A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sziasztok
Pioneer Pl6 lemezlejátszóm és egy olyan gondom lenne hogy zene közben recsegés hallható jobban akkor lehet hallani ha át vált egy másik zenére vagy ha hallkab rész van a zenében
fel vettem ezt a recsegést de videót nem tudom hogy kell be csatolni ide
Az a "recsegés" , talán sercegés, pattogás, mintha tábortűz mellett ülnél?
És gondolod, hogy a lejátszással van összefüggésben, tehát a barázdákból jöhet?
Mert ha nem, vagy kicsit is bizonytalan vagy, ugye egyáltalán nem mindegy...
Főleg, ha mint említetted a lemezek újak, hangszedő(tű) csere is volt.
Gondolom RCA kábelek vannak lemezjátszó és (phono) erősítő között. Azok állapota, kontaktok jók, csatlakozók nem lötyögősek?
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Szép napot mindenkinek!
Mint gondos gazda, a lemezeimet külső fólia taskaba is becsomagolom.
Sajnos az eddig legjobban bevált/szeretett tasakot már nem találom.
Fogytán van, és szeretnék beszerezni, de nem tudom honnan.
Eddig a Bakelitfutártól rendeltem, de náluk már nem találom.
Ha jól emlékszem, a Nagaoka gyártmánya, víztiszta, viszonylag vastag fólia, és van egy visszahajtható füle, mint mondjuk egy borítéknak, amit be lehet bújtatni a lemez mögé hátulra, amivel kvázi bezárom.
Nagyon praktikus, igényes kivitel, és ha jól emlékszem 50db-os csomagban volt, a legutóbbi rendeleskor(~2éve) 6500Ft volt egy ilyen csomag.
Ha valaki tudja hol kapható, kérem ossza meg velem.
Köszönöm szépen!
Szia!
Itt nézz szét szerintem.
Évek óta tőlük rendelek, mindig megelégedéssel csomagolás/postázás/árak tekintetében, illetve már személyesen is voltam náluk. https://hanglemeztasak.hu/LP-boritovedok
Hátha találsz kedvedre valót!
Sziasztok
Pioneer Pl6 lemezlejátszóm és egy olyan gondom lenne hogy zene közben recsegés hallható jobban akkor lehet hallani ha át vált egy másik zenére vagy ha hallkab rész van a zenében
fel vettem ezt a recsegést de videót nem tudom hogy kell be csatolni ide
Szép napot mindenkinek!
Ha jól emlékszem, a Nagaoka gyártmánya, víztiszta, viszonylag vastag fólia, és van egy visszahajtható füle, mint mondjuk egy borítéknak, amit be lehet bújtatni a lemez mögé hátulra, amivel kvázi bezárom.
Nagyon praktikus, igényes kivitel, és ha jól emlékszem 50db-os csomagban volt, a legutóbbi rendeleskor(~2éve) 6500Ft volt egy ilyen csomag.
Köszönöm szépen!
Szia!
Itt nézz szét szerintem.
Évek óta tőlük rendelek, mindig megelégedéssel csomagolás/postázás/árak tekintetében, illetve már személyesen is voltam náluk. https://hanglemeztasak.hu/LP-boritovedok
+1x
nattyon korrekt csapat ,hoztam onnét el belső tasakokat,ott találtam olyan "a la Nagaoka"féle,lekerekitett belsőket (+van sima "szögletes is")...ahol még megnézheted,MG Records,de ott a "szögletes féle" van csak...
Csatolmányok
IMG_4685.JPG (104.94 KiB) Megtekintve 2081 alkalommal
Szép napot mindenkinek!
Köszönöm szépen!
Szia!
Itt nézz szét szerintem.
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Szép napot mindenkinek!
Köszönöm szépen!
van egyébként feleannyiért egy papíron ugyanazt tudó variáns az Airpax-tól is > https://hu.farnell.com/airpax/9904-111- ... /dp/147876 , de nekem az a típusú motor sz@rt be, úgyhogy inkább a fenti, továbbfejlesztett verziót ajánlom
Eggen, erre céloztam. a terméklinkben az uk-t kicserélem hu-ra, ezt a magyarnyelvű oldalt hozza. Csak ezt nem tudtam, csak mezei fordítóprogi,vagy értelme is van ezek szerint van értelme ;-)
ööő, a kerékpáros topicba tévedtem?
Én úgy tudom, innen magán személy nem rendelhet, de ha meg tudod oldani valami cégen keresztül akkor nem szóltam.
Amúgy, ha segít egy használt, de jó állapotú "813-as" motort fel tudok ajánlani, a cél érdekében.
...Gondolom ennek a magyarnyelvű oldala csak mezei fordítás, nincs hazai lerakat. (?). Csak uk-ból mostanában elég hosszú az átfutás, meg xarakodnak a vámolással. H.lye angolok, angol h.lyék...
van egyébként feleannyiért egy papíron ugyanazt tudó variáns az Airpax-tól is > https://hu.farnell.com/airpax/9904-111- ... /dp/147876 , de nekem az a típusú motor sz@rt be, úgyhogy inkább a fenti, továbbfejlesztett verziót ajánlom
Eggen, erre céloztam. a terméklinkben az uk-t kicserélem hu-ra, ezt a magyarnyelvű oldalt hozza. Csak ezt nem tudtam, csak mezei fordítóprogi,vagy értelme is van ezek szerint van értelme ;-)
ööő, a kerékpáros topicba tévedtem?
Én úgy tudom, innen magán személy nem rendelhet, de ha meg tudod oldani valami cégen keresztül akkor nem szóltam.
Amúgy, ha segít egy használt, de jó állapotú "813-as" motort fel tudok ajánlani, a cél érdekében.
...Gondolom ennek a magyarnyelvű oldala csak mezei fordítás, nincs hazai lerakat. (?). Csak uk-ból mostanában elég hosszú az átfutás, meg xarakodnak a vámolással. H.lye angolok, angol h.lyék...
Ez 813-as, a tiéd 807-es. Azt hiszem, csak az indító kondi más értékű. Én nem vacakolnék a régi motor feltámasztásával.
Köszi! Én is ezt találtam. Gondolom ennek a magyarnyelvű oldala csak mezei fordítás, nincs hazai lerakat. (?). Csak uk-ból mostanában elég hosszú az átfutás, meg xarakodnak a vámolással. H.lye angolok, angol h.lyék...
A régi felélesztése opció volt,mert nemrég egy sytemdecknek megoldották (emlékeim szerint az is 807-es), de az a kontakt megszűnt.
Sziasztok!
Nem tudom kinek van tapasztalata,vagy kontaktja Townshend Avalon megbicsaklott motoral kapcsolatban.
Szét van szedve,de nem találunk szakit,aki megtekerné, esetleg tud e valaki beszerforrást? Persze tekerni olcsóbb volna :)
Nem csodálkozom, egyszerűen nem arra a lemezjátszóra lett kitalálva, de a gyártó kifejezetten nem ajánlja az 1200G-re, ezt
Erről a Funkról egyébként is azt olvastam több helyen is, hogy komolyabb lemezjátszók esetén sem feltétlenül hozza azt, amit elvárnak tőle. Mindenképpen ki kell próbálni vásárlás előtt, amennyiben lehetséges. Én sem mertem venni próbalehetőség híján. Ha megvan az összhang, akkor viszont nagyon jó állítólag.
x1
puding próbája az evés...rendszer/izléskérdése az egész...én megvásároltam,játszadoztam vele egy kicsit, eladtam...igaz nem tékán teszteltem,annak ellenére hogy van a családban (1210/2)...van egy két pozitiv paramétere is,de nem tetszett a mélytartomány túlságos feldúsitása...parafa+gumikeverék alátét elkészithető bagópénzért,DIY változatban,hasonló,de nem annyira tulspilázott hang....hogy melyik internet oldalon mit emelneg az egekbe,vagy blogger,szwsz 3x innét...
Nem csodálkozom, egyszerűen nem arra a lemezjátszóra lett kitalálva, de a gyártó kifejezetten nem ajánlja az 1200G-re, ezt
Erről a Funkról egyébként is azt olvastam több helyen is, hogy komolyabb lemezjátszók esetén sem feltétlenül hozza azt, amit elvárnak tőle. Mindenképpen ki kell próbálni vásárlás előtt, amennyiben lehetséges. Én sem mertem venni próbalehetőség híján. Ha megvan az összhang, akkor viszont nagyon jó állítólag.
Hàt èn az 1200G-n próbàltam.
Nem jött be.
Nekem a gyàri gumiszőnyeg adja azt amit kedvelek.
A többi csak kínlódàs.
Szvsz
Nem csodálkozom, egyszerűen nem arra a lemezjátszóra lett kitalálva, de a gyártó kifejezetten nem ajánlja az 1200G-re, ezt kiemelten részletezi is az oldalukon. https://www.thefunkfirm.co.uk/achromat
Elsőként Buék ,
kérdésem pedig arra vonatkozik valakinek van-e tapasztalata Technics SL-1500C és The Funk Firm Achromat 5mm
együttműködésével kapcsolatban
köszi a válaszokat
üdv
Tutti
Nem jött be.
A többi csak kínlódàs.
Szvsz
Nem csodálkozom, egyszerűen nem arra a lemezjátszóra lett kitalálva, de a gyártó kifejezetten nem ajánlja az 1200G-re, ezt kiemelten részletezi is az oldalukon. https://www.thefunkfirm.co.uk/achromat
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Elsőként Buék ,
kérdésem pedig arra vonatkozik valakinek van-e tapasztalata Technics SL-1500C és The Funk Firm Achromat 5mm
köszi a válaszokat
üdv
Tutti
Nem jött be.
A többi csak kínlódàs.
Szvsz
Elsőként Buék ,
köszi a válaszokat
üdv
Tutti
Nem jött be.
A többi csak kínlódàs.
Szvsz
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok