Sziasztok, bekapcsolódnék én is ebbe a beszélgetésbe, részben ide passzol. Az utolsó eladó használt HD800S-t én vettem meg itt a fórumon. Ez egy régi terv kiteljesedése volt, még az utolsó hifi show-n hallgattam hosszan a teljes Sennheiser választékot és határoztam el, hogy ez lesz a következő. Eddig egy HD650-et használtam, megjegyzem nem vagyok heavy fejhallgató user, heti pár alkalom reggelente, mikor korábban ébredek, mint a család. Nincs dedikált fejhallgató erősítőm, a Marantz PM11S3 kimenetét használom.
Szóval nem a tesztekre hallgatva nyugodt szívvel vettem meg a HD800S-t és bizony nagyon meglepett, hogy mennyire hiányoznak a mélyek. A kényelem szuper, nekem egyelőre nem sok a magas sem, határeset, de az biztos, hogy egy dedikált erősítő nélkül azért ennek semmi értelme (igazából másnak sem).
Szóval mit javasoltok (ne azt, hogy mit vegyek a fejes helyett

), milyen dedikált erősítőket hallgassak meg? Csöves vagy solid state irány lehet a jobb? A keret max. 400e. Sajnos a szimetrikus kimenet nem opció, mert az kilőve a hangfalas használathoz, az a prioritás nálam. USB-s lejátszás, beépítet DAC sem fontos, maradok a kényelmes streameres lejátszásnál, aminek tetszik a DAC-ja.
Eddig ezeket gondoltam a listára tenni:
pro-ject head box ds2 b
Feliks Audio Echo MkII
Violectric HPA V200 AE
Unison Research SH
Első sorban használtban gondolkodom, nem sürgős. Viszont meghallgatni próbálom őket előzetesen, már amit lehet.
Köszi, Péter