Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BLX »

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2125

Hozzászólás Szerző: Shimano »

hifitibi írta:
2022.01.08., szomb. 15:04
A DeoxIT gold is tapintásra olyan kissé olajos?
Igen az,olajos tapintású.

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: hifitibi »

Shimano írta:
2022.01.08., szomb. 13:24
Aszpirin írta:
2022.01.08., szomb. 12:54
Shimano írta:
2022.01.08., szomb. 12:43
Ezután sebbenzinnel lemosni,aztán lekezelni valami kontakjavítóval,korróziógátlóval.
A csak bekenjük és jó lesz megoldás nem minden esetben lehet célravezető.
Köszi szépen, a tisztításon már túl vagyok (csak közepesen volt szutykos), a “lekezelni valami kontaktjavítóvítóval, korróziógátlóval” lépésről szólt pont a kérdésem, ha esetleg van tapasztalat az említett Cardas Contact Conditioner-rel… ugyanis rohadt drága, (tekintettel a félgyűszűnyi mennyiségre is, ami a kiszerelési egység), de ha “does the magic”, akkor talán (?) megérheti (?).
Én deoxit kencéket használok kontaktra,és korrózióvédelemre is,ezek viszonylag emészhető árban voltak mikor vettem őket,az említett rohadt drágával nincs tapasztalatom.
A DeoxIT gold is tapintásra olyan kissé olajos?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2022.01.08., szomb. 12:54
Shimano írta:
Ezután sebbenzinnel lemosni,aztán lekezelni valami kontakjavítóval,korróziógátlóval.
Köszi szépen, a tisztításon már túl vagyok (csak közepesen volt szutykos), a “lekezelni valami kontaktjavítóvítóval, korróziógátlóval” lépésről szólt pont a kérdésem, ha esetleg van tapasztalat az említett Cardas Contact Conditioner-rel… ugyanis rohadt drága, (tekintettel a félgyűszűnyi mennyiségre is, ami a kiszerelési egység), de ha “does the magic”, akkor talán (?) megérheti (?).
Én deoxit kencéket használok kontaktra,és korrózióvédelemre is,ezek viszonylag emészhető árban voltak mikor vettem őket,az említett rohadt drágával nincs tapasztalatom.

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: Pioneer »

Ear írta:
2022.01.08., szomb. 10:03
Pioneer írta:
2022.01.07., pén. 17:01
Üdv!
Segitséget szeretnék kérni. Véleményetek szerint optikai kábelek között van hallható különbség? Most egy egyszerű bolti optikai kábel van bekötve. Érdemes kicsit drágábbat venni?
Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv: Pioneer
Van. Kérdés hova akarod használni.
Szia!
Egy DUNE média lejátszó és egy Marantz sa10 sacd dacja között.
Kövezzetek meg, de én jobbnak hallom az optikai kábelt ebben az esetben mint a coaxot. Pedig nem rossz coax kábelt használtam.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Shimano írta:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3176

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Aszpirin írta:
2022.01.08., szomb. 11:56
Nálam tapasztaltabbaktól szeretném tisztelettel megkérdezni: “beszorításra” kerülő, ónozott hangfalkábel-végek tisztítására/karbantartására a Kácsa Audióban kapható Cardas Contact Conditioner folyadék használatát mennyire tartjátok célravezetőnek ill. hatékonynak?
Évek óta hasznáom a Cardas folyadékot jó eredménnyel. A kis kiszerelés ellenére nagyon kiadós, mert nem illékony, hanem inkább olajos állagú. 1-2 csepp egy fültisztítóra, vattapamacsra, ezzel átdörzsölni az érintkező felületeket. A felület szemmel láthatóan tisztább, fényesebb lesz, és a vattán minden esetben jól látható, az eltávolított szennyeződés. Csupasz kábelvégre cseppentve, majd egy törlő ruhával, papír zsebkendővel megdörzsölve, is jó eredményt ad, erre is használtam már.
A tisztító hatékonysága meggyőzött, minden csatlakoztatás megbontásakor használom.
Tényleg kiadós, nálam kb. 2-3 hetente előkerül, mégis kb. 2 év használat után, több mint félig van a pici fiola.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
Nálam tapasztaltabbaktól szeretném tisztelettel megkérdezni: “beszorításra” kerülő, ónozott hangfalkábel-végek tisztítására/karbantartására a Kácsa Audióban kapható Cardas Contact Conditioner folyadék használatát mennyire tartjátok célravezetőnek ill. hatékonynak?
Szutykosságtól függően lehet többféle módszer is.Erősebben korrodált drótokhoz jó egy finomszemcsés csiszolóvászon,jó a fém dörzs edénymosogató,a tisztábbaknak tűnőkről meg a a sima mosogatószivacs dörzs része is könnyedén leviszi a szutykot.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

cannonball írta:
2022.01.08., szomb. 12:19

Anno apám forrasztás előtt sósavban oldott ónt, a "letwassert" használta az oxidos ónfelületek tisztítására. Szóval sztem sima vízkőoldó is jó lehet, ha nincs más ;-)
Nem cink volt az inkább?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3176

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cannonball írta:
2022.01.08., szomb. 12:19
Aszpirin írta:
Anno apám forrasztás előtt sósavban oldott ónt, a "letwassert" használta az oxidos ónfelületek tisztítására. Szóval sztem sima vízkőoldó is jó lehet, ha nincs más ;-)
Szerintem a "forrasztóvíz" nem erre a feladatra való. Tisztításról, karbantartásról szólt a kérdés, nem forrasztáshoz való előkészítesről.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

juliush írta:
2022.01.08., szomb. 12:17
Ki mennyire veszi komolyan a kábeleknek az őket befoglaló rendszertől függetlenül mutatott, következetesen rá egyedileg jellemző hangi jegyeiről szóló beszámolókat ("magasba húz", "élénk", "unalmas", szürke", stb.) különösen olyan sokféleképpen kivitelezhető és az információt egyébként is kódolva továbbító rendszerben, mint a számítógépes hálózat?
Én próbálom, de sosem jött be. Még az általam használt kábel is tudott egész mást mutatni másik rendszerben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2022.01.08., szomb. 12:25-kor.
Ok: elrontott idézés javítása

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Aszpirin írta:

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4035

Hozzászólás Szerző: juliush »

Ki mennyire veszi komolyan a kábeleknek az őket befoglaló rendszertől függetlenül mutatott, következetesen rá egyedileg jellemző hangi jegyeiről szóló beszámolókat ("magasba húz", "élénk", "unalmas", szürke", stb.) különösen olyan sokféleképpen kivitelezhető és az információt egyébként is kódolva továbbító rendszerben, mint a számítógépes hálózat?
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2875
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

gomolalaci írta:
2022.01.07., pén. 20:23
supravox írta:
2022.01.07., pén. 19:29
zbiro32 írta:
2022.01.07., pén. 16:41

A Vention PVC köpenyessel nekem is ugyanilyen tapasztalatom van, de csak két napja kötöttem be őket, nem kell ezeket is bejáratni, mint pl. egy hangsugárzó kábelt?
Ezek gyorsan jâródnak.
Nem mint egy tàpkàbel vagy összekötő...
Vajon miért járódnak gyorsabban? Nem kötekedni szeretnék, csa kíváncsi vagyok az okára...
Az Aq Forestnek azert kellett rendesen, sőt nem vagyok biztos benne, hogy még ne kéne.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2482

Hozzászólás Szerző: supravox »

gomolalaci írta:
2022.01.07., pén. 20:23
supravox írta:
zbiro32 írta:

A Vention PVC köpenyessel nekem is ugyanilyen tapasztalatom van, de csak két napja kötöttem be őket, nem kell ezeket is bejáratni, mint pl. egy hangsugárzó kábelt?
Ezek gyorsan jâródnak.
Vajon miért járódnak gyorsabban? Nem kötekedni szeretnék, csa kíváncsi vagyok az okára...
Passz..
Talàn mert hajszàlvèkonyak a vezetők..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

supravox írta:
zbiro32 írta:
Ear írta:
2022.01.07., pén. 09:50

Hogy tovább bonyolítsam a dolgot, nekem itthon Vention CAT8- drótok vannak, lapos, selyem külső purkolatos meg pórias PVC köpennyel, és a tök átlagos semmi különös kategóriában vannak, kábé pont azt hozzák, mint bármelyik random IT cucchoz hozzácsomagolt drót. Nekem ezekhez képest a Supra a Viablue, a Draka Cat7 is, jobb, vagy legalábbis van valamilyen karakterük, amivel van értelme foglalkozni.
Ezek gyorsan jâródnak.
A gondolkodás nem megerőltető...

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2482

Hozzászólás Szerző: supravox »

zbiro32 írta:
Ear írta:
prando írta:
2022.01.02., vas. 16:56
Volt a napokban egy Fészes csoportban erről is beszélgetés, Koscsó Ferenc (aki azért név a szakmában) a Vention Cat8-at említette, mint nagyon jó, de szerfelett olcsó kábelt, neki ezek és AQ Carbonok vannak, jóval drágább kábeleket cserélt le ezekre. Próbáld meg. főleg a Ventiont!
Hogy tovább bonyolítsam a dolgot, nekem itthon Vention CAT8- drótok vannak, lapos, selyem külső purkolatos meg pórias PVC köpennyel, és a tök átlagos semmi különös kategóriában vannak, kábé pont azt hozzák, mint bármelyik random IT cucchoz hozzácsomagolt drót. Nekem ezekhez képest a Supra a Viablue, a Draka Cat7 is, jobb, vagy legalábbis van valamilyen karakterük, amivel van értelme foglalkozni.
Ezek gyorsan jâródnak.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

Pioneer írta:
2022.01.07., pén. 17:01
Üdv!
Segitséget szeretnék kérni. Véleményetek szerint optikai kábelek között van hallható különbség? Most egy egyszerű bolti optikai kábel van bekötve. Érdemes kicsit drágábbat venni?

Ha lehet, akkor koax helyette.
Ha nem (pl tv-nél), akkor próbálj kérni és kipróbálni, hogy hoz valamilyen javulást - és ha igen,
szánsz-e rá annyit amibe kerül.

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: Pioneer »

Üdv!

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 157

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

Ear írta:
prando írta:
Volt a napokban egy Fészes csoportban erről is beszélgetés, Koscsó Ferenc (aki azért név a szakmában) a Vention Cat8-at említette, mint nagyon jó, de szerfelett olcsó kábelt, neki ezek és AQ Carbonok vannak, jóval drágább kábeleket cserélt le ezekre. Próbáld meg. főleg a Ventiont!
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Ear írta:
2022.01.07., pén. 10:46
Lehet zenét hallgatni a monoton, se ize se bűze cuccon is, de minek?
Valahol itt került elő éppen a Supra kábelek (nem ethernet) kapcsán, hogy ezeknek semleges a hangkaraktere. Valaki azt mondta erre, hogy az a jó, mert semmilyen irányban nem torzítja a hangot, más meg azt, hogy ez így szürke és unalmas. Olvastam ugyanilyen véleménykülönbségetek ugyanezzel az indoklással a Wharfdale hangfalakról is, s biztosan vannak még példák.

Hát, kinek a pop, kinek a popsi. :D Szerencsére van annyi gyártó, hogy mindenki megtalálja a számára üdvözítő utat a Kánaánhoz. Aki meg a Nirvánába igyekszik, annak oda. :smile29:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

robi20064 írta:
2022.01.07., pén. 09:54
Ear írta:
prando írta:
Es az jo ha egy CAT8 kabelnek karaktere van?
Audio-fronton számolni kell vele, ez lehet jó is de akár rossz is... egyéb számítógépes világban nincs jelentősége, kivéve a sebességet.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 434

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

zoli73 írta:
2022.01.02., vas. 11:59
MrCollector írta:
2022.01.01., szomb. 22:40
zoli73 írta:
2021.12.27., hétf. 18:08
Szép napot mindenkinek!

Szeretnék felvetni egy témát, ami néhány napja foglalkoztat.
Történt ugyanis, hogy napokban vásároltam egy pár hangsugárzó kábelt(a típusa most nem fontos).
Legalább 2x3m-esre, és egyik végén banándugó, a másik végén villás szerelésűre volt szükségem. Nos, a kábel amit beszereztem, minden említett paraméternek megfelel, csak éppen pont fordítva!
Értem ez alatt, hogy nekem az erősítő csak villát fogad, tehat ide kellene a villás felét csatlakoztatni.
Igen ám, de az új kábelen, az irány jelölés szerint a hangsugárzó felőli végén vannak a villak.
Tehát csak fordított irányban tudom/tudtam bekötni. Mivel gyári szerelésű, ezért megbontani nem akarom.
Gyaníthatóan, az előző gazdája(i), "irányhelyesen" használták, tehát úgy is lett bejáratva.
Kérdésem, akkor ezt a kábelt nekem most újra be kell járatnom, ha így akarom(mert így tudom) használni?
Vagy így soha nem is fogja a valós tudását nyújta?
A poén az egészben, hogy mindössze néhány óra használat után, már egyértelműen jobbnak mutatkozik minden téren az elődjénél.
Az esetleges válaszokat köszönöm!

Zoli
Cseréld át a csatlakózókat!
Ne haragudj, de azt nem igazán értem, hogy mire gondolsz?
Ahogy feljebb olvastad is, a kábel gyári szerelésű, a villak(amilyet még sehol nem láttam) krimpelve vannak, csak roncsolással tudnam eltávolítani őket. Innentől kezdve a gyári szerelés nem reprodukálható.
Tehát ez nem opció. Ahogy az sem, hogy esetleg a végerősítő kimeneteit csréljem/cseréltessem banándugót fogadó terminálokra.
Milyen kábel ez?

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Nos, végigkábeleztem a nappalit Vention CAT 8 STP kábelekkel. Két NAS-ból egy Zyxel Gbites modembe (1-1 méter), onnan a Telekom SagemFast router-be (5 méter), majd onnan egy szintén Xyxel Gbites modembe (15 méter), majd onnan a lejátszóba (2 méter). Mindenhova a fenti kábeltipusból.

Az első gyors tapasztalataim: megjelentek további magashangok, tisztább lett a zene, nagyobb dinamika jön a hangfalakból. Persze erősen szubjektív, de mivel az előző konfigot hónapok óta hallgatom, így feltűnik a változás. A hétvégén még tovább tesztelem a dolgot...

Most már a Zyxel modemek lettek a gyenge láncszemek...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”