Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Médialejátszók

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: audioline »

sssggg írta:
2022.03.16., szer. 21:15
Egyébként a mindkét digitális kimenete és a sztereó is hasonlóan gyenge!
Valóban így van! sad.gif
.

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 332

Hozzászólás Szerző: sssggg »

A röhej az egészben az ,hogy visszakötöttem egy régi Popcorn a 110-et és az megette reggelire hangminőségben.
De sajnos a képe már nagyon akad a nagyobb felbontásnál.
Egyébként a mindkét digitális kimenete és a sztereó is hasonlóan gyenge!

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

sssggg írta:
2022.03.16., szer. 14:00
Sziasztok!
Vettem a napokban itt egy Dune bd prime 3.0 lejátszót.
Szinte csak koncerteket nézni/hallgatni vásároltam, de ekkorát még nem csalódtam.
Mozim nincs így minden sztereóban megy ,de ez hallgathatatlan ,annyira gyengék a kimenetek ,hogy majdnem sírva fakadtam.
Kipróbáltam cd lemezről, usb-ről, hálózatról,régi és új firmware-el ,borzasztó.
Csak azért írom, hogy ha másnak is ilyen tervei vannak akkor ezt a típust kerülje el!
:smile51:
Azért ez egy média lejátszó alapvetően filmekre, a DAC része 10 éve sem volt egy komoly darab. Próbáld ki futóműként egy jobb DAC-kal, biztosan jobb eredményt kapsz.

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 493

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Analóg, vagy digitális csatlakozással?
Milyen erősítőre kötötted?
Usher - Valhalla - Emotiva

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 332

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Sziasztok!
Vettem a napokban itt egy Dune bd prime 3.0 lejátszót.
Szinte csak koncerteket nézni/hallgatni vásároltam, de ekkorát még nem csalódtam.
Mozim nincs így minden sztereóban megy ,de ez hallgathatatlan ,annyira gyengék a kimenetek ,hogy majdnem sírva fakadtam.
Kipróbáltam cd lemezről, usb-ről, hálózatról,régi és új firmware-el ,borzasztó.
Csak azért írom, hogy ha másnak is ilyen tervei vannak akkor ezt a típust kerülje el!
:smile51:

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: mv3 »

Azt hiszem egy csónakban evezünk :) Csak letöltött anyagokat nézek, illetve néznék, de az utóbbi mondjuk 1-2 évben egyre gyakoribb, hogy azok a file-ok, amelyek nevében ott virított pl az NF két betűje, azok vagy képileg vagy hangilag nem működtek. Leginkább ezért szeretnék médialejátszót cserélni. Köszi az infót! :smile32:

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

mv3 írta:
2022.02.28., hétf. 21:35
Köszi szépen a tippet! :smile32:
Egy kicsit kiegészíteném, nehogy csalódás érjen. Ha letöltött anyagokat akarsz nézni, szinte biztosan nem lesz gond. Én így használom, és még nem találtam olyat, amit ne tudna lejátszani. Viszont beleolvastam a hivatalos fórumba. Igaz, hogy az androidos verziók felmehetnek a Netflix és hasonló szolgáltatók lejátszóiból, de állítólag ezek a szolgáltatók korlátozták a hozzáférést különböző dolgokról, hardverekről, egyebekről, vagy csak a régi verziós android esetén. Én ehhez nem értek, mert nem használom, de nem csak ezt a gépet érintheti, legalábbis ezt olvasom. Szóval ha ilyesmit akarsz nézni rajta, előbb tájékozódj.
Aztán lehet, hogy majd jönnek a szakemberek, aztán jól megcáfolnak. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszi szépen a tippet! :smile32:

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

mv3 írta:
2022.02.26., szomb. 20:03
olyan 4K-tól sem zavarba jövő médialejátszót, ami a lángoson innen mindent lejátszik és még ráadásul nem is drága (mondjuk 30 ezer Ft alatt van).
Nekem ilyen van: http://himedia.hu/?oldal=Q10pro
Szerintem nehéz zavarba hozni a formátumokkal, de ha utánajársz, biztosan találsz erről több információt, én nem vagyok nagy házimozi-guru (sem). Használtan elég gyakran megjelenik egészen olcsón. Ez egy android alapú gépely, ami telefonra felrakható, az erre is. Vannak ehhez hasonló nagyon olcsó kínai megoldások, de nem tudok arról, hogy azok mennyire megbízhatóak.
Egy kis információgyűjtést biztosan megér ez a gép.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

Elnézését, ha volt már téma plusz előre azért is, ha nem szakszerű a megfogalmazás:)

Szóval van egy ezer éves popcorn hour a200 lejátszóm, ami bár még mindig működik viszont egyre több az olyan letöltött anyag, amit nem tud lejátszani, nincs hang vagy kép vagy egyik sem.
Gondolom van egy csomó új kép és hang formátum (pl netflixes tartalmat egyáltalán nem) ami frissebb, mint a Lánchíd.

Csak sztereóban vagyok érdekelt, keresnék egy olyan 4K-tól sem zavarba jövő médialejátszót, ami a lángoson innen mindent lejátszik és még ráadásul nem is drága (mondjuk 30 ezer Ft alatt van).
Kísérletezni nem szeretnék, ha van egyértelmű tipp, mint pl alap Dune lejátszó vagy bármi egyéb, ami tuti nem jön zavarban, ha valamilyen anyag friss dekódolást igényel, azt megköszönném!👍

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 193

Hozzászólás Szerző: cisco »

sajnos a tesztben nincs semmi ilyesmről szó. A maximum amit leírnak, hogy a hardver mit tud, de az sajnos teljesen lényegtelen. A teszt azzal foglalkozott, hogy milyen a távirányító, ami azért szerintem nem a legfontosabb része egy streaming eszköznek...

primaluna
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: primaluna »

cisco írta:
2022.02.21., hétf. 16:02
primaluna írta:
2022.02.20., vas. 11:01
Steve_84 írta:
2022.02.04., pén. 22:53
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e olyan média lejátszó ami támogatja a netflixet?

Köszi
szia!
két hete vettem egy ilyet mivel hasonló volt a problémám mint neked.
tök jó,és megy rajta minden.
https://tesztplussz.hu/xiaomi-mi-box-s- ... ito-teszt/
Kérdések:
Milyen megjelenítővel használod? HD/4k
Van Atmos képes rendszered?
- Ha igen akkor netflix, appletv+, Amazon hogy mennek? Van Atmos ahol elérhető mindegyiknél?
Kép frissítés vált automatikusan, minden streaming app esetén?

köszi!
szia!
tyű, nem tudom mi az az atmos.
azért vettem mert a panasonic nem támogatja alapban az hbo go-t és szerettem volna nézni a tv-n.
amúgy 4k tv-m van, de az hbo go csak 1080 felbontás, úgyhogy passz.
a youtube megy 4k-ban, de nem nagyon érdekelt eddig hogy milyen a kép.
a tesztben elvileg részletesen elemzik.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 193

Hozzászólás Szerző: cisco »

primaluna írta:
2022.02.20., vas. 11:01
Steve_84 írta:
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e olyan média lejátszó ami támogatja a netflixet?

Köszi
szia!
Kérdések:
Milyen megjelenítővel használod? HD/4k
Van Atmos képes rendszered?
- Ha igen akkor netflix, appletv+, Amazon hogy mennek? Van Atmos ahol elérhető mindegyiknél?
Kép frissítés vált automatikusan, minden streaming app esetén?

köszi!

BCS911
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: BCS911 »

Valakinek van megoldása arra, hogy androidos média lejátszónál a programok ne csak sztereóban nyomják a hangot, hanem aktiválják az 5.1-et is?

Az android 10-es média lejátszóm nem akarja 5.1-ben lejátszani az 5.1-es fájlokat. Sok beállítást próbálgattam, sok videó lejátszó programot próbáltam, mindegyik csak sztereóban akarja ezeket lejátszani.

Pontosabban az egyik programmal eljutottam odáig, hogy a DTS nevű hangoknál már lesz 5.1, remélem normális 5.1-et csinál, nem valami baromságot. Ezt egy KODI nevű programban tudtam megcsinálni, egy eldugott helyen átállíttattam 2.0-ról 5.1-re és egy másik menüpontnál beállítottam valami olyasmit, hogy valami erőltetebb módon lássa már a DTS-t és a többi 5.1 szabványt. De valószínűleg ez is csak azután működött, hogy az android 10 rendszerben egy külön helyen engedélyeztem, hogy valami dts 7.1 + nagyon hosszú név passthrough legyen. Egyébként egy másik menü helyen renget 5.1 szabvány automatikus kiválasztással engedélyezve van. Ha manuálisan mindegyik be van kapcsolva, akkor a sztereó hanggal is baj lesz, talán mert egyszerre több fajtát próbál erőltetni. Vagy valami olyat próbál erőltetni amit nem szabadna.

A számítógép messze van, szóval nem jó móka a film miatt kábeleket kihúzni a számítógépből és átcipelni a másik szobába. A videokártyán keresztül tudom használni a házmozi erősítőt, és ha már jól van konfigurálva és értelmes programot használok, akkor a számítógépről működik az ac3-as 5.1 is. Ha jól látom akkor elvileg az AC3 a legegyszerűbb dolby digitál, a dts az pedig valami komolyabb dolog. Szóval nem értem, hogy az AC3-as 5.1-et miért nem csinálják az androidos programok. Talán az android 10-es oprendszer alapból hibásan működik?

Úgy tűnik, hogy az interneten sok embernek van ilyen problémája, szóval lehet, hogy ez általános probléma a média lejátszóknál.

A VLC és más programoknál még kevesebb beállítás van, kb. összesen annyi, hogy belehet kapcsolni egy olyan menüpontot, amire azt írja, hogy a digitális kimenet bekapcsolása vagy kikapcsolása. Hiába van bekapcsolva, semmi sem változik, és ahogy azt már írtam, a VLC és egyebek a DTS hangoknál sem aktiválják az 5.1-et.

A hardveren van egy optikai kimenet is, ha azt használnám, akkor aktiválnák az 5.1-et?

Lejátszó--(HDMI)-->AVR/dekóder--(HDMI)-->TV

thomson tha100
denon-avr-s660h
Thomson_THA100_Android_TV_vevo-i35209173.jpg
Thomson_THA100_Android_TV_vevo-i35209173.jpg (26.04 KiB) Megtekintve 3162 alkalommal

primaluna
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: primaluna »

Steve_84 írta:
Sziasztok!

Köszi
szia!

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

Steve_84 írta:
2022.02.05., szomb. 00:02
A helyzet az hogy a Sony tv-m tudja a netflixet csak gondoltam jobb minőségre ezért gondoltam média lejátszóra.
Én televízióhoz nem vennék stream boxot. A tévékbe épített kliensek általában megbízhatóan és jó minőségben működnek. Nagyon ritka kivétel mondjuk az HBO Go, ami az Apple TV 4K-n sokkal jobb minőségű, mint bármelyik tévén vagy médialejátszón és egyedülálló módon még az HBO logó sem jelenik meg rajta a jobb felső sarokban. De amúgy a Netflix volt a kérdés és egy hónap múlva jön az HBO Max.
Én régebben csináltam teszteket, a Samsung TV-met összehasonlítva egy Dune-vel, egy Apple TV-vel és egy Nvidia Shield-del, de Netflix esetén nem láttam nagy különbséget. Ha volt is, akkor a Samsung TV javára, illetve az Apple TV is pariban volt.
A külső eszközöknek olyankor van értelme ha a tévé túl régi és a szoftvere már nem támogatja a stream szolgáltatókat vagy mondjuk projektort használsz.

Steve_84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Steve_84 »

A helyzet az hogy a Sony tv-m tudja a netflixet csak gondoltam jobb minőségre ezért gondoltam média lejátszóra.
Sony XR-85-X95K
Denon AVC-X8500H
Zidoo Z9X
Rubicon 8, Vokal, Ikon 2 Mk2, Ikon on wall, Elac Sub 3070
Vu+ Duo 4K
Audioquest Mocha, Carbon Hdmi, NRG 10, Z3 power
Nordost Red Dawn, Audioquest Rocket 88 speaker cable

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

Steve_84 írta:
Sziasztok!

Köszi
Sok támogatja, de kevés hivatalosan. Ha fontos számodra a megbízható működés, akkor ez utóbbiak közül válassz! A leginkább streamingre alkalmas eszköz az Apple TV, az viszont nem biztos, hogy mint médialejátszó is a legjobb. Fontos a teljes rendszer ismerete, de nem biztos, hogy butaság venni egy Apple TV 4K-t csak a streaming csatornák miatt, most már egyre több van belőlük és külön venni egy médialejátszót.

Steve_84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Steve_84 »

Sziasztok!

Köszi
Sony XR-85-X95K
Denon AVC-X8500H
Zidoo Z9X
Rubicon 8, Vokal, Ikon 2 Mk2, Ikon on wall, Elac Sub 3070
Vu+ Duo 4K
Audioquest Mocha, Carbon Hdmi, NRG 10, Z3 power
Nordost Red Dawn, Audioquest Rocket 88 speaker cable

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 808

Hozzászólás Szerző: kimi- »

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Egreat A11-es lejátszónál hogyan lehetne beállítani azt , hogy a következő film ne induljon el. Ne legyen folyamatos lejátszás.
:smile53:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 864

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Sziasztok, tudna valaki legyszi ajanlani 100 euroig mediaplayert ami siman viszi halozaton keresztul a 4k-as filmeket? Jo lenne rajta tobb usb mint 2 de ha nincs akkor megoldom mashogy a bekotest. Koszonom.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

petix81 írta:
2022.01.16., vas. 23:34
uhd3000 tulajoktól kérdezném hogy melyik softver verzionak kellene most fent lenni? Nekem v6.3.40 van fent. Ugyanis mostanában azt produkálja hogy fagyogat a menüje is meg a filmek léptetése közt is másodpercek telnek el. Nagyon lassú.. Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
Tedd fel az utolso betat. Nekem javitotta a fagyasokat meg a felbontas valtasokat is
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

petix81
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: petix81 »

uhd3000 tulajoktól kérdezném hogy melyik softver verzionak kellene most fent lenni? Nekem v6.3.40 van fent. Ugyanis mostanában azt produkálja hogy fagyogat a menüje is meg a filmek léptetése közt is másodpercek telnek el. Nagyon lassú.. Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
LG OLED 65CX / Panasonic DP-UB9000 / Zidoo UHD3000 / Apple TV 4K / Pioneer SC-LX701 / Revel Concerta 2 F35 / Revel Concerta 2 M16 center / Revel Concerta 2 M16 / REL HT/1508 Predator / PS5 / ZyXEL NAS542 / Kácsa-audio

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

fapaci írta:
2022.01.16., vas. 10:42
wwwolfman írta:
2022.01.12., szer. 09:37
Akár a Pioneer N70A kiváltására is? Az egy valódi szimmetrikus felépítésű hálózati zenelejátszó.
Az N70 jó cucc, de nem a szimmetrikus felépítése miatt, ráadásul ki is futott. Nem hiszem, hogy azt a hangzást bármelyik említett média lejátszótól megkapod.
Akkor az alighanem marad és nézek egy Dolby Vision-képes médialejátszót sztereó kimenettel... :rolleyes:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

wwwolfman írta:
2022.01.12., szer. 09:37
Akár a Pioneer N70A kiváltására is? Az egy valódi szimmetrikus felépítésű hálózati zenelejátszó.
Az N70 jó cucc, de nem a szimmetrikus felépítése miatt, ráadásul ki is futott. Nem hiszem, hogy azt a hangzást bármelyik említett média lejátszótól megkapod.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”