Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3893

Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

zoli73 írta:
2022.01.16., vas. 15:09

Nálam a hallgatási pozíció mögött teraszajtó, és ablak van, falfelület szinte semmi. Nálam ilyen paneleket, diffúzorokat, stb. nincs hová elhelyezni, de ezek az üvegeket nem is ezek helyettesítése céljából akasztottam oda.
Sok esetben a mennyezet legalább olyan fontos, vagy akár fontosabb is lehet akusztikus kezelés szempontjából, mint a hallgató mögötti terület. Ott sincs hely?
Egyébként, ha könyves polc miatt nincs hely, az nem baj, sőt. Nálam is hamarosan felkerül meg egy 2 soros, ami praktikum mellett jó akusztikus panel funkciót is ellát.
Csak a Marantz! :-D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3378

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

hifitibi írta:
2022.01.16., vas. 14:47
zoli73 írta:
2022.01.16., vas. 09:20
Azt is hozzátette a feleségem, hogy már túlzásba viszem, és szerinte ilyen, és ehhez hasonló, más hifis-nél biztos nincs.
Üzenem a feleségednek (hátha tudok Neked ezzel segíteni ;) ): Nálunk a nappalit díszítő -ugyan nem az ezoterikus-misztikus témakörbe tartozó, hanem hatásukat konkrétan mérhető- akusztikai dolgok a következők: 4 db basszus panel, 2 db bazi nagy diffúzor, 2 db abszorber, 1db speciális, "egyéb" kategóriába tartozó hangcsapda, a plafon 50-70-cm-enként (változó távolságban) keresztben álgerendázva. Mindez Hitvesi jóváhagyással, az álgerendázás asszonyi segítséggel.

Én pályinkás üveggel nem próbálkoztam, a hallgatási pont mögé két abszorber panelt raktam be.
Nálam a hallgatási pozíció mögött teraszajtó, és ablak van, falfelület szinte semmi. Nálam ilyen paneleket, diffúzorokat, stb. nincs hová elhelyezni, de ezek az üvegeket nem is ezek helyettesítése céljából akasztottam oda.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: hifitibi »

zoli73 írta:
Azt is hozzátette a feleségem, hogy már túlzásba viszem, és szerinte ilyen, és ehhez hasonló, más hifis-nél biztos nincs.
Üzenem a feleségednek (hátha tudok Neked ezzel segíteni ;) ): Nálunk a nappalit díszítő -ugyan nem az ezoterikus-misztikus témakörbe tartozó, hanem hatásukat konkrétan mérhető- akusztikai dolgok a következők: 4 db basszus panel, 2 db bazi nagy diffúzor, 2 db abszorber, 1db speciális, "egyéb" kategóriába tartozó hangcsapda, a plafon 50-70-cm-enként (változó távolságban) keresztben álgerendázva. Mindez Hitvesi jóváhagyással, az álgerendázás asszonyi segítséggel.

Én pályinkás üveggel nem próbálkoztam, a hallgatási pont mögé két abszorber panelt raktam be.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2022.01.16., vas. 09:56
jabba306 írta:
2022.01.16., vas. 09:36
a világos kéket szúrd bele a parafa dugóba.
Milyen szögben, mennyire mélyre, és pontosan hol? :rolleyes:
Neked még soha nem mondták, hogy ne szólj bele olyan témába, amihez nem értesz, ill. nincs vele tapasztalatod?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

jabba306 írta:
2022.01.16., vas. 09:36
a világos kéket szúrd bele a parafa dugóba.
Milyen szögben, mennyire mélyre, és pontosan hol? :rolleyes:

jabba306
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 71

Hozzászólás Szerző: jabba306 »

zoli73 írta:
A feleségem kérésére osztom meg a lenti képet, azért mert szerinte majd jól kinevetnek miatta.
Sehogy nem sikerült beszereznem 4db egyforma Unicumos üveget, így a képen látható labor lombikokat használom helyettük.
Mivel a két hátsó sarokban sem szekrény, sem polc nincs, és nem is szeretnék csak ezért felszerelni valamit, így a képen látható(a feleségem szerint nevetséges) megoldást találtam. A fontos, hogy működik így is.
Kocsmában próbáltad már a kiürült unikumos üveget elkérni? Nekem ott sikerült beszerezni.

És ha már ezoterikus topikban vagyunk, akkor kérjél a párodtól olyan nagy, színes fejű gombostűt és a világos kéket szúrd bele a parafa dugóba.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6369

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

zoli73 írta:
A feleségem kérésére osztom meg a lenti képet, azért mert szerinte majd jól kinevetnek miatta.
Sehogy nem sikerült beszereznem 4db egyforma Unicumos üveget, így a képen látható labor lombikokat használom helyettük.
Mivel a két hátsó sarokban sem szekrény, sem polc nincs, és nem is szeretnék csak ezért felszerelni valamit, így a képen látható(a feleségem szerint nevetséges) megoldást találtam. A fontos, hogy működik így is.
Hallgass a feleségedre :rolleyes:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Csatolmányok
20220116_090706.jpg
20220116_090706.jpg (1.63 MiB) Megtekintve 1652 alkalommal

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3091

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Erre senki sem gondol? Ezoteria a javából...
Az arany belül van :smile53: Marantz Esotec series
Csatolmányok
Marantz_Esotec_series.jpg
Marantz_Esotec_series.jpg (155.04 KiB) Megtekintve 2696 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Hozzászólás Szerző: earforce »

Alex_Aston írta:
2021.02.15., hétf. 18:24
Ezen látni, vagy hallani kellene valamit azon kívül, hogy elmenne egy bódénak az Ecserin? gondolkodik.gif
Ezen a szentélyen nincs mit magyarázni.

Teljesen normális, ha egy készülék profitál az ilyetén módon elhelyezett speciális tárgyaktól. Ecsernek ehhez semmi köze, ez vérkomoly.
Kép
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

earforce írta:
2021.02.15., hétf. 16:13
[/youtube]
Ezen látni, vagy hallani kellene valamit azon kívül, hogy elmenne egy bódénak az Ecserin? gondolkodik.gif

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7994

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

earforce írta:
2021.02.15., hétf. 16:13

youtu.be/6VHYChi_74k
Köszi, nagyon jót szórakoztunk a kollégámmal. :fekverohog:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Hozzászólás Szerző: earforce »

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 185
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

a lótuszvirág(?) komóDiffúzorról se feledkezzünk meg:)
"...I would say save your money, sit back, put some music on and enjoy." /BrimarBob/

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1338

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Már csak azt kell megtudnunk, mely eszköz, ami e topikhoz kapcsolódik :napsut:
A patkányok? A meditációs párna, esetleg Shiva Nataraja? Együtt mind? angyal

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 185
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

remélem nem sértem "supravox" integritását 'saját hifis cuccaimról...' topikban közzétett képe citálásával:)
Hölgy és az egerek.jpg
Hölgy és az egerek.jpg (3.02 MiB) Megtekintve 3121 alkalommal
"...I would say save your money, sit back, put some music on and enjoy." /BrimarBob/

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1338

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Visszaolvasva az elmúlt 1-2 napot, talán elfér e topicba:

"Mit gondolsz, mi a helyesebb, ha embertársaid egyéniségében a hibákat, ütközőpontokat keresed, vagy az, miképpen tudod megérteni őket, s amennyire jellemük befogadja, megpróbálsz összehangolódni velük a saját törvényeik szerint?"
Szepes Mária
pp.jpg
pp.jpg (90.04 KiB) Megtekintve 3236 alkalommal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

marconi írta:
2021.02.08., hétf. 07:39

Azok akiktől eddig se fogadtál el úgyhogy lényegtelen! ;)
Igen, éreztem, hogy magas labda 31_1_21.gif

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 367

Hozzászólás Szerző: marconi »

Alex_Aston írta:
2021.02.08., hétf. 06:24
sutemenyx írta:
2021.02.08., hétf. 00:07
asebestyen írta:
2021.02.07., vas. 13:09

Értem én a tréfát, még ha nem is szeretem. :D Dehogynem! ;) :D
Nem gondolom, hogy az én ízlésem lenne az általános értelemben vett kizárólagos jó út. Báááár.... :D Nem, tényleg nem.
Ott van Süti (bocs hogy ide citállak) akinek van egy ízlésvilága, amit meg is tud valósítani. Ez hifi szempontból 100% marha jó, komolyan. Ha azonban azt mondjuk, hogy objektíve az a legjobb, és mindenkinek olyat kéne otthon hallgatni, az már úgy nem teljesen oké.
Namámeginbelémköcc? Mit vétettem? :D
Legalabb 10oraja hozza sem szoltam senkihez :D

Amugy persze, hogy az én rendszerem a legjobb. Ez eleg nyilvanvalo. :D
Már csak egy HiDiamond tapkabel hianyzik. :D

Viszont tőlem ne akarjatok unicumos üveget, meg kék pasztillákat meg sheherezádé hajtincsét, mert nekem a normál nappaliban van az anlage, ide nem tehetek be hulyesegeket. :D

Amugy pedig hallottam 4napja olyat, hogy az LP-t rátettük egy kőre, aztan ugy szolt utana, hogy nem hittem el.
Ott feladtam kicsit ezt az egesz hifi dolgot a jol megtervezett aramkorokkel meg összevalogatott alkatreszekkel. :D
Bonuszpont, hogy 3-an hallottuk ugyanazt egy Hungaroton lemezről előtte és utána. :D
Mond meg kérlek, kik voltak, hogy tudjam, kitől ne kérjek tanácsot :D

;peace;
Azok akiktől eddig se fogadtál el úgyhogy lényegtelen! ;)
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
2021.02.08., hétf. 00:07
asebestyen írta:
gyongyhalas írta:
2021.02.07., vas. 12:53

Dehát ilyet te még nem hallasz otthon... :fekverohog: csak vicc akart lenni ,nehogy besértődj,,,már ha nem igaz. :D
Nem gondolom, hogy az én ízlésem lenne az általános értelemben vett kizárólagos jó út. Báááár.... :D Nem, tényleg nem.
Ott van Süti (bocs hogy ide citállak) akinek van egy ízlésvilága, amit meg is tud valósítani. Ez hifi szempontból 100% marha jó, komolyan. Ha azonban azt mondjuk, hogy objektíve az a legjobb, és mindenkinek olyat kéne otthon hallgatni, az már úgy nem teljesen oké.

Viszont tőlem ne akarjatok unicumos üveget, meg kék pasztillákat meg sheherezádé hajtincsét, mert nekem a normál nappaliban van az anlage, ide nem tehetek be hulyesegeket. :D

Amugy pedig hallottam 4napja olyat, hogy az LP-t rátettük egy kőre, aztan ugy szolt utana, hogy nem hittem el.
Ott feladtam kicsit ezt az egesz hifi dolgot a jol megtervezett aramkorokkel meg összevalogatott alkatreszekkel. :D
Bonuszpont, hogy 3-an hallottuk ugyanazt egy Hungaroton lemezről előtte és utána. :D
Mond meg kérlek, kik voltak, hogy tudjam, kitől ne kérjek tanácsot :D

;peace;

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

asebestyen írta:
gyongyhalas írta:
2021.02.07., vas. 12:53

Dehát ilyet te még nem hallasz otthon... :fekverohog: csak vicc akart lenni ,nehogy besértődj,,,már ha nem igaz. :D

Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7994

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Egymás személye helyett inkább jelenségekkel foglalkozzunk szerintem. Tartalmilag tőlem távol áll az a világ, amit képvisel Hosszu, de nagyon érdekesen, kiváló stílusban tud írni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2245

Hozzászólás Szerző: Shimano »

wittao írta:
2021.02.07., vas. 21:20
Shimano írta:
2021.02.07., vas. 21:01
asebestyen írta:
2021.02.07., vas. 13:13

Sőt, hosszu anno azt írta, minden elemet, akkut ki kell vinni a helyiségből, ideértve az órákat, telefonokat, távirányítókat is, stb. Ha nem tudod ezt megtenni, akkor az elemeket mittudménmilyen szigetelőszalaggal kell 1,5 (talán) menet hosszan körbetekerni. Vagy valami ilyesmi. Most meg még hozni kell elemeket?
Hosszu sok más hülyeséget is írt már itt,de már máshol teszi állítólag.De jó is van ez így,egy bolonddal kevesebben vagyunk.
Legalabb Te itt vagy nekunk :tutiok:
Meg Te és még sok más is.Összességében mind bolondak vagyunk. :D Egy kívülálló szemében biztosan,de hülyék azért ne legyünk,és ne is próbáljanak azzá tenni az ezo baromságaikkal.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

Shimano írta:
2021.02.07., vas. 21:01
asebestyen írta:
wittao írta:
2021.02.07., vas. 12:59

Sokszor, sokan leírják, hogy mondjuk az elemek használata nekik nem jött be. Vagy változtatni kellett hány db-ot rakjanak pakk-ba. Ezen kívül a srága fakockák nekem annyira nem jöttek be. Shakti kő szintén nem jött be. Patkányok volt ahol igen, volt ahol nem. Csiszolóvásznat nem vitt rá a lélek, hogy kipróbáljam. Unicum-os üvegeket használom.
Van negatív és pozitív tapasztalat is. Nem csak részemről, mások részéről is. Nagy eséllyel már nem ezen a fórumon osztják ezt meg, a lentebb általam felvázolt dolgok miatt.
Sőt, hosszu anno azt írta, minden elemet, akkut ki kell vinni a helyiségből, ideértve az órákat, telefonokat, távirányítókat is, stb. Ha nem tudod ezt megtenni, akkor az elemeket mittudménmilyen szigetelőszalaggal kell 1,5 (talán) menet hosszan körbetekerni. Vagy valami ilyesmi. Most meg még hozni kell elemeket?
Hosszu sok más hülyeséget is írt már itt,de már máshol teszi állítólag.De jó is van ez így,egy bolonddal kevesebben vagyunk.
Arról aki nincs jelen és már nincs itt , légyszíves ne nyilatkozzatok csúnyán.....
Tudjátok ez nem Illik. gondolkodik.gif

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2245

Hozzászólás Szerző: Shimano »

asebestyen írta:
wittao írta:
2021.02.07., vas. 12:59

Sokszor, sokan leírják, hogy mondjuk az elemek használata nekik nem jött be. Vagy változtatni kellett hány db-ot rakjanak pakk-ba. Ezen kívül a srága fakockák nekem annyira nem jöttek be. Shakti kő szintén nem jött be. Patkányok volt ahol igen, volt ahol nem. Csiszolóvásznat nem vitt rá a lélek, hogy kipróbáljam. Unicum-os üvegeket használom.
Van negatív és pozitív tapasztalat is. Nem csak részemről, mások részéről is. Nagy eséllyel már nem ezen a fórumon osztják ezt meg, a lentebb általam felvázolt dolgok miatt.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”