Igen hallgattam és némelyiket szeretem is , de van különbség a klasszikus , igényes rock és az ordítozás között.
Lánygitáros zenét semmilyen formában nem hallgatok semmin…
Igen hallgattam és némelyiket szeretem is , de van különbség a klasszikus , igényes rock és az ordítozás között.

Pedig szerintem az az igazán jó erősítő, amelyik ezt is tudja.
Hallgattál már pl. Zappát, vagy Yest? Nemcsak a lánygitáros zene létezik.
Ez számomra is jó ötletnek tűnik. Korábban volt szerencsém egy Pointe Sima Jubilee - Dali Ikon 2? (a nagyobbik állványos

Szia!Vasi84 írta: ↑2022.01.09., vas. 19:17Sziasztok!
Sztereo erősítő vásárlását tervezem.
A 2 preferált típus:
1. Heed Si2 + X2 táp
2. Vincent SV227
Igazából egyiket sem hallottam még, de mindkettőről rengeteg jót olvastam.
Van esetleg vkinek tapasztalata mindkettővel?
Dali Ikon 6 (MK1)-al párosítanám, NAD C355BEE-t váltanék le, főként rock, pop zenéket hallgatok.
Melyiket ajánljátok és miért?

Ez "visszafelé" is igaz? Mármint, ha valaki(k)nek esetleg nem jön be, akkor ő(k) zenei és hifis szempontból nem érettek?

Nincs vita köztünk most sem, csak én más irányból közelítettem:vazze írta: ↑2022.01.09., vas. 23:45Ha erősítőt akar cserélni akkor ott egy kábel nem menti meg a régi vasat.
Ha van pénz fejlesztésre és megunta a régit (bármi miatt) akkor érdemes váltani.
Meghallgatni biztosan meg tudja Zsoltnál az Obelisk-et , és a Vincent-et is meg lehet találni valamelyik forgalmazónál.

Nem mondtam, hogy rosszabb, hanem más. Épp te magad írtad pár kommenttel korábban:
Amikor az Si3 megjelent, akkor a (még Zsolt által moderált gyártói) Heed topicban hosszan tárgyaltuk a hangkarakter különbséget az Si2 és az Si3 között. Egyetértettünk abban, hogy az Si2-t pont a kerek, kicsit visszafogott, nem a részletekre kihegyezet, hanem inkább a zenét egészében megmutató nyugis, nagyon hosszan hallgatható hangzása miatt kedveljük, akik kedveljük. Miközben persze nagyon is ott vannak azok a részletek, csak nem kihegyezve és a hallgató arcába tolva. Pop-rock zene hallgatása közben nem erre a finom tudásra van szükség, hanem az erőre, és a bugira. A mondatomban tehát a "sok" erre a finomságra vonatkozott (ami a rockhoz nem jó, mert ha nincs meg a hangzásban egy kis karcosság, akkor oda az őszinte kőkemény "rockerfíling"), és ezért folytattam úgy, hogy a teljesítmény meg kevés lesz, ami meg a rockhoz nagyonis kell (csak ezt levágtad a végéről).szerintem nem csak én hiányolok belőle egy kicsivel több "boogie-t"
Legtöbbször igen de most kivételesen nem értek egyet veled!mishow írta: ↑2022.01.09., vas. 22:23Nagy Heed fan vagyok, most is van itthon Si2/x2 és Si3, de volt Pre/Ps.
Tehát azt mondom, pop-rock zúzásra nem való, arra hangban sok, kimenő teljesítményben - ha oda akarsz neki kenni rendesen - nem elég.
A Vincent elődje volt nálam régen tesztelésen, jól szól és van benne kakaó, bulihoz is elég.
Arra azért kiváncsi lennék, mi bajod a NAD erősítővel? Csak hifi bogár, esetleg lett fejleszteni (elkölteni) való pénzed, vagy konkrétan nem tetszik benne valami?
Mert ez se mindegy. Ha nincs igazi bajod vele, lehet, hogy a fölös pénzen jobb kábelt érdemesebb venni, mint cserélni a vasat!

Nagy Heed fan vagyok, most is van itthon Si2/x2 és Si3, de volt Pre/Ps.

Jómagam elsősorban egy paradigmaváltást ajánlanék; soha-semmit meghallgatás nélkül, mások javaslatára!

egy ismim Tannoy Lockwood Major-el is használja (Gold 15")...főleg füles erősitőként használja egy Sennheiser 650-sel,nem az A28 az első számú választása hozza (régebbi Magnum elő/végfok),de van hogy azzal is....nagy lemezjátszós a srác,ha hinni lehet neki,jó phono van bennekupecke írta: ↑2022.01.08., szomb. 20:00Jövő héten érkezik hozzám egy Sugden a28 erősítő (hallatlanul). A fórumon nem sok infót találtam róla, de talán ketten is párosították amerikai dobozzal. Nálam egy JBL L40 elég satbil pont, de érdekelne esetlegesen ki és mivel hallotta, amivel tetszetősen zenélgetett. A mindig magasabbra korszakot kinőttem, esetlegesen korban, árban hozzáillő ajánlás szívesen meghallgatnék, Spendor, Harbeth stb. kategória (nálam) felejtős. Rég hifiztem
![]()
Az még nem az Ákás kategória :-) a nagy zeneszobád sokkal nagyobb kincs. (egyre kisebb helyre szorulok) Visszatérve Sugira azt szerettem volna sugalmazni, hogy ez már egy olyan cucc ami alig csen el valamit a “zenéből” és “jól vetted”.
Attila! Már az előző célzást is értettem. Majdnem rá is gugliztam zizi bhagavatájárá, vagy mit is említett.
Ja pont tegnap láttam hogy visszatartóztathatalanul jön vissza a Bundesliga frizura is a divatba.trane írta: ↑2022.01.08., szomb. 22:08úgy tudom, most épp' Canton-őrület van...kupecke írta: ↑2022.01.08., szomb. 20:00Jövő héten érkezik hozzám egy Sugden a28 erősítő (hallatlanul). A fórumon nem sok infót találtam róla, de talán ketten is párosították amerikai dobozzal. Nálam egy JBL L40 elég satbil pont, de érdekelne esetlegesen ki és mivel hallotta, amivel tetszetősen zenélgetett. A mindig magasabbra korszakot kinőttem, esetlegesen korban, árban hozzáillő ajánlás szívesen meghallgatnék, Spendor, Harbeth stb. kategória (nálam) felejtős. Rég hifiztem
![]()
![]()
Nálam a Rethm Bhaavaval szólt a legjobban. Pont hirdetik némi felárral a Bhaavakat ausztriában. De viccet félretéve, van most ist legalább 6 erősítőm, de valahogy mindig a csöves szól... Ez a kis Sugi majdnem, mondom majdnem, el tudta velem azt is fogadtatni hogy nincs benne cső. Ha nem építgetném le éppen a gyűjtögetést és engedtem volna el szinte teljesen az Lp vonalat talán nem is adtam volna el. Van egy régi Hidiamond drótom azzal csodás volt az L19es JBLemmel. Az L40 emlékeim szerint kicsit szikárabb precízebb karakterű de tuti jó cimbik lesznek. Azt mondjuk megerősítette bennem, egyszer lesz majd lehetőleg első generációs A21es Sugim, nálam végül pici orrhosszal és mivel a JBLel picit melegebb hangja van az Ariston Amp nyert az angol vintage kategóriában. ;-) Amúgy a JPW Sonataval szerintem nagyon jól összepasszolnak.kupecke írta: ↑2022.01.08., szomb. 20:00Jövő héten érkezik hozzám egy Sugden a28 erősítő (hallatlanul). A fórumon nem sok infót találtam róla, de talán ketten is párosították amerikai dobozzal. Nálam egy JBL L40 elég satbil pont, de érdekelne esetlegesen ki és mivel hallotta, amivel tetszetősen zenélgetett. A mindig magasabbra korszakot kinőttem, esetlegesen korban, árban hozzáillő ajánlás szívesen meghallgatnék, Spendor, Harbeth stb. kategória (nálam) felejtős. Rég hifiztem
![]()