Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Re: Kábelezzünk
Hájend kábeldob! - akár 25x kevesebb nagyfrekvenciás zajt juttat készülékeibe, mint az 1 méteres kábelek.

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Ez furcsa megfogalmazás, hogy más eredményt produkál. Jellegre nyilván ugyanolyan a hosszabb hangja is, de a zaj jelekre igen veszteséges egy tápkábel szerkezet, ezért egy hosszabb kábel kevesebb nagyfrekvenciás zajt visz a készülékbe.
Egy sokáig Japánban élő ismerősöm mesélte, hogy valamelyik nagy japán HiFi ujság végeztetett egy tesztet különböző hosszúságú tápkábeleket csináltak, 7 m -ig mentek el és a hosszal javult a hang. De ez így logikus is.
Tápkábel 1 méter vs. 1,5 méter.
Hallottam/olvastam két különböző helyről, hogy ugyanazon tápkábel más eredményt produkál, ha 1m helyett 1,5m hosszú, az utóbbi javára.
Erről másnak is van tapasztalata?
Hallottam/olvastam két különböző helyről, hogy ugyanazon tápkábel más eredményt produkál, ha 1m helyett 1,5m hosszú, az utóbbi javára.
Erről másnak is van tapasztalata?
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 86
Kösz, még annyit a két kence milyen hatással volt a hangra? A másikhoz képest.BLX írta: ↑2022.01.17., hétf. 16:46Pl.: innen, de gondolom van más webshop is itthon és külföldön:white-tiger írta: ↑2022.01.17., hétf. 15:44A deoxitot honnan lehet beszerezni?fülelek írta: ↑2022.01.11., kedd 21:48A legfontosabb, hogy tisztítsuk meg a csatlakozókat, ez adja a hatás egyik felét. A kenés a hosszú távú egyenletes hangminőséget segíti elő, valamint nyugodtabb lesz tőle a hangzás más változás nélkül.
Én nem próbáltam az előbb leírtakat mind, csak a VdH-t és a Deoxit goldot, de ezenkívül viszont több más terméket is kipróbáltam, mindegyiknek pozitív hatása volt, de a legnagyobb hatása kétség kívül a Deoxit goldnak van, ezért aztán ennél maradtam. (kb. 15 éve). Amikor először bekenjük az összes csatlakozót, akkor nagyon fülbe mászó a változás, aki nem hiszi, az járjon utána, vagy hallgassonamit akar...
https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... telo-7-4ml
Létezik kisebb 2ml-es kis tubos kiszerelés is, az is elég sokáig elegendő.
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 32
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni a fórumlakóktól.
Szeretnék kábelezésben feljebb lépni és érdeklődöm, hogy van-e olyan felhasználó, aki Transparent Ultra IC -vel és hangfalkábellel is rendelkezik a rendszerében?
Ha igen, akkor kérem jelezze.
A cél/megvalósítás az lenne, hogy elmennék a tulajdonoshoz, elhoznám őt magamhoz a kábelekkel együtt és kipróbálnám a saját rendszeremben a kábeleit. Természetesen fizetnék is ezért a lehetőségért, ha megtisztel a tulajdonos, hogy rám szánná az idejét.
Köszönöm előre is
Szeretnék segítséget kérni a fórumlakóktól.
Szeretnék kábelezésben feljebb lépni és érdeklődöm, hogy van-e olyan felhasználó, aki Transparent Ultra IC -vel és hangfalkábellel is rendelkezik a rendszerében?
Ha igen, akkor kérem jelezze.
A cél/megvalósítás az lenne, hogy elmennék a tulajdonoshoz, elhoznám őt magamhoz a kábelekkel együtt és kipróbálnám a saját rendszeremben a kábeleit. Természetesen fizetnék is ezért a lehetőségért, ha megtisztel a tulajdonos, hogy rám szánná az idejét.
Köszönöm előre is
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Pl.: innen, de gondolom van más webshop is itthon és külföldön:white-tiger írta: ↑2022.01.17., hétf. 15:44A deoxitot honnan lehet beszerezni?fülelek írta: ↑2022.01.11., kedd 21:48A legfontosabb, hogy tisztítsuk meg a csatlakozókat, ez adja a hatás egyik felét. A kenés a hosszú távú egyenletes hangminőséget segíti elő, valamint nyugodtabb lesz tőle a hangzás más változás nélkül.
Én nem próbáltam az előbb leírtakat mind, csak a VdH-t és a Deoxit goldot, de ezenkívül viszont több más terméket is kipróbáltam, mindegyiknek pozitív hatása volt, de a legnagyobb hatása kétség kívül a Deoxit goldnak van, ezért aztán ennél maradtam. (kb. 15 éve). Amikor először bekenjük az összes csatlakozót, akkor nagyon fülbe mászó a változás, aki nem hiszi, az járjon utána, vagy hallgassonamit akar...
https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... telo-7-4ml
Létezik kisebb 2ml-es kis tubos kiszerelés is, az is elég sokáig elegendő.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 86
A deoxitot honnan lehet beszerezni?fülelek írta: ↑2022.01.11., kedd 21:48A legfontosabb, hogy tisztítsuk meg a csatlakozókat, ez adja a hatás egyik felét. A kenés a hosszú távú egyenletes hangminőséget segíti elő, valamint nyugodtabb lesz tőle a hangzás más változás nélkül.
Sziasztok,
Viablue EP-7S kábelhez készülök venni egy jó adag dugót. Van esetleg valakinek tapasztalata vele, mit érdemes hozzá venni, ami méretben passzol a belső vezetékekhez, rá lehet jól fogatni, és árnyékolt?
(Telegartner illetve egyéb szerszám nélkül szerelhető, nyomtatott áramkörös dugókat nem szeretnék, és a viablue sajátját sem, mivel nem egy kábelről van szó, és nem szeretnék a dugókra (is) egy vagyont fizetni.)
Üdv.
Viablue EP-7S kábelhez készülök venni egy jó adag dugót. Van esetleg valakinek tapasztalata vele, mit érdemes hozzá venni, ami méretben passzol a belső vezetékekhez, rá lehet jól fogatni, és árnyékolt?
(Telegartner illetve egyéb szerszám nélkül szerelhető, nyomtatott áramkörös dugókat nem szeretnék, és a viablue sajátját sem, mivel nem egy kábelről van szó, és nem szeretnék a dugókra (is) egy vagyont fizetni.)
Üdv.
Természetesen Rólad végképp nem gondolnám, hogy nem ismered a nanotechnológia lényegét. Elnézést, nem akartalak megsérteni! Ugyanakkor abból, amit írtál nekem nem az jött le, hogy konkrétan a trendi nanotechnológiára történő szexinek szánt, de végeredményben olyan marketingesen sutára sikeredett áthallásról ironizálnál, amit én belelátok a történetbe. De nyilván csak félreértettem.Aszpirin írta: ↑2022.01.11., kedd 21:59Köszönöm szépen az értekezést a nanotechnológiáról, amiről természetesen most hallottam életemben először, és azt sem tudtam mi fán terem.
Megérted, hogy mit írtam, ha meg akarod érteni, főleg ha el is olvasod a szöveget, amiről írtam. Ha nem, hát nem. Különben sem ez volt a lényege a kérdésemnek (amire, kösz, megkaptam a választ, pro is, kontra is), és már megint sikerült hitvitát kialakítani egy, a nyilvánvalóan bugyuta marketingszövegre tett megjegyzésemből.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Az összes csatlakozó szó szerint értendő,tehát az aljzatokat is pucoljuk ki,mert ott van a szutyok nagyobb része.Először egy alkoholba,sebbenzinbe mártott fültisztító pálcával (ez pont jó méret a hangsugárzó,erősítő,és az elosztó aljzataihoz is) pucoljuk ki az aljzatokat,(meglepően sok kosz gyűlhet itt össze) aztán ugyanezzel a módszerrel mehet a kenés is,majd egy kis idő után száraz pálcával újra végig megyünk,és kész is.Pár csepp a kencéből elég a vattás pálcára,szóval nem kell sok belőle ha már tiszta a felület.fülelek írta: ↑2022.01.11., kedd 21:48A legfontosabb, hogy tisztítsuk meg a csatlakozókat, ez adja a hatás egyik felét. A kenés a hosszú távú egyenletes hangminőséget segíti elő, valamint nyugodtabb lesz tőle a hangzás más változás nélkül.
Minden évben letisztítom egyszer az összes csatlakozót kontakt 60-nal és utána bekenem v.d.h. The solution-nal (egyszer ki tudtam próbálni Furutech nano-t is) ami nem kis feladat egy házi mozi esetén rámegy egy egész nap simán. Viszont nagyon megéri mert lényegesen szellősebb és tisztább hang és a képen javit ….és a hatása hónapokig megmarad a tapasztalatom az, hogy a vdh árban és tudásban nagyon jó bőven megéri az árát a Furutech kicsit jobb de az ára az viszont zsebbenyulos. Egy ilyen pici üveg nagyon sokáig elég pedig jó pár éve vettem és meg mindig van benne legalább 2évre való olaj, pedig csatiból nagyon sok van.a.gabriel írta: ↑2022.01.11., kedd 21:23Tessék az tapasztalataim.pärt írta: ↑2022.01.11., kedd 20:44Ha kinevetgélted magad az 1-k (a.gabriel írta: ↑2022.01.11., kedd 20:21Jókat nevettem, a várt beírásokon!
De, tényleg!!
Lehet folytatni tovább jó magyar szokás szerint az egészet, de ezzel legalább semerre sem jut tovább senki sem.
![]()
Az, hogy én hogy nevezem ezeket az anyagokat, igen oil-nak, de mondhattam volna kence-ficének is.
Viszont aki ezen a oil szón élvez, hat tegye azt!
Mindenesetre aki kipróbálta, és kezelt vele ezt-azt, az tudja milyen érzésre és tapintásra, ha az véletlenül az újaira kerül belőle, továbbá mindegyiknek van egy jellegzetes szaga-illata.
Én sokfélét próbáltam, és legalább rendelkezem ezeknek egy részével, nem úgy mint 1-k.
IMG_20220111_195932.jpg
A többi a fantáziára bízom.) jó magyar szokásán (
), olvasd újra a bejegyzéseidet, és keress bennük egyetlen releváns mondatot ezeknek az anyagoknak a használatával kapcsolatban. Másokéban találtam. Sokunkat érdekelne a Te véleményed is, de azért vedd figyelembe, hogy az is csak egy voks pro vagy kontra. Elmondásod és a csatolt fotód alapján többet is próbáltál, de talán ne várd el, hogy a fantáziánkra hagyatkozzunk a hatásukkal kapcsolatban.
No offense.![]()
A v.d.H The Solution egy nagyon jó ár/mennyiség arányú általam nevezett oil.
Inkább erősáramú csatlakozásokhoz használtam, de néha kis jelszinthez is.
Hangra gyakorolt hatása nem minden esetben azonnal hallható, csak egy kis idő elteltével.
Eléggé neutrális jellegű, se nem tesz hozzá, se nem vesz el a kiindulási pontból.
A v.d.H spary viszont önnön magában használva nem a kedvencem.
Egy kicsikét rideggé élettelenné tette a kezelt helyeken a hangot.
Furutech Nano oil, na ez már változtat.
A hatása teljes eléréséhez kb. 2-3 nap kell.
Szelidit, és folyékonnyá válik a hang, textúráltsága előjön a zenének, egy bizonyos értelembe élettel tölti meg.
Cardas,
nem sok tapasztalatom van vele, csak idegen rendszerben hallgattam előtte, és kezelés után.
Nekem nem jött be, megemeli a frekvencia sáv széleit, mondhatni színezi, nem erőteljesen, de mégis.
Ahogy a kábeleit hívták régen, egy hajlékony hangszínszabályzó.
Deoxit Gold
Egy nagyon egyszerű anyag, olcsónak mondható, könnyen beszerezhető oil.
Nem ad sokat, de ez sem vesz el jóformán semmit a kezeltek hangjából.
Ha értékelni kell ezeket, és nagyon jó ár/mennyiség és hang alapján, akkor a v.d.H The Solution, ha pedig a nem számít az ára, akkor meg a Furutech Nano a nyerő.
Szóval ki kell próbálni mert igazából nem vészesen drága a vdh , egy csatlakozó sokszor drágább pedig anból azért kell egy pár db

"Az igazi barát szemből támad."
Megérted, hogy mit írtam, ha meg akarod érteni, főleg ha el is olvasod a szöveget, amiről írtam. Ha nem, hát nem. Különben sem ez volt a lényege a kérdésemnek (amire, kösz, megkaptam a választ, pro is, kontra is), és már megint sikerült hitvitát kialakítani egy, a nyilvánvalóan bugyuta marketingszövegre tett megjegyzésemből.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Köszönöm szépen az értekezést a nanotechnológiáról, amiről természetesen most hallottam életemben először, és azt sem tudtam mi fán terem.juliush írta: ↑2022.01.11., kedd 21:39A nanotechnológia, amelyre itt utalni próbálnak nem a méretekről, molekulákról szól a klasszikus értelemben, hanem arról a technikáról, amellyel 1-100nm mérettartományban praktikusan atomi szinten építkezve hoznak létre speciális tulajdonságokkal rendelkező, szabályos, kifinomult térszerkezetű struktúrákat, így ruházva fel azokat a természetben előforduló anyagokén túlmutató képességekkel, mint extrém szigetelőképesség, szilárdság, rugalmasság, stb.Aszpirin írta: ↑2022.01.11., kedd 18:06Nézzük csak: a "nano méretű" kifejezést tudomásom szerint 100 nm alatti méretre használják.
A "nano méretű molekulák"-nak így nem sok értelmét látom, mert pl. egy vízmolekula is nagyságrendekkel 100 nm alatti. Nyilvánvaló, hogy ezt a marketingesek találták ki, hogy elkápraztassanak, szerintem itt valóbjában óriásmolekulákról lehet szó, amik a szöveg szerint "kitöltik a lyukakat" (?). De persze megint lehet, hogy tévedek, és akkor mindenkitől elnézést. Csak valahogy eszembe jutottak az intelligens mosópor-molekulák, amelyek felkutatják a koszmolekulákat a ruha szálai között, és eltávolítják őket erőszakkal. Talán emlékszel még arra a reklámra.
Hogy ezek a közel sem olcsó technológiák ténylegesen mennyire kerülnek a hivatkozott audiofil kenceficékbe a címkéjükön túl, milyen hatásmechnizmussal fejtik hatásukat és mennyire is lehet áldásos valóban, nem tudom megítélni, mivel leragadtam a Deoxitnál.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Azért ennél egy kicsivel több, ha egy kicsit belegondolsz.
miután le van tisztítva a felület, és nemcsak az egyik, hanem mindkettő (dugó + fogadó aljzat), akkor egy vékony film réteget képződik a két érintkezési felület között, amire rázár, illetve körbeveszi a kezelt anyaggal.
Ezzel kizárja az anyagok közti mechanikai leválasztódást, és további későbbi oxidációs réteg kialakulását.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5131
A legfontosabb, hogy tisztítsuk meg a csatlakozókat, ez adja a hatás egyik felét. A kenés a hosszú távú egyenletes hangminőséget segíti elő, valamint nyugodtabb lesz tőle a hangzás más változás nélkül.
Én nem próbáltam az előbb leírtakat mind, csak a VdH-t és a Deoxit goldot, de ezenkívül viszont több más terméket is kipróbáltam, mindegyiknek pozitív hatása volt, de a legnagyobb hatása kétség kívül a Deoxit goldnak van, ezért aztán ennél maradtam. (kb. 15 éve). Amikor először bekenjük az összes csatlakozót, akkor nagyon fülbe mászó a változás, aki nem hiszi, az járjon utána, vagy hallgasson
amit akar...
Én nem próbáltam az előbb leírtakat mind, csak a VdH-t és a Deoxit goldot, de ezenkívül viszont több más terméket is kipróbáltam, mindegyiknek pozitív hatása volt, de a legnagyobb hatása kétség kívül a Deoxit goldnak van, ezért aztán ennél maradtam. (kb. 15 éve). Amikor először bekenjük az összes csatlakozót, akkor nagyon fülbe mászó a változás, aki nem hiszi, az járjon utána, vagy hallgasson

A nanotechnológia, amelyre itt utalni próbálnak nem a méretekről, molekulákról szól a klasszikus értelemben, hanem arról a technikáról, amellyel 1-100nm mérettartományban praktikusan atomi szinten építkezve hoznak létre speciális tulajdonságokkal rendelkező, szabályos, kifinomult térszerkezetű struktúrákat, így ruházva fel azokat a természetben előforduló anyagokén túlmutató képességekkel, mint extrém szigetelőképesség, szilárdság, rugalmasság, stb.Aszpirin írta: ↑2022.01.11., kedd 18:06Nézzük csak: a "nano méretű" kifejezést tudomásom szerint 100 nm alatti méretre használják.
A "nano méretű molekulák"-nak így nem sok értelmét látom, mert pl. egy vízmolekula is nagyságrendekkel 100 nm alatti. Nyilvánvaló, hogy ezt a marketingesek találták ki, hogy elkápraztassanak, szerintem itt valóbjában óriásmolekulákról lehet szó, amik a szöveg szerint "kitöltik a lyukakat" (?). De persze megint lehet, hogy tévedek, és akkor mindenkitől elnézést. Csak valahogy eszembe jutottak az intelligens mosópor-molekulák, amelyek felkutatják a koszmolekulákat a ruha szálai között, és eltávolítják őket erőszakkal. Talán emlékszel még arra a reklámra.
Hogy ezek a közel sem olcsó technológiák ténylegesen mennyire kerülnek a hivatkozott audiofil kenceficékbe a címkéjükön túl, milyen hatásmechnizmussal fejtik hatásukat és mennyire is lehet áldásos valóban, nem tudom megítélni, mivel leragadtam a Deoxitnál.
Gyula
Tessék az tapasztalataim.pärt írta: ↑2022.01.11., kedd 20:44Ha kinevetgélted magad az 1-k (a.gabriel írta: ↑2022.01.11., kedd 20:21Jókat nevettem, a várt beírásokon!
De, tényleg!!
Lehet folytatni tovább jó magyar szokás szerint az egészet, de ezzel legalább semerre sem jut tovább senki sem.
![]()
Az, hogy én hogy nevezem ezeket az anyagokat, igen oil-nak, de mondhattam volna kence-ficének is.
Mindenesetre aki kipróbálta, és kezelt vele ezt-azt, az tudja milyen érzésre és tapintásra, ha az véletlenül az újaira kerül belőle, továbbá mindegyiknek van egy jellegzetes szaga-illata.
Én sokfélét próbáltam, és legalább rendelkezem ezeknek egy részével, nem úgy mint 1-k.
IMG_20220111_195932.jpg
A többi a fantáziára bízom.) jó magyar szokásán (
), olvasd újra a bejegyzéseidet, és keress bennük egyetlen releváns mondatot ezeknek az anyagoknak a használatával kapcsolatban. Másokéban találtam. Sokunkat érdekelne a Te véleményed is, de azért vedd figyelembe, hogy az is csak egy voks pro vagy kontra. Elmondásod és a csatolt fotód alapján többet is próbáltál, de talán ne várd el, hogy a fantáziánkra hagyatkozzunk a hatásukkal kapcsolatban.
No offense.![]()
A v.d.H The Solution egy nagyon jó ár/mennyiség arányú általam nevezett oil.
Inkább erősáramú csatlakozásokhoz használtam, de néha kis jelszinthez is.
Hangra gyakorolt hatása nem minden esetben azonnal hallható, csak egy kis idő elteltével.
Eléggé neutrális jellegű, se nem tesz hozzá, se nem vesz el a kiindulási pontból.
A v.d.H spary viszont önnön magában használva nem a kedvencem.
Egy kicsikét rideggé élettelenné tette a kezelt helyeken a hangot.
Furutech Nano oil, na ez már változtat.
A hatása teljes eléréséhez kb. 2-3 nap kell.
Szelidit, és folyékonnyá válik a hang, textúráltsága előjön a zenének, egy bizonyos értelembe élettel tölti meg.
Cardas,
nem sok tapasztalatom van vele, csak idegen rendszerben hallgattam előtte, és kezelés után.
Nekem nem jött be, megemeli a frekvencia sáv széleit, mondhatni színezi, nem erőteljesen, de mégis.
Ahogy a kábeleit hívták régen, egy hajlékony hangszínszabályzó.
Deoxit Gold
Egy nagyon egyszerű anyag, olcsónak mondható, könnyen beszerezhető oil.
Nem ad sokat, de ez sem vesz el jóformán semmit a kezeltek hangjából.
Ha értékelni kell ezeket, és nagyon jó ár/mennyiség és hang alapján, akkor a v.d.H The Solution, ha pedig a nem számít az ára, akkor meg a Furutech Nano a nyerő.
A felületek első tisztítása előtte szükséges, én kezdem gyógyszertári seb benzinnel, és utána izopropil alkohollal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára a.gabriel 2022.01.11., kedd 21:42-kor.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Évente egyszer, vagy nagyobb átvariálások után szvsz. érdemes lepucolni a csatlakozásokat alkohollal, majd Deoxit Golddal vagy hasonlóval kezelni a felületeket. Nagyon kis mennyiség kell hozzá a csodaszerből, ezért baromi sokáig elegendő még a legkisebb 2ml-es kiszerelés is. Egyébként tényleg drága. Én az első lockdown alatt kaptam rá
, inkább "terápiás" program volt. A jótékony hatását észre lehet venni, de csodát ez sem csinál. Egy ilyen karbantartás alkalmával egyébként a nyitott, lyukacsos készülékházakból a port is ki lehet űzni. Nem kell megvárni amíg a porcicák nagyon meghíznak 

) jó magyar szokásán (
No offense.
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 4989
Ha kinevetgélted magad az 1-k (a.gabriel írta: ↑2022.01.11., kedd 20:21Jókat nevettem, a várt beírásokon!
De, tényleg!!
![]()
IMG_20220111_195932.jpg
A többi a fantáziára bízom.

No offense.

Jókat nevettem, a várt beírásokon!
De, tényleg!!
A többit a fantáziára bízom.
De, tényleg!!

A többit a fantáziára bízom.
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Igen ilyen is van! És egyre több. Remek példa!Tctronic írta: ↑2022.01.11., kedd 19:24Erről az egészről a következő történet jut eszembe: Barátom nagymamája kiment a piacra és házi készítésű csigatésztát árult. Több vevője is volt, sokan visszatérők, mert szegény nénike otthon saját maga készítette a finom csigatésztát. Olyat vegyünk ne a bolti sz@rt. Közben meg a piac melletti legközelebbi boltban (akkor még volt) Plus-ban megvette, majd kiöntötte a zacskóból kis bögrékbe és sokszor annyiért eladta. Mindenki boldog volt![]()
A gondolkodás nem megerőltető...
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Az olaj nem vezeti az áramot, inkább szigetel!
Az ,,oil" ezzel szemben lehet hogy vezet, azt nem ismerem...

A gondolkodás nem megerőltető...
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2714
Erről az egészről a következő történet jut eszembe: Barátom nagymamája kiment a piacra és házi készítésű csigatésztát árult. Több vevője is volt, sokan visszatérők, mert szegény nénike otthon saját maga készítette a finom csigatésztát. Olyat vegyünk ne a bolti sz@rt. Közben meg a piac melletti legközelebbi boltban (akkor még volt) Plus-ban megvette, majd kiöntötte a zacskóból kis bögrékbe és sokszor annyiért eladta. Mindenki boldog volt 

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7548
És a hígabb oil az csak hígend, a sűrűbb oil, az az igazi high end. Deoxitot használok, nincs benne semmi csoda, csak arra jó, amire gyártották.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 4989
Ha jól értem, a high end szintre pozicionálás egyik sajátos hozadéka, hogy olajból oil-á változik a folyadék.
Ah.
Ah.