[/quote]szalci írta: ↑2022.01.08., szomb. 19:21Kaptam Prando-tól ezt kábel tanácsot. Kipróbáltam. Az alapvető cél az volt, hogy egy kezelhető és azért a sima akárminél jobb hangú kábel legyen. Ezt 100%-ban tudja. Köszönöm szépen. Egyértelmű előrelépés az Audioquest Forest-hez képest. Felbontásban, sebességben, szinte mindenben. Van két hátránya is, az egyik, hogy a színpad előrébb jön, nem olyan szépen a dobozok mögött van, a másik, pedig, hogy a gyönyörű S és Sz hangok olyan rossz értelemben vett hifissé váltak-kicsit. De ez egy teljesen bejáratatlan állapot, nem tudom változik-e. Ez utóbbi paramétert nagyon sajnálom, mert sokat hozzátesz az énekesnő re-produkciójához, annak átélhetőségéhez. A beszámolót úgy kell érteni, hogy a meglévő, különböző pozíciókban lévő 4db AQ kábelt egyszerre cseréltem le erre a Vention-ra. Egyesével nem próbáltam ki. Most ki kéne próbálni a Viablue-t, de az a próba egy százezres próba (4 db kell), ott lehet egyet bepróbálok, csak nem tudom annak van-e úgy értelme.
Volt a napokban egy Fészes csoportban erről is beszélgetés, Koscsó Ferenc (aki azért név a szakmában) a Vention Cat8-at említette, mint nagyon jó, de szerfelett olcsó kábelt, neki ezek és AQ Carbonok vannak, jóval drágább kábeleket cserélt le ezekre. Próbáld meg. főleg a Ventiont!
Örülök, hogy bejött, de ne nekem köszönd, nekem egy fia Ventionom sincs, Forest viszont igen,10 méter, meg valami másik is 10 méter, mivel a másik szobában van a router, itt meg az asztali gép és egy beltéri....és most elgondolkodom.