Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Re: Kábelezzünk
Deoxit Gold: https://stageshop.hu/hu/erosito-alkatre ... telo-7-4ml
VDH Solution: https://www.vandenhul.com/product/the-s ... ion-fluid/
VDH Solution: https://www.vandenhul.com/product/the-s ... ion-fluid/
A DeoxIT gold is tapintásra olyan kissé olajos?Shimano írta: ↑2022.01.08., szomb. 13:24Én deoxit kencéket használok kontaktra,és korrózióvédelemre is,ezek viszonylag emészhető árban voltak mikor vettem őket,az említett rohadt drágával nincs tapasztalatom.Aszpirin írta: ↑2022.01.08., szomb. 12:54Köszi szépen, a tisztításon már túl vagyok (csak közepesen volt szutykos), a “lekezelni valami kontaktjavítóvítóval, korróziógátlóval” lépésről szólt pont a kérdésem, ha esetleg van tapasztalat az említett Cardas Contact Conditioner-rel… ugyanis rohadt drága, (tekintettel a félgyűszűnyi mennyiségre is, ami a kiszerelési egység), de ha “does the magic”, akkor talán (?) megérheti (?).
Én deoxit kencéket használok kontaktra,és korrózióvédelemre is,ezek viszonylag emészhető árban voltak mikor vettem őket,az említett rohadt drágával nincs tapasztalatom.Aszpirin írta: ↑2022.01.08., szomb. 12:54Köszi szépen, a tisztításon már túl vagyok (csak közepesen volt szutykos), a “lekezelni valami kontaktjavítóvítóval, korróziógátlóval” lépésről szólt pont a kérdésem, ha esetleg van tapasztalat az említett Cardas Contact Conditioner-rel… ugyanis rohadt drága, (tekintettel a félgyűszűnyi mennyiségre is, ami a kiszerelési egység), de ha “does the magic”, akkor talán (?) megérheti (?).
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Köszi szépen, a tisztításon már túl vagyok (csak közepesen volt szutykos), a “lekezelni valami kontaktjavítóvítóval, korróziógátlóval” lépésről szólt pont a kérdésem, ha esetleg van tapasztalat az említett Cardas Contact Conditioner-rel… ugyanis rohadt drága, (tekintettel a félgyűszűnyi mennyiségre is, ami a kiszerelési egység), de ha “does the magic”, akkor talán (?) megérheti (?).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
A tisztító hatékonysága meggyőzött, minden csatlakoztatás megbontásakor használom.
Tényleg kiadós, nálam kb. 2-3 hetente előkerül, mégis kb. 2 év használat után, több mint félig van a pici fiola.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Évek óta hasznáom a Cardas folyadékot jó eredménnyel. A kis kiszerelés ellenére nagyon kiadós, mert nem illékony, hanem inkább olajos állagú. 1-2 csepp egy fültisztítóra, vattapamacsra, ezzel átdörzsölni az érintkező felületeket. A felület szemmel láthatóan tisztább, fényesebb lesz, és a vattán minden esetben jól látható, az eltávolított szennyeződés. Csupasz kábelvégre cseppentve, majd egy törlő ruhával, papír zsebkendővel megdörzsölve, is jó eredményt ad, erre is használtam már.Aszpirin írta: ↑2022.01.08., szomb. 11:56Nálam tapasztaltabbaktól szeretném tisztelettel megkérdezni: “beszorításra” kerülő, ónozott hangfalkábel-végek tisztítására/karbantartására a Kácsa Audióban kapható Cardas Contact Conditioner folyadék használatát mennyire tartjátok célravezetőnek ill. hatékonynak?
A tisztító hatékonysága meggyőzött, minden csatlakoztatás megbontásakor használom.
Tényleg kiadós, nálam kb. 2-3 hetente előkerül, mégis kb. 2 év használat után, több mint félig van a pici fiola.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ezután sebbenzinnel lemosni,aztán lekezelni valami kontakjavítóval,korróziógátlóval.
A csak bekenjük és jó lesz megoldás nem minden esetben lehet célravezető.
Szutykosságtól függően lehet többféle módszer is.Erősebben korrodált drótokhoz jó egy finomszemcsés csiszolóvászon,jó a fém dörzs edénymosogató,a tisztábbaknak tűnőkről meg a a sima mosogatószivacs dörzs része is könnyedén leviszi a szutykot.Aszpirin írta: ↑2022.01.08., szomb. 11:56Nálam tapasztaltabbaktól szeretném tisztelettel megkérdezni: “beszorításra” kerülő, ónozott hangfalkábel-végek tisztítására/karbantartására a Kácsa Audióban kapható Cardas Contact Conditioner folyadék használatát mennyire tartjátok célravezetőnek ill. hatékonynak?
Ezután sebbenzinnel lemosni,aztán lekezelni valami kontakjavítóval,korróziógátlóval.
A csak bekenjük és jó lesz megoldás nem minden esetben lehet célravezető.
Nem cink volt az inkább?cannonball írta: ↑2022.01.08., szomb. 12:19
Anno apám forrasztás előtt sósavban oldott ónt, a "letwassert" használta az oxidos ónfelületek tisztítására. Szóval sztem sima vízkőoldó is jó lehet, ha nincs más ;-)
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Szerintem a "forrasztóvíz" nem erre a feladatra való. Tisztításról, karbantartásról szólt a kérdés, nem forrasztáshoz való előkészítesről.cannonball írta: ↑2022.01.08., szomb. 12:19Anno apám forrasztás előtt sósavban oldott ónt, a "letwassert" használta az oxidos ónfelületek tisztítására. Szóval sztem sima vízkőoldó is jó lehet, ha nincs más ;-)Aszpirin írta: ↑2022.01.08., szomb. 11:56Nálam tapasztaltabbaktól szeretném tisztelettel megkérdezni: “beszorításra” kerülő, ónozott hangfalkábel-végek tisztítására/karbantartására a Kácsa Audióban kapható Cardas Contact Conditioner folyadék használatát mennyire tartjátok célravezetőnek ill. hatékonynak?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
Én próbálom, de sosem jött be. Még az általam használt kábel is tudott egész mást mutatni másik rendszerben.juliush írta: ↑2022.01.08., szomb. 12:17Ki mennyire veszi komolyan a kábeleknek az őket befoglaló rendszertől függetlenül mutatott, következetesen rá egyedileg jellemző hangi jegyeiről szóló beszámolókat ("magasba húz", "élénk", "unalmas", szürke", stb.) különösen olyan sokféleképpen kivitelezhető és az információt egyébként is kódolva továbbító rendszerben, mint a számítógépes hálózat?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2022.01.08., szomb. 12:25-kor.
Ok: elrontott idézés javítása
Ok: elrontott idézés javítása
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
Anno apám forrasztás előtt sósavban oldott ónt, a "letwassert" használta az oxidos ónfelületek tisztítására. Szóval sztem sima vízkőoldó is jó lehet, ha nincs más ;-)Aszpirin írta: ↑2022.01.08., szomb. 11:56Nálam tapasztaltabbaktól szeretném tisztelettel megkérdezni: “beszorításra” kerülő, ónozott hangfalkábel-végek tisztítására/karbantartására a Kácsa Audióban kapható Cardas Contact Conditioner folyadék használatát mennyire tartjátok célravezetőnek ill. hatékonynak?
Ki mennyire veszi komolyan a kábeleknek az őket befoglaló rendszertől függetlenül mutatott, következetesen rá egyedileg jellemző hangi jegyeiről szóló beszámolókat ("magasba húz", "élénk", "unalmas", szürke", stb.) különösen olyan sokféleképpen kivitelezhető és az információt egyébként is kódolva továbbító rendszerben, mint a számítógépes hálózat?
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Nálam tapasztaltabbaktól szeretném tisztelettel megkérdezni: “beszorításra” kerülő, ónozott hangfalkábel-végek tisztítására/karbantartására a Kácsa Audióban kapható Cardas Contact Conditioner folyadék használatát mennyire tartjátok célravezetőnek ill. hatékonynak?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2875
- Kapcsolat:
Az Aq Forestnek azert kellett rendesen, sőt nem vagyok biztos benne, hogy még ne kéne.gomolalaci írta: ↑2022.01.07., pén. 20:23Vajon miért járódnak gyorsabban? Nem kötekedni szeretnék, csa kíváncsi vagyok az okára...
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Talàn mert hajszàlvèkonyak a vezetők..
Passz..gomolalaci írta: ↑2022.01.07., pén. 20:23Vajon miért járódnak gyorsabban? Nem kötekedni szeretnék, csa kíváncsi vagyok az okára...
Talàn mert hajszàlvèkonyak a vezetők..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
Vajon miért járódnak gyorsabban? Nem kötekedni szeretnék, csa kíváncsi vagyok az okára...supravox írta: ↑2022.01.07., pén. 19:29Ezek gyorsan jâródnak.zbiro32 írta: ↑2022.01.07., pén. 16:41A Vention PVC köpenyessel nekem is ugyanilyen tapasztalatom van, de csak két napja kötöttem be őket, nem kell ezeket is bejáratni, mint pl. egy hangsugárzó kábelt?Ear írta: ↑2022.01.07., pén. 09:50
Hogy tovább bonyolítsam a dolgot, nekem itthon Vention CAT8- drótok vannak, lapos, selyem külső purkolatos meg pórias PVC köpennyel, és a tök átlagos semmi különös kategóriában vannak, kábé pont azt hozzák, mint bármelyik random IT cucchoz hozzácsomagolt drót. Nekem ezekhez képest a Supra a Viablue, a Draka Cat7 is, jobb, vagy legalábbis van valamilyen karakterük, amivel van értelme foglalkozni.
Nem mint egy tàpkàbel vagy összekötő...
A gondolkodás nem megerőltető...
Ezek gyorsan jâródnak.zbiro32 írta: ↑2022.01.07., pén. 16:41A Vention PVC köpenyessel nekem is ugyanilyen tapasztalatom van, de csak két napja kötöttem be őket, nem kell ezeket is bejáratni, mint pl. egy hangsugárzó kábelt?Ear írta: ↑2022.01.07., pén. 09:50Hogy tovább bonyolítsam a dolgot, nekem itthon Vention CAT8- drótok vannak, lapos, selyem külső purkolatos meg pórias PVC köpennyel, és a tök átlagos semmi különös kategóriában vannak, kábé pont azt hozzák, mint bármelyik random IT cucchoz hozzácsomagolt drót. Nekem ezekhez képest a Supra a Viablue, a Draka Cat7 is, jobb, vagy legalábbis van valamilyen karakterük, amivel van értelme foglalkozni.prando írta: ↑2022.01.02., vas. 16:56Volt a napokban egy Fészes csoportban erről is beszélgetés, Koscsó Ferenc (aki azért név a szakmában) a Vention Cat8-at említette, mint nagyon jó, de szerfelett olcsó kábelt, neki ezek és AQ Carbonok vannak, jóval drágább kábeleket cserélt le ezekre. Próbáld meg. főleg a Ventiont!
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 86
Ha lehet, akkor koax helyette.
Ha nem (pl tv-nél), akkor próbálj kérni és kipróbálni, hogy hoz valamilyen javulást - és ha igen,
szánsz-e rá annyit amibe kerül.
Üdv!
Segitséget szeretnék kérni. Véleményetek szerint optikai kábelek között van hallható különbség? Most egy egyszerű bolti optikai kábel van bekötve. Érdemes kicsit drágábbat venni?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv: Pioneer
Segitséget szeretnék kérni. Véleményetek szerint optikai kábelek között van hallható különbség? Most egy egyszerű bolti optikai kábel van bekötve. Érdemes kicsit drágábbat venni?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv: Pioneer
- zbiro32
- Törzsvendég
- Értékelés: 157
A Vention PVC köpenyessel nekem is ugyanilyen tapasztalatom van, de csak két napja kötöttem be őket, nem kell ezeket is bejáratni, mint pl. egy hangsugárzó kábelt?Ear írta: ↑2022.01.07., pén. 09:50Hogy tovább bonyolítsam a dolgot, nekem itthon Vention CAT8- drótok vannak, lapos, selyem külső purkolatos meg pórias PVC köpennyel, és a tök átlagos semmi különös kategóriában vannak, kábé pont azt hozzák, mint bármelyik random IT cucchoz hozzácsomagolt drót. Nekem ezekhez képest a Supra a Viablue, a Draka Cat7 is, jobb, vagy legalábbis van valamilyen karakterük, amivel van értelme foglalkozni.prando írta: ↑2022.01.02., vas. 16:56Volt a napokban egy Fészes csoportban erről is beszélgetés, Koscsó Ferenc (aki azért név a szakmában) a Vention Cat8-at említette, mint nagyon jó, de szerfelett olcsó kábelt, neki ezek és AQ Carbonok vannak, jóval drágább kábeleket cserélt le ezekre. Próbáld meg. főleg a Ventiont!
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység
Valahol itt került elő éppen a Supra kábelek (nem ethernet) kapcsán, hogy ezeknek semleges a hangkaraktere. Valaki azt mondta erre, hogy az a jó, mert semmilyen irányban nem torzítja a hangot, más meg azt, hogy ez így szürke és unalmas. Olvastam ugyanilyen véleménykülönbségetek ugyanezzel az indoklással a Wharfdale hangfalakról is, s biztosan vannak még példák.
Hát, kinek a pop, kinek a popsi.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Audio-fronton számolni kell vele, ez lehet jó is de akár rossz is... egyéb számítógépes világban nincs jelentősége, kivéve a sebességet.robi20064 írta: ↑2022.01.07., pén. 09:54Es az jo ha egy CAT8 kabelnek karaktere van?Ear írta: ↑2022.01.07., pén. 09:50Hogy tovább bonyolítsam a dolgot, nekem itthon Vention CAT8- drótok vannak, lapos, selyem külső purkolatos meg pórias PVC köpennyel, és a tök átlagos semmi különös kategóriában vannak, kábé pont azt hozzák, mint bármelyik random IT cucchoz hozzácsomagolt drót. Nekem ezekhez képest a Supra a Viablue, a Draka Cat7 is, jobb, vagy legalábbis van valamilyen karakterük, amivel van értelme foglalkozni.prando írta: ↑2022.01.02., vas. 16:56Volt a napokban egy Fészes csoportban erről is beszélgetés, Koscsó Ferenc (aki azért név a szakmában) a Vention Cat8-at említette, mint nagyon jó, de szerfelett olcsó kábelt, neki ezek és AQ Carbonok vannak, jóval drágább kábeleket cserélt le ezekre. Próbáld meg. főleg a Ventiont!
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
-
- Beköltözött
- Értékelés: 434
Milyen kábel ez?zoli73 írta: ↑2022.01.02., vas. 11:59Ne haragudj, de azt nem igazán értem, hogy mire gondolsz?MrCollector írta: ↑2022.01.01., szomb. 22:40Cseréld át a csatlakózókat!zoli73 írta: ↑2021.12.27., hétf. 18:08Szép napot mindenkinek!
Szeretnék felvetni egy témát, ami néhány napja foglalkoztat.
Történt ugyanis, hogy napokban vásároltam egy pár hangsugárzó kábelt(a típusa most nem fontos).
Legalább 2x3m-esre, és egyik végén banándugó, a másik végén villás szerelésűre volt szükségem. Nos, a kábel amit beszereztem, minden említett paraméternek megfelel, csak éppen pont fordítva!
Értem ez alatt, hogy nekem az erősítő csak villát fogad, tehat ide kellene a villás felét csatlakoztatni.
Igen ám, de az új kábelen, az irány jelölés szerint a hangsugárzó felőli végén vannak a villak.
Tehát csak fordított irányban tudom/tudtam bekötni. Mivel gyári szerelésű, ezért megbontani nem akarom.
Gyaníthatóan, az előző gazdája(i), "irányhelyesen" használták, tehát úgy is lett bejáratva.
Kérdésem, akkor ezt a kábelt nekem most újra be kell járatnom, ha így akarom(mert így tudom) használni?
Vagy így soha nem is fogja a valós tudását nyújta?
A poén az egészben, hogy mindössze néhány óra használat után, már egyértelműen jobbnak mutatkozik minden téren az elődjénél.
Az esetleges válaszokat köszönöm!
Zoli
Ahogy feljebb olvastad is, a kábel gyári szerelésű, a villak(amilyet még sehol nem láttam) krimpelve vannak, csak roncsolással tudnam eltávolítani őket. Innentől kezdve a gyári szerelés nem reprodukálható.
Tehát ez nem opció. Ahogy az sem, hogy esetleg a végerősítő kimeneteit csréljem/cseréltessem banándugót fogadó terminálokra.
Nos, végigkábeleztem a nappalit Vention CAT 8 STP kábelekkel. Két NAS-ból egy Zyxel Gbites modembe (1-1 méter), onnan a Telekom SagemFast router-be (5 méter), majd onnan egy szintén Xyxel Gbites modembe (15 méter), majd onnan a lejátszóba (2 méter). Mindenhova a fenti kábeltipusból.
Az első gyors tapasztalataim: megjelentek további magashangok, tisztább lett a zene, nagyobb dinamika jön a hangfalakból. Persze erősen szubjektív, de mivel az előző konfigot hónapok óta hallgatom, így feltűnik a változás. A hétvégén még tovább tesztelem a dolgot...
Most már a Zyxel modemek lettek a gyenge láncszemek...
Az első gyors tapasztalataim: megjelentek további magashangok, tisztább lett a zene, nagyobb dinamika jön a hangfalakból. Persze erősen szubjektív, de mivel az előző konfigot hónapok óta hallgatom, így feltűnik a változás. A hétvégén még tovább tesztelem a dolgot...
Most már a Zyxel modemek lettek a gyenge láncszemek...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV