: ↑2022.01.28., pén. 10:43A koax kábeles neteknél (UPC, most Voda), asszimetrikus a le-, és feltöltési sebesség. Nekem 500M előfizetéssel max 22M a feltöltés, a letöltés (kábelen) elmegy 430-440M-ig.

A koax kábeles neteknél (UPC, most Voda), asszimetrikus a le-, és feltöltési sebesség. Nekem 500M előfizetéssel max 22M a feltöltés, a letöltés (kábelen) elmegy 430-440M-ig.
10/100 MBps lesz az helyesen. A gigabit az 1000 Mbps. Ezzel laptoppal így nem tudsz 100 Mbps-nál nagyobb sebességet, hiába tud az előfizetésed 10x ennyit.

Szerintem:Arpi82 írta: ↑2022.01.28., pén. 09:59Igazából nincs probléma. A kérdésem az volt, hogy közelebb kell-e telepíteni a modemet a streamerhez vagy felesleges. Ennek járunk utána.
A modemből direktben vention kábellel is 100mbps a sebesség.
Lehet a laptop ethernet kártyája tud ennyit?
A mobilról is ennyit mér wifin keresztül.

Megvan a bűnös... :) a végponti eszköz Ethernet-portja 100/100Mbit-es. Azzal nem fogja látni a magasabb sebességet.Aszpirin írta: ↑2022.01.28., pén. 09:52Harmatosnak harmatos, ha valóban 1000Mbps előfizetése van. Egyékéént internetes streamingre több, mint elég.zx07 írta: ↑2022.01.27., csüt. 16:16Hát ez elég harmatos... ha a switch jó (és be is állítva benne az 1Gbit), akkor valamelyik kábel a hibás, meg kell nézni, mi van a köpenyükre írva. A teljes úton a router-ig mindenhol legalább Cat5e kábel kell, hogy legyen... a TpLink-et is ellenőrizni kell, hogy be van-e állítva a Gbit. Utána menni kell a magasabb sebességnek és a gyorsabb pingnek...
Nekem viszont van egy értésem, hogy van útközben valahol egy 10/100-as switch, vagy magának a gépnek csak 10/100-as portja van, mert a le- és feltöltési értékek nagyon arra utalnak... a ping is elég gyenge egy kábeleshez... Ha falban vannak vezetve a kábelek, akkor a csatlakozók is meg tudják akasztani a szebességet, de fura ez a pontt 100Mbs körülinek megfelelő sávszélesség...

Harmatosnak harmatos, ha valóban 1000Mbps előfizetése van. Egyékéént internetes streamingre több, mint elég.zx07 írta: ↑2022.01.27., csüt. 16:16Hát ez elég harmatos... ha a switch jó (és be is állítva benne az 1Gbit), akkor valamelyik kábel a hibás, meg kell nézni, mi van a köpenyükre írva. A teljes úton a router-ig mindenhol legalább Cat5e kábel kell, hogy legyen... a TpLink-et is ellenőrizni kell, hogy be van-e állítva a Gbit. Utána menni kell a magasabb sebességnek és a gyorsabb pingnek...

Akkor ez lesz a megoldás. Ezt tudja a laptop ezek szerint. 10+ éves modell?
mi a cél, mi a probléma ? van egyaltalán ? szerintem ez az elsö es legfontosabb kérdés
attól függ mihez !
Sagemcom F@st 5655 v2
Ez régen volt jellemző az ADSL-ek esetén. Ettől hívták ADSL-nek (asszimetrikus előfizetés). A felhasználók általában lefelé forgalmaznak többet, mint felfelé irányban. Most is így van, de technológiailag már a feltöltési sebességet is tudják hozni ugyanabban a tartományban.
Tulajdonképpen milyen routered van? Biztos hogy gigabites?
Mindig? Általában? Vagy csak néha?

Nekem előző lakásban volt gigabit előfizetés mellett 100mbps a sebesség, mert a kábel a falban + egy csatlakozás olyan volt, ami ennyit tett lehetővé. Bár nekem ez a sebesség is elég volt mindenre (és most is az lenne). Újabb lakásban már stabilan megy a 400mbps minden körülmények között Cat5e kábellel a falakban is.
Ha a router rendben van, akkor a kábel (a kábel végén a csatlakozó bekötése) és a végponti eszköz Ethernet-kártyája lehet a bűnös, ha a router-be direktbe van bekötve az eszköz egy szál kábellel. A routerben nem tudom, hogy lehet-e sebességet állítani... nekem is ilyen előfizetésem van a T-nél, nekem egy SagemFast 5670-em van, ott nem találtam ilyen lehetőséget. Ha minden rendben van, akkor fel kell hívni a szolgáltatót, hogy rendesen be van-e állítva az ő oldalukon a sebesség.