Rotox írta: ↑2022.01.10., hétf. 05:32
mishow írta: ↑2022.01.09., vas. 22:23
...pop-rock zúzásra nem való, arra hangban sok...
Ezt hogy kell érteni? Szerinted pop-rockra a
rosszabb hangú erősítő a jobb?
Nem mondtam, hogy rosszabb, hanem
más. Épp te magad írtad pár kommenttel korábban:
szerintem nem csak én hiányolok belőle egy kicsivel több "boogie-t"
Amikor az Si3 megjelent, akkor a (még Zsolt által moderált gyártói) Heed topicban hosszan tárgyaltuk a hang
karakter különbséget az Si2 és az Si3 között. Egyetértettünk abban, hogy az Si2-t pont a kerek, kicsit visszafogott, nem a részletekre kihegyezet, hanem inkább a zenét egészében megmutató nyugis, nagyon hosszan hallgatható hangzása miatt kedveljük,
akik kedveljük. Miközben persze nagyon is ott vannak azok a részletek, csak nem kihegyezve és a hallgató arcába tolva. Pop-rock zene hallgatása közben nem erre a finom tudásra van szükség, hanem az erőre, és a bugira. A mondatomban tehát a
"sok" erre a finomságra vonatkozott (ami a rockhoz nem jó, mert ha nincs meg a hangzásban egy kis karcosság, akkor oda az őszinte kőkemény "rockerfíling"), és ezért folytattam úgy, hogy a teljesítmény meg kevés lesz, ami meg a rockhoz nagyonis kell (csak ezt levágtad a végéről).
DE mi az, hogy "rosszabb hang" ?
Mint írtam, pár éve teszteltem a Vincent 226-ost, ami szerintem csak a beépített dac-kal kevesebb a 227-nél, és igencsak jó hangja van. Akkoriban tán épp egy minden jelölés nélküli Obeliskem volt, és igen, jobban szólt a rock a Vincenten. 2x100w az 2x100w, és a csöves előfok igen jó rockos "ízt" adott a gitárhangnak ...
Szóval, ha valaki hatalmas álló Dali Ikonokon hallgat rockzenét, az - szerintem - nem az Obelisk hangot keresi, de persze meg kell hallgatni (ebben maximálisan egyetértünk) és úgy kell dönteni. Mivel Zsolt a teljes kereskedelmi vonalat átadta a Bartimex Audionak, a kérdezőnek "alto" fórumtársat javaslom megkeresni, ő biztosan fog segíteni, sőt lehet, hogy lesz más ajánlata is.
Mondom/írom mindezt úgy, hogy Heed-lánc tulajdonos, egyben közismerten nagy Heed rajongó vagyok, és maradok, de nem elvakultan - tehát ha azt gondolom, hogy valakinek/valamire nem azt tartom a legjobb megoldásnak, simán megírom és ezután is meg fogom.
És ha a végén a fórumtárs mégis a Heed család tagja lesz, és fogok legjobban örülni annak, hogy tévedtem ...