Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 654

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

boti192 írta:
2022.02.18., pén. 18:14
Sziasztok
Pioneer Pl6 lemezlejátszóm és egy olyan gondom lenne hogy zene közben recsegés hallható jobban akkor lehet hallani ha át vált egy másik zenére vagy ha hallkab rész van a zenében
fel vettem ezt a recsegést de videót nem tudom hogy kell be csatolni ide
Az a "recsegés" , talán sercegés, pattogás, mintha tábortűz mellett ülnél?
És gondolod, hogy a lejátszással van összefüggésben, tehát a barázdákból jöhet?
Mert ha nem, vagy kicsit is bizonytalan vagy, ugye egyáltalán nem mindegy...
Főleg, ha mint említetted a lemezek újak, hangszedő(tű) csere is volt.
Gondolom RCA kábelek vannak lemezjátszó és (phono) erősítő között. Azok állapota, kontaktok jók, csatlakozók nem lötyögősek?
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

boti192
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: boti192 »

trane írta:
2022.02.18., pén. 19:09
boti192 írta:
2022.02.18., pén. 19:07
Értem de Tű csere után vett lemezeknél is fent áll a hiba
akkor csak jó lenne az a hangos video, vagy valahogy jobban körülírni, mi is a Trobléma gondolkodik.gif
Ki tudom ki valahogy tenni vagy esetleg el küldjem emailben ?

boti192

trane írta:
2022.02.18., pén. 18:53
boti192 írta:
2022.02.18., pén. 18:51
Először én is arra gondoltam és vettem már másikat de ugyan úgy fen áll a recsegés
ha egy tű már szétvágta az LP barázdáit, az a lehető legújabb és legprofibb hangszedő tűjével is recsegni fog :yingyang:
Értem de Tű csere után vett lemezeknél is fent áll a hiba

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3373

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

frenki485 írta:
2022.02.18., pén. 16:22
zoli73 írta:
2022.02.18., pén. 16:18
Szép napot mindenkinek!
Mint gondos gazda, a lemezeimet külső fólia taskaba is becsomagolom.
Sajnos az eddig legjobban bevált/szeretett tasakot már nem találom.
Fogytán van, és szeretnék beszerezni, de nem tudom honnan.
Eddig a Bakelitfutártól rendeltem, de náluk már nem találom.
Ha jól emlékszem, a Nagaoka gyártmánya, víztiszta, viszonylag vastag fólia, és van egy visszahajtható füle, mint mondjuk egy borítéknak, amit be lehet bújtatni a lemez mögé hátulra, amivel kvázi bezárom.
Nagyon praktikus, igényes kivitel, és ha jól emlékszem 50db-os csomagban volt, a legutóbbi rendeleskor(~2éve) 6500Ft volt egy ilyen csomag.
Ha valaki tudja hol kapható, kérem ossza meg velem.
Köszönöm szépen!
Szia!
Itt nézz szét szerintem.
Évek óta tőlük rendelek, mindig megelégedéssel csomagolás/postázás/árak tekintetében, illetve már személyesen is voltam náluk.
https://hanglemeztasak.hu/LP-boritovedok
Hátha találsz kedvedre valót!
Köszönöm!
Itt megtaláltam, konkrétan ez az: https://hanglemeztasak.hu/LP_CPP_100m
Rendeltem is 50db-ot. 36_1_11.gif
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

boti192

akvapark írta:
2022.02.18., pén. 18:36
boti192 írta:
2022.02.18., pén. 18:26
Azt nem hiszem mert új ként vettem az össze eddigi lemezem és December óta gyűjtőm
De fontos lenne a lemezjátszó hangszedő-tű állapotát megnézni. gondolkodik.gif
Először én is arra gondoltam és vettem már másikat de ugyan úgy fen áll a recsegés

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1465

Hozzászólás Szerző: akvapark »

boti192 írta:
2022.02.18., pén. 18:26
Azt nem hiszem mert új ként vettem az össze eddigi lemezem és December óta gyűjtőm
De fontos lenne a lemezjátszó hangszedő-tű állapotát megnézni. gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

boti192

boti192

Sziasztok
Pioneer Pl6 lemezlejátszóm és egy olyan gondom lenne hogy zene közben recsegés hallható jobban akkor lehet hallani ha át vált egy másik zenére vagy ha hallkab rész van a zenében
fel vettem ezt a recsegést de videót nem tudom hogy kell be csatolni ide

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2774

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

frenki485 írta:
2022.02.18., pén. 16:22
zoli73 írta:
Szép napot mindenkinek!
Ha jól emlékszem, a Nagaoka gyártmánya, víztiszta, viszonylag vastag fólia, és van egy visszahajtható füle, mint mondjuk egy borítéknak, amit be lehet bújtatni a lemez mögé hátulra, amivel kvázi bezárom.
Nagyon praktikus, igényes kivitel, és ha jól emlékszem 50db-os csomagban volt, a legutóbbi rendeleskor(~2éve) 6500Ft volt egy ilyen csomag.
Köszönöm szépen!
Szia!
Itt nézz szét szerintem.
Évek óta tőlük rendelek, mindig megelégedéssel csomagolás/postázás/árak tekintetében, illetve már személyesen is voltam náluk.
+1x

nattyon korrekt csapat :smile32: ,hoztam onnét el belső tasakokat,ott találtam olyan "a la Nagaoka"féle,lekerekitett belsőket (+van sima "szögletes is")...ahol még megnézheted,MG Records,de ott a "szögletes féle" van csak...
Csatolmányok
IMG_4685.JPG
IMG_4685.JPG (104.94 KiB) Megtekintve 2081 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 654

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

zoli73 írta:
Szép napot mindenkinek!
Köszönöm szépen!
Szia!
Itt nézz szét szerintem.
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Szép napot mindenkinek!
Köszönöm szépen!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4567
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

zoli73 írta:
2022.01.10., hétf. 19:54
revox írta:
2022.01.10., hétf. 17:36
trane írta:
2022.01.10., hétf. 17:25

teZSvírem, nekem ugyanez a bajom, csak egy másik lemezjáccónál, és inkább innét rendeld meg a motort, mivel picit másabb az út, azért olcsóbb valamivel dollar.gif > https://hu.farnell.com/allied-motion-pr ... 11%2031813

van egyébként feleannyiért egy papíron ugyanazt tudó variáns az Airpax-tól is :rolleyes: > https://hu.farnell.com/airpax/9904-111- ... /dp/147876 , de nekem az a típusú motor sz@rt be, úgyhogy inkább a fenti, továbbfejlesztett verziót ajánlom leborulok.gif
Eggen, erre céloztam. a terméklinkben az uk-t kicserélem hu-ra, ezt a magyarnyelvű oldalt hozza. Csak ezt nem tudtam, csak mezei fordítóprogi,vagy értelme is van :rolleyes: ezek szerint van értelme ;-)

ööő, a kerékpáros topicba tévedtem? ;peace;
Én úgy tudom, innen magán személy nem rendelhet, de ha meg tudod oldani valami cégen keresztül akkor nem szóltam.
Amúgy, ha segít egy használt, de jó állapotú "813-as" motort fel tudok ajánlani, a cél érdekében.
Természetesen megveszem, köszönöm!!!
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 661
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Van egy Thorens Referenze a német ebay-on 119 ezerért
Mit kell tudni róla? Kicsit mintha anyagspórolósabb lenne, mint az Air Force Zero, de hasonló :D :smile53:
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2022.01.10., hétf. 17:36
trane írta:
revox írta:
2022.01.10., hétf. 16:43
...Gondolom ennek a magyarnyelvű oldala csak mezei fordítás, nincs hazai lerakat. (?). Csak uk-ból mostanában elég hosszú az átfutás, meg xarakodnak a vámolással. H.lye angolok, angol h.lyék...
teZSvírem, nekem ugyanez a bajom, csak egy másik lemezjáccónál, és inkább innét rendeld meg a motort, mivel picit másabb az út, azért olcsóbb valamivel dollar.gif > https://hu.farnell.com/allied-motion-pr ... 11%2031813

van egyébként feleannyiért egy papíron ugyanazt tudó variáns az Airpax-tól is :rolleyes: > https://hu.farnell.com/airpax/9904-111- ... /dp/147876 , de nekem az a típusú motor sz@rt be, úgyhogy inkább a fenti, továbbfejlesztett verziót ajánlom leborulok.gif
Eggen, erre céloztam. a terméklinkben az uk-t kicserélem hu-ra, ezt a magyarnyelvű oldalt hozza. Csak ezt nem tudtam, csak mezei fordítóprogi,vagy értelme is van :rolleyes: ezek szerint van értelme ;-)

Én úgy tudom, innen magán személy nem rendelhet, de ha meg tudod oldani valami cégen keresztül akkor nem szóltam.
Amúgy, ha segít egy használt, de jó állapotú "813-as" motort fel tudok ajánlani, a cél érdekében.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
revox írta:
2022.01.10., hétf. 16:43
...Gondolom ennek a magyarnyelvű oldala csak mezei fordítás, nincs hazai lerakat. (?). Csak uk-ból mostanában elég hosszú az átfutás, meg xarakodnak a vámolással. H.lye angolok, angol h.lyék...

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

revox írta:
2022.01.10., hétf. 16:41
pärt írta:
2022.01.10., hétf. 16:18
https://uk.farnell.com/allied-motion-pr ... dp/1784855

Ez 813-as, a tiéd 807-es. Azt hiszem, csak az indító kondi más értékű. Én nem vacakolnék a régi motor feltámasztásával.
Köszi! Én is ezt találtam. Gondolom ennek a magyarnyelvű oldala csak mezei fordítás, nincs hazai lerakat. (?). Csak uk-ból mostanában elég hosszú az átfutás, meg xarakodnak a vámolással. H.lye angolok, angol h.lyék...
A régi felélesztése opció volt,mert nemrég egy sytemdecknek megoldották (emlékeim szerint az is 807-es), de az a kontakt megszűnt.

halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5260

Hozzászólás Szerző: pärt »

https://uk.farnell.com/allied-motion-pr ... dp/1784855

Ez 813-as, a tiéd 807-es. Azt hiszem, csak az indító kondi más értékű. Én nem vacakolnék a régi motor feltámasztásával.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Sziasztok!
Nem tudom kinek van tapasztalata,vagy kontaktja Townshend Avalon megbicsaklott motoral kapcsolatban.
Szét van szedve,de nem találunk szakit,aki megtekerné, esetleg tud e valaki beszerforrást? Persze tekerni olcsóbb volna :)
halfnote.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2774

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

pali923 írta:
2022.01.05., szer. 23:07
Big írta:
2022.01.05., szer. 20:53
Nem csodálkozom, egyszerűen nem arra a lemezjátszóra lett kitalálva, de a gyártó kifejezetten nem ajánlja az 1200G-re, ezt
Erről a Funkról egyébként is azt olvastam több helyen is, hogy komolyabb lemezjátszók esetén sem feltétlenül hozza azt, amit elvárnak tőle. Mindenképpen ki kell próbálni vásárlás előtt, amennyiben lehetséges. Én sem mertem venni próbalehetőség híján. Ha megvan az összhang, akkor viszont nagyon jó állítólag.
x1

puding próbája az evés...rendszer/izléskérdése az egész...én megvásároltam,játszadoztam vele egy kicsit, eladtam...igaz nem tékán teszteltem,annak ellenére hogy van a családban (1210/2)...van egy két pozitiv paramétere is,de nem tetszett a mélytartomány túlságos feldúsitása...parafa+gumikeverék alátét elkészithető bagópénzért,DIY változatban,hasonló,de nem annyira tulspilázott hang....hogy melyik internet oldalon mit emelneg az egekbe,vagy blogger,szwsz 3x innét... :smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Tuttimaci írta:
2022.01.05., szer. 21:42
megnéztem most az oldalukat és ezt is találtam mellé https://www.thefunkfirm.co.uk/products/p/achromat-2aawc

de ajánlanak komplett szettet is https://www.thefunkfirm.co.uk/products/ ... ne7vtw7yxd

jobban utána járok majd ennek ha van info még megköszönöm

üdv
Tutti
Big írta:

Ez érdekes:
Isolation Bubble upgrade kit for Technics: Kit 10: 1500c £537GBP+VAT
Külön megvásárolva meg jóval olcsóbb.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1275

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Big írta:
Nem csodálkozom, egyszerűen nem arra a lemezjátszóra lett kitalálva, de a gyártó kifejezetten nem ajánlja az 1200G-re, ezt
Erről a Funkról egyébként is azt olvastam több helyen is, hogy komolyabb lemezjátszók esetén sem feltétlenül hozza azt, amit elvárnak tőle. Mindenképpen ki kell próbálni vásárlás előtt, amennyiben lehetséges. Én sem mertem venni próbalehetőség híján. Ha megvan az összhang, akkor viszont nagyon jó állítólag.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Tuttimaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: Tuttimaci »

megnéztem most az oldalukat és ezt is találtam mellé https://www.thefunkfirm.co.uk/products/p/achromat-2aawc

de ajánlanak komplett szettet is https://www.thefunkfirm.co.uk/products/ ... ne7vtw7yxd

jobban utána járok majd ennek ha van info még megköszönöm

üdv
Tutti
Big írta:
Tuttimaci írta:
2022.01.03., hétf. 19:49
köszi az észrevételt , hátha még valaki véleményezi majd
supravox írta:
2021.12.31., pén. 20:26

Hàt èn az 1200G-n próbàltam.
Nem jött be.
Nekem a gyàri gumiszőnyeg adja azt amit kedvelek.
A többi csak kínlódàs.
Szvsz
Nem csodálkozom, egyszerűen nem arra a lemezjátszóra lett kitalálva, de a gyártó kifejezetten nem ajánlja az 1200G-re, ezt kiemelten részletezi is az oldalukon.
https://www.thefunkfirm.co.uk/achromat

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hozzászólás Szerző: Big »

Tuttimaci írta:
2022.01.03., hétf. 19:49
supravox írta:
Tuttimaci írta:
2021.12.31., pén. 15:57
Sziasztok ,

Elsőként Buék ,
kérdésem pedig arra vonatkozik valakinek van-e tapasztalata Technics SL-1500C és The Funk Firm Achromat 5mm
együttműködésével kapcsolatban

köszi a válaszokat

üdv

Tutti
Nem jött be.
A többi csak kínlódàs.
Szvsz
Nem csodálkozom, egyszerűen nem arra a lemezjátszóra lett kitalálva, de a gyártó kifejezetten nem ajánlja az 1200G-re, ezt kiemelten részletezi is az oldalukon.
https://www.thefunkfirm.co.uk/achromat
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Tuttimaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: Tuttimaci »

supravox írta:
Tuttimaci írta:
Sziasztok ,

Elsőként Buék ,
kérdésem pedig arra vonatkozik valakinek van-e tapasztalata Technics SL-1500C és The Funk Firm Achromat 5mm

köszi a válaszokat

üdv

Tutti
Nem jött be.
A többi csak kínlódàs.
Szvsz

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2702

Hozzászólás Szerző: supravox »

Tuttimaci írta:
Sziasztok ,

Elsőként Buék ,

köszi a válaszokat

üdv

Tutti
Nem jött be.
A többi csak kínlódàs.
Szvsz
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”