És, ha jó az akusztika, a ládák jól vannak elhelyezve, jól össze is vannak lőve a többivel, akkor egy hasonlóan jól megcsinált és összehangolt atmos kiterjesztés nem tenne hozzá?Marcaudio írta: ↑2022.01.18., kedd 23:50Nyilván a központban kell ülni, elég kevés az olyan moziszoba, ahol nem így lenne. Ez a hifi-mozi egyik nagy igazsága :)reinerz írta: ↑2022.01.18., kedd 19:33Valóban létezik ilyen szoba. Sajátom is ilyen. De ez csak akkor működik ha központba ülsz. Vagyis egyszemélyes mozi.Amint a központból kikerülsz nem olyan hatásos.Marcaudio írta: ↑2022.01.18., kedd 16:58Szerényen belevau:
Hallottam már normál elhelyezésben 7 hangsurázót 4 mélyládával, atmos nélkül, és úgy odaverte az "atmos hangot" meg a többi Auro bullshitet, hogy néztem, hogy ilyen nincs, konkrétan azt mondtam, hogy nah ez a rendszer etalon.
Mondom ezt úgy, hogy Atmos van nálam is.
Megfelelő akusztika + a rendszer profi beállítása (of course nem olcsó maga a rendszer sem) néha feleslegessé teheti az Atmos és Auro dogokat, és ez egy nappali volt, nem dedikált szoba...
Dolby Atmos nálam is felejtős. Inkább dts neural-x vagy auro.........![]()
Én az Atmosnak nem érzem akkora jelentőségét, többet nyom számomra egy jó akusztika, vagy a rendszerben a jól elhelyezett m.ládák, és azok pontos belövése a többi sugárzókhoz, de kinek mi.
Ne az legyen a kiindulási alap, hogy az atmos rendszer az csak valami hozzátákolt mostohagyerek lehet egy rendszerben.
Igen, én is hallottam nagyon jó, sima 7 csatornás rendszert, ami sok gagyi atmososnál sokkal jobban szólt. Viszont hallottam olyat is, ahol a surroundokkal megegyező méretű és színvonalú atmosok lettek telepítve, ugyanúgy megkapták a teljesítményt is a meghajtásukhoz és még jól be is voltak integrálva a rendszerbe. Itt igenis jobb hangzást hallottam, mint a legjobb 7 csatornás esetén.
Azt meg ne várja el senki, ha feltesz a mennyezetre egy picurka dobozocskát, visszafogott erősítéssel, az meg fogja váltani a világot.
Mert nem. Hallottam jópár atmosos rendszert, többet kereskedőknél is, ami alapján én se akartam volna kiépíteni az atmost. De ezekből kár lenne kiindulni.