Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ValhallA világa
Moderátor: ValhallA
Re: ValhallA világa
Huh! Cask el ne kapkodják előlünk!
Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Acos Lustre, Denon DL103
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 8119
Alig használt, garázsban tartott, Wilson Audio Chronosonic XVX(€439,000.00) és Dan D'Agostino Relentless(€340,000.00) erősítők eladóak.
Aki kapja marja!
https://www.audio-markt.de/market/wilso ... Rk98OQgDEs
https://www.audio-markt.de/market/dan-d ... -824825471
Aki kapja marja!
https://www.audio-markt.de/market/wilso ... Rk98OQgDEs
https://www.audio-markt.de/market/dan-d ... -824825471
- Csatolmányok
-
- relentless.jpg (98.37 KiB) Megtekintve 6133 alkalommal
-
- Wilson 2.jpg (144.49 KiB) Megtekintve 6133 alkalommal
-
- Wilson 1.jpg (57.45 KiB) Megtekintve 6133 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- ValhallA
- Tizezresek klubja

"January 17, 1987: Kate Bush topped the UK albums chart with 'The Whole Story'."
https://www.popiconsblog.com/pop-icons/ ... znWsy1ECSE
youtu.be/Lk7AVm0Ome0
https://www.popiconsblog.com/pop-icons/ ... znWsy1ECSE
youtu.be/Lk7AVm0Ome0
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Természetesen.
Nordost Heimdall 2
Processzor: Emotiva UMC-1 Végfok: Emotiva UPA-500 AVR: Denon AVR-3312
Front: Focal Chorus 826 W Center: Focal Chorus CC 800 W Surround: Focal Chorus 806 W
Lejátszók: BD Pioneer BDP-450 CD Technics SL-PS740A
TV: Hisense H65M5500 4K Ultra HD SAT: Dreambox DM800 HD
Front: Focal Chorus 826 W Center: Focal Chorus CC 800 W Surround: Focal Chorus 806 W
Lejátszók: BD Pioneer BDP-450 CD Technics SL-PS740A
TV: Hisense H65M5500 4K Ultra HD SAT: Dreambox DM800 HD
Ha már így felcsigáztál minket és ilyen jó véleménnyel vagy a kábelről elárulod hogy milyen típusról van szó?Leon727 írta: ↑2022.01.16., vas. 20:31Kedves Fórumozók!
Ma délelőtt átvettem a legújabb, Ákostól vásárolt kábelemet (hangfal). Ezt ugyan nem ő gyártotta, de az ajánlására került hozzám. Munka után be is kötöttem a rendszerbe. Pár számot meghallgatok, aztán intézem a feladataimat, ez volt a terv. Nem jött össze.![]()
Kedvelek nyugalomban, csukott szemmel zenét hallgatni, viszont most ki kellett nyitnom őket, hogy megnézzem, például Phil Collins ott ül-e a Hi-Fi állványon és vajon onnan énekel? Sejtettem, valami még visszafogja a rendszert (Ákos tanácsaira támaszkodva kicseréltem a főbb kábeleket), már csak a hangfalkábel volt hátra.
Eljött végre a nap, amikor úgy érezhetem, "kész" a sztereó rendszer. Persze, a kis Hi-Fi bogár nem nyugszik nálam sem, de talán egy kicsit hátradőlhet.![]()
Külön köszönöm a dupla csomagolást, még egy tank is döccent volna, ha átmegy a dobozon.![]()
Üdv,
Leon727
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712
Kedves Fórumozók!
Ma délelőtt átvettem a legújabb, Ákostól vásárolt kábelemet (hangfal). Ezt ugyan nem ő gyártotta, de az ajánlására került hozzám. Munka után be is kötöttem a rendszerbe. Pár számot meghallgatok, aztán intézem a feladataimat, ez volt a terv. Nem jött össze.
Kedvelek nyugalomban, csukott szemmel zenét hallgatni, viszont most ki kellett nyitnom őket, hogy megnézzem, például Phil Collins ott ül-e a Hi-Fi állványon és vajon onnan énekel? Sejtettem, valami még visszafogja a rendszert (Ákos tanácsaira támaszkodva kicseréltem a főbb kábeleket), már csak a hangfalkábel volt hátra.
Eljött végre a nap, amikor úgy érezhetem, "kész" a sztereó rendszer. Persze, a kis Hi-Fi bogár nem nyugszik nálam sem, de talán egy kicsit hátradőlhet.
Külön köszönöm a dupla csomagolást, még egy tank is döccent volna, ha átmegy a dobozon.
Üdv,
Leon727
Ma délelőtt átvettem a legújabb, Ákostól vásárolt kábelemet (hangfal). Ezt ugyan nem ő gyártotta, de az ajánlására került hozzám. Munka után be is kötöttem a rendszerbe. Pár számot meghallgatok, aztán intézem a feladataimat, ez volt a terv. Nem jött össze.
Eljött végre a nap, amikor úgy érezhetem, "kész" a sztereó rendszer. Persze, a kis Hi-Fi bogár nem nyugszik nálam sem, de talán egy kicsit hátradőlhet.
Külön köszönöm a dupla csomagolást, még egy tank is döccent volna, ha átmegy a dobozon.
Üdv,
Leon727
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Carpenter bácsi általában társszerzője, vagy pedig saját maga írja az általa rendezett filmek zenéit...
Mindent is tud!
youtu.be/2NGs1RPS6ME
- Csatolmányok
-
- Happy BD.jpg (120.01 KiB) Megtekintve 5913 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

A nap képe! 
- Csatolmányok
-
- Nap képe.jpg (44.62 KiB) Megtekintve 5895 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Másik születésnaposunk a Monty Python tag, Graham Chapman, aki sajnos már elég régen nincs közöttünk.
Azt szokták mondani, hogy "minden híres férfi mögött egy nő áll"...
Kiegészíteném azzal, hogy ott van(volt) mögöttük egy korrekt Hi-Fi lánc is. (LINN, naim, Revox...)
Azt szokták mondani, hogy "minden híres férfi mögött egy nő áll"...
Kiegészíteném azzal, hogy ott van(volt) mögöttük egy korrekt Hi-Fi lánc is. (LINN, naim, Revox...)
- Csatolmányok
-
- Graham Chapman.jpg (270.2 KiB) Megtekintve 5988 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Boldog Születésnapot a ma 78 éves Jimmy Page-nek! Happy Birthday! 

- Csatolmányok
-
- HBD1.jpg (54.35 KiB) Megtekintve 5723 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Csatolmányok
-
- Bowie.jpg (227.4 KiB) Megtekintve 5619 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

A nap képe! 
- Csatolmányok
-
- Nap képe.jpg (71.06 KiB) Megtekintve 5649 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

A nap képe! 
- Csatolmányok
-
- Nap képe.jpg (93.99 KiB) Megtekintve 5644 alkalommal
Köszönöm! Remélem az idei év sokkal jobb lesz, mint az előző. Boldog új évet!

"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
-
alfaati
BUÉK uraim! Gondolom akkor mindenkinek bekészítve a Europetól a "The final countdown"!?
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Boldog új évet kívánok, minden kedves és kevésbé kedves fórumozónak!
A magam részéről, egészséges szkepticizmussal várom az új esztendő bőségszaruját.
Ide kívánkozik az Aliens analógia, Dwayne Hicks tizedes személyében...
A magam részéről, egészséges szkepticizmussal várom az új esztendő bőségszaruját.
Ide kívánkozik az Aliens analógia, Dwayne Hicks tizedes személyében...
- Csatolmányok
-
- 2022.jpg (1.25 MiB) Megtekintve 5346 alkalommal
-
- Aliens.jpg (160.62 KiB) Megtekintve 5346 alkalommal
- ValhallA
- Tizezresek klubja

A PS Audio mérnökei által átalakított Infinity-IRSV egy számára ideálisabb, nagyobb méretű demó helyiségbe költözik.
youtu.be/al8mIfWvJhU
youtu.be/RCTfjt2bzNI
youtu.be/al8mIfWvJhU
youtu.be/RCTfjt2bzNI
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Kizárólag azért, mert vannak olyan előadók, akik valami miatt nem férnek be a mainstream médiába. Magam részéről sokkal jobban örülnék az agyonjátszott, lapos, jelentés nélküli "ünnepi slágerek" helyett, hasonló felvételeknek.
youtu.be/fMKI55zartk
youtu.be/fMKI55zartk
Boldog karácsonyt! 
- Csatolmányok
-
- 270034609_1334436613739576_6192054865308990084_n.jpg (33.9 KiB) Megtekintve 5478 alkalommal
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Köszönöm!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

- ValhallA
- Tizezresek klubja

Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánok! 
- Csatolmányok
-
- 269798840_6652672094806815_3533559780844700426_n.jpg (34.89 KiB) Megtekintve 5356 alkalommal
Nem bánnám, ha most karácsonykor csak úgy betoppannának, hogy hoztak nekem egy Magico M9 rendszert.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Sziasztok,
Írtam már néhány alkalommal Ákos kábeleiről - nem titok, hogy nagyon szeretem ezeket a kábeleket -, és most egy, talán nem annyira ismert kábelről írnék pár gondolatot. De mielőtt belevágnék jöjjön egy kis előzmény.
Nagyjából 5 évvel ezelőtt - amikor elkezdett hiányozni, hogy a kanapéra leülve és hátradőlve hallgassam és élvezzem a kedvenc előadóim zenéit - kezdtem el újra építeni a kis rendszeremet. Alapvetően digitális forrásban gondolkodtam, de bennem volt mindig is a gondolat, hogy a régi LP-ket ismét hallgassam majd egyszer. Két évvel ezelőtt, amikor elmentünk itt Angliában egy Hi-Fi show-ra, találkoztam először a Gold Note lemezjátszóival. Amit akkor, ott hallottam és láttam nagyon megtetszett, szóval elkezdtem gyűjtögetni a pénzt és egy évvel később meg is érkezett a kis szett.
Tavaly ősszel már láttam, hogy itt sem lesz megállás :) Kérdeztem Ákostól, hogy karkábelt tudna-e készíteni, valamint egy összekötő kábelre is szükségem lenne - Platina vezetőkben gondolkodtam, mert úgy voltam vele, hogy az Aura Ref. kábelekhez az passzolna talán legjobban. Végül idén év elején el is készültek a kábelek, szóval kellett találnom valakit aki ki tudja cserélni a karban a vezetékeket. Beszéltem a Gold Note-tal és azt mondták, hogy Ők nem csinálnak ilyet és nem ajánlják ezt a beavatkozást, mert gyárilag egy nagyon speciális vezeték van benne és nem látják értelmét az ilyennek - itt megjegyezném, hogy gyárilag réz vezetékek vannak benne, szóval elmosolyodtam és írtam is Ákosnak, hogy mit írtak :) Puklics Józsival is beszélgettem a témáról még tavaly és hogy Őt idézzem "Egy kábelcsérénél zongorázni lehet a különbséget".
Szerencsére Ákosnak elég nagy az ismeretségi köre és kaptam is egy ajánlást, egy végtelenül segítőkész és profi szakember személyében, aki el is vállalta.
És most, 2 nappal ezelőtt eljutottam oda, hogy összeállt az egész és végre meghallgathattam. A karkábel és az RCA összekötő kábel is teljesen újak, tehát még be kell járatni őket, de már az első lemeznél hallatszott, hogy ez az upgrade bizony nagyon kellett. Kristály tiszta hangok, még jobb térábrázolás...olyan részletek jelentek meg a zenékben amik eddig teljesen rejtve voltak. Egyszerűen fantasztikus az egész már most! Természetesen van már tapasztalatom Ákos kábeleivel kapcsolatban, de itt olyan mértékű lett az ugrás, hogy az már tényleg elképesztő. Talán úgy jellemezhetném a legjobban, hogy megszűnt a hangok tompítása, "fellélegzett" a lemezjátszó.
És akkor pár kép arról, hogy hogyan is oldottam meg a gyári összeköttetés kiváltását, hiszen a Gold Note gyárilag egy 5 pin-es csatlakozóval köti össze a karkábeleket az IC kábellel, amit én ki akartam váltani RCA aljzatokra. Ez még nem végleges, csak már több mint fél évet vártam arra, hogy végre beköthessem ezeket a kábeleket, szóval már nem bírtam tovább várni :)
Köszönöm szépen ezt az ismételten elképesztő munkát Ákosnak. Péter, aki a karkábel cserét végezte, Neked nem tudom elégszer megköszönni ezt a hatalmas segítséget és profi munkát, hogy a szabadidődben önzetlenül és ismeretlenül azonnal segítettél. Köszönöm!
Írtam már néhány alkalommal Ákos kábeleiről - nem titok, hogy nagyon szeretem ezeket a kábeleket -, és most egy, talán nem annyira ismert kábelről írnék pár gondolatot. De mielőtt belevágnék jöjjön egy kis előzmény.
Nagyjából 5 évvel ezelőtt - amikor elkezdett hiányozni, hogy a kanapéra leülve és hátradőlve hallgassam és élvezzem a kedvenc előadóim zenéit - kezdtem el újra építeni a kis rendszeremet. Alapvetően digitális forrásban gondolkodtam, de bennem volt mindig is a gondolat, hogy a régi LP-ket ismét hallgassam majd egyszer. Két évvel ezelőtt, amikor elmentünk itt Angliában egy Hi-Fi show-ra, találkoztam először a Gold Note lemezjátszóival. Amit akkor, ott hallottam és láttam nagyon megtetszett, szóval elkezdtem gyűjtögetni a pénzt és egy évvel később meg is érkezett a kis szett.
Tavaly ősszel már láttam, hogy itt sem lesz megállás :) Kérdeztem Ákostól, hogy karkábelt tudna-e készíteni, valamint egy összekötő kábelre is szükségem lenne - Platina vezetőkben gondolkodtam, mert úgy voltam vele, hogy az Aura Ref. kábelekhez az passzolna talán legjobban. Végül idén év elején el is készültek a kábelek, szóval kellett találnom valakit aki ki tudja cserélni a karban a vezetékeket. Beszéltem a Gold Note-tal és azt mondták, hogy Ők nem csinálnak ilyet és nem ajánlják ezt a beavatkozást, mert gyárilag egy nagyon speciális vezeték van benne és nem látják értelmét az ilyennek - itt megjegyezném, hogy gyárilag réz vezetékek vannak benne, szóval elmosolyodtam és írtam is Ákosnak, hogy mit írtak :) Puklics Józsival is beszélgettem a témáról még tavaly és hogy Őt idézzem "Egy kábelcsérénél zongorázni lehet a különbséget".
Szerencsére Ákosnak elég nagy az ismeretségi köre és kaptam is egy ajánlást, egy végtelenül segítőkész és profi szakember személyében, aki el is vállalta.
És most, 2 nappal ezelőtt eljutottam oda, hogy összeállt az egész és végre meghallgathattam. A karkábel és az RCA összekötő kábel is teljesen újak, tehát még be kell járatni őket, de már az első lemeznél hallatszott, hogy ez az upgrade bizony nagyon kellett. Kristály tiszta hangok, még jobb térábrázolás...olyan részletek jelentek meg a zenékben amik eddig teljesen rejtve voltak. Egyszerűen fantasztikus az egész már most! Természetesen van már tapasztalatom Ákos kábeleivel kapcsolatban, de itt olyan mértékű lett az ugrás, hogy az már tényleg elképesztő. Talán úgy jellemezhetném a legjobban, hogy megszűnt a hangok tompítása, "fellélegzett" a lemezjátszó.
És akkor pár kép arról, hogy hogyan is oldottam meg a gyári összeköttetés kiváltását, hiszen a Gold Note gyárilag egy 5 pin-es csatlakozóval köti össze a karkábeleket az IC kábellel, amit én ki akartam váltani RCA aljzatokra. Ez még nem végleges, csak már több mint fél évet vártam arra, hogy végre beköthessem ezeket a kábeleket, szóval már nem bírtam tovább várni :)
Köszönöm szépen ezt az ismételten elképesztő munkát Ákosnak. Péter, aki a karkábel cserét végezte, Neked nem tudom elégszer megköszönni ezt a hatalmas segítséget és profi munkát, hogy a szabadidődben önzetlenül és ismeretlenül azonnal segítettél. Köszönöm!
It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian. Robert Capa (1913-1954)
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Csatolmányok
-
- Alan Parsons.jpg (50.47 KiB) Megtekintve 5176 alkalommal