Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Megnéztem az új Sissi (Sisi) sorozat első 2 részét.
Dominique Davenport vitathatatlanul gyönyörű:
https://www.castupload.com/actors/dominique-devenport
Aztán az első 2 rész erényei ennyiben ki is merültek.
Egy modernizált történelmi alak minden spirituszt nélkülöző története, azaz egy technikailag ugyan rendben lévő, de lélektelen iparosmunka.
Zeng a (bulvár)sajtó, hogy a sorozat "szexuálitasban gazdag".
Izé.
Oké, a szirupos, Romy Schneider-hez képest igen (nem nehéz, abban nem volt), de egy véletlenszerűen kiválasztott romkom-ban többet látunk (legalábbis az első 2 rész alapján), mint ebben.
Dominique Davenport vitathatatlanul gyönyörű:
https://www.castupload.com/actors/dominique-devenport
Aztán az első 2 rész erényei ennyiben ki is merültek.
Egy modernizált történelmi alak minden spirituszt nélkülöző története, azaz egy technikailag ugyan rendben lévő, de lélektelen iparosmunka.
Zeng a (bulvár)sajtó, hogy a sorozat "szexuálitasban gazdag".
Izé.
Oké, a szirupos, Romy Schneider-hez képest igen (nem nehéz, abban nem volt), de egy véletlenszerűen kiválasztott romkom-ban többet látunk (legalábbis az első 2 rész alapján), mint ebben.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 244
Matrix Resurrection
Nekem az elso Matrix mint sokaknak nagyon tetszett aztan a kozepso epizod atom unalmas es bealvosra sikeredett szamomra, majd a harmadik resz kicsit visszajott de... Kivancsi voltam mit hoznak ki a folytatasbol. Ezt is szenne fikaztak, nekem viszont tetszett. Ez egy light Matrix lett ami probal megfelelni a mostani trendeknek amivel semmi gond nincs. Szerencsere nem akartak megint filozofalni sokat es gorgettek a sztorit. Monica Belucci-t hianyoltam. Siman elvezheto, es szamomra jobban fogyaszthato mint a regi szeria utolso ket resze.
Nekem az elso Matrix mint sokaknak nagyon tetszett aztan a kozepso epizod atom unalmas es bealvosra sikeredett szamomra, majd a harmadik resz kicsit visszajott de... Kivancsi voltam mit hoznak ki a folytatasbol. Ezt is szenne fikaztak, nekem viszont tetszett. Ez egy light Matrix lett ami probal megfelelni a mostani trendeknek amivel semmi gond nincs. Szerencsere nem akartak megint filozofalni sokat es gorgettek a sztorit. Monica Belucci-t hianyoltam. Siman elvezheto, es szamomra jobban fogyaszthato mint a regi szeria utolso ket resze.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Végre van a Filmio-nak LG tévé appja (Samura is kiadták). Kipróbáltam, jól müxik.
Víkend - 2015
Egyszer nézhető jó kis krimi. Erdélyben játszódik, szép felvételek
Víkend - 2015
Egyszer nézhető jó kis krimi. Erdélyben játszódik, szép felvételek
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3276
Szerinted miért írtam így?motorgyilkos írta: ↑2021.12.31., pén. 13:27Amikor lekaratez par figurat a film forgatasan

Csak a Marantz! :-D
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó
Amikor lekaratez par figurat a film forgatasanAlex_Aston írta: ↑2021.12.31., pén. 08:15A melyik?motorgyilkos írta: ↑2021.12.31., pén. 01:16Imadom ezt a filmet, a kung fu jelenet a kedvencem:)Alex_Aston írta: ↑2021.12.30., csüt. 23:55A nevem Dolemite
https://m.imdb.com/title/tt8526872/
Eddie Murphy végre megint nagyot alakít. Jól állt neki a szerep, és jól is hozta. Wesley Snipes pedig jól adta az alkoholista "sztárt".
Az akkori kor hangulata végig jól be van mutatva az egész film során, és remek zenék is voltak közben.
Ajánlom.![]()
![]()
youtu.be/CRe_2G8aT2g
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2021.12.31., pén. 13:28-kor.
Ok: youtube-link javítása
Ok: youtube-link javítása
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Az más, ez durvább.

Szerintem ezek is fent vannak, az első rész biztosan.
Nem is értem, más filmes fórumon hetek óta Matrix 4, új , új James Bond, új Kingsman, új Pókember 6546 ... stb nevetséges sz.rokkal vannak elfoglalva.

Már a trailerük is kaki. Szerintem.
- Alex_Aston
- V.I.P.
A melyik?motorgyilkos írta: ↑2021.12.31., pén. 01:16Imadom ezt a filmet, a kung fu jelenet a kedvencem:)Alex_Aston írta: ↑2021.12.30., csüt. 23:55A nevem Dolemite
Eddie Murphy végre megint nagyot alakít. Jól állt neki a szerep, és jól is hozta. Wesley Snipes pedig jól adta az alkoholista "sztárt".
Az akkori kor hangulata végig jól be van mutatva az egész film során, és remek zenék is voltak közben.
Ajánlom.

- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó
Imadom ezt a filmet, a kung fu jelenet a kedvencem:)Alex_Aston írta: ↑2021.12.30., csüt. 23:55A nevem Dolemite
Ajánlom.
- Alex_Aston
- V.I.P.
A nevem Dolemite
Ajánlom.
Ajánlom.
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó
Hozta amit vartam a masodik evad. Az elsot tenyleg nehez volt kovetni, de Yennefer topless kepe mindenert karpotoltDeLorean írta: ↑2021.12.30., csüt. 16:21Még jó, hogy nem a "Ne nézz meg" címet adták neki!Lemmy9.1 írta: ↑2021.12.30., csüt. 16:05A Ne nézz felt?
Nagyon szájbarágós, (muszáj is) viszont volt egy kis szekunder szégyenérzetem a butus emberek miatt, (félreértés ne essék, én sem vagyok Mensa tag) pedig ez a fajta médiaélet nem játszik szerepet az életemben.
A cím is egy üzenet szvsz, hogy még a telódból se nézz fel...![]()
![]()
A Chevrolet Nova eladásai sem mentek spanyol-ajkú földeken.
Na bedobom ezt is csontnak!
Mit szóltok a Vaják sorozathoz?
Ezt a Vaják elnevezést ki a fene találta ki egyébként?![]()
Nekem tetszik, nem olvastam itt sem a könyvet, vagy könyveket. Biztosan szerencsére.
Most ez a "legmenőbb" sorozat a Netfix-en.
8 pontot adok rá.
a-vajak-poszters2.jpg

Talan abba bele tudnek kotni, hogy neha az akcio jelenetek furcsak. A nagy szornyeket par csapassal lekszaboljak majd az emberekkel meg 10 percig kardoznak. Amin mindig hangosan felnevettem az a szinkronban szereplo "Tuzbaszo"

Az első évadot megnéztük.
El lehet veszteni a fonalat az idősíkok közt, és nem is igazán emlékszem a sztorijára. De jó volt. :)
De szerencsére a gyk van egy 15 perces s01 összefoglaló.
El lehet veszteni a fonalat az idősíkok közt, és nem is igazán emlékszem a sztorijára. De jó volt. :)
De szerencsére a gyk van egy 15 perces s01 összefoglaló.
Szerintem!
A Ne nézz felt?Aszpirin írta: ↑2021.12.30., csüt. 15:36Na ennyi vélemény után én is megnéztem. Lehet, hogy nagyon képben vagyok, vagy lehet, hogy nem. Szerintem is nagyon szájbarágós, ezért (vagy mert olyan a hanfulatom) untam rettenetesen. Humorosnak harmatos. Szigorú magánvéleményem szerint gagyi, nálam biztosan a felejtősök között van. De lehet, hogy ez is kultfilmmé válik, mint az Idiocracy.
Nagyon szájbarágós, (muszáj is

A cím is egy üzenet szvsz, hogy még a telódból se nézz fel...

Szerintem!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Na ennyi vélemény után én is megnéztem. Lehet, hogy nagyon képben vagyok, vagy lehet, hogy nem. Szerintem is nagyon szájbarágós, ezért (vagy mert olyan a hanfulatom) untam rettenetesen. Humorosnak harmatos. Szigorú magánvéleményem szerint gagyi, nálam biztosan a felejtősök között van. De lehet, hogy ez is kultfilmmé válik, mint az Idiocracy.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10984
- Kapcsolat:
Aki totálisan képben van, az szerintem meg sem nézi ezt a filmet (sem), csak lebeg csendben egy tibeti virágágyás felett.

- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó
Pont hogy nem szajbaragos, hanem laza es konnyed. Szerintem aki szajbaragosnak erzi pont az nem erti a lenyeget. Ami meg nagyon tetszett hogy nem toltak tul az lmbtq-t benne sot, talan meg ki is fricskaztak azt. Kicsit talan visszahozta a 80-90-es evek szabadabb szajusagat.Dorian írta: ↑2021.12.30., csüt. 11:28Aki képben van a világgal, annak rettentő szájbarágós; aki nem nagyon van képben, az megnézve örülhet, h érti az üzenetét; aki meg totál homály, az nem érti és csak röhög.fapaci írta: ↑2021.12.29., szer. 09:41Ezt a filmet nem mindenki érti, ez jól látszik a beszámolókból. Kedvencem: "Nem kell komolyan venni ez a lényege és jót fogsz derülni, bújtatott társadalom kritika is van benne".
Mégis hogyan lehetett volna kevésbé bújtatni azt a bizonyos társadalom kritikát? Hollywoodi viszonylatban kimaxolták a dolgot, ennél kritikusabb filmet ők biztosan nem fognak készíteni.
Aki képben van a világgal, annak rettentő szájbarágós; aki nem nagyon van képben, az megnézve örülhet, h érti az üzenetét; aki meg totál homály, az nem érti és csak röhög.fapaci írta: ↑2021.12.29., szer. 09:41Ezt a filmet nem mindenki érti, ez jól látszik a beszámolókból. Kedvencem: "Nem kell komolyan venni ez a lényege és jót fogsz derülni, bújtatott társadalom kritika is van benne".
Mégis hogyan lehetett volna kevésbé bújtatni azt a bizonyos társadalom kritikát? Hollywoodi viszonylatban kimaxolták a dolgot, ennél kritikusabb filmet ők biztosan nem fognak készíteni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Na egy kicsit komolyabb vizekre evezve, sikerült befejeznem a Baztán trilógiát, Netflixen ráakadtam, akkor hát rajta <=> itt nincs hozzá magyar felirat sem szinkron.
Pár éve láttam az A láthatatlan őr https://port.hu/adatlap/film/tv/a-latha ... vie-206278 c. filmet, nem is tudtam, hogy ez egy sorozat lesz, mivel még csak ez a rész volt készen + nem is néztem utána mi is ez. Akkor megfogott már a kezdő képsorokkal, de az egész történet, az atmoszféra, kellően baljóslatú, komor, néha spanyolosan beteg.....
Sorban a következők:
A csontok öröksége https://www.mafab.hu/movies/legado-en-l ... 16712.html
Áldozat a viharnak https://www.mafab.hu/movies/ofrenda-a-l ... 16668.html
Spanyol filmekhez méltóan a téma meglehetősen komoly, sőt durva. Igaz nem váltja meg a világot, de a sok moziban vetített baromság után kész felüdülés ilyen filmet látni.
A megvalósítás szintén átlagon felüli, néha csak ...
a képi világ nagyképre tervezve, oleden/projektoron
rendesen.
Szóval aki szereti a spanyol vagy csak simán a krimi/thriller kombókat annak ajánlott, ha még nem ismerné.
Asszonnyal is közösen összebújva délutánonként/esténként.
Gyerekektől távol tartandó!!!
Pár éve láttam az A láthatatlan őr https://port.hu/adatlap/film/tv/a-latha ... vie-206278 c. filmet, nem is tudtam, hogy ez egy sorozat lesz, mivel még csak ez a rész volt készen + nem is néztem utána mi is ez. Akkor megfogott már a kezdő képsorokkal, de az egész történet, az atmoszféra, kellően baljóslatú, komor, néha spanyolosan beteg.....
Sorban a következők:
A csontok öröksége https://www.mafab.hu/movies/legado-en-l ... 16712.html
Áldozat a viharnak https://www.mafab.hu/movies/ofrenda-a-l ... 16668.html
Spanyol filmekhez méltóan a téma meglehetősen komoly, sőt durva. Igaz nem váltja meg a világot, de a sok moziban vetített baromság után kész felüdülés ilyen filmet látni.
A megvalósítás szintén átlagon felüli, néha csak ...

Szóval aki szereti a spanyol vagy csak simán a krimi/thriller kombókat annak ajánlott, ha még nem ismerné.
Asszonnyal is közösen összebújva délutánonként/esténként.
Gyerekektől távol tartandó!!!
Még annyit ehhez a filmhez, hogy ugye az üstökös, a klímaválság metaforája. Tehát nem arról szól, hogy mi történne ha lenne egy katasztrófa helyzet, hanem arról szól mi történik most. A globális felmelegedés megfékezésében kikre is számíthatunk.
Az egyik író Joe Biden beszédírója volt a 2020-as kampányban. Úgy tűnik volt honnan merítenie a politikusok megformálásánál.motorgyilkos írta: ↑2021.12.28., kedd 13:56Ugy gondolom sok reszeben finomkodo volt a forgatokonyv iro.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10984
- Kapcsolat:
Ezt a filmet nem mindenki érti, ez jól látszik a beszámolókból. Kedvencem: "Nem kell komolyan venni ez a lényege és jót fogsz derülni, bújtatott társadalom kritika is van benne".motorgyilkos írta: ↑2021.12.28., kedd 13:56Don't look up
A rengeteg lehuzo netes kritika utan ugy ultem neki hajnali fel ketokor, hogy ha szar lesz akkor kikapcs es csicsi. Mar az elejen sikerult felvennem a fonalat a szarkasztikus gorbe tukornek nem nevezheto inkabb tenyleg a blod valosagot felvazolo tortenettel. Talan azert is mert nekem totalisan visszakoszont benne a magyar, es vilag politika gusztustalan lenyomata. A sok netes kritika is megmutatja hogy mennyire igazi, jo kepet fest az emberi tarsadalomrol. Ugy gondolom sok reszeben finomkodo volt a forgatokonyv iro.
Tegnap este baráti körben is szóba került a film, viszonylag sokan látták már az ismerőseim közül és kizárólag pozitív véleményeket fogalmaztak meg velem együtt.
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó
Ted Lasso S1-S2
Fantasztikus sorozat minden teren 10 pontos. A tetszesem indoka:En is szeretnek ilyen ember lenni es szerintem sokan vagyunk igy melyen legbelul. Kedves, humoros, a szereplok is tokeletesen hozzak a karaktereket.
Fantasztikus sorozat minden teren 10 pontos. A tetszesem indoka:En is szeretnek ilyen ember lenni es szerintem sokan vagyunk igy melyen legbelul. Kedves, humoros, a szereplok is tokeletesen hozzak a karaktereket.
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó
Don't look up
A rengeteg lehuzo netes kritika utan ugy ultem neki hajnali fel ketokor, hogy ha szar lesz akkor kikapcs es csicsi. Mar az elejen sikerult felvennem a fonalat a szarkasztikus gorbe tukornek nem nevezheto inkabb tenyleg a blod valosagot felvazolo tortenettel. Talan azert is mert nekem totalisan visszakoszont benne a magyar, es vilag politika gusztustalan lenyomata. A sok netes kritika is megmutatja hogy mennyire igazi, jo kepet fest az emberi tarsadalomrol. Ugy gondolom sok reszeben finomkodo volt a forgatokonyv iro.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Szerintem meg teljesen rendben van a film. Tegnap újranéztem 2013 után. Nyilván azért nem váltja meg a világot, de összetenném a kezem, ha az utóbbi évek felhozatala mellett több ilyen film készülne. Akármelyik Marveles DC-s marhaság helyett elnéznék egy ilyen filmet kivéve talán a Nolan féle Batmant. A könyvet nem olvastam. De ott nyilván jobban ki lehet fejteni, hogy válik a gyerek Enderből a flotta vezére és egyéb dolgokat is ki lehet fejteni, amire egy mozifilmben nincs idő. Sőt, talán sorozatként működhetne igazán,mert ott sem 2 órás időkeret alatt kell gazdálkodni. Ha túlságosan, még ennél is jobban elnyújtották volna Ender karakterfejlődését valószínűleg sokaknak azért lett volna unalmas. Űrcsata pedig kb. egy volt a végén és nem is tartott olyan nagyon sokáig, szóval nem lehet azt se mondani, hogy ez tette volna ki a műsoridő nagy részét. Gondolom a meg nem valósult folytatásban több rész jutott volna a könyves dolgokra. De sokszor tényleg érdekelne, hogy a kedves könyves tábor hogy filmesítene meg egy könyvet. Akár ezt. Úgy hogy azoknak is fogyasztható legyen, akik olvasták a könyvet, és azoknak is, akik nem. Közben pedig anyagilag is sikeresnek kell lennie a filmnek.Dorian írta: ↑2021.12.24., pén. 09:43Ez azért különösen bosszantó, mert a Végjáték alapját képező regény a sci-fi irodalom csúcskategóriájában tartozik, alapmű, ahol pl. az űrcsaták marginális szerepet töltöttek be.Alex_Aston írta: ↑2021.12.23., csüt. 07:58"és a Végjáték esetén is, aztán azok is kalap kaki filmek voltak sajna"
Évtizedek múlva pedig leülök a film elé, és ezt fost kapom...
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 581
Sajnos osztom... egyik legnagyobb baja filmnek, hogy maga az alkotó sem tudja eldönteni, hogy kigúnyolja e magát azaz a filmjét, vagy komolyan veszi a folytatást és ebből így egy gagyi katyvasz lett.