Aha vágom
20kg miért rezeg? DC összetevők a hálózatban? Vagy trafótekercselés
Csak kérdezem, nem kötekedek
Mondjuk jó akkor is, ha valami van alatta

Aha vágom
A négy trafó meg a csövek...

..pferi írta: ↑2022.02.03., csüt. 20:34Szia!
Szerintem az. Megnézegettem, már ami látszik belőle, megemelni rajtam kívül nem igen tudja senki a családban, így biztosat nem tudok róla mondani. Gyárilag rajta van az erősítő lábain.
Egyébként ez a rezgéscsillapító "tuning" nagyon megérte, nem gondoltam volna, hogy ennyire számít(hat) egy erősítő alatt. Vagy működik a placebo hatás. De tetszik.

De itt mi az ami rezeg?
Beleszól a hangba?

Abból a szempontból igen, hogy én is így tapasztaltam, minden lemezjátszó más felületen érzi jól magát, de ami biztos pont az a falikonzol, azt még semilyen állvánnyal, alátéttel nem tudtam überelni.

A falikonzolban, a lemezjátszó alá mást is próbáltál az üveglapon kívül?
A kilógásban igazad lett. Nem bánkódtam sokáig, így kellett lennie, a napsugár arra jó volt, hogy a végfokot kiugrassza és új irányba tereljen.

S persze neket mind be is kell fognod!

Nem, a nagy közösség oldalon, de több hónapja annak. Nem látszik rajta talán, de már szinte hájend közeli. Csak hát, olyan kis ismeretlen szegény...
Ha az Akusztikában láttad, ez az. Ma hoztam el, kiderül hamarosan, bár ha a millás Xaviannal jól zenélgetett, nem ennek kell lennie a gyenge pontnak, hozzáértők véleménye szerint nyugodtan építhetnék egy "rendszert" köré.

Talán pont azzal az erősítővel én is szemeztem nem rég, de mire rászántam volna magam, már elkelt... Mit tud?
A réz karvég közepében pom rúd van, ezért könnyebb mint ha tömör lenne, ezért kerül hátrébb a súly ami meg kisebb a Rega gyári súlynál.úgy hogy jól érzi magát a karban a Benz Micro Ace.trane írta: ↑2022.01.12., szer. 21:21nagyon szép munka, gratulálok![]()
![]()
![]()
viszont attól tartok, a hangszedőd túl könnyű az RB300-ba, ha ennyire ki kell tenni az ellensúlyt a karvégre (hacsak nem jóval könnyebb a súly és a karvég-dugó így, kompletten az eredeti Rega/Tungsten-nél), s emiatt nem biztos, hogy azt hallod, amire az képes...
![]()

Még a keleti blokkban is volt ilyen jószág. Ziphona Granat. (A megoldás ezen a lemezjátszón amúgy a vaslakat a vászontarisznyán esete volt. A borzalmas kristályhangszedő mellett felesleges túlzás, ráadásul értelmetlen is volt, mivel csak a saját hangszedőjével lehetett használni. )