photogambi írta: ↑2022.01.02., vas. 11:47
Köszi! Egy másik fórumon ezt olvastam:
A dobozból kivéve a külföldi fórumokon is gyakori hibák (elhalkuló zene, kattogás az erősítőben) nálam is mindjárt jelentkeztek, ami a legújabb firmware frissítéssel megoldóttak, viszont nálam se a Fiio M11 Pro-val, se Xiaomi telefonnal és táblagéppel nem akart jól működni, a zene szólt, de recsegett és torzított.
Tapasztaltál hasonlót?
MrCollector írta: ↑2021.12.31., pén. 14:28
MrCollector írta: ↑2021.12.31., pén. 14:05
Ez a csak akkor próbáld ki, ha van rá pénzed kategória.
Bocsánat, azt hittem az SPL-re kérdeztél.
Mondjuk ez is hasonló, de elérhetőbb árú készülék. Igazán én szétválasztanám 2 részre és ez alapján véleményezném. Csak dac-ként is megér ennyit. Fejhallgatóerősítőként kb. hozza amit a THX-es modellek tudnak, de ebben a csomagban lényegében grátisz. Mivel nincs CMA400i-m ezért nem akarok konkrétumokat írni, de ez szerintem jobb.
Igen, azt én írtam. Aki nem hiszi, járjon utána, de a Head-Fi topik oldalakon keresztül erről beszél, szóval nem egyedi probléma. Ami már inkább probléma, hogy nincs rá hivatalos magyarázat, hogy ez hardveres vagy szoftveres gond, de utóbbira nagyobb az esély. A Fiio ez évtől átáll a Sabre chipekre a K9-nél is, ezen kívül, hogy hardveresen módosítanak-e valamit, azt majd vagy közlik vagy nem.
Nálam a dobozból kivéve High erősítésen, ha a hangerő potit 13 óránál feljebb tekertem, akkor elment a hang, pár másodpercig nem szólalt meg, majd kattant egyet és újra lett hang. Amíg nem csökkentettem a hangerőt, ezt csinálta folyamatosan. Nyilván így használni nem egészséges. Miután feltettem a legutóbbi firmware-t, ez a probléma megszűnt.
A kompatibilitási gond nálam abból adódott, hogy vagy én vagyok gyenge felfogású vagy a Fiio mérnökei, de a két USB csatlakozóból nekem az lenne a logikus, hogy azt az USB-t használjam, ami a készülék hátulján van és nem a "szerviz" csatlakozót, amivel firmware-t frissítek. A google keresgélés közben derült ki, hogy ezek szerint mégis arra kell kötni az Android-os eszközöket és nem a hátsó USB-B-re, amivel a PC is össze lett kötve. Nem kizárt, hogy az oldalsó USB-C csatlakozónál már nincs recsegő, torz hang.
Tehát nálam PC-vel nem volt gond a hanggal. Az hogy hangzásban milyen szintet képvisel, azt ki kell próbálni. Nálam egy töredékébe kerülő épített DAC/AMP-ot nem igazán tudott lelépni, hacsak nem a szimmetrikus kimenetről volt használva, mert arról jobb bolt. Én csak a fejes részét próbáltam ki, mint DAC nem tudom milyen, mert a kis Genius 12eFt-os asztali hangfalaimat nem DAC-ok tesztelésére találták ki.
Aki ilyet szeretne, én azt mondom, hogy lehet érdemes megvárni a Sabre verziót, annál már talán nem lesznek problémák.
Jay's Audio CDT2-Mk3 - Esoteric N05-XD - Plinius SA-Reference - Vandersteen 2CE Signature - Townshend Maximum Super Tweeter