a
Pl?…
Valóban ezt írják róla,csak kérdéses hogy működik e.
Shimano írta: ↑2022.01.26., szer. 17:09Tenyleg van, a DeoxIT DL100L gyártói leírásában többek kozott ez áll: "dissolves oxidation and corrosion on metal surfaces", ami konkrétan azt jelenti, hogy leoldja az oxidréteget.cables írta: ↑2022.01.26., szer. 16:39Az oxidrétegre meg nem kence kell,ha nem dörzsölés,szerintem.A kence arra van hogy ne legyen a tiszta rétegen oxidació,illetve késleltetje annak a kialakulását.A deoxitnak van pl oxidáció késleltetesére is kencéje,és van a kontakt javítására is,de lehet olyan is van ami leszedi az oxidot,csak nem tudok róla.
De ha megfejted a DeoxIT nevet: játékosan kb azt jelenti, hogy "LeazoxiddalRÓLA", amolyan tipikus amcsi rövidítéses szójáték.
Lájkoltam én is a tiédet :)cables írta: ↑2022.01.26., szer. 16:396 ember like-olta ezt a látványos beírást, szóval nagyon OK látszólag. Nekem az a gondom ezzel, ha te rendesen rászorítod az ónozott rézhuzalra a csatlakozót, akkor azt lebontva akár 3 év múlva a csavarok alatt fényesen csillogó fémet fogsz látni. Egy ilyen kötés ugyanis kizárja az oxidációt.
Nem vitatkozva a többivel, csak ehhez egy hozzáfűznivaló: Bár darabra rendeltem, az AQ SureGrip 100 8-as csomagolásban, eredeti dobozban érkezett, pontosan feliratozva gyárilag, 2 db piros "Amp" felritattal, 2 db piros "Speaker" felirattal, ugyanez feketében "Amp" ill. "Speaker" feliarattal (ha gondolod, teszek be róla fényképet), van ilyen teljes készlet, és tartalmaz kulcsot is. Tehát ebben a készletben van kulcs, használtam is. Azt ugyan nem tudom, hogy rendesen-e, de meghúztam, amennyire tudtam/gondoltam, persze nem akartam beleszakítani a menetet, ezért nem erőltettem a végletekig... Az pedig, hogy előtte megtisztítottam a kábelvégeket, nem valószínű, hogy ártott volna...
Azt ugyan nem húzza meg rendesen,mert rögvest megszakad a menet benne.cables írta: ↑2022.01.26., szer. 16:396 ember like-olta ezt a látványos beírást, szóval nagyon OK látszólag. Nekem az a gondom ezzel, ha te rendesen rászorítod az ónozott rézhuzalra a csatlakozót, akkor azt lebontva akár 3 év múlva a csavarok alatt fényesen csillogó fémet fogsz látni. Egy ilyen kötés ugyanis kizárja az oxidációt.Aszpirin írta: ↑2022.01.25., kedd 19:22...
Kábelvégek esetén az izopropanol biztosan jó a szerves kosz eltávolítására, de az oxidréteget szerintem valami egyéb kencefice viszi le (esetemben a Cardas, de a nevéből ítélve tuti a DeoxIt is hasonló eredményt produkál). A kábelvégekre egyébként kétcsavaros aranyozott AQ Suregrip 100 BFA dugók kerültek vissza, főleg kényelmi okokból, nem tudom, ez jó ötlet-e.
Meg a pamut szigetelés... jah... az mondjuk pont nem...cables írta: ↑2022.01.26., szer. 16:396 ember like-olta ezt a látványos beírást, szóval nagyon OK látszólag. Nekem az a gondom ezzel, ha te rendesen rászorítod az ónozott rézhuzalra a csatlakozót, akkor azt lebontva akár 3 év múlva a csavarok alatt fényesen csillogó fémet fogsz látni. Egy ilyen kötés ugyanis kizárja az oxidációt.Aszpirin írta: ↑2022.01.25., kedd 19:22...
Kábelvégek esetén az izopropanol biztosan jó a szerves kosz eltávolítására, de az oxidréteget szerintem valami egyéb kencefice viszi le (esetemben a Cardas, de a nevéből ítélve tuti a DeoxIt is hasonló eredményt produkál). A kábelvégekre egyébként kétcsavaros aranyozott AQ Suregrip 100 BFA dugók kerültek vissza, főleg kényelmi okokból, nem tudom, ez jó ötlet-e.
De az csak nem baj, ha rászorítás előtt úgy isten igazából megtisztítjuk a felületeket?cables írta: ↑2022.01.26., szer. 16:39
6 ember like-olta ezt a látványos beírást, szóval nagyon OK látszólag. Nekem az a gondom ezzel, ha te rendesen rászorítod az ónozott rézhuzalra a csatlakozót, akkor azt lebontva akár 3 év múlva a csavarok alatt fényesen csillogó fémet fogsz látni. Egy ilyen kötés ugyanis kizárja az oxidációt.
6 ember like-olta ezt a látványos beírást, szóval nagyon OK látszólag. Nekem az a gondom ezzel, ha te rendesen rászorítod az ónozott rézhuzalra a csatlakozót, akkor azt lebontva akár 3 év múlva a csavarok alatt fényesen csillogó fémet fogsz látni. Egy ilyen kötés ugyanis kizárja az oxidációt.Aszpirin írta: ↑2022.01.25., kedd 19:22...
Elnézést, hogy ezt a témát újra felmelegítem.gomolalaci írta: ↑2022.01.09., vas. 20:38Igen próbáltam. Egyszer vettem egy VanDenHul folyadékot, de NEKEM nem vált be. Szerintem mindegyik alapja a Kontakt de a marketing miatt sokan veszik a méregdrága löttyöket... Egyikre sincs szükségem. Néha megtörölgetem izopropillal a csatlakozókat. Olajozni a kertkaput szoktam, ha nyikorog.
Azért nem ennyire egyszerű. Egy kábel hagra gyakorolt hatása, még más tulajdonságoktól is függhet.
Némileg gyakorlatiasabb problémám van a hosszabb kábellel: nincs ekkora távolság a készülékek között, így nézegethetném a hosszú, feltekert kábelt. Akkor már inkább jobb minőségű anyag.fülelek írta: ↑2022.01.22., szomb. 17:35Általában a készülékekben a hálózati kábelezés az aljzattól a kapcsolóig aztán a hálózati transzformátorig, vagy tápegységig igen gyenge minőségű kábelből készül, ez sorban van a jó minőségű hálózati kábellel (persze erenként, mielőtt még valaki okoskodna) A hosszabb és jobb kábel nagyobb arányban veszi ki részét a hálózati energia vezetésében a készülékben levőhöz képest. Ha a készülékben jó minőségű a tápkábelezés, akkor már nem lesz akkora különbség (vagy semmilyen sem) a rövid és a hosszabb között. Persze más ok is lehetséges, de az nem mindenütt probléma, ezért nem lehet általánosságban beszélni róla.
Általában a készülékekben a hálózati kábelezés az aljzattól a kapcsolóig aztán a hálózati transzformátorig, vagy tápegységig igen gyenge minőségű kábelből készül, ez sorban van a jó minőségű hálózati kábellel (persze erenként, mielőtt még valaki okoskodna
Ezt már nagyon régen lezongoráztuk baráti társaságban, minél jobb volt a rendszer, és minél minőségibb a tápkábel, annál egyértelműbben hallottuk a különbséget a hosszabb javára. (Kondo, AN, WW,) ügye nem sűrűn jut hozzá az ember ugyan azon típushoz 2 hosszban, de ezekre az alkalmakra emlékszem, és volt annyira meggyőző, hogy számomra mindenféle fizikai magyarázat nélkül is eldőlt a dolog . Egyfajta + nyugalom, érettség, nehéz lenne szavakba önteni. Minél alacsonyabb kategóriás kábel (pl. ANL) és kisebb felbontású rendszer, annál kevésbé van jelentősége,és átmegy a legfeljebb mintha kategóriába.
Nemrég kerestem tesztet Supra tápkábelekről, (engem a Lorad 1.5 vs 2.5 érdekelt volna) és a net random feldobott egy lengyel hifi oldalt. Ott pont erről csináltak nagytesztet, sok ismert kábelle és egyértelműen az jött ki, hogy a hosszabb kábelek hangját szerették jobban a tesztelők.
Ez furcsa megfogalmazás, hogy más eredményt produkál. Jellegre nyilván ugyanolyan a hosszabb hangja is, de a zaj jelekre igen veszteséges egy tápkábel szerkezet, ezért egy hosszabb kábel kevesebb nagyfrekvenciás zajt visz a készülékbe.
Kösz, még annyit a két kence milyen hatással volt a hangra? A másikhoz képest.BLX írta: ↑2022.01.17., hétf. 16:46Pl.: innen, de gondolom van más webshop is itthon és külföldön:white-tiger írta: ↑2022.01.17., hétf. 15:44A deoxitot honnan lehet beszerezni?fülelek írta: ↑2022.01.11., kedd 21:48A legfontosabb, hogy tisztítsuk meg a csatlakozókat, ez adja a hatás egyik felét. A kenés a hosszú távú egyenletes hangminőséget segíti elő, valamint nyugodtabb lesz tőle a hangzás más változás nélkül.
Én nem próbáltam az előbb leírtakat mind, csak a VdH-t és a Deoxit goldot, de ezenkívül viszont több más terméket is kipróbáltam, mindegyiknek pozitív hatása volt, de a legnagyobb hatása kétség kívül a Deoxit goldnak van, ezért aztán ennél maradtam. (kb. 15 éve). Amikor először bekenjük az összes csatlakozót, akkor nagyon fülbe mászó a változás, aki nem hiszi, az járjon utána, vagy hallgassonamit akar...
https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... telo-7-4ml
Létezik kisebb 2ml-es kis tubos kiszerelés is, az is elég sokáig elegendő.